HWSW Informatikai Kerekasztal: A tudomány az szekta? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (85 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

A tudomány az szekta? A tudomány az szekta? Miért kényszeríti Értékeld a témát: -----

#1421 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 09. 10. 09:04

Idézet: Warrior - Dátum: 2009. szept. 10., csütörtök - 10:02

:offtopic: Mikike is ezekre apellált, ha jól emlékszem. Nem is összevetés végett, de azért ...

Nyilvanvaloan masodnick, nincs meg egy * aki vallaskent hisz a Matrixban.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1422 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 10. 09:04

Idézet: upszilon - Dátum: 2009. szept. 10., csütörtök - 10:02

... Minden tapasztalt moderátor tudja, hogy a provokálót, a kekeckedőt kell megbüntetnie.

És lőn...

Szóval itt leírtuk, hogy a big bang meg az evo-téma nem igazolható, NEM tudomány-alapok. Meg hogy volt pár idézet, amihez kommentre várunk...

Fura, hogy azt kérted számon itt, hogy miért nyomatja a tudomány ezeket, meg suli így meg úgy, amikor az alapkérdés is hibás feltevésre épül: nem tanítják így, nem nyomatja senki, aki a tudomány szavát továbbítja. Iskolában sem. Te mondtad, hogy sokszor a kérdés esetében felvetődhet magának a kérdésnek a létjogosultsága...

Szerkesztette: Warrior 2009. 09. 10. 09:07 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1423 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 10. 09:05

Idézet: Emvy - Dátum: 2009. szept. 10., csütörtök - 10:04

...
Az eredeti szovegben is volt dohanyzos szmajli? :)

:offtopic: Amennyiben a dohányzás összefügg a hasfájással. :)
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1424 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 10. 09:11

Idézet: Emvy - Dátum: 2009. szept. 10., csütörtök - 10:04

Eleanor:

Az eredeti szovegben is volt dohanyzos szmajli? :)

Sőt, mosoly is...

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#1425 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 10. 09:12

Kép + Kép

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#1426 Felhasználó inaktív   upszilon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 10. 09:25

Idézet: Warrior - Dátum: 2009. szept. 10., csütörtök - 8:48

Kértél tőlem írott szöveget is az ősrobbanásra, ahol a tudomány nem bizonygatja hogy úgy volt. Mert azt mondtad, hogy egyet sem tudok szolgáltatni. Én adtam szöveget. S nemsokára fogok is még.

Logikád nagyon sarkít, hihetetlenül precizitásra törekszel, mégis alapvető paramétereket hagysz figyelmen kívül. Ez a fajta makacsság veszélyes lehet - téged vezet félre.

Mi a véleményed az általam idézett részlettel kapcsolatosan? Azt állítottad, hogy nem tudok olyan "tankönyvlapot" prezentálni, ahol ne állítanák egyáértelműen, hogy pontosan tudják, egyáltalán létezik-e ősrobbanás, vagy az volt-e a kiindulásunk. Erre azt válaszoltam, hogy a suliban, s ahol én életem során hallottam, még egyetlen egyszer SEM mondta senki, hogy ez tuti. Mindeki azt mondta, hogy "valószínű", s hogy "több érv szól mellette".

Azt gondolod, hogy mivel ez nem igazolható, ezért nem is lehet a tudomány álláspontja. De a olgikád itt téved, ugyanis a tudománynak itt épp az az álláspontja, hogy nem tudja ő sem - vagyis NINCS álláspontja. S bizony KIHANGSÚLYOZZA, mindenütt, hogy "valószínű".

Én meg kértem tőled, hogy te is idézz olyan leírást, ahol a tudomány az ősrobbanást "rosszul", nem hitelesen, félrevezetően tanítja. De "eddig egyetlen válasz (sem) született, az is mellébeszélés volt.", részedről is. Mert a félrevezetés bizony nem a tudomány hibája, hanem azoké, akik nem megfelelően értelmezik azt.

