HWSW Informatikai Kerekasztal: Környezettudatosság a hétköznapi életben - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (15 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Környezettudatosság a hétköznapi életben Sokszor csak nem tudjuk mit kéne tenni Értékeld a témát: -----

#81 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 08. 13. 20:59

Idézet: qnadam - Dátum: 2009. aug. 13., csütörtök - 21:37

ja, ha mindenképp valami ősöreg kapcsolóval akarod magad szopatni...

Nekünk a céges budik kicsit sűrűbben vannak használva, utoljára tán jó 2éve volt felújítás, oszt raktár meg budi az napi 20-30 alkalommal kapcsolós, olcsóbb is bírja 2 éve, meg a többi is 12 éve.
Make love not Wor.

#82 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 13. 21:02

Idézet: Carmaged - Dátum: 2009. aug. 13., csütörtök - 16:14

Csatlakozom, csak 30+ évvel...

Akkor mindjárt megírják, hogy mert abban még volt anyag...
Make love not Wor.

#83 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 08. 13. 21:02

Idézet: hkpk - Dátum: 2009. aug. 13., csütörtök - 21:50

Nem az öregségről szól ez a dolog, hanem valamiről abból a korból, amikor még tisztességes, tartós dolgokat gyártottak, (ld. Hajdú Energomat mosógép.) Pont, hogy nem szopatni akarom magam, mint jelenlegi modern vacakokkal vagyok kénytelen.

a mienk is modern, nem 40 éves, jahnoék cégese sem. a lépcsőházi villanykapcsolókat sem havonta cserélik...
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#84 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 13. 21:12

Idézet: qnadam - Dátum: 2009. aug. 13., csütörtök - 22:02

a mienk is modern, nem 40 éves, jahnoék cégese sem. a lépcsőházi villanykapcsolókat sem havonta cserélik...

Idehaza is asszem 6 éves a dolog, de szerintem nem brjuk megmagyarázni. Nomost előtér/budi ilyenkor vacsora, sör, budi, sör, kaja, sör, sör, ..... sör, opciókért rohangálok, akkor előtér/konyha/budi az kap az arcára, oszt ezek sem süllyedtek el. Cégnél meg kínai van, villanyász azt mondta, hogy 1 év gari, amúgy mivel olcsó kellett, rövid távon szét fog hullani. Úgy látszik a rövid táv az ipari használat mellett is lesz vagy 3 év :-)
Make love not Wor.

#85 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 14. 19:15

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. aug. 13., csütörtök - 20:59

Nekünk a céges budik kicsit sűrűbben vannak használva, utoljára tán jó 2éve volt felújítás, oszt raktár meg budi az napi 20-30 alkalommal kapcsolós, olcsóbb is bírja 2 éve, meg a többi is 12 éve.

Nálunk is, de megkérdeztem a gondnokságot, hogy ez miért lehet, és azt mondták, mert mindenki égve hagyja, egyszer bekapcsolják, aztán d.u. / este mikor bejárják az épületet, őnekik kell lekapcsolgatni...

#86 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 14. 19:19

3 perc homokóra után sikerült 2x elmenni a postnak

Szerkesztette: hkpk 2009. 08. 14. 19:20 -kor

#87 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 14. 19:36

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. aug. 13., csütörtök - 21:12

Idehaza is asszem 6 éves a dolog, de szerintem nem brjuk megmagyarázni. Nomost előtér/budi ilyenkor vacsora, sör, budi, sör, kaja, sör, sör, ..... sör, opciókért rohangálok, akkor előtér/konyha/budi az kap az arcára, oszt ezek sem süllyedtek el. Cégnél meg kínai van, villanyász azt mondta, hogy 1 év gari, amúgy mivel olcsó kellett, rövid távon szét fog hullani. Úgy látszik a rövid táv az ipari használat mellett is lesz vagy 3 év :-)

Ez speciell nem szétesik, hanem valahogy nótoriusan meggárgyul az érintkezés egyik ágon, de nem tudom megmagyarázni. Ez olyan fajta, amibe nem csavarral kell rögzíteni a vezetéket, hanem úgy be kell dugni a drótot egy lukba, oszt kalap. Na, itt elkezd szarakodni az érintkezés, és szétszikrázza a kapcsolót. (Asszem keresek másik villanyász boltot, mert a legközelebbibe csak ilyen van). Már próbáltam vastagítani a kábelvéget, gyufával kiékeltem, mégis kibújt a lukból. Legutóbb pillanatragasztóval rögzítettem..

