HWSW Informatikai Kerekasztal: A tudomány az szekta? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (85 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

A tudomány az szekta? A tudomány az szekta? Miért kényszeríti Értékeld a témát: -----

#1241 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 09. 09. 12:08

Idézet: upszilon - Dátum: 2009. szept. 9., szerda - 13:02

Nem vagyok a kisfiad! szállj le rólam nagyfiú!

Na mi van? Nem tetszik a stilus?  :mirror: Varjuk a valaszokat.  :smoker:
Régebben csak úgy futottak utánam a nők, de ma már nem lopok retikült.....

#1242 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 09. 09. 12:09

Idézet: upszilon - Dátum: 2009. szept. 9., szerda - 12:04

Ezért a mondatért más szájtok fórumain kapnál egy hét pihit. Ugyanis ez topikrombolás. Oktalan kötekedés, ami képes leültetni a topikokat. Egy mondat és milyen kártékony. Akárcsak a gazdája. Na-told tovább azt a bringát innen!

Az lehet, hogy ő máshol egy hét pihit kapna ezért, de itt te fogsz annyit kapni, ha nem hagyod abba a témarombolást és kezded az állításaidat legalább olyan átfontoltsággal megalapozni, ahogy a többiek próbálják. A 'nézz utána' nem tartozik a megalapozott válaszok közé.

Engem is besorolhatsz 'közéjük'. Nem különösebben érdekel, az itteni evolúciós elmélet (és egyesek szerint gyakorlat, bár erről lehetne elméleti vitákat nyitni) szerint a piros csillag az elborult, véreskezű csúcsragadozót jelöli. ;)

#1243 Felhasználó inaktív   upszilon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 09. 12:13

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. szept. 9., szerda - 11:39

mikike szerint egyik tudománynak se lehet hinni. Ha ezzel te egyetértesz, akkor nem hivatkozhatsz történelemre.

Nem értem miért skatulyáztok folyton. Nem vagyok mikike és nem érdekel, hogy kire, kikre hasonlít a véleményem. Ha valamit kérdezni akarsz, akkor egyenesen kérdezd meg.

Értelmezőszótár szerint a tudomány: "A természet, a társadalom és a gondolkodás objektív összefüggéseiről szerzett igazolgató ismeretek rendszere."

Namost, ha látom, hogy igazolatlan elméleteket tanítanak meg azzal a definícióval, hogy azok tudományos elméletek, akkor én mit gondoljak? Csak azt gondolom, hogy azok akik ebben részt vesznek, hazugok, becsapják az embereket. Mit kell ezen még vitatkozni? Nyilván a többi, aki nem vesz ebben részt, nem hazudik, valódi tudományos munkát végez, azzal nincsen semmi baj sem. De hogyan lehet szétválogatni, hogy melyik melyik? Más szavakkal élve, ez nem a közemberek problémája, hanem a tudományé. Rég ki kellett volna vetniük magukból a csaló gazemberket, a hazugokat. meg kellett volna tisztulniuk. Nem teszik. Inkább hallgatnak. Akkor pedig az egész tudomány bűnös. Ugye nem is kell kifejtenem, hogy miért.

Te meg kérdezés helyett jobban tennéd, ha tanulmányoznád a tudományos módszerket. Például próbáld megtudni mit jelent a falszifikáció. Aztán ha már tudod, próbáld alkalmazni az evo-elméletre, vagy az ősrobbanás-elméletre. Megsúgom, nem fog menni. Pedig a tudományra nézve kötelező lenne a saját írásban létező módszerük. Még sincsen számos tudományos elméletnek falszifikációja. Szóval előbb próbálj kicsit tanulni. Utánnajárni a dolgoknak, ki miért tartja a mai tudományt, tudományos életet hazugnak, hamisnak.

Egyébként semmilyen tudomány nem lehet prekoncepció nélküli. De vajon tudod-e, hogy amit te ma tudománynak nevezel, annak milyen prekoncepciója van? És tud-e, hogy ebből mi következik? Ezekre keress előbb válaszokat nyuszifül.

#1244 Felhasználó inaktív   upszilon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 09. 12:15

Idézet: Carmaged - Dátum: 2009. szept. 9., szerda - 12:09

Az lehet, hogy ő máshol egy hét pihit kapna ezért, de itt te fogsz annyit kapni, ha nem hagyod abba a témarombolást

Még a végén én kapnék büntit? Ez szép. Ezért aztán érdemes ide írni...

