HWSW Informatikai Kerekasztal: A tudomány az szekta? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (85 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

A tudomány az szekta? A tudomány az szekta? Miért kényszeríti Értékeld a témát: -----

#1061 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 09. 04. 12:59

Idézet: JonesC - Dátum: 2009. szept. 4., péntek - 13:48

Ezek a macskák mind rohadt szektások :cool:

Ahogy te és debaj is szektásmacskák vagytok. Egy igazi macsek nem ilyen. Hanem jóféle óriás szőrű perzsa, az egész egy nagy szűrgombolyag. Nem szektálkodik, Purinás kommersz kaják helyett friss lazacot és mesterszakács által készített tejtermékeket burkol. De ezt egy magatok fajta, kukából tucatjával guberálható kóbor macska nem értheti  :D
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#1062 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 09. 04. 13:00

bizonyítsd be

Szerkesztette: debaj 2009. 09. 04. 13:00 -kor

#1063 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 04. 13:02

Idézet: debaj - Dátum: 2009. szept. 3., csütörtök - 14:31

1. Ezzel most mit akartál mondani? Rákényszerítenek, hogy ne tanulj?

2. Ha a szabadidődből nem szakítasz rá időt, mert fáradt vagy, más dolgod van, lusta vagy, nincs hozzá kedved satöbbi, az rendben van.

3. De ezt ne próbáljuk már úgy beállítani, hogy el vagy vágva a lehetőségtől, és ne várjuk már el, hogy "valaki" tegyen ez ellen valamit. Az a valaki csak te magad lehetsz, az összes eszköz a rendelkezésedre áll.

4. Vagy azok, akik szívesebben látják a málhás szamár oldaladat, a szabadidőddel is rendelkeznek?

[SIZE=1]
Na, a tegnap este után már komplex meglátásom lett a dologról, de erről később,
vegyük sorra:

1. Nem direkt, de igen, vagy legalábbis megakadályozták azzal, hogy elvették az időmet...

2. Nem volt sokáig szabadidőm, most sincs sok. Most napi 4-6 órát elvesz a munkába járás. Tudom, erről is én tehetek, miért nem léptem ki, amikor a cég kiszervezett a világ végére... Lenne elég szabadidőm.
Vagy most 0640505050, és vehetnék lakást a melóhoz közel, amit 2 év után elárvereznek.

3. Ezzel teljesen egyetértek. Ha vásárolok fegyvert, és lelövöm azokat, akik, ahogy leültem a könyv elé, egyből odatelepedtek és vég nélkül mesélték problémáikat, amik megoldását tőlem várták, vagy csak életüket, vagy arra kértek, menjek már és segítsek felvinni a beton oszlopokat a domb tetejére, meg hasonlók, akkor rengeteg szabadidőm lenne és lehetőség a tanulásra. Én tehetek róla, hogy nem tettem meg  ;)  (Mostanra meghaltak maguktól, és elég sok szabadidóm lehetne, de én is idősebb lettem, és cég is elszervezett messze, így még sincs szabad időm. :o

4. Főleg azzal, igen.

De ez úgy néz ki, talán nem tanultam eleget, ami nem igaz, mert tényleg sokat tanultam, több szakmám is van,  csak még most is hajt az őrült tudásvágy, egy csomó dolgot tudni szeretnék...

Na, mostanra komplex meglátásom lett, mint említettem:
Vannak ugyanis kuncsaftjaim, akik főleg azt gondolják, én azért vagyok a világon, hogy a problémáikat megoldjam. A héten minden késő estémet egy ilyennél töltöttem... Persze, el is menekülhetnék előle, de ez sokba kerülne. (ha nem veszek tudomást róla, éjjel nappal addig zaklat, hogy végül mégis foglakozom vele)
Kuncsaft egyetverő problémája: nem megy fel a Vista SP2-je a nyavalyás  laptopjára.
+ Nem ért szót az M$-el, nekem kell képviselnem őt. Az M$ ügyintézője meg a másik. (aki azt javasolja, tegyem azt, amit 2 napja leírtam neki, hogy azt már megtettem)

