HWSW Informatikai Kerekasztal: A tudomány az szekta? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (85 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

A tudomány az szekta? A tudomány az szekta? Miért kényszeríti Értékeld a témát: -----

#1081 Felhasználó inaktív   upszilon 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 09. 05. 19:00

Idézet: FragMaster - Dátum: 2009. szept. 4., péntek - 9:26

De legalább mondtál volna valami építőt. A "bigott", "tankönyvfejű" és a "szájkarate" szavak különböző kombinációival voltál képes reagálni bármilyen válaszra, vagy akár kérdésre. Vagy semmivel. De bizonyára nincs igazam és ez a bunkó értetlen hülyék gyülekezete. :rolleyes:

Jobb lett volna ha nem kell mondanom. Nézd meg mi történt a szemétkedő fórumtársak miatt. Nem elhet és nem is érdemes a topik témájáról beszélni. Miért, mert akkor például kikiáltanak bohócnak.

Hát rendben, ne beszélgessönk róla érdemben. Ha nektek ez így jó...

#1082 Felhasználó inaktív   snakekiller 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 05. 19:13

Idézet: Schwarzmueller - Dátum: 2009. szept. 5., szombat - 19:43

Ez nem a korcikk lenne?  :think:

Nem-nem, gömbi geometriában az egyeneseket geodetikusok (a gömb főkörei, mint pl. az egyenlítő, vagy a meridiánok) helyettesítik és ezek az euklideszi egyenesek mintájára képesek háromszögeket alkotni, ezek az un. gömbi háromszögek melyekre általában valóban nem teljesül a híres tétel, de azokra ugye rengeteg más furcsaság is igaz.

Szerkesztette: snakekiller 2009. 09. 05. 19:21 -kor

#1083 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 05. 19:42

Idézet: Harlequin - Dátum: 2009. júl. 20., hétfő - 9:01

Mondjuk engem is érdekelne a "párhuzamosok a végtelenben találkoznak" elmélet bizonyítása...

Erről még nem is hallottam. Létezhet?
Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#1084 Felhasználó inaktív   snakekiller 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 05. 19:51

Idézet: Dextrose - Dátum: 2009. szept. 5., szombat - 20:42

Erről még nem is hallottam. Létezhet?

Attól függ...

Szerk.: Összefoglalva arról van szó, hogy a klasszikus, euklideszi geometriában ez a kijelentés bizonyíthatalan, hiszen a "végtelen" ott ha jól értem nincs is értelmezve. Vannak olyan bővítések viszont, (pl. definiálod a végtelen távoli pontot, mint amin minden egyenes átmegy) amelyben ez egy igaz állítás. Szemlélet szempontjából képzeld magad elé a vasúti síneket, ahogy a távolban egyre közelednek egymáshoz.

Szerkesztette: snakekiller 2009. 09. 05. 20:01 -kor

#1085 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 05. 20:00

Idézet: snakekiller - Dátum: 2009. szept. 5., szombat - 20:13

Nem-nem, gömbi geometriában az egyeneseket geodetikusok (a gömb főkörei, mint pl. az egyenlítő, vagy a meridiánok) helyettesítik és ezek az euklideszi egyenesek mintájára képesek háromszögeket alkotni, ezek az un. gömbi háromszögek melyekre általában valóban nem teljesül a híres tétel, de azokra ugye rengeteg más furcsaság is igaz.

jah, en kihagytam a 3. dimenziot. sikban gondolkoztam csak.
Régebben csak úgy futottak utánam a nők, de ma már nem lopok retikült.....

#1086 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 05. 20:30

Idézet: upszilon - Dátum: 2009. szept. 5., szombat - 19:56

Szerintem pedig megakadályozza az értelmes beszélgetést.

Szerintem meg a használható érvek hiányában előkerülő vagdalkozás az, ami megakadályozza az értelmes beszélgetést. Ez már csak folyomány, de mint már írtam, nem akartalak megbántani :)
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#1087 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 05. 20:32

Idézet: snakekiller - Dátum: 2009. szept. 5., szombat - 20:13

Viszont akkor az nem is igazán egyenes, nem?  :think: Basszus nem kellett volna állandóan kilógni csajozni matekóra helyett  :Đ

Szerkesztette: JonesC 2009. 09. 05. 20:32 -kor

world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#1088 Felhasználó inaktív   snakekiller 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 05. 20:57

Idézet: JonesC - Dátum: 2009. szept. 5., szombat - 21:32

Viszont akkor az nem is igazán egyenes, nem?  :think: Basszus nem kellett volna állandóan kilógni csajozni matekóra helyett  :Đ

Azért good point. :)
Erre mondotta volt Hilbert azt, hogy egy matematikusnak nem maguk a vizsgált objektumok a lényegesek, hanem azok általános tulajdonságai, viszonyai és kölcsönhatásai; ha a definícióinkat és axiómáinkat egyenesek, főkörök meg mittomén söröskorsók is kielégítik, akkor ez a három dolog az adott rendszerből nézve lényegében tökugyanaz, az elnevezések közül csak történeti, szemléleti okokból választottunk ki egyet. No az egy érdekes kérdés, hogy mi van, ha valamiben mégis eltérnek... na akkor annak a valaminek képében sikerült belefutnunk egy bizonyíthatatlan, un. független állításba, mint Euklidész 5. posztulátuma, a másik 4 felől nézve; vagy a kontinuum hipotézis a standard (ZF) halmazelméletben.

Azért ne próbáld meg meridiánban kérni a Heinekent. :D

Szerkesztette: snakekiller 2009. 09. 05. 21:02 -kor

#1089 Felhasználó inaktív   upszilon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 05. 21:12

Idézet: JonesC - Dátum: 2009. szept. 5., szombat - 20:30

Szerintem meg a használható érvek hiányában előkerülő vagdalkozás az, ami megakadályozza az értelmes beszélgetést. Ez már csak folyomány, de mint már írtam, nem akartalak megbántani :)

Hát igen, én írtam saját definíciót, hogy én mit gondolok. Írtam érveket. Írtam tényanyagot. Mi történt? Sértegetést kaptam és kiröhögést. Bizony, igaz. Idézlek:

"a használható érvek hiányában előkerülő vagdalkozás az, ami megakadályozza az értelmes beszélgetést"

Ezt csináltátok. Kivétel nélkül mindegyikötök.

Egyedül te próbáltál megkövetni, de azt is felemás módon, szintén szemétkedésre használva a mondat második felét.

Most akkor még egyszer megkérdezem: Akartok egyáltalán értlemesen beszélgetni a tudományról, vagy megelégszetek a primitív szemétkedéssel, a szájkaratéval?

#1090 Felhasználó inaktív   snakekiller 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 05. 21:21

Idézet: upszilon - Dátum: 2009. szept. 5., szombat - 22:12

Hát igen, én írtam saját definíciót, hogy én mit gondolok. Írtam érveket. Írtam tényanyagot. Mi történt? Sértegetést kaptam és kiröhögést. Bizony, igaz. Idézlek:

"a használható érvek hiányában előkerülő vagdalkozás az, ami megakadályozza az értelmes beszélgetést"

Egyedül te próbáltál megkövetni, de azt is felemás módon, szintén szemétkedésre használva a mondat második felét.

Most akkor még egyszer megkérdezem: Akartok egyáltalán értlemesen beszélgetni a tudományról, vagy megelégszetek a primitív szemétkedéssel, a szájkaratéval?

Én már megpróbáltam egyszer lenyugodni és feltenni két elég konkrét kérdést, válaszul az érveidre:

Idézet

- Hol és mikor robbantottak a nácik atombombát? Elméleti tudás nélkül?
- Mi az az eltitkolt tudás amit nem tanítanak a polgári egyetemeken?

Innen elindulhattunk volna, ha nem vágtad volna be a durcit.

#1091 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 06. 07:50

Idézet: upszilon - Dátum: 2009. szept. 5., szombat - 22:12

Én is írtam neked pár érdekességet a német atombombáról, ami fölött sikeresen elsiklottál. Mégis, hogy gondolod, hogy a szemünkre vesd, hogy használható érvek hiányában vagdalkozunk, amikor eddig kb. semmit sem csináltál itt használható érvek teljes figyelmen kívül hagyásán és vagdalkozáson kívül, és az egészet lezárod egy nagyjelenettel, amit még kétszer meg is ismételsz?

Amíg nem válaszolsz érdemben az érveinkre (mert először érvelni próbáltunk, a "szemétkedés" akkor kezdődött, amikor már látszott, hogy szarsz a fülünk mögé, és érkezett a topicba egy n+1-edik nagyigasságos, aki kimondja a szent igazságot, aztán elvárja, hogy megéljenezzük-megtapsoljuk), addig ne kérj rajtunk számon semmit, és főleg ne pattogjál, vagy akkor tényleg vegyünk érzékeny búcsút, mert csak a feszültséget fogod kelteni.

Ha beszélgetni akarsz, beszélgethetünk, de előtte higgadj le, és kíméld meg a társaságot a napi egy-kettő hattyúhalálától.

Szerkesztette: debaj 2009. 09. 06. 07:51 -kor

#1092 Felhasználó inaktív   upszilon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 06. 09:01

Idézet: snakekiller - Dátum: 2009. szept. 5., szombat - 21:21

Én már megpróbáltam egyszer lenyugodni és feltenni két elég konkrét kérdést, válaszul az érveidre:

Innen elindulhattunk volna, ha nem vágtad volna be a durcit.

Miért kérdezel, ha úgysem vagy kíváncsi a válaszra?

A történelemkönyveket a győztesek írják. Viszont a fellelhető korabeli levelezésekből sokminden kiderül. A náciknak volt atombombájuk. Fel is robbantottak egyet. A másodikhoz meg nem sikerült már elegnedő mennyiségű alapanyagot (például nehézvizet) beszerezniük. A célbajuttató eszközeik is elegendően fejlettek voltak már (például Peenemünde szigetén a geheimjeik). Az USA beszállt a háborúba és ellopta. A legidősebb Kennedy fivér ott vesztette életét. . Polgári egyetmeken pezután már tilos volt még csak szóbahozni is azokat a természettudományos elméleteket amik alapján feltételezhetően működtek. A kísérleti fizika korszaka egyszer s mindenkorra végetért.

Mit akarsz hát tőlem megtudni? Beírod a gugliba, hogy náci atombomba és előjön egymillió találat. Miért kellek ehhez én?

Vagy a katonai titkok kérdése. Talán kételkedsz benne, hogy vannak katonai titkok? Mert akkor nem vagy egészen beszámítható ember. Ha meg nem kételkedsz, akkor miért várod el tőlem azok ismertetését? Ha egyszer titkos, honnan tudhatnám azt én? És miből gondolod, hogyha konkrét információkkal rendelkeznék, azt pont itt, egy nyilvános fórumon teregetném ki? Vagy te tényleg hülyének nézel engem?

#1093 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 06. 09:08

Idézet

Mit akarsz hát tőlem megtudni? Beírod a gugliba, hogy náci atombomba és előjön egymillió találat. Miért kellek ehhez én?

A(z) "hülye" kifejezés 1-10. találata az összes, kb. 1.010.000 találatból. (0,26 másodperc)

A(z) "hüje" kifejezés 1-10. találata az összes, kb. 465.000 találatból. (0,31 másodperc)

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#1094 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 06. 09:15

Idézet: upszilon - Dátum: 2009. szept. 6., vasárnap - 10:01

Nem maga az atombomba az érdekes itt. Nem arra vagyunk kíváncsiak. Hanem a németek szerinted mindenféle elméleti tudás nélkül, csak kísérletezéssel robbantottak. A kísérletezés és az elmélet viszonya volt eredetileg a vita tárgya. Szerinted a tudományok ma már csak kísérleteznek és ezért csak meglévő dolgokkal foglalkoznak, kizárólag abból indulnak ki.

Arra sem válaszoltál, hogy "mi az az eltitkolt tudás amit nem tanítanak a polgári egyetemeken?".

Másodszor kérdem: jó lenne, ha leírnád a tudomány(okk)al kapcsolatos álláspontodat. mikike leírta az övét: tudomány nincs is, az csak szekta, félre kéne tenni, egyik hittétele se igaz és aki hisz benne, az hülye.
De te nem írtad még le, hogyan gondolod: teljesen vagy-e tudományellenes vagy csak részben (nekem ez jön le), azaz csak részben bírálod-e egyes módszereit.

