HWSW Informatikai Kerekasztal: A tudomány az szekta? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (85 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

A tudomány az szekta? A tudomány az szekta? Miért kényszeríti Értékeld a témát: -----

#1321 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 09. 09. 19:12

Idézet: hkpk - Dátum: 2009. szept. 9., szerda - 19:54

Pedig azt hittem, előbukkan valami korabeli dokumentummásolat, némi technikai magyarázattal, ami azt bizonyítja, hogy igen közel jártak a fúziós megoldáshoz, ebből aztán erősen sejteni lehet hogy a nácik valóban robbantottak egy nagyot, csak a tudósok ezt eltussolták... :think:

Miutan a norveg ellenallas elsullyesztette a maradek nehezvizet, valoszinuleg letettek a bombarol. Ennek viszont utana kene nezni.
Régebben csak úgy futottak utánam a nők, de ma már nem lopok retikült.....

#1322 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Idézet: Samott - Dátum: 2009. szept. 9., szerda - 14:39

Ez csak egy radartesztre epitett masolat, fabol meg uvegszalbol femtartalmu festekkel bevonva, bovebben: Újjáépítették Hitler lopakodóját

De az eredeti repult, es tenyleg veszelyes volt, rengeteg odafigyelest kovetelt a pilota reszerol (a csupaszarny gepek nem tudnak egyenesen repulni, mindig billegnek egy kicsit, ehhez ma mar a szamitogepek mozgatjak a csurolapokat, akkor meg a pilotanak kellett erre is odafigyelnie)

Samott

Jó lenne, ha valahol lenne felvétel a modell repüléséről is. Elolvastam a vonatkozó cikkeket, és hát további kérdések vetődtek fel ettől bennem...:
Eredeti fából volt, és szénporral meg ?fa?forgácssal borították, hogy elnyelje a radar hullámokat.
A mai modell ehhez képest üvegszálból és fémtartalmú festékkel borítva készült, hogy ellenőrizzék, mennyire láthatatlan egy korabeli radar számára  :eek:

Akárhogy, abban a korban a fa igen népszerű volt a repüléstechnikában, mivel nagyon nehezen tudtak akkora feszültségeket elbíró fémet készíteni (légcsavarok pl.). De ezek a repülőgépek nem értek el akkora sebességet, amire a sugárhajtómű képes. A sugárhajtóművekkel igen nagy sebességek mellett a súrlódás igen csak nagy hőt eredményez, ezért a mai gépek is felmennek jó magasra, ahol ritkább a levegő, csakhogy ehhez spéci berendezések is kellenek, hogy meg ne fulladjon a pilóta... Itt már fa nem alkalmazható könnyűszerrel, seccperc alatt elég.
Továbbá a sugárhajtású repülőgépek szárnyai sokkal szűkebbek, ha nem, akkor olyanok, amik képesek összezárulni, azaz ezek a repülőgépek "nyílhegy" alakúak, és ez fontos, megkerülni nem lehet.

A képen látható alakú repülőgépekhez hasonló készült később, de ezek nem a nagy sebességükről híresek, hanem a csendes üzemükről. Nagy magasságokban vitorlázó géphez hasonlóan siklórepüléssel manővereznek, ugyan van hajtóművük is, de ez "kis teljesítményű"...

#1323 Felhasználó inaktív   upszilon 

• Tag
  • PipaPipa

Idézet: Samott - Dátum: 2009. szept. 9., szerda - 18:33

Egy fenet, ez is egy kreacionista bigott hivo, csak nincs annyi gerinc benne, hogy nyilvanosan vallalja amiben hisz. Ezert terel, kot bele aprosagokba.

Samott

Emberre nem mondjuk hogy "ez". És nem vagyok kreacionista hívő. Sőt, nagyon is távol áll tőlem. Nem oldja meg a problémát az intelligens tervezőval való magyarázat, mert akkor őt ki tervezte. Szóval csak egyel odébb helyezi az élet létrejöttének a helyszínét.

Egyébként te mit hiszel? Csúnya lenne, ha már ennyi keménykedés után pont te tagadnád le, hogy bigott materialista vagy.

#1324 Felhasználó inaktív   upszilon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 09. 19:14

Idézet: JonesC - Dátum: 2009. szept. 9., szerda - 18:54

apróbb, gyorsabb életciklusú állatokkal/rovarokkal/baktériumokkal igazolható is

Nem! Azzal sem. Tájékozatlan vagy. Mi lenne ha utánaolvasnál?