Nameg, valaki okos ki tudja fejteni egy másik dilemmámat? A vasalódeszkára szereltem konnektort, olyan 16 amperost, hogy ne kelljen hosszabbítókat keresgélni, így lett a vasalódeszkának beépített hosszabbítója.
Ez így működött vagy 7 évig. A minap elkezdett füstöni a konnektor. Kilazult az egyik vezetéket rögzítő csavar!
Azt tudni kell, hogy mániám a drótok végére hurkot (gyűrűt) dolgozni, amit forrasztóónnal átfuttatok. Ezen át rögzítem a csavarral a drótot és izomból meghúzom, hogy ne legyen probléma. A drótot meg jól rögzítettem külön leszorítóval is. Hogy a büdösbe képes a csavar magától kilazulni? Nem csak úgy laza lett, hanem 2-3 menetnyit kicsavarodott...

Idézet

de szerintem nem brjuk megmagyarázni.

Mégis mit? Hogy nem megy tönkre a kapcsolóm, csak álmodom az egészet?

#88 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 14. 19:43

Idézet: qnadam - Dátum: 2009. aug. 13., csütörtök - 21:02

Nem havonta cserélgetem, hanem úgy 1-2 évente vesződöm vele. Kb, azért zavar ennyire, mert mindig vasárnap d.u. szokott meghibásodni, amikor minden zárva közel 120 km-s körben, így mindig improvizálnom kell.

Ja, és most ezt meredek elképzelni, de ahol én dolgozom kb. 30 iroda van 1 szinten, és átlag 4-en jutnak egy irodára. Az ajtó állandóan nyitva, így látni / hallani a folyosón mászkálást. És szerintem, kb. egyforma a forgalom... :rolleyes:

#89 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 14. 19:51

legyen kis ontopic is:
Nálunk a cégnél is népszerűsítették a környezetvédelem jegyében, de egyszer a Heti Hetesben is bemutatta Teddy, azt a zseniális találmányt, ami a pet palackot összenyomja kicsire. Hővel csinálja. A procedúra végén ugyanannyi műanyag marad, de legalább a kütyü áramot fogyaszt...

Múltkor kolleginával voltunk boltba kajáért. Én nem tudom elképzelni az életet kenyér nélkül, és kerestem valami normális kenyeret... Meg is jegyeztem, hogy egyre drágábbak és egyre vacakabbak a kenyerek...
Erre ő egyből javasolta nekem a házi kenyérsütőt. Mondtam, az még drágább megoldás. Erre ő, dehogy, csak kicsit talán, de legalább tuti finom, és minőségi... Hát persze, mondom, kiszámoltad, hogy közben mennyi áramot fogyaszt? Mert ezt sehol nem emelik ki...

#90 Felhasználó inaktív   bega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 14. 19:55

Idézet: hkpk - Dátum: 2009. aug. 14., péntek - 18:51

legyen kis ontopic is:
Nálunk a cégnél is népszerűsítették a környezetvédelem jegyében, de egyszer a Heti Hetesben is bemutatta Teddy, azt a zseniális találmányt, ami a pet palackot összenyomja kicsire. Hővel csinálja. A procedúra végén ugyanannyi műanyag marad, de legalább a kütyü áramot fogyaszt...

:D  :down: Jó kis találmány!
F*ck Valentine's, I want Ballantine's.

#91 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 14. 20:03

Idézet: hkpk - Dátum: 2009. aug. 14., péntek - 20:51

... Hát persze, mondom, kiszámoltad, hogy közben mennyi áramot fogyaszt? Mert ezt sehol nem emelik ki...

És? Viszont másnap nem dobod ki a kenyér felét, és jóízű, akár változatosan készült kenyeret ehetsz. Van itt egyébként kenyérsütős topik, oda érdemes lenne benézned  :cool:
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#92 Felhasználó inaktív   BBalazs_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 14. 20:18

Idézet: hkpk - Dátum: 2009. aug. 14., péntek - 18:36

Ez speciell nem szétesik, hanem valahogy nótoriusan meggárgyul az érintkezés egyik ágon, de nem tudom megmagyarázni. Ez olyan fajta, amibe nem csavarral kell rögzíteni a vezetéket, hanem úgy be kell dugni a drótot egy lukba, oszt kalap. Na, itt elkezd szarakodni az érintkezés, és szétszikrázza a kapcsolót. (Asszem keresek másik villanyász boltot, mert a legközelebbibe csak ilyen van). Már próbáltam vastagítani a kábelvéget, gyufával kiékeltem, mégis kibújt a lukból. Legutóbb pillanatragasztóval rögzítettem..