Kiindulási alap nélkül nincs mire vitát építeni.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#1095 Felhasználó inaktív   upszilon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 06. 09:19

Idézet: debaj - Dátum: 2009. szept. 6., vasárnap - 7:50

Amíg nem válaszolsz érdemben az érveinkre

Nem volt nektek olyan. Ha lett is volna, ugyan mi mellett érveltek?

Pascal annó még úgy gondolta, hogy minden állítást bizonyítani kell, és eközben nem szabad felhasználni mást, mint magukat az axiómákat vagy már előzőleg bebizonyított tételeket. A dolog viszont úgy áll ma, hogy a tananyagokat bizonyítatlan állítások tömege alkotja. A két legnagyobb bizonyítatlan állítás az ősrobbanás és az evolúció elmélete. Sarkalatos pontjai ezek a tudománynak. A materialista szemléletet igyekszik alátámasztani mindkettő. A tudományágak fejlődése azonban megállíthatatlan. Az összegyűlt kutatási anyag alapján már vagy 30 éve biztonsággal kijelenthető, hogy mindkét elmélet alapjaiban hamis. De akkor mi legyen? Egy tudós nem mondhatja azt, hogy nemtudm. Miért, hiszen becsületesebb lenne? Azért, mert ő tudós, nem pedig nemtudomka hülyegyerek a szomszéd lépcsőházból. Inkább marad a szemérmes hallgatás. Ez az igazság. Így áll a helyzet ma. Nincs semmiféle szekte. Nincs semmiféle hitvita. Nincs semmiféle összesküvés-elmélet. Egyszerűen csak az van, hogy már régen paradigmaváltásra lett volna szükség a tudományban, méghozzá az alaptudományok kérdéskörében. Amíg ez meg nem történik, addig ilyen fórumokon lessz és lennie is kell vitáknak. De itt kicsit más a helyzet. Itt nem nézetek csapnak össze. Itt eszetlenkedés megy. Sajnálom, de ebben érdemben én nem tudok résztvenni. Érthető ez kisfickók?

#1096 Felhasználó inaktív   snakekiller 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 06. 09:22

Idézet: upszilon - Dátum: 2009. szept. 6., vasárnap - 10:01

Miért kérdezel, ha úgysem vagy kíváncsi a válaszra?

A történelemkönyveket a győztesek írják. Viszont a fellelhető korabeli levelezésekből sokminden kiderül. A náciknak volt atombombájuk. Fel is robbantottak egyet. A másodikhoz meg nem sikerült már elegnedő mennyiségű alapanyagot (például nehézvizet) beszerezniük. A célbajuttató eszközeik is elegendően fejlettek voltak már (például Peenemünde szigetén a geheimjeik). Az USA beszállt a háborúba és ellopta. A legidősebb Kennedy fivér ott vesztette életét. . Polgári egyetmeken pezután már tilos volt még csak szóbahozni is azokat a természettudományos elméleteket amik alapján feltételezhetően működtek. A kísérleti fizika korszaka egyszer s mindenkorra végetért.

Vagy a katonai titkok kérdése. Talán kételkedsz benne, hogy vannak katonai titkok? Mert akkor nem vagy egészen beszámítható ember. Ha meg nem kételkedsz, akkor miért várod el tőlem azok ismertetését? Ha egyszer titkos, honnan tudhatnám azt én? És miből gondolod, hogyha konkrét információkkal rendelkeznék, azt pont itt, egy nyilvános fórumon teregetném ki? Vagy te tényleg hülyének nézel engem?

A történelemkönyveket leginkább hívatásos történészek írják, (meg a győztesek az igaz, de ettől nem lesz automatice igaza az ellenoldalnak) a mindenféle netes "leleplező" honlapokat meg a "A Náci Atombomba Titkai" szintű lektűrirodalmat meg leginkább névtelen, unatkozó laikusok. Mert mit ad Isten, a gugli jórészt az utóbbi találatokat dobja a te igazad alátámasztására; az egyetlen komolyan vehető elmélet amire eddig akadtam, az egy "piszkos bomba" robbantását feltételezi Thüringiában, a háború legvége felé. Adj meg légyszíves egy, általad hitelesnek tartott forrást és akkor vitázhatunk konkrétumokról is. Amúgy a maghasadás és fúzió elmélete több mint fél évszázada része az iskolai tananyagnak, mégis miről beszélsz?