Tehát, igen, TUDÁSRA van szükség! Nem (csak) nekem, hanem annak a sok hüyének, akitől herótom van. (és ha egyik másik még seggfej is, hát az meg külön idegőrlés)
/Ha bárki úgy godolja, adja meg elérhetőségét, közlöm az emberkével, hogy eztán őt zaklassa/

#1064 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 04. 13:04

Izé, utazás közbeni tanulás? :think:
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#1065 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 04. 13:09

Idézet: JonesC - Dátum: 2009. szept. 4., péntek - 13:04

Izé, utazás közbeni tanulás? :think:

Jaja, próbálkoztam vele, de még annyira nem remeg a kezem, hogy kompenzálja a jó minőségű utak által okozott rázkódást  :D

/meg amúgy amikor legintenzívebben szükségem is volt a tanulásra, -ez a bokros csomag idején volt-akkor annyian voltak a sárga buszon is, mint a heringek a konzervben, csak fél lábon állva tudtam ott  lenni..../

#1066 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 04. 13:50

Idézet: debaj - Dátum: 2009. szept. 4., péntek - 14:00

bizonyítsd be

Szektatag!

Idézet: hkpk - Dátum: 2009. szept. 4., péntek - 14:02

Nem volt sokáig szabadidőm, most sincs sok. Most napi 4-6 órát elvesz a munkába járás. Tudom, erről is én tehetek, miért nem léptem ki, amikor a cég kiszervezett a világ végére...

Szégyelld magad. Szlovákul se tanultál még meg  :reklamacio:  Javaslom olvasás helyett oktató hanganyag hallgatását  :D  Meg nézzél kókuszt utazás közben mobilDVD-n, és akkor megdőlnek a dogmáid. Főleg vezetés közben jó az út helyett nézni  :Đ
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#1067 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 04. 13:53

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. szept. 4., péntek - 14:50

Szektatag!

nem tudom mit kezdjek ezzel a wikipédia linkkel
nem tudok rá se kattintani
mert a szektatagok elnyomnak

de ha te magad mondod, hogy szektatag vagyok és feltöltöd youtubera vagy ami még jobb elküldöd az rtl klubnak

akkor elhiszem
vagy nem
hazudsz.

#1068 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 04. 15:08

Idézet: debaj - Dátum: 2009. szept. 2., szerda - 18:41

Szájkarate: minden olyan vélemény, ami nem egyezik meg a tieddel. Elolvasni el lehet, felfogni, gondolkodni rajta fölösleges, úgysincs igazuk. Te annál sokkal több vagy, hogy ilyen pondrók ciripelésén fennakadj.

Zseniális! :respect:

#1069 Felhasználó inaktív   snakekiller 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 04. 17:08

Komolyan, wmiki/upszilon posztot könyebb generálni, mint pártszóvivői nyilatkozatot, ami azért nem kis teljesítmény.

Nagy tehetséget veszített el a fórum én mondom nektek!

Szerk.: Amúgy egyre inkább meggyőződésem, hogy barátunk szándékosan provokál, egyfajta görbe tükröt próbál mutatni nekünk, nem gondolja ő ezt véresen komolyan; csak sajnos nincs elég esze az ilyesmihez.

Szerkesztette: snakekiller 2009. 09. 04. 17:18 -kor

#1070 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 04. 19:06

Idézet: snakekiller - Dátum: 2009. szept. 4., péntek - 18:08

nem gondolja ő ezt véresen komolyan

Szerintem meg épp hogy komolyan gondolja. De Nem értem. Tegyük fel, hogy igazat adnánk neki. Abból mit profitálna? Nem hiszem, hogy kap térítési jutalékot. Egyáltalán mit nyer azon, ha a tudományt szidja?

#1071 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 04. 19:48

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. szept. 4., péntek - 20:06

... Egyáltalán mit nyer azon, ha a tudományt szidja?

Sean Connery egykori szavait idézve: "Egy kis forradalom itt-ott néha nem árt." :)

(The Hunt for Red October)

Szerkesztette: Warrior 2009. 09. 04. 19:50 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1072 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 04. 21:00

Idézet: Warrior - Dátum: 2009. szept. 4., péntek - 20:48

(The Hunt for Red October)

Azért kell a szart kavarni, hogy le ne égjen...

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#1073 Felhasználó inaktív   snakekiller 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 04. 21:28

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. szept. 4., péntek - 20:06

Szerintem meg épp hogy komolyan gondolja. De Nem értem. Tegyük fel, hogy igazat adnánk neki. Abból mit profitálna? Nem hiszem, hogy kap térítési jutalékot. Egyáltalán mit nyer azon, ha a tudományt szidja?

Ő úgy gondolja, hogy a tudomány főállású "képviselői", meg úgy általában a normálisabb emberek méltatlanul lekezelően bánnak vele, ha megszólal; csak azért mert más véleményen van, mint ők. Nem azért, hanem mert úgy általában egy buta és műveletlen alak némi görcsös pszeudokonzervatív, antimodern fixációval, ami ritka irritáló kombináció tud ám lenni. Ettől mondjuk a Dawkins, Randy és Sagan-epigonok sem lesznek olyan hűde okosak és műveltek, mint amilyennek hinni szokták magukat, de még mennyire nem...

(Amúgy, ha wmiki még olvasná: a konzervatív ember számára a Biblia, az egyházatyák, Platón, Arisztotelész, Cicero, Pascal; Shakespeare, Dosztojevszkij, Krúdy, Chesterton és T.S. Elliot, esetleg Hamvas és köre a kultúrális és szellemi alap, nem a Seth, a Mátrix, a Mónika-só, a Balogh Béla meg a "kizsákmányolásra épülő világrend" és a "Pythagoras-tétel hol igaz, hol nem és 1+1 = 10 binárisan ergo a tudomány csak hit" csak, hogy tudd; te szellemi lumpenproletár, te...)

Fogja hát magát és elkezd az "ellenfelek" legrosszabb, kioktató modorában "érvelni" a saját igaza mellett, gondolván, hogy ezzel egyfajta görbe tükröt tart a többiek elé és akkor majd jól magukba néznek. Én legalábbis valami ilyesmit látok bele a munkásságába.

Ha kicsit eszesebb volna, talán még érne is a dolog valamit az agyunk felbaszarintásán és a rajta való össznépi kínos röhigcsélésen kívül, de hát ugye nem az.

Szerkesztette: snakekiller 2009. 09. 04. 21:41 -kor

#1074 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 05. 07:11

Idézet: snakekiller - Dátum: 2009. szept. 4., péntek - 22:28

... 1+1 = 10 binárisan ...

Meg hogy mekkora hibát követett el a matematikatanár első évben az általános suliban, amikor - mielőtt az első számot felírta volna a táblára - nem definiálta a "számrendszer" fogalmát, így abban a hitben voltunk, hogy a 10 leírva valóban az a 10, amire mi azt hittük ... :)
Gondolj csak bele, pl. mi lett volna, ha hexában (16-os számrendszerben) kezdik az oktatást, kimondottan előnyös lett volna, mert egyrészt tömörebb, másrészt bizonyos körökben elterjedt, hiszen a bináris rendszert viszonylag könnyű vele "leírni", s ezért is vált be, ráadásul a 16-os számrendszerrel a diák már első osztályban megismerhette volna az ábécé első 6 betűjét is, ami a mai gyerekek egy része számára kimondott előrelépés volna... :smoker:
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1075 Felhasználó inaktív   snakekiller 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 05. 08:24