Nameg, valaki okos ki tudja fejteni egy másik dilemmámat? A vasalódeszkára szereltem konnektort, olyan 16 amperost, hogy ne kelljen hosszabbítókat keresgélni, így lett a vasalódeszkának beépített hosszabbítója.
Ez így működött vagy 7 évig. A minap elkezdett füstöni a konnektor. Kilazult az egyik vezetéket rögzítő csavar!
Azt tudni kell, hogy mániám a drótok végére hurkot (gyűrűt) dolgozni, amit forrasztóónnal átfuttatok. Ezen át rögzítem a csavarral a drótot és izomból meghúzom, hogy ne legyen probléma. A drótot meg jól rögzítettem külön leszorítóval is. Hogy a büdösbe képes a csavar magától kilazulni? Nem csak úgy laza lett, hanem 2-3 menetnyit kicsavarodott...

Mégis mit? Hogy nem megy tönkre a kapcsolóm, csak álmodom az egészet?

Az on u.n. hidegfolyast szenved, mivel keplekeny. Utana a forrosodas/lehules intezi a kicsavarodast.
Alopecia perniciosa

#93 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 14. 22:37

Idézet: hkpk - Dátum: 2009. aug. 14., péntek - 19:51

...
Erre ő egyből javasolta nekem a házi kenyérsütőt. Mondtam, az még drágább megoldás. Erre ő, dehogy, csak kicsit talán, de legalább tuti finom, és minőségi... Hát persze, mondom, kiszámoltad, hogy közben mennyi áramot fogyaszt? Mert ezt sehol nem emelik ki...

200 ft-ból veszel egy kg kenyeret.
Ha már kicsit jobbat, magos kenyér, burgonyás kenyér, stb, az duplája, de simán több is is lehet.

Nem tudom, hogy mekkora teljesítményű egy ilyen kütyü,és hogy mennyi ideig süti a kenyeret.
De 200 ft-ból 5 kWh-t elhasználhatsz. Ennyi energiával egy szobát befűthetsz télen. Akkor csak megsütsz vele egy kg kenyeret.
Liszttel, alapanyagokkal meg az árammal együtt még talán olcsóbban jön ki, mint az alap bolti kenyér. Minőségre meg sokkal jobb.

#94 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 15. 07:07

Idézet: JonesC - Dátum: 2009. aug. 14., péntek - 20:03

És? Viszont másnap nem dobod ki a kenyér felét, és jóízű, akár változatosan készült kenyeret ehetsz. Van itt egyébként kenyérsütős topik, oda érdemes lenne benézned  :cool:

Az biztos, hogy finomabb, lehet, meggondolom, hogy talán megpróbálom... :think:
Kerestem a kenyérsütős topicot, de nem találom...

#95 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 15. 07:35

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. aug. 14., péntek - 22:37

200 ft-ból veszel egy kg kenyeret.
Ha már kicsit jobbat, magos kenyér, burgonyás kenyér, stb, az duplája, de simán több is is lehet.

Nem tudom, hogy mekkora teljesítményű egy ilyen kütyü,és hogy mennyi ideig süti a kenyeret.
De 200 ft-ból 5 kWh-t elhasználhatsz. Ennyi energiával egy szobát befűthetsz télen. Akkor csak megsütsz vele egy kg kenyeret.
Liszttel, alapanyagokkal meg az árammal együtt még talán olcsóbban jön ki, mint az alap bolti kenyér. Minőségre meg sokkal jobb.

Most körülnéztem, és láttam már 800W-os Moulinexet is. Még meg fogom nézni, milyen hosszúak a programjai, de úgy max. 4 óra szokott lenni a kisebbeknél, ha jól értem.
Az áram, úgy 45 Ft körül van jelenleg. Ezzel még belefér, de semmi nem garantálja, hogy egyszercsak nem lesz 60  Ja, az áfa emelkedés előttről van a 45 Ft. infóm...