Az, hogy hiszünk-e az evoelméletben, ill. az ősrobbanásban, elég gyenge megközelítés tőled, ugyanis egyikünknek sem lehet elegendő információja erről, közülünk senki sem ért eléggé hozzá ahhoz, hogy pontosan tudja. Azaz kénytelenek vagyunk hinni, vagy nem hinni. Csakhogy ez nem befolyásolja a tudomány vélekedését ezen folyamatokról. A tudományról szól ez a topic, nem csupán a mi primitív véleményünkről.

Én személy szerint a tudományt (legalábbis azt, amit pár oldallal fentebb annak hívtam), igenis igazmondónak, hitelesnek, egzaktnak tartom. Vannak folyamatok, amiket nem tud megmagyarázni. De ez természetes, a tudomány sem tudhat mindent, mint ahogy pl. az elme sem értheti önnön működését teljes egészében!
A tudománynak az alapja nem szabályok betartása, hanem a világ megismerése, az ismeretek javunkra  fordítása. Ha kell, szabályokkal, ha kell, azok nélkül. Ergo, nem következik ebből, ha esetleg egy tudományosan szabálynak hitt valami megkérdőjeleződik, akkor az egész nem ér semmit, vagy szavahihetetlenné válik.
A tudomány, mint fogalom, mint egész, a szó legtisztáb értelmében egyértelmű, s hiteles, s bizony nagyon jó és fontos dolog. Mert bennünk van, s rólunk s a világunkról szól. És ebben már hiszek.  :smoker:

"Mert azt mondtad, hogy egyet sem tudok szolgáltatni. Én adtam szöveget."

Egy fenét adtál. Azt lehet annak nevezni, ha az általad emlegetett tankönyvek kérdéseé lapját szkennelnéd be ide. Azt a lapot, ahol alternatívaként vannak más elméletek is, vagy a vallásos ideológiák tanai is egyszinten, azonos súllyal megemlítve. Ahol valóban úgy kezdik, hogy "nem tudjuk, de". Mostmár megkérlek ne mondd, hogy hoztál, amikor pedig nem hoztál!

"Logikád nagyon sarkít, hihetetlenül precizitásra törekszel, mégis alapvető paramétereket hagysz figyelmen kívül. Ez a fajta makacsság veszélyes lehet - téged vezet félre.
"

Blabla. Hol hgytam én ki alapvető paramétereket? Egyet sem tudsz mutatni, de azért többes számban írsz. Miért? És miért féltesz engem? Kifejtenéd ezt bővebben?

"Mindeki azt mondta, hogy "valószínű", s hogy "több érv szól mellette"."

Valóban? A viselkedésekből én bigott materializmust látok. Pálink-sárga makettrepülő. Ezekből a sorok között kiolvasható a bigottság, holott még annyit sem mondtak mint amit e írsz. De igyekeznek elleheteleníteni a valóság kitárgyalására való törekvést. Érted ezt, vagy feleslegesen koptatom az ujjam?

"S bizony KIHANGSÚLYOZZA, mindenütt, hogy "valószínű"."

Nem mondom el többször hogy tévedsz. Nincs így. Bármikor bekapcsolom a TV-t, vagy a rádiót, mit hallok, így a fejlődés, meg úgy a világegyetem tágulás. Miközben ez nem igaz. És még csak nem is valószínű, hiszen maguk a szakági tudósok cáfolják meg nap-mint nap. A genetika már régen tudja, hogy nincs fejlődés, csak romlás. A csillagászat pedig a fejlettebb műszereknek köszönhetően már tudja, hogy a háttérsugárzás nem egyenletes és hogy nem minden csillag viselkedik a vöröseltolódás/távolság faktorában. Más szavakkal régen megcáfolt elméletekről van szó, amikre bárhol a médiákban valóságként beszélnek. Annyiszor leírtam már ezt ide, de még egyszer sem értetted meg. Valóban értelmetlenül koptatom az ujjam.

"Én meg kértem tőled, hogy te is idézz olyan leírást, ahol a tudomány az ősrobbanást "rosszul", nem hitelesen, félrevezetően tanítja."

Ennyire nem lehetsz értetlen. Maga az egész elmélet hamis. nem lehet jól tanítani. A megoldás az, hogy nem kellene egyáltalán tanítani, mert nem igaz belőle egyetlen szó sem.

"Az, hogy hiszünk-e az evoelméletben, ill. az ősrobbanásban, elég gyenge megközelítés tőled, ugyanis egyikünknek sem lehet elegendő információja erről"

Blabla. Leírtam mi a hit. Olyasmiről való meggyőződés amit nem tudunk igazolni. Márpedig ezt a két elméletet nem lehet igazolni. Ha mégis meggyőződéssel vagy irántuk, akkor az nem más mint hit. Ez teszi szektává a tudományt. És ebben minden egyes tudós felelős, aki nem emeli fel ezellen a szavát. És nem emeli fel csak néhány.

"Én személy szerint a tudományt (legalábbis azt, amit pár oldallal fentebb annak hívtam), igenis igazmondónak, hitelesnek, egzaktnak tartom. Vannak folyamatok, amiket nem tud megmagyarázni. De ez természetes, a tudomány sem tudhat mindent, mint ahogy pl. az elme sem értheti önnön működését teljes egészében!"

Blabla. A tudomány nem  tartja be saját írott szabályait. Más szavkkal hazug. Erre bizonyíték amit eddig leírtam. Elkeserítő, hogy ilyen egyszerű gondolatot, ilyen egyértelmű tényanyagot képtelevagy megérteni. Hát hová kerüéltem, hogy közülletek a legokosabb  is ilyen buta?

"A tudomány, mint fogalom, mint egész, a szó legtisztáb értelmében egyértelmű, s hiteles, s bizony"

Blabla. Idéztem mi a tudomány az én szemszögemből. Idéztem az értelmezőszótárt. Idetettem a wikipédiát. El sem olvastad egyiket sem. Csak fújod a magadét. Befejeztem veled is a beszélgetést MAPETSHO-figura.

#1427 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 10. 09:32

Idézet: upszilon - Dátum: 2009. szept. 10., csütörtök - 10:25

Azt a lapot, ahol alternatívaként vannak más elméletek is, vagy a vallásos ideológiák tanai is egyszinten, azonos súllyal megemlítve. Ahol valóban úgy kezdik, hogy "nem tudjuk, de". Mostmár megkérlek ne mondd, hogy hoztál, amikor pedig nem hoztál!.

Konyorgve kertem hogy sorold fel ezeket, de csa a Matrixig jutottal... honnet tudjuk hogy mi kell neked ha nem mondod meg. Szoval: mi kellene oda meg azonos sullyal? A negy elefanton allo teknosbeka? Vagy a biblia? Vagy a scientologusok DC-9-esei?

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1428 Felhasználó inaktív   Nevl 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 10. 09:34

Idézet: upszilon - Dátum: 2009. szept. 9., szerda - 17:29

Nem értesz semmit. És a következő hozzászólásodban ezt a semmit még meg is erősíted. Szkennelj be egy tankönyvoldalt ahol az általad idézett szöveg olvasható. Nem fogod tudni megcsinálni. Nem azért mert nincs szkennered. Azért mert nincs ilyen könyvoldal. Sem alsóban, sem fölsőben, sem seholsem.

A szakági tudósok pedig jobban tudják amiről beszélek, mint én vagy te. Egy tudósnak tisztában kell lennie a tudományetikával, a tudományos módszerkkel. Többek között ettől tudós. Érted ezt a gondolatot?

Bocs, de én felvetettem két verziót, ill egész normális stílusban megpróbáltam rávilágítani nézőpontod árnyoldalára és az egyetleg ellenérv az, hogy én nem értek semmit, de ennek alátámasztása már kicsit ingatag lábakon áll.
Kíváncsi vagyok hány diák tanulja meg szórul szóra a tankönyveit és hány hallgatja végig elsőre a tanárt és utána olvasgatja esetleg a szövegeket. Ez magával vonja azt is, hogy a tanár által elmondott ez egyik elmélet a sok közül szöveg megmarad a kis buksikban.

A második gondolatod, meg bocs de tök értelmetlen. Ugyan ők jobban tudnak valamit mint én, vagy Te (ez valószínűleg pl. atomfizika terén többek közt így is van :D ), de eddig semmilyen specifikus tudományi ágat nem hoztunk itt fel túlzott mélységben. Sőt nem sűrűn hallok neves tudósokat azon kifakadni, hogy pl. a big bang elmélet egy hazugság és atomot mindenkinek, aki azt tanítja. Bár lehet most is csak a hazugság beszél belőlem. Bár az is igaz, hogy jelen relációban az összes nagy ilyen koponya hazug világát tartja csak fent ezért sose fog ilyen kijelentést tenni :)
"Komplexen kell vizsgálni a stratégiai kérdéseket" Unknown corporate droid
Battle tag: Nevl#2658

#1429 Felhasználó inaktív   upszilon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 10. 09:34

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. szept. 10., csütörtök - 8:54

Senki nem tartja egzaktnak és minden tekintetben betartandónak. Még maguk a tudósok sem. A tudomány tisztán látja a korlátait és a hibáit. Van önkritikája. Eleve vannak olyan tudományágak, amelyek természetüknél fogva nem egzaktak (társadalomtudományok és egyén humán tudományágak). De még az egzaktabbnak számító tudományterületeken is vannak vitatható kérdések/elméletek. Oktatni viszont kell valamit, mert a kérdések folyton felvetődnek és amíg az elméletek magyarázatai kielégítik ezeket az igényeket, van valami hasznuk, akkor oké. Szellemi edzés, további tanulmányok megalapozása, eddigi tudás hasznosítása, szakember-utánpótlás miatt mindenképp kell oktatás. Hogy a tudomány eredményeit át tudja venni a "civil" élet.

A repülőmodellek pont miattad szaporodtak el. Te ragaszkodtál a Peenemündédhez. Megkaptad. Tán csaknem besokalltál a tényanyagtól?

Ami meg az evolúció és az ősrobbanás elméletét illeti: egyikben sem hiszek, mert nem teológiai kérdések, nem minden fekete/fehér, igaz/hamis. Hit(ekedés) helyett abban egyetértek az illetékes tudományágak szakembereivel, hogy az eddigi bizonyítékok alátámasztják ezen elméleteket, és ezek sok mindent megmagyaráznak. Az evolúciós elméleteknek már kimutatható gyakorlati haszna van: gyógyszerkutatás, genetika, immunológia, és a mikrobiológia többi ága. Az ősrobbanás még csak nagyon elméleti fizika. Mindkét elmélet része a tudománynak és ezidáig nem döntötték meg őket. Ettől függetlenül nem kötelező bennük hinni/hinned. Senki nem kényszerít rá. Valamilyen szintű oktatásuk mindenképp helyeselhető. Az oktatottak egy része "hinni" fog benne, egy részét nem fogja "érdekelni", míg mások majd "megdönteni" igyekeznek. Az érdekteleneket leszámítva a tudomány csak jól járhat bármelyik csoport munkájával.

Az evolúció és az ősrobbanás nem sarkalatos elméletek, nem a tudomány alapjai. Csak a te rögeszméid, mert ezekbe köthetsz bele a leglátványosabban, legkevesebb munkával. Ezek a jól bekészített témáid, amivel tudományosan képzetlen embereket lehet eddig sikerrel aláztál le, kevertél ellentmondásba. De az ő legyőzésükkel nem győzedelmeskedtél a tudomány felett. Nem is fogsz.

Össz-vissza beszéd. Én tényeket mondok, logikus érvelést, te meg blablát. Peenemündét kirabolták. Onnan a csészealj-technológia és az atombomba az amerikaiknak. Ebben az akcióban vesztette életét a legidősebb Kennedy-fivér. Emiatt, az amerikai álom kiteljesedése miatt hálás neki még ma is az amerikai nemzet. Máskülönben csak egy lenne a halott katonák közül. Ez tényanyag, amire rá tudsz kutatni, és amit természetesen a győztes hatalmak történelemkönyveiből a saját jólfelfogott érdekükben kihagynak.

"Ami meg az evolúció és az ősrobbanás elméletét illeti: egyikben sem hiszek"

Nem hiszem. Viselkedésed, mondanivalód, szövegeid nem ezt támasztják alá. Azokból az ellenkezője derül ki. Bigott materialista vagy. Mint ilyen, tagadsz bármit ami nem anyagi természetű megközelítése a világ keletkezésének, vagy az élet megjelenésének ezen a bolygón. Annyira igaz ez, hogy még beszélgetni sem vagy hajlandó róla.

"nem győzedelmeskedtél a tudomány felett"

Eszetlen kisfiús megközelítés. Senkit és semmit sem akarok legyőzni. Az a ti játékotok. Én csak elmondom a véleményem, idézek tényanyagot, megvilágítom logikus érvrendszerrel a vlóságot. A többi nem rajtam múlik, hanem arjtatok. De el sem olvassátok, meg sem nézitek a linket. Nem csoda. Gyerekes győzniakarás vezérel benneteket. Nőjetek már föl kisfickók!

#1430 Felhasználó inaktív   upszilon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 10. 09:37

Idézet: Warrior - Dátum: 2009. szept. 10., csütörtök - 9:04

És lőn...

Szóval itt leírtuk, hogy a big bang meg az evo-téma nem igazolható, NEM tudomány-alapok. Meg hogy volt pár idézet, amihez kommentre várunk...

Fura, hogy azt kérted számon itt, hogy miért nyomatja a tudomány ezeket, meg suli így meg úgy, amikor az alapkérdés is hibás feltevésre épül: nem tanítják így, nem nyomatja senki, aki a tudomány szavát továbbítja. Iskolában sem. Te mondtad, hogy sokszor a kérdés esetében felvetődhet magának a kérdésnek a létjogosultsága...

Egyetlen pontra sem válaszoltál, amiket pedig részletesen kifejtettem neked. Mondomén, kár koptatni az ujjamat, ha így viszonyultok a fórumtársatokhoz.

#1431 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 10. 09:40

Idézet: upszilon - Dátum: 2009. szept. 10., csütörtök - 10:25

Egy fenét adtál. Azt lehet annak nevezni, ha az általad emlegetett tankönyvek kérdéseé lapját szkennelnéd be ide. Azt a lapot, ahol alternatívaként vannak más elméletek is, vagy a vallásos ideológiák tanai is egyszinten, azonos súllyal megemlítve.

Idézet

- Hozz egy lufit.
- Tessék.
- Ez nem lufi, mert nem kék.
- Tessék, itt egy kék lufi.
- Ez nem kék lufi, mert nem kukac alakú.
...

Azért az ősrobbanást meg az evolúciót ne soroljuk már egy mozdulattal az olyan vallási ideológiák közé, amik egyértelműen metaforák, vagy baromságok. Lehet, hogy nem pontos a tanított elmélet, viszont a jelenlegi ismereteink szerint ez a magyarázat van a legközelebb ahhoz, mint ami valójában történt. Ugyanis az elméletek "jóságát" nagyon egyszerű mérni: minél több jelenséget megmagyaráz, és minél kevesebb olyan jelenség ismert, amely az elmélettel ellentmond, annál használhatóbb, pontosabb az elmélet. Azt, hogy pontosan mi történt, csak akkor tudnánk megmondani, ha időgéppel visszamennénk, és megnéznénk, aztán "használható" sebességgel átpörgetnénk 4,6 milliárd évet, hogy végignézzük, hogyan fejlődött ki az élővilág. De addig csak ez van, és amíg nincs jobb elmélet, nyugodtan tanítható. Mert ha nem tanítják, akkor ki fogja megalkotni a jobb elméletet? Vagy minden kutató, minden tudós kezdje a kályhától, az alapfogalmak definiálásával, mivel a létezőket nem lehet tanítani?

#1432 Felhasználó inaktív   upszilon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 10. 09:41

Idézet: Nevl - Dátum: 2009. szept. 10., csütörtök - 9:34

Bocs, de én felvetettem két verziót, ill egész normális stílusban megpróbáltam rávilágítani nézőpontod árnyoldalára és az egyetleg ellenérv az, hogy én nem értek semmit, de ennek alátámasztása már kicsit ingatag lábakon áll.
Kíváncsi vagyok hány diák tanulja meg szórul szóra a tankönyveit és hány hallgatja végig elsőre a tanárt és utána olvasgatja esetleg a szövegeket. Ez magával vonja azt is, hogy a tanár által elmondott ez egyik elmélet a sok közül szöveg megmarad a kis buksikban.

A második gondolatod, meg bocs de tök értelmetlen. Ugyan ők jobban tudnak valamit mint én, vagy Te (ez valószínűleg pl. atomfizika terén többek közt így is van :D ), de eddig semmilyen specifikus tudományi ágat nem hoztunk itt fel túlzott mélységben. Sőt nem sűrűn hallok neves tudósokat azon kifakadni, hogy pl. a big bang elmélet egy hazugság és atomot mindenkinek, aki azt tanítja. Bár lehet most is csak a hazugság beszél belőlem. Bár az is igaz, hogy jelen relációban az összes nagy ilyen koponya hazug világát tartja csak fent ezért sose fog ilyen kijelentést tenni :)

Leírtam, alternatíva nélkül csak és kizárólag azt a két elmeéletet tanítják meg. Azkat viszont részletesen. Emiatt hiszik igaznak, valóságnak a diákok. Aztán a diákok felnőnek és lesz belőlük pofénrúgós-lehülyézős tipoktárs ha olyat olvas, hogy valaki meg meri kérdőjelezni ezt a tanítási gyakorlatot. Miért? Mert annyira elhitte, hogy ezt tartja valóságnak. Érted Te ezt, vagy még magyaráznom kellene ezeregyedszer is?

#1433 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 10. 09:42

Idézet: upszilon - Dátum: 2009. szept. 10., csütörtök - 10:34

Én tényeket mondok, logikus érvelést, te meg blablát. Peenemündét kirabolták. Onnan a csészealj-technológia és az atombomba az amerikaiknak.

Csészealj-technológia? Milyen csészealj-technológia? Mi van itt? Ufómagazin?

Ha tényeket tudsz a csészealj-technológiáról, akkor mutasd már meg azokat a tényeket!

#1434 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 10. 09:43

Idézet: upszilon - Dátum: 2009. szept. 10., csütörtök - 9:31

Én még életemben nem láttam ennél gyengébb moderálást. Szerintem tudatos-direkt züllesztése ez a HWSW.HU-nak. Kíváncsi lennék mit szólna ehhez a tulajdonos, ha véletlenségből tudomást szerezne róla...

Rossz pontra tapintottál, utoljára kb. egy hónapja ittuk le vele magunkat kollektíven, mókás volt. :) Egyéb visszatámadás vagy inkább megszoksz? :)

#1435 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 10. 09:45

Idézet: debaj - Dátum: 2009. szept. 10., csütörtök - 10:42

Ha tényeket tudsz a csészealj-technológiáról, akkor mutasd már meg azokat a tényeket!

Én tudok. Arra fejlesztették ki, hogy ha a remegőkezű embereknek túl sok kávét töltenek, akkor ne a terítő legyen foltos. :cool:
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#1436 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 10. 09:45

Idézet: debaj - Dátum: 2009. szept. 10., csütörtök - 10:42

Keresgelj egy kicsit, gugli segit, pl. az SG forumon egy upszilon nevu figura eppen a Holdraszallast kerdojelezi meg, holott mindenki tudja, hogy mar a masodik VH alatt megtettek a nemetek a cseszealjaik segitsegevel. Mi meg itt holmi tudomanyon ragjuk a...

Samott

#1437 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 10. 09:46

Idézet: upszilon - Dátum: 2009. szept. 10., csütörtök - 10:34

Össz-vissza beszéd. Én tényeket mondok, logikus érvelést, te meg blablát. Peenemündét kirabolták. Onnan a csészealj-technológia és az atombomba az amerikaiknak. Ebben az akcióban vesztette életét a legidősebb Kennedy-fivér. Emiatt, az amerikai álom kiteljesedése miatt hálás neki még ma is az amerikai nemzet. Máskülönben csak egy lenne a halott katonák közül. Ez tényanyag, amire rá tudsz kutatni, és amit természetesen a győztes hatalmak történelemkönyveiből a saját jólfelfogott érdekükben kihagynak.

"Ami meg az evolúció és az ősrobbanás elméletét illeti: egyikben sem hiszek"

Nem hiszem. Viselkedésed, mondanivalód, szövegeid nem ezt támasztják alá. Azokból az ellenkezője derül ki. Bigott materialista vagy. Mint ilyen, tagadsz bármit ami nem anyagi természetű megközelítése a világ keletkezésének, vagy az élet megjelenésének ezen a bolygón. Annyira igaz ez, hogy még beszélgetni sem vagy hajlandó róla.

"nem győzedelmeskedtél a tudomány felett"

Eszetlen kisfiús megközelítés. Senkit és semmit sem akarok legyőzni. Az a ti játékotok. Én csak elmondom a véleményem, idézek tényanyagot, megvilágítom logikus érvrendszerrel a vlóságot. A többi nem rajtam múlik, hanem arjtatok. De el sem olvassátok, meg sem nézitek a linket. Nem csoda. Gyerekes győzniakarás vezérel benneteket. Nőjetek már föl kisfickók!

Hol halt meg az idosebb Kennedy fiu? Azt mondtad nem Peenemundeben.  Jelen szovegkornyezetet olvasva viszont azt allitod, hogy Peenemunde "kirablasa" kozben halt meg. Akkor most mi az igazsag? Amit te tegnap belinkeltel az idosebb fiurol (megjegyzem hibas volt a link  :p ) Ott feketen feheren le van irva, hogy milyen akcioban halt meg es mikor.

De meg mindig nem tudtal semmi hasznalhato es igazolhato forrast felmutatni ( a gugli 2millios talaltatat a nazi atomra felejtsd el), hogy tenyleg robbantottak a nemetek atombombat. Ha meg volt hasznalhato cseszealj technologia (:nevet:) akkor mi a bubanatos francert nem vetettek be a szovetsegesek ellen?? Lett volna boven idopont es helyszin.

A tobbi fas....baromsagodat mar nem is emlitenem.  :o

Mikozben masok szemeben megtalalod a szalkat, a sajatodeban meg a gerendat sem veszed eszre.
Régebben csak úgy futottak utánam a nők, de ma már nem lopok retikült.....

#1438 Felhasználó inaktív   attila007 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 10. 09:47

Idézet: upszilon - Dátum: 2009. szept. 10., csütörtök - 10:37

Egyetlen pontra sem válaszoltál, amiket pedig részletesen kifejtettem neked. Mondomén, kár koptatni az ujjamat, ha így viszonyultok a fórumtársatokhoz.

Most őszintén: mit akarsz tőlünk hallani?

