Idézet: Warrior - Dátum: 2009. szept. 10., csütörtök - 8:48
Kértél tőlem írott szöveget is az ősrobbanásra, ahol a tudomány nem bizonygatja hogy úgy volt. Mert azt mondtad, hogy egyet sem tudok szolgáltatni. Én adtam szöveget. S nemsokára fogok is még.
Logikád nagyon sarkít, hihetetlenül precizitásra törekszel, mégis alapvető paramétereket hagysz figyelmen kívül. Ez a fajta makacsság veszélyes lehet - téged vezet félre.
Mi a véleményed az általam idézett részlettel kapcsolatosan? Azt állítottad, hogy nem tudok olyan "tankönyvlapot" prezentálni, ahol ne állítanák egyáértelműen, hogy pontosan tudják, egyáltalán létezik-e ősrobbanás, vagy az volt-e a kiindulásunk. Erre azt válaszoltam, hogy a suliban, s ahol én életem során hallottam, még egyetlen egyszer SEM mondta senki, hogy ez tuti. Mindeki azt mondta, hogy "valószínű", s hogy "több érv szól mellette".
Azt gondolod, hogy mivel ez nem igazolható, ezért nem is lehet a tudomány álláspontja. De a olgikád itt téved, ugyanis a tudománynak itt épp az az álláspontja, hogy nem tudja ő sem - vagyis NINCS álláspontja. S bizony KIHANGSÚLYOZZA, mindenütt, hogy "valószínű".
Én meg kértem tőled, hogy te is idézz olyan leírást, ahol a tudomány az ősrobbanást "rosszul", nem hitelesen, félrevezetően tanítja. De "eddig egyetlen válasz (sem) született, az is mellébeszélés volt.", részedről is. Mert a félrevezetés bizony nem a tudomány hibája, hanem azoké, akik nem megfelelően értelmezik azt.
Az, hogy hiszünk-e az evoelméletben, ill. az ősrobbanásban, elég gyenge megközelítés tőled, ugyanis egyikünknek sem lehet elegendő információja erről, közülünk senki sem ért eléggé hozzá ahhoz, hogy pontosan tudja. Azaz kénytelenek vagyunk hinni, vagy nem hinni. Csakhogy ez nem befolyásolja a tudomány vélekedését ezen folyamatokról. A tudományról szól ez a topic, nem csupán a mi primitív véleményünkről.
Én személy szerint a tudományt (legalábbis azt, amit pár oldallal fentebb annak hívtam), igenis igazmondónak, hitelesnek, egzaktnak tartom. Vannak folyamatok, amiket nem tud megmagyarázni. De ez természetes, a tudomány sem tudhat mindent, mint ahogy pl. az elme sem értheti önnön működését teljes egészében!
A tudománynak az alapja nem szabályok betartása, hanem a világ megismerése, az ismeretek javunkra fordítása. Ha kell, szabályokkal, ha kell, azok nélkül. Ergo, nem következik ebből, ha esetleg egy tudományosan szabálynak hitt valami megkérdőjeleződik, akkor az egész nem ér semmit, vagy szavahihetetlenné válik.
A tudomány, mint fogalom, mint egész, a szó legtisztáb értelmében egyértelmű, s hiteles, s bizony nagyon jó és fontos dolog. Mert bennünk van, s rólunk s a világunkról szól. És ebben már hiszek.

"Mert azt mondtad, hogy egyet sem tudok szolgáltatni. Én adtam szöveget."
Egy fenét adtál. Azt lehet annak nevezni, ha az általad emlegetett tankönyvek kérdéseé lapját szkennelnéd be ide. Azt a lapot, ahol alternatívaként vannak más elméletek is, vagy a vallásos ideológiák tanai is
egyszinten, azonos súllyal megemlítve. Ahol valóban úgy kezdik, hogy "
nem tudjuk, de". Mostmár megkérlek ne mondd, hogy hoztál, amikor pedig
nem hoztál!