//Most kinéztem a Moulinex OW 500030 -t, és közben túrom a webet, de sehol nem találok utalást, hogy 1,5 kg masszával mennyi ideig foglalkozik ez a masina//

#96 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 15. 08:44

Idézet: hkpk - Dátum: 2009. aug. 15., szombat - 8:07

Az biztos, hogy finomabb, lehet, meggondolom, hogy talán megpróbálom... :think:
Kerestem a kenyérsütős topicot, de nem találom...

http://www.google.hu/search?hl=hu&q=site%3...Ct%C3%A9s&meta=

Első találat. :D

https://forum.hwsw.h...showtopic=74943

#97 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 15. 08:50

Idézet: hkpk - Dátum: 2009. aug. 15., szombat - 8:35

Most körülnéztem, és láttam már 800W-os Moulinexet is. Még meg fogom nézni, milyen hosszúak a programjai, de úgy max. 4 óra szokott lenni a kisebbeknél, ha jól értem.
Az áram, úgy 45 Ft körül van jelenleg. Ezzel még belefér, de semmi nem garantálja, hogy egyszercsak nem lesz 60  Ja, az áfa emelkedés előttről van a 45 Ft. infóm...

//Most kinéztem a Moulinex OW 500030 -t, és közben túrom a webet, de sehol nem találok utalást, hogy 1,5 kg masszával mennyi ideig foglalkozik ez a masina//

Mire az áram 60 lesz, a kenyér újra háromhatvan lesz  :Đ
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#98 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 15. 09:55

Idézet: hkpk - Dátum: 2009. aug. 14., péntek - 20:51

legyen kis ontopic is:

Múltkor kolleginával voltunk boltba kajáért. Én nem tudom elképzelni az életet kenyér nélkül, és kerestem valami normális kenyeret... Meg is jegyeztem, hogy egyre drágábbak és egyre vacakabbak a kenyerek...

Az elektromos palackpréshez két hozzáfűznivalóm van:
- A gép drága, de az összenyomott palackokat ingyen elszállítják és fizetnek is érte, valamint nem megsemmisítik, hanem valóban újrahasznosítják, tehát tényleg "zöld" a megoldás.
- A cégnél valaki azt a pletykát hallotta, hogy maga a gép nem biztonságos, több helyen is zárlatos volt, ezért mi nem vettünk a cégnél. Magát az információt én nem tuom megerősíteni.

Kenyérsütő:
- A gép fogyasztása méréseink alapján 10-20Ft kenyértől és géptől függően.
- A gép és a kenyér árát mindenki ismeri, ez alapján lehet eldönteni, hogy megéri-e a befektetést, hogy bármikor friss kenyér lehessen otthon hozzáadott E-k és állományjavítók nélkül (vagy legalábbis kevesebbel)

#99 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 15. 16:55

Idézet: JonesC - Dátum: 2009. aug. 14., péntek - 20:03

Viszont másnap nem dobod ki a kenyér felét,

Ja, erre még nem reagáltam. Szóval nincs kidobott kaja. Ugyanis van nagy étvágyú kutya. Amikor gyerek voltam, sokkal több állatot el tudtunk látni a maradékokkal, igaz, akkor ehető volt még kolbász "bőre" is.
Ma viszonylag kevés kaja marad, így a kutyának külön dedikált kaját is vennem kell. A kenyérmaradék is fontos, a nagy kenyér végekkel órákig szórakozik, hordozza a szájában..

Most már úgy vélem előbb-utóbb lesz egy kenyérsütő masina. 4 éve még havi 120 kWh volt a fogyasztásunk, ma 400 felett van. És tovább növekedik. A legnagyobb fogyasztó jelenleg a bojler (4 éve még nem elektromos volt), a PC, mosógép. 4 éve még nem volt pl. mikró sem, most van, és sűrűn használva is van. 4 éve még PIII-as PC-m volt. Ma már süti keverést is forgótálas keverőmasina végzi, amit ott lehet hagyni, meg mindenféle masina van (valamitől meg kellett emelkednie az áramzabálásnak).
Kenyérsütő még nincs, és gofrisütő sem. :rolleyes:

#100 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 15. 17:33

Idézet: hkpk - Dátum: 2009. aug. 14., péntek - 20:43

Nem havonta cserélgetem, hanem úgy 1-2 évente vesződöm vele. Kb, azért zavar ennyire, mert mindig vasárnap d.u. szokott meghibásodni, amikor minden zárva közel 120 km-s körben, így mindig improvizálnom kell.

1-2 évente sem. próbáld meg, hogy nem a legolcsóbbat veszed :p vagy tartasz belőle tartalékot otthon ;)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

Téma megosztása:

• (15 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »