HWSW Informatikai Kerekasztal: A tudomány az szekta? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (85 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

A tudomány az szekta? A tudomány az szekta? Miért kényszeríti Értékeld a témát: -----

#1441 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 09. 10. 09:49

Idézet: Samott - Dátum: 2009. szept. 10., csütörtök - 10:45

eppen a Holdraszallast kerdojelezi meg, holott mindenki tudja, hogy mar a masodik VH alatt megtettek a nemetek a cseszealjaik segitsegevel.

Na igen, ez egy fájó pontja a "nem hiszek el semmit a mainstream tudománynak, én így lázadok" emberkék által összehordott "tényanyagnak"... :)

Ha jól tévedek, Aranylacinál volt az, hogy az amerikaiaknak nem lehetett olyan technológiájuk, hogy eljussanak '69-ben a Holdra, de a náciknak a negyvenes években már holdbázisuk volt, amire a bizonyíték egy rohamsisakos csontváz fotója. :nevet:

#1442 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 10. 09:51

Idézet: debaj - Dátum: 2009. szept. 10., csütörtök - 10:49

Na igen, ez egy fájó pontja a "nem hiszek el semmit a mainstream tudománynak, én így lázadok" emberkék által összehordott "tényanyagnak"... :)

Ha jól tévedek, Aranylacinál volt az, hogy az amerikaiaknak nem lehetett olyan technológiájuk, hogy eljussanak '69-ben a Holdra, de a náciknak a negyvenes években már holdbázisuk volt, amire a bizonyíték egy rohamsisakos csontváz fotója. :nevet:

Pedig azt a Doom játék készítői felejtették ott a Wolfenstein 3D kelléktárából  :Đ Csak visszadátumozták a képet. :cool:
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#1443 Felhasználó inaktív   attila007 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 10. 09:52

Idézet: upszilon - Dátum: 2009. szept. 10., csütörtök - 10:47

Semmit sem értesz az egészből. Azért sarkallatos pont, mert ez két kérdés minden tudomány alapkérdése. Jellemző, hogy mennyire beivódott nálad is a tanult anyag, ha ezt kérdezed:

"hogyan fejlődött ki az élővilág"

Sugárzik belőled a vakhit. Különben így kérdeznéd:

"Hogyan, honnan lett a minket körülvevő bonyolult élővilág?"

Szeretném hinni, hogy ezt most megértetted. Sajnos azonban az eddigi néhány nap ebben a topikban arról győzött meg engem, hogy nincsen semmi hajlandóság arra, hogy bármin is elgondolkozzatok. Csak a gyerekes győzniakarás. Nőjetek már fel kisfickók!

Tanits mester!

Honnan lett a bennünket körülvevő bonyolult élővilág?

Mostmár tényleg kiváncsi vagyok ...

Ata
Telefon: Lenovo P780
Laptop: Lenovo G580
Tablet: Lenovo ThinkPad Tablet

#1444 Felhasználó inaktív   upszilon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 10. 09:52

Idézet: Carmaged - Dátum: 2009. szept. 10., csütörtök - 9:43

Rossz pontra tapintottál, utoljára kb. egy hónapja ittuk le vele magunkat kollektíven, mókás volt. :) Egyéb visszatámadás vagy inkább megszoksz? :)

"Egyéb visszatámadás vagy inkább megszoksz?"

Semmi okom sincsen megszokni a hülyeséget.

"utoljára kb. egy hónapja ittuk le vele magunkat kollektíven"

És még kérkedsz is vel! Baravó! Ez aztán igen! Ivócimbora a HWSW tulajdonosa. Ezzel érdemes eldicsekedni. Csak így tovább! Még lesz belőled valaki a végén. Ha más nem, esetleg idült alkoholista. :respect:

#1445 Felhasználó inaktív   upszilon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 10. 09:54

Idézet: Emvy - Dátum: 2009. szept. 10., csütörtök - 9:49

Ha nem ertjuk, es nem is fogjuk, akkor minek magyarazod?

Valóban minek. Be is fejezem.

#1446 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 10. 09:55

Idézet: upszilon - Dátum: 2009. szept. 10., csütörtök - 10:47

"hogyan fejlődött ki az élővilág"

Sugárzik belőled a vakhit. Különben így kérdeznéd:

"Hogyan, honnan lett a minket körülvevő bonyolult élővilág?"

A tények birtokában (többek között: a galapagosi pintyek, a tollas dinoszaurusz maradványai, az axolotl, a tüdőshalak, satöbbi) nincs okom megkérdőjelezni az evolúciót. Te viszont még semmilyen tényt nem mutattál fel, ami alapján meg kellene kérdőjeleznem, holott minden mondatodban benne van, hogy ezek a tények megkérdőjelezhetetlenek. Miért gondolkodjak el egy olyan hozzászóláson, amiben nincs semmi elgondolkodtató