#1245 Felhasználó inaktív   upszilon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 09. 12:16

Idézet: FragMaster - Dátum: 2009. szept. 9., szerda - 12:05

Most te eldöntöd helyettem, hogy kötözködni akartam-e vagy sem? :rolleyes:
De könyörgöm, akkor legalább a nyilvánosságra került levelezésekről linkelj valamit vagy mondj valami elérhetőséget.

Már válaszoltam. Többször is mint kellett volna. Olvass!

#1246 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 09. 12:24

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Nah en vegztem veled. Jo hogy van ra eszkozom, hogy ne lassam a minden (al)tudomanyos alapot nelkulozo postjaidat.  :omg:  :smoker:

#1247 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 09. 12:42

A Fekete Lovag mindigy győz!
:D

#1248 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 09. 12:49

lemaradtam

ez az upszilon a mikike álnikkje?
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#1249 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 09. 12:50

Idézet: Gabibácsi - Dátum: 2009. szept. 9., szerda - 13:49

lemaradtam

ez az upszilon a mikike álnikkje?

Ha van sok szabadidod meg nyugtato sered, akkor az uccso -mondjuk- 2-3 oldalt visszaolvashatod. De sztem nem erdemes.  :Đ

#1250 Felhasználó inaktív   Misi_D 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 09. 12:55

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. szept. 9., szerda - 10:46

Azért abban igaza van, hogy ezt nem kéne egy fórumon, ahol azt sem tudod, hogy a másik fél kicsoda és ő sem tudja Rólad.
Csak komolytalannak tűnsz ezzel, hiszen úgysem találkoztok soha az életben (de ha véletlenül mégis elmész egyszer mellette az utcán, akkor sem fogod tudni, hogy ő az a fórumból).

Olvass vissza, én csak belecsöppentem a rugdosódás történetbe. Ő akarta rámaggatni, hogy már én is bántani akarom a lábammal. Én csak hasonló stílusban válaszoltam erre - bár utólag már bánom, tényleg nem így kellett volna.
A katonai behívó azt jelenti, hogy a fehér ember elküldi a feketét a sárga ellen harcolni azért a földért, amit a vörösbőrűtől lopott el.

A halott Jedi a jó Jedi!  (Sith közmondás)

#1251 Felhasználó inaktív   Misi_D 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 09. 12:58

Idézet: upszilon - Dátum: 2009. szept. 9., szerda - 10:43

És a többi kétmillióval mi van?

Komolyan gondoltad, hogy végig fogok nézni 2 millió oldalt?  :rolleyes:  Mikor csináltál ilyet utoljára?  :D

Egy gugli keresésnél sem nézek meg többet az első 4-5 találatnál, s szerintem más is így van ezzel. Ezek közül egyik sem volt releváns a kérdésben.
A katonai behívó azt jelenti, hogy a fehér ember elküldi a feketét a sárga ellen harcolni azért a földért, amit a vörösbőrűtől lopott el.

A halott Jedi a jó Jedi!  (Sith közmondás)

#1252 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 09. 12:58

Idézet: upszilon - Dátum: 2009. szept. 9., szerda - 13:15

Még a végén én kapnék büntit? Ez szép. Ezért aztán érdemes ide írni...

csak nem abbahagynád?

:banana:
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#1253 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 09. 09. 13:01

Idézet: upszilon - Dátum: 2009. szept. 9., szerda - 13:00

Találsz itt a 27 és 28-ban összegyűjtve egy videót. Ha valóban érdekel a dolog, nézd végig.

Szerintem csak kattintásokra gyűjtesz a saját bizniszedben, amivel tele az aláírás is, meg pár fórumon bepróbálkoztál, csak elhajtottunk a vérbe. Így viszont növelheted az előnyeid ugye gugliban, meg másfelé is.
Make love not Wor.

#1254 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 09. 13:04

Idézet: upszilon - Dátum: 2009. szept. 9., szerda - 11:42

A helyzet az, hogy a tanítás legnagyobb vétsége az ősrobbanás elmélet és az evolúciós elmélet. Miért? Meret mivel csak ezt tanítják meg, a növendékek úgy nőnek fel, hogy kizárólagos materialista gondolkodáúak lesznek. Altenatíva nélküli kizárólagos módon tudni vélik, hogy úgy volt és kész. Pedig pont ez a két elmélet a természettudomány srlkalatos pontja. Igazolatlan mindkettő, és mint ilyen nem lehet tudományosnak nevezni őket. Mégis tudományos elméletként tanítják.