Idézet: Warrior - Dátum: 2009. szept. 5., szombat - 8:11

Meg hogy mekkora hibát követett el a matematikatanár első évben az általános suliban, amikor - mielőtt az első számot felírta volna a táblára - nem definiálta a "számrendszer" fogalmát, így abban a hitben voltunk, hogy a 10 leírva valóban az a 10, amire mi azt hittük ... :)
Gondolj csak bele, pl. mi lett volna, ha hexában (16-os számrendszerben) kezdik az oktatást, kimondottan előnyös lett volna, mert egyrészt tömörebb, másrészt bizonyos körökben elterjedt, hiszen a bináris rendszert viszonylag könnyű vele "leírni", s ezért is vált be, ráadásul a 16-os számrendszerrel a diák már első osztályban megismerhette volna az ábécé első 6 betűjét is, ami a mai gyerekek egy része számára kimondott előrelépés volna... :smoker:

:D Amúgy nem az én kitalációm sajna, wmiki halálkomolyan így érvelt egyszer vmi blogkommentben:

Idézet

...
1+1=10 (2
1+1=1 (boole

sőt a pitagorasz tétel sem igaz, pl. egy földgömre rajzolt 3szög esetében

Idézet

1+1 nem egyenlő 2, épp az előbb bizonyítottam, az, hogy te továbbra is csak a saját hitedet szajkózod, és nem érdekel a valóság, arról én nem tehetek

nem a tudás az az, ha minden esetben működik a dolog
az tudás
minden más hit

#1076 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 05. 09:45

Idézet: hkpk - Dátum: 2009. szept. 4., péntek - 13:02

1. Nem direkt, de igen, vagy legalábbis megakadályozták azzal, hogy elvették az időmet...

Miért hagytad?
Az én időmet nem veszik el. Vagy csak nagyon ritkán. Mert nem hagyom.

2. Nem volt sokáig szabadidőm, most sincs sok. Most napi 4-6 órát elvesz a munkába járás. Tudom, erről is én tehetek, miért nem léptem ki, amikor a cég kiszervezett a világ végére... Lenne elég szabadidőm.
Vagy most 0640505050, és vehetnék lakást a melóhoz közel, amit 2 év után elárvereznek.

Ez egy szerencsétlen dolog, de gondolom nem 18 éves korod óta viszi el minden szabadidődet a bejárás, hanem az utóbbi pár évben. Legalábbis pár éve még egész jól lehetett melóhelyet váltani.
Előtte nyugodtan tanulhattál volna. Meg gondolom nem is lesz így örökké.
Nem kötelező rögtön kilépni, jobb megoldás, ha elkezdesz melót keresni, előbb-utóbb hátha bejön valami. Majd akkor ráérsz kilépni.

3. Ezzel teljesen egyetértek. Ha vásárolok fegyvert, és lelövöm azokat, akik, ahogy leültem a könyv elé, egyből odatelepedtek és vég nélkül mesélték problémáikat, amik megoldását tőlem várták, vagy csak életüket, vagy arra kértek, menjek már és segítsek felvinni a beton oszlopokat a domb tetejére, meg hasonlók, akkor rengeteg szabadidőm lenne és lehetőség a tanulásra. Én tehetek róla, hogy nem tettem meg  ;)  (Mostanra meghaltak maguktól, és elég sok szabadidóm lehetne, de én is idősebb lettem, és cég is elszervezett messze, így még sincs szabad időm. :o

Nem kell lelőni. Elég, ha szimplán elküldöd őket.
Ha hagyod, hogy a problémáikat meséljék (sőt, még megoldást is keresel rá), akkor erre rászoknak, ne csodálkozz.
Aki attól megsértődik, hogy éppen nem érsz rá, az jobb is ha nem keresi a társaságodat.