Hiszem-e azt, hogy ősrobbanás és evolúció miatt tudod most koptatni a billentyűzeted? IGEN.

Hiszek-e más elméletekben amelyek bizonyitják mostani létünket? IGEN.

De ez még nem zárja ki, hogy az ősrobbanás és az evolúció áll a legközelebb az igazhoz. Vagy sem. De jelen állapotunkban tudunk létezni, ha igaz ha nem.

Nem tetszik neked ez az elmélet? Hajrá! Alapozz meg egy másik elméletet! Senki nem áll az utadba! De akkor álj elő vele. És ne a wikivel hozakodj elő. Saját tanulmányt kérünk!

Ata
Telefon: Lenovo P780
Laptop: Lenovo G580
Tablet: Lenovo ThinkPad Tablet

#1439 Felhasználó inaktív   upszilon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 10. 09:47

Idézet: debaj - Dátum: 2009. szept. 10., csütörtök - 9:40

Azért az ősrobbanást meg az evolúciót ne soroljuk már egy mozdulattal az olyan vallási ideológiák közé, amik egyértelműen metaforák, vagy baromságok. Lehet, hogy nem pontos a tanított elmélet, viszont a jelenlegi ismereteink szerint ez a magyarázat van a legközelebb ahhoz, mint ami valójában történt. Ugyanis az elméletek "jóságát" nagyon egyszerű mérni: minél több jelenséget megmagyaráz, és minél kevesebb olyan jelenség ismert, amely az elmélettel ellentmond, annál használhatóbb, pontosabb az elmélet. Azt, hogy pontosan mi történt, csak akkor tudnánk megmondani, ha időgéppel visszamennénk, és megnéznénk, aztán "használható" sebességgel átpörgetnénk 4,6 milliárd évet, hogy végignézzük, hogyan fejlődött ki az élővilág. De addig csak ez van, és amíg nincs jobb elmélet, nyugodtan tanítható. Mert ha nem tanítják, akkor ki fogja megalkotni a jobb elméletet? Vagy minden kutató, minden tudós kezdje a kályhától, az alapfogalmak definiálásával, mivel a létezőket nem lehet tanítani?

Semmit sem értesz az egészből. Azért sarkallatos pont, mert ez két kérdés minden tudomány alapkérdése. Jellemző, hogy mennyire beivódott nálad is a tanult anyag, ha ezt kérdezed:

"hogyan fejlődött ki az élővilág"

Sugárzik belőled a vakhit. Különben így kérdeznéd:

"Hogyan, honnan lett a minket körülvevő bonyolult élővilág?"

Szeretném hinni, hogy ezt most megértetted. Sajnos azonban az eddigi néhány nap ebben a topikban arról győzött meg engem, hogy nincsen semmi hajlandóság arra, hogy bármin is elgondolkozzatok. Csak a gyerekes győzniakarás. Nőjetek már fel kisfickók!

#1440 Felhasználó inaktív   Emvy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 10. 09:49

Idézet: upszilon - Dátum: 2009. szept. 10., csütörtök - 10:47

Semmit sem értesz az egészből. Azért sarkallatos pont, mert ez két kérdés minden tudomány alapkérdése. Jellemző, hogy mennyire beivódott nálad is a tanult anyag, ha ezt kérdezed:

"hogyan fejlődött ki az élővilág"

Sugárzik belőled a vakhit. Különben így kérdeznéd:

"Hogyan, honnan lett a minket körülvevő bonyolult élővilág?"

Szeretném hinni, hogy ezt most megértetted. Sajnos azonban az eddigi néhány nap ebben a topikban arról győzött meg engem, hogy nincsen semmi hajlandóság arra, hogy bármin is elgondolkozzatok. Csak a gyerekes győzniakarás. Nőjetek már fel kisfickók!

Ha nem ertjuk, es nem is fogjuk, akkor minek magyarazod?
while (!sleep) sheep++;

Téma megosztása:

• (85 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.