Katonai titkok vannak, pont azt magyaráztam nem sokkal ezelőtt, hogy ez törvényszerű; de innen eljutni odáig, hogy az iskolák tananyaga évtízedekkel el van maradva, kissé meredek, ezért kértem, hogy mondj pár példát olyan tudásra, aminek helye volna az oktatásban, de szerinted eltitkolták... mert képzeld pl. a atom és hidrogénbomba működési elve és sematikus rajza (by Teller, legyünk csak büszkék, ugye), az atom és fúziós reaktorokkal együtt még a gimis fizikakönyvbe is belekerült.

#1097 Felhasználó inaktív   upszilon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 06. 09:27

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. szept. 6., vasárnap - 9:15

A kísérletezés és az elmélet viszonya volt eredetileg a vita tárgya.

Nem. Olvasd el a topik címét. Az a vita tárgya, nem más.

Ti pedig itt nem akartok megtudni semmit sem. Egyszerűen röhögni akartok azon a bohócon aki esetleg megszánva titeket valóban elmesélné a valós összefüggéseket és a valós tényanyagot. Azt gondolom, hogy meg sem értenétek. Na-nem azért mert nincsen hozzá eszetek. Azért, mert az iskolai tananyag, mint prekoncepció, nem hagyná ezt a ti fejetekben. Ahhoz, hogy egy ilyen komoly témát valóban képesek legyetek agyilag feldolgozni, megélt kor és nagy olvasottság kell. Kellene. De nektek olyan nincsen. Ezért a ti felhomályosításotok egy valódi impossible mission lenne. Ha vállalná is valaki. És milyen fizettségért vállalná? Kiröhögésért. Ez igen! Ezért bizony érdemes! Szóval nem én leszek az. Világos, kisfickók?

#1098 Felhasználó inaktív   snakekiller 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 06. 09:28

Idézet: upszilon - Dátum: 2009. szept. 6., vasárnap - 10:19

Pascal annó még úgy gondolta, hogy minden állítást bizonyítani kell, és eközben nem szabad felhasználni mást, mint magukat az axiómákat vagy már előzőleg bebizonyított tételeket. A dolog viszont úgy áll ma, hogy a tananyagokat bizonyítatlan állítások tömege alkotja. A két legnagyobb bizonyítatlan állítás az ősrobbanás és az evolúció elmélete. Sarkalatos pontjai ezek a tudománynak. A materialista szemléletet igyekszik alátámasztani mindkettő. A tudományágak fejlődése azonban megállíthatatlan. Az összegyűlt kutatási anyag alapján már vagy 30 éve biztonsággal kijelenthető, hogy mindkét elmélet alapjaiban hamis.

Kép

Cosmic Background Explorer

Ha már kutatási anyag.

#1099 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 06. 09:36

Idézet: upszilon - Dátum: 2009. szept. 6., vasárnap - 10:19

Nem volt nektek olyan. Ha lett is volna, ugyan mi mellett érveltek?

Ja, jó.

Idézet

A két legnagyobb bizonyítatlan állítás az ősrobbanás és az evolúció elmélete.

Szerintem a római birodalom azért omlott össze, mert a késő császárkor dekadens életvitele miatt lassan elveszítették a katonai fölényt a határaikat több oldalról szorongató egyéb népcsoportokkal szemben.

Idézet

Az összegyűlt kutatási anyag alapján már vagy 30 éve biztonsággal kijelenthető, hogy mindkét elmélet alapjaiban hamis.

A warp meghajtás megfelelő működéséhez a szubtértekercseknek minimum 1000 millicochrane térerősségű szubtérbuborékot kell létrehozniuk a csillaghajó körül, ellenkező esetben az nem tud kilépni a normáltérből, és csak fény alatti sebességekkel tud manőverezni.

Idézet

Itt nem nézetek csapnak össze. Itt eszetlenkedés megy.

"Ezután négy angyalt láttam, a föld négy sarkán álltak. Feltartóztatták a föld négy szelét, hogy ne fújjanak a földön, sem a tengeren, sem semmiféle fán."