Na, mostanra komplex meglátásom lett, mint említettem:
Vannak ugyanis kuncsaftjaim, akik főleg azt gondolják, én azért vagyok a világon, hogy a problémáikat megoldjam. A héten minden késő estémet egy ilyennél töltöttem... Persze, el is menekülhetnék előle, de ez sokba kerülne. (ha nem veszek tudomást róla, éjjel nappal addig zaklat, hogy végül mégis foglakozom vele)
Kuncsaft egyetverő problémája: nem megy fel a Vista SP2-je a nyavalyás  laptopjára.
+ Nem ért szót az M$-el, nekem kell képviselnem őt. Az M$ ügyintézője meg a másik. (aki azt javasolja, tegyem azt, amit 2 napja leírtam neki, hogy azt már megtettem)

Ne hagyd, hogy zaklasson.
Több módja is van: pl. szemébe mondod, hogy nem akarsz vele foglalkozni, vagy nem érsz rá. Esetleg kitűzhetsz egy dátumot is, amikor majd lesz időd az ő problémájára, addig ne zargasson.
Vagy felemeled az óradíjadat --főképp a késő esti meg hétvégi órákat-- olyan értékre, ami már Neked is megéri, hogy rááldozd az idődet, de a kuncsaftoknak is egyfajta "fék" lesz, és nem zargatnak annyira gyakran. Ha olyan sürgős neki, hogy nem tud várni, amíg ráérsz, akkor fizessen, mint a katonatiszt, és akkor Neked is jobban megéri. Vagy hívjon egy olcsóbb segítőt.

Ezeket mind Te magad hagytad, hogy így legyen, és most már nehéz rajta változtatni.
De ha nagyon akarsz, akkor tudsz változtatni, csak eleinte biztos kényelmetlen lesz visszautasítani azokat, akiknek elsőre ugrottál (és gondolom olcsón, ezért Téged hívnak és nem mást) és ezt meg is szokták.

Jó, a melóba járás OK, a mostani gazdasági helyzetben nem lehet nagyon ugrálni. De az, hogy a szabadidődet mások használják el, az csak a Te "hibád", mert nem állsz a sarkadra eléggé.

#1077 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 05. 17:22

Idézet: snakekiller - Dátum: 2009. szept. 5., szombat - 9:24

... wmiki halálkomolyan így érvelt egyszer vmi blogkommentben:

Te jóságos ég. Ez őrült.

#1078 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 05. 18:43

Idézet: snakekiller - Dátum: 2009. szept. 5., szombat - 9:24

:D Amúgy nem az én kitalációm sajna, wmiki halálkomolyan így érvelt egyszer vmi blogkommentben:

:omg:  :omg: mit szivhat? en is kerek!  :reklamacio:  :Đ

Idézet

sőt a pitagorasz tétel sem igaz, pl. egy földgömre rajzolt 3szög esetében

Ez nem a korcikk lenne?  :think:
Régebben csak úgy futottak utánam a nők, de ma már nem lopok retikült.....

#1079 Felhasználó inaktív   upszilon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 05. 18:56

Idézet: JonesC - Dátum: 2009. szept. 4., péntek - 8:21

Nem érzem egetrengető szemétségnek, inkább egy finom kis asszociációnak arra, hogy valaki berongyol, és a produkciójával mosolygásra készteti a közönséget. De ha te mégis bántónak érzed, akkor bocsánat :)

Szerintem pedig megakadályozza az értelmes beszélgetést.

#1080 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 05. 18:59

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. szept. 5., szombat - 9:45

1. Nem kell lelőni. Elég, ha szimplán elküldöd őket.
Ha hagyod, hogy a problémáikat meséljék (sőt, még megoldást is keresel rá), akkor erre rászoknak, ne csodálkozz.
Aki attól megsértődik, hogy éppen nem érsz rá, az jobb is ha nem keresi a társaságodat.