#1325 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 09. 19:15

Idézet: Eleanor - Dátum: 2009. szept. 9., szerda - 15:43

1935 and 1947. Here is the list of the models:

Kép

1. Armstrong Whitworth . A.W. 52G
   2. Armstrong Whitworth . A.W. 52
   3. Baynes Bat
   4. de Havilland DH 108 Swallow Lo Speed
   5. de Havilland DH 108 Swallow High Speed
   6. General Aircraft 56 (01)
   7. General Aircraft 56 (02)
   8. General Aircraft 56 (03)
   9. General Aircraft 61
  10. Handley Page HP75 Mank
  11. Miles M 35 Libelula
  12. Miles M 39A Jet Bomber
  13. Miles M 39B
  14. Westland Pterodactyl MkIV
  15. Westland Pterodactyl MKV

Feltűnik, hogy ezeknek függőleges vezető szárnya(ik) van(nak)?

#1326 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 09. 09. 19:16

upszilon, utoljára szólok, hogy a céltalan puffogtatás, vagdalózás, személyeskedésbe hajló fröcskölés és a semmitől való konstans regélésed igen záros határidőn belül kényszerpihenőt fog maga után vonni.

#1327 Felhasználó inaktív   upszilon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 09. 19:17

Idézet: kroozo - Dátum: 2009. szept. 9., szerda - 19:10

Menjunk egy szinttel lejebb. :) Pl Pitagorasz tetel tudomanyos? Meg lehet tanitani szerinted?

A matematika nem természettudomány. Szabályok halmaza. Amiket mi emberek alkottunk. Azt nem kunszt igazolni. De azért az is lehet érdekes:

1658-ból származik Blaise Pascalnak (1623–1662) a „De l'esprit géométrique et de l'art de persuader” című tanulmánya is, amelyből kitűnik, hogy ő a matematika axiomatikus módszere lényegének felismerésében is messze megelőzte korát. Ennek illusztrálására szolgálhat e tanulmány következő mondata:

„Minden állítást bizonyítani kell, és eközben nem szabad felhasználni mást, mint magukat az axiómákat vagy már előzőleg bebizonyított tételeket. Soha nem szabad visszaélni azzal, hogy különböző dolgokat gyakran ugyanazzal a szóval fejeznek ki, ezért gondolatban mindig magát a definíciót kell behelyettesíteni a definiált szó helyébe.”

Láthatod, ma ezt sem tartják be sajnos. Mennyivel okosabbak, konzekvensebbek voltak régen a tudósok mint ma...

#1328 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 09. 19:20

Idézet: upszilon - Dátum: 2009. szept. 9., szerda - 20:14

Halljuk az ellenérveket!
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#1329 Felhasználó inaktív   attila007 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 09. 19:21

Idézet: Gabibácsi - Dátum: 2009. szept. 9., szerda - 20:20

Halljuk az ellenérveket!

Gabibácsi nem hallod? Olvass utána!  :nevet2:

Lassan sírok ...

Ata
Telefon: Lenovo P780
Laptop: Lenovo G580
Tablet: Lenovo ThinkPad Tablet

#1330 Felhasználó inaktív   upszilon 

• Tag
  • PipaPipa

Idézet: Carmaged - Dátum: 2009. szept. 9., szerda - 19:16

upszilon, utoljára szólok, hogy a céltalan puffogtatás, vagdalózás, személyeskedésbe hajló fröcskölés és a semmitől való konstans regélésed igen záros határidőn belül kényszerpihenőt fog maga után vonni.

Szerintem én vagyok itt az egyetlen aki konzekvensen a topik témájában ír. Én vagyokaz egyetlen aki betartom a hWSW írott fórum-szabályait. Én vagyok az egyetlen aki tényekre hivatkozik és logikus okfejtéseket ír le.

Te ki vagy és mit akarsz tőlem? Azt szeretnéd, ha nem lenne itt érdemi vita? Miért? Jobb volt az értelmetlen locsogás mielőtt idejöttem?

#1331 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Idézet: upszilon - Dátum: 2009. szept. 9., szerda - 20:17

A matematika nem természettudomány. Szabályok halmaza. Amiket mi emberek alkottunk. Azt nem kunszt igazolni. De azért az is lehet érdekes:

1658-ból származik Blaise Pascalnak (1623–1662) a „De l'esprit géométrique et de l'art de persuader” című tanulmánya is, amelyből kitűnik, hogy ő a matematika axiomatikus módszere lényegének felismerésében is messze megelőzte korát. Ennek illusztrálására szolgálhat e tanulmány következő mondata:

„Minden állítást bizonyítani kell, és eközben nem szabad felhasználni mást, mint magukat az axiómákat vagy már előzőleg bebizonyított tételeket. Soha nem szabad visszaélni azzal, hogy különböző dolgokat gyakran ugyanazzal a szóval fejeznek ki, ezért gondolatban mindig magát a definíciót kell behelyettesíteni a definiált szó helyébe.”

Láthatod, ma ezt sem tartják be sajnos. Mennyivel okosabbak, konzekvensebbek voltak régen a tudósok mint ma...