Mit tanitsanak meg? A negy elefanton allo teknosbekat? Vagy a bibliat? Vagy a scientologusok DC-9-eseit? komolyan kerdem, mit hianyolsz?

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1255 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 09. 13:14

Idézet: upszilon - Dátum: 2009. szept. 9., szerda - 13:00

Ez már történelem. Az amcsik ellopták a hordozókat Peenemündéről. A második atombombához pedig nem volt már alapanyag. Hitler komolyan fenyegette az amcsikat, hogy megsemmisíti New Yorkot, aztán se célbajutatató eszköz, se bomba nem maradt a végére. Ehhez ugyanis feltétlenül kellettek volna a Peenemündén kifejlesztett csészealjak, az un. Geheim nevű hordozók. Találsz itt a 27 és 28-ban összegyűjtve egy videót. Ha valóban érdekel a dolog, nézd végig.

Imadni fogod ezt a helyet... de egy szavat se vedd komolyan. :)

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1256 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 09. 13:18

Idézet: upszilon - Dátum: 2009. szept. 9., szerda - 10:24

Akkor még egyszer: Nem számít, hogy mikor és hol. A prekoncepció éppen ez benne. Hogy a kérdés megpróbálja megkérdőjelezni annak valós voltát.

Ennyi.

Cseszd meg, az ÚR mondta, és lőn, hogy mered kétségbe vonni...

#1257 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 09. 13:20

Idézet: debaj - Dátum: 2009. szept. 9., szerda - 12:23

Ez szerintem jogos kérdés, amire hosszas keresgélés után sem találtam magyarázatot.

Felesleges keresgelni, a nemetek nagyon messze voltak az atombombatol, az amcsiknak is csak azokkal sikerult akiket a nemetek eluldoztek europabol. Nem olyan egyszeru dolog urant dusitani vagy plutoniumot szaporitani... foleg nem egy sz@rra bombazott orszagban.

Samott

#1258 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 09. 13:35

Idézet: Samott - Dátum: 2009. szept. 9., szerda - 13:20

Felesleges keresgelni, a nemetek nagyon messze voltak az atombombatol, az amcsiknak is csak azokkal sikerult akiket a nemetek eluldoztek europabol. Nem olyan egyszeru dolog urant dusitani vagy plutoniumot szaporitani... foleg nem egy sz@rra bombazott orszagban.

Samott

Már elmondta, hogy nehézvíz. Ehhez képest meg van aki még a sugárzást hiányolja.

Nos, Upszilon, labda fel van dobva, miért is lényeges a fenti 2 mondatom?

//Látod, támogatlak!  :o //

#1259 Felhasználó inaktív   iljicSke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 09. 13:45

Idézet: Samott - Dátum: 2009. szept. 9., szerda - 13:20

Meg úgy egyáltalán rájönni arra, hogy azt kell csinálni, meg tényleg lehetséges. :)

Peenemündeben emlékeim szerint a V2 rakéták kilövőállásai voltak, ezeket valóban begyűjtötték a nyertes hatalmak és felhasználták a hidegháborúban a technológiát, illetve amnesztiát kapott sok német tiszt is, akik aztán aktívan közreműködtek az amerikai arzenál továbbfejlesztésében. Lásd akár a B2 bombázó alapjait -legalábbis koncepcióban- jelentő Horten Ho229-est.

Kép
I cry, when Angels deserve to die

Az Everesttől Zanzibárig

6121m

#1260 Felhasználó inaktív   upszilon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 09. 13:58

Idézet: Samott - Dátum: 2009. szept. 9., szerda - 13:04

Mit tanitsanak meg?

Az igazat. Csakis az igazat. Ha pedig azt nem lehet tudni, akkor semmit sem helyette!

De ezt magadtól is tudhatnád. Úgy csinálsz, mintha kötelező lenne az emberek félrevezetése.

Tényleg ez lenne az oktatás feleadata? A kötelező félrevezetés? Én nem hiszem. De te hiszed. És mások is hiszik. Miért?, mert jótanulók voltatok. Alaposan megtanultátok a leckét. Annyira alaposan, hogy ma is hiszeitek. Pedig már nem kellene. Felnőtt korban ez már nem kötelező. Használhatnátok helyette az eszeteket és a szabad karatot...

Téma megosztása:

• (85 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.