Milyen furcsa dolgokat írtam, mi? Sokkal jobb lett volna, ha a témánál maradok, és a feltett kérdésekre válaszolok, de úgy, hogy nem a magas lóról osztom az észt, hanem részt veszek abban a beszélgetésben, abban a vitában, aminek annyira szeretnék a résztvevője lenni. Te ugyanezt csinálod. Csapongsz, össze-vissza eltérsz a témától kijelentesz, kinyilatkoztatsz, de még véletlenül sem vitatkozol. Persze, hogy hülyeségeket beszélünk, ennyi erővel urdu nyelven is válaszolgathatnánk neked, azt sem próbálnád meg megérteni. Te már eltemettél minket, a kiskönyvedben be vagyunk jegyezve, mint értelem nélküli "kisfickók", akik minden szava csak a te bosszantásodról szól.

Mi is sajnáljuk, hogy nem tudsz ebben érdemben résztvenni, ha megpróbálnád, izgalmas és tanulságos vita is kialakulhatott volna. De sajnos hiába mondunk bármit is, ha azt nem vagy hajlandó sem elfogadni, sem érdemi vitába szállni vele, és még azt sem vagy hajlandó elárulni, hogy a szemedben miért nem érvek az érveink.

Az idézett hozzászólásoddal kapcsolatban lett volna néhány témába vágó kérdésem, de majd felteszem őket akkor, ha lesz esély válaszra a részedről, és nem csak az elmeállapotunkkal meg a fene nagy sértődéseddel leszel elfoglalva.

#1100 Felhasználó inaktív   upszilon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 06. 09:38

Idézet: snakekiller - Dátum: 2009. szept. 6., vasárnap - 9:22

A történelemkönyveket leginkább hívatásos történészek írják, (meg a győztesek az igaz, de ettől nem lesz automatice igaza az ellenoldalnak) a mindenféle netes "leleplező" honlapokat meg a "A Náci Atombomba Titkai" szintű lektűrirodalmat meg leginkább névtelen, unatkozó laikusok. Mert mit ad Isten, a gugli jórészt az utóbbi találatokat dobja a te igazad alátámasztására; az egyetlen komolyan vehető elmélet amire eddig akadtam, az egy "piszkos bomba" robbantását feltételezi Thüringiában, a háború legvége felé. Adj meg légyszíves egy, általad hitelesnek tartott forrást és akkor vitázhatunk konkrétumokról is. Amúgy a maghasadás és fúzió elmélete több mint fél évszázada része az iskolai tananyagnak, mégis miről beszélsz?

Katonai titkok vannak, pont azt magyaráztam nem sokkal ezelőtt, hogy ez törvényszerű; de innen eljutni odáig, hogy az iskolák tananyaga évtízedekkel el van maradva, kissé meredek, ezért kértem, hogy mondj pár példát olyan tudásra, aminek helye volna az oktatásban, de szerinted eltitkolták... mert képzeld pl. a atom és hidrogénbomba működési elve és sematikus rajza (by Teller, legyünk csak büszkék, ugye), az atom és fúziós reaktorokkal együtt még a gimis fizikakönyvbe is belekerült.

Leírod hogy még keresni sem tudsz. Ahhoz ugyanis nem csak a guglit kéne tudni használni, hanem értelmezni is kellene tudni a történelmi folyamatokba való beleiiő, nem beleillő dolgokat. A nácik persze, nem a semmiből termtették a hadiszközeiket. A korabeli fejlesztőmunkában is részt vettek kitűnő zsidó tudósok. De nem önszántukból. Rabok voltak családjukkal együtt. Ha megtagadták a munkát, éhezteték a családjukat. Ha pedig nem vették volna ezt komolyan, elkezdték a kínzást. Bizony, hamar meglett az atombomba. De ennél fontosabb volt a geheim-fejlesztés. Hittler megüzente, hogy elpusztítja New York-ot. Sokmindent lehet rá mondani, de azt nem, hogy üres fenyegetéseket tett volna. Köszöbön állt a demonstráció. pár nap-hét hiányzott a végős bevetéshez. Amerika nem azért lépett be a háborúba, hogy legyőzze a náci birodalmat, hanem azért, hogy ellopja ezeket a fejlett eszközöket. meg is tette. És mi köze mindehhez a tudománynak? Semmi. Azaz mégiscsak valami. Ők nem kínozzák a tudósok családjait. Ők fizetnek érte. Sokat. Nagyon-nagyon sokat. Annyit, hogy a tutok valóban titok maradhasson.

OK, ennyi és nem több. Pá!

Téma megosztása:

• (85 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.