2. Ne hagyd, hogy zaklasson.
Több módja is van: pl. szemébe mondod, hogy nem akarsz vele foglalkozni, vagy nem érsz rá. Esetleg kitűzhetsz egy dátumot is, amikor majd lesz időd az ő problémájára, addig ne zargasson.
Vagy felemeled az óradíjadat --főképp a késő esti meg hétvégi órákat-- olyan értékre, ami már Neked is megéri, hogy rááldozd az idődet, de a kuncsaftoknak is egyfajta "fék" lesz, és nem zargatnak annyira gyakran. Ha olyan sürgős neki, hogy nem tud várni, amíg ráérsz, akkor fizessen, mint a katonatiszt, és akkor Neked is jobban megéri. Vagy hívjon egy olcsóbb segítőt.

3. Ezeket mind Te magad hagytad, hogy így legyen, és most már nehéz rajta változtatni.
De ha nagyon akarsz, akkor tudsz változtatni, csak eleinte biztos kényelmetlen lesz visszautasítani azokat, akiknek elsőre ugrottál (és gondolom olcsón, ezért Téged hívnak és nem mást) és ezt meg is szokták.

4. Jó, a melóba járás OK, a mostani gazdasági helyzetben nem lehet nagyon ugrálni. De az, hogy a szabadidődet mások használják el, az csak a Te "hibád", mert nem állsz a sarkadra eléggé.

:offtopic:

1. a lelövés az parabolikus elem a "problémám"  érzékeltetésére ;). Amúgy a nagyanyámról volt szó, ill. a másik nagynéném. Nem lakott egyik sem velünk, de valahogy mindig vizsgaidőszakba jöttek látogatni. Senkit nem tudott utolérni, mert nem volt elég gyors, és mindenki menekült a dolgát végezni, csak énnekem kellett volna a jegyzetekkel foglalkozni, így aztán mindjárt odatelepedtek, és mondták, mondták...

2. Ezt mindig megpróbálom. kikapcsolom a telefont, az ok, de akkor már nem tudok kimenni az utcára, mert rámdudál a Toyota Yarisából. Ha meg annyira szóba állok vele, hogy árat mondjak, vagy időpontot, akkor végem, elkezdi a hülyeségeit, és nem hagyja abba. Óradíjról nem igen van szó, eddig mindössze egy üveg bor volt sok év alatt, amit kiadott a kezei közül...

3. Pont ma történt: megyek a bringával, az  út szélén egy öreg néni a partvissal hadonászott, kiabált, hogy álljak meg egy szóra, én mentem vagy 25-el, de megálltam, hogy mi van... Mindjárt elkezdett beszélni, de úgy, hogy minél tovább tartson... Azt akarta, hogy szereljek fel egy PVC táblát a házára, hogy eladó. Hozta a létrát, mondta a magáét, elment a tábláért, visszaért, mondta tovább a történetét, aztán elment kalapácsért, megjött, mesélt, elment szögért...
A ház akkora, hogy 2 családnak is sok, emeletes, garázzsal,  nemrég volt felújítva a vakolat, de ahol faburkolat volt, azt meg újra kellene festeni, 30 millára taksálták, és 10 éve árulja, 15 közvetítő eddig nem tudta eladni, de sápot húzták. Van egy hatalmas kert, amit évente 3x kaszálni kell, ami 30e /alkalom, aztán most meg ingatlanadó, mutatta kezeit, véresre törte metszőolló, lenyírta a bokrokat a ház előtt, hogy látszódjék a felirat... Van neki egy lánya Pesten, a veje egyetemi alrektor vagy mi, a lényeg, hogy nem fognak meg semmit, mert nagy emberek, a veje soha nem jön, csak a lánya néha, de azok csak azt hajtogatják, hogy mikor adja már el a házat... 4 órája ólálkodott az út szélén, hogy hátha jön valaki, de mindenki autóval jár.. (ja és szomszédok szerinte irigyek, szerintem meg megunták a dumáját), de nem volt aki felszögelje a táblát. És rámerőszakolt egy üveg bort  :)
Na, ő egy olyan volt, akit mindenki visszautasított.

4. Vannak nagyobb terveim, amihez több ember is kéne, és több szabadidő is. Talán történik egy csoda, és elkerülök egy közeli telephelyre.

Téma megosztása:

• (85 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.