"Logikád nagyon sarkít, hihetetlenül precizitásra törekszel, mégis alapvető paramétereket hagysz figyelmen kívül. Ez a fajta makacsság veszélyes lehet - téged vezet félre.
"
Blabla. Hol hgytam én ki alapvető paramétereket? Egyet sem tudsz mutatni, de azért többes számban írsz. Miért? És miért féltesz engem? Kifejtenéd ezt bővebben?
"Mindeki azt mondta, hogy "valószínű", s hogy "több érv szól mellette"."
Valóban? A viselkedésekből én bigott materializmust látok. Pálink-sárga makettrepülő. Ezekből a sorok között kiolvasható a bigottság, holott még annyit sem mondtak mint amit e írsz. De igyekeznek elleheteleníteni a valóság kitárgyalására való törekvést. Érted ezt, vagy feleslegesen koptatom az ujjam?
"S bizony KIHANGSÚLYOZZA, mindenütt, hogy "valószínű"."
Nem mondom el többször hogy tévedsz. Nincs így. Bármikor bekapcsolom a TV-t, vagy a rádiót, mit hallok, így a fejlődés, meg úgy a világegyetem tágulás. Miközben ez nem igaz. És még csak nem is valószínű, hiszen maguk a szakági tudósok cáfolják meg nap-mint nap. A genetika már régen tudja, hogy nincs fejlődés, csak romlás. A csillagászat pedig a fejlettebb műszereknek köszönhetően már tudja, hogy a háttérsugárzás nem egyenletes és hogy nem minden csillag viselkedik a vöröseltolódás/távolság faktorában. Más szavakkal régen megcáfolt elméletekről van szó, amikre bárhol a médiákban valóságként beszélnek. Annyiszor leírtam már ezt ide, de még egyszer sem értetted meg. Valóban értelmetlenül koptatom az ujjam.
"Én meg kértem tőled, hogy te is idézz olyan leírást, ahol a tudomány az ősrobbanást "rosszul", nem hitelesen, félrevezetően tanítja."
Ennyire nem lehetsz értetlen. Maga az egész elmélet hamis. nem lehet jól tanítani. A megoldás az, hogy nem kellene egyáltalán tanítani, mert nem igaz belőle egyetlen szó sem.
"Az, hogy hiszünk-e az evoelméletben, ill. az ősrobbanásban, elég gyenge megközelítés tőled, ugyanis egyikünknek sem lehet elegendő információja erről"
Blabla. Leírtam mi a hit. Olyasmiről való meggyőződés amit nem tudunk igazolni. Márpedig ezt a két elméletet nem lehet igazolni. Ha mégis meggyőződéssel vagy irántuk, akkor az nem más mint hit. Ez teszi szektává a tudományt. És ebben minden egyes tudós felelős, aki nem emeli fel ezellen a szavát. És nem emeli fel csak néhány.
"Én személy szerint a tudományt (legalábbis azt, amit pár oldallal fentebb annak hívtam), igenis igazmondónak, hitelesnek, egzaktnak tartom. Vannak folyamatok, amiket nem tud megmagyarázni. De ez természetes, a tudomány sem tudhat mindent, mint ahogy pl. az elme sem értheti önnön működését teljes egészében!"
Blabla. A tudomány nem tartja be saját írott szabályait. Más szavkkal hazug. Erre bizonyíték amit eddig leírtam. Elkeserítő, hogy ilyen egyszerű gondolatot, ilyen egyértelmű tényanyagot képtelevagy megérteni. Hát hová kerüéltem, hogy közülletek a legokosabb is ilyen buta?
"A tudomány, mint fogalom, mint egész, a szó legtisztáb értelmében egyértelmű, s hiteles, s bizony"
Blabla. Idéztem mi a tudomány az én szemszögemből. Idéztem az értelmezőszótárt. Idetettem a wikipédiát. El sem olvastad egyiket sem. Csak fújod a magadét. Befejeztem veled is a beszélgetést MAPETSHO-figura.