Idézet: mikike - Dátum: 2009. júl. 20., hétfő - 1:29
mikor definiálták pontosan, hogy mi az anyag, mi a fény, mi a gravitáció, mi az energia, mi az idő, mi a tér?
úgy tudom még ezekre is csak elméletek (hit) vannak, ezeket nevezed te konkrét alapnak?
elég elvakult hívő vagy...
ha pedig nem állítja, hogy megdönthetetlen, akkor miért kell mégis vizsgázni a hitéből állami intézményekben???
ezekre a hsz-ekre mondom én:
fele sem igaz, csak a fanatikus hívő beszél belőletek
Olyan alapja van, hogy tudom használni, bármikor, ugyanúgy. Például itt a wifi előttem, működik. Szól a kocsiban a rádió, azt is tudom, hogyan működik, tanultam róla, mértem is. Gurul a kerékpárom, melegszikr ajta a tárcsa.
Elég bonyolult a világ ahhoz, hogy néhányszáz év alatt megfejtsük, ezért is nem egyszerű mindent megmagyarázni. De próbálkozni csak nem bűn?
Kérlek a "hinni" szót és különböző ragozott alakjait ne használd velem szemben, erősen sért. Nem hiszek semmiben. Azt gondolom ha más nem is, de én próbállak meghallgatni és közös nevezőre jutni veled, ha nem is egszerű. Kösz.
Nem kell. Saját akartaomból vagyok mérnök.
Egy feltételezés nem lehet nem igaz. Nyílván az evolúció se lehet 100%-os, de nem is mondja azt senki. Csak mert ezt többször felhoztad. Tanulni meg azért tanulja az ember, mert érdekes, logikus is, csak lehet benne valami, habár nem vagyok egy biológus, hogy ezt jobban átlássam, sajnos. A Bibliát is tanulja az ember. Én biztos nem bántalak azért, ha előhozakodsz az evolúcióval teljesen ellentétes feltételezéssel. Ha ésszerű lesz, alá is tudod támasztani, akkor talán még tanítani is fogják.

Persze az is lehet, hogy tök hülyeség és idővel kiderül, ez a tudomány, de ameddig nincs jobb, ez is megteszi. A hit ezzel szemben nem nyitott.