Szo nem volt eddig termeszettudmanyrol. Tudomanyrol volt szo. ;)

De egyebkent jofele tapogatozol azokkal az axiomakkal :)
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#1332 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 09. 19:22

Idézet: upszilon - Dátum: 2009. szept. 9., szerda - 20:12

Egyébként te mit hiszel? Csúnya lenne, ha már ennyi keménykedés után pont te tagadnád le, hogy bigott materialista vagy.

Nincs olyan hogy "bigott materialista"... ;) En ugy altalaban szkeptikus vagyok, nem hiszek semmiben es senkinek, de vannak dolgok, amiket inkabb valoszinunek mint hamisnak tartok. Persze ez csak a merheto, megismetelheto, bizonyithato dolgokon tuli elmeletekre igaz. Ez utobbiakban nincsenek ketsegeim. De oszinten szolva pl. a hurelmelettel nem tudok mit kezdeni... ;)

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1333 Felhasználó inaktív   upszilon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 09. 19:23

Idézet: Gabibácsi - Dátum: 2009. szept. 9., szerda - 19:20

Halljuk az ellenérveket!

Nem-nem, én kérdeztem, de arra meg nem válaszolt senki. Közben pedig pofánrúgástól a kitiltásig mindennel fenyegetve vagyok. Nem írok én már semmit, nemhogy ellenérveket. Ráuntam erre a dologra. Nem túl hálás szerep a bohóc szerep. Most legyen valaki más a bohócotok!

#1334 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 09. 19:25

Idézet: upszilon - Dátum: 2009. szept. 9., szerda - 20:23

Nem-nem, én kérdeztem, de arra meg nem válaszolt senki. Közben pedig pofánrúgástól a kitiltásig mindennel fenyegetve vagyok. Nem írok én már semmit, nemhogy ellenérveket. Ráuntam erre a dologra. Nem túl hálás szerep a bohóc szerep. Most legyen valaki más a bohócotok!

Halljuk az ellenérveket! Én már utánaolvastam, sőt nekem nem kellett, mert emlékszem rá. Tehát? Halljuk!

#1335 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Idézet: Emvy - Dátum: 2009. szept. 9., szerda - 18:07

Meg olyat leirni, hogy nem volt senki konyvtarban...

Tudjuk, hogy te már voltál  :D  Melegedni, szendvicset enni és kvékezni a katalógusböngésző gépen  :Đ  Különben is hazudnak a magad fajta szektatagok  :o

A nevezett könyvlapot (amely szerint ez és amaz CSAK ELMÉLET) pedig igenis be lehetne szkennelni. Logikailag kizárt, hogy egy nem bizonyított elméletnél a könyv biztosra írná minden esetben. Biztos ott van az oldalon, fejezet elején az "elmélet", "szerint", "álláspont" vagy hasonló szavak valamelyike.

upszilon: megint lemaradt az a fene nagy "tényanyagod". Csak egy 2,2 milliós Google találatra utalás és egy "ne tanítsunk semmit" gondolat volt eddig.

Szerkesztette: N0zer0 2009. 09. 09. 19:29 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#1336 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Idézet: upszilon - Dátum: 2009. szept. 9., szerda - 20:14

forrasokat. forrasokat. bizonyitekokat. bizonyitekokat. Nem artana, ha tenyleg lemasznal arrol a k... magas lorol kiscsillagom.
Régebben csak úgy futottak utánam a nők, de ma már nem lopok retikült.....

#1337 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 09. 19:26

Amúgy kinek hiszi magát ez a kis p. ?

#1338 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 09. 19:27

Idézet: upszilon - Dátum: 2009. szept. 9., szerda - 20:08

Ha mégis hiszek valamiben titkon, akkor az az, hogy nem is létezünk, csak valami virtuális figurák vagyunk istenke pcjében. Fut velünk a szoftver és mi azt hisszük élünk. Közben ő, mint programozó a rendszeren kívül és felül áll. Akkor állítja meg amikor akarja, stb.

Vazze, meg egy luzer programozo, aki beszopta a Matrixot... ;) Get a life. :) A Wachowski fivereket tenyleg picsan kene rugni amiatt a hulladek miatt.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1339 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 09. 19:28

Idézet: Gabibácsi - Dátum: 2009. szept. 9., szerda - 20:26

Amúgy kinek hiszi magát ez a kis p. ?

Csönd. Örülj, hogy mikike téged nevezett ki FŐ-szektásnak. Igazságtalanság  :reklamacio:  Kére'kaccsojaki...
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#1340 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 09. 19:29

Idézet: Samott - Dátum: 2009. szept. 9., szerda - 20:27

Vazze, meg egy luzer programozo, aki beszopta a Matrixot... ;) Get a life. :) A Wachowski fivereket tenyleg picsan kene rugni amiatt a hulladek miatt.

Samott

Jó volt az, csak fel kéne fogni hogy mese :Đ  De van akinek nincs elég esze ahhoz...

Téma megosztása:

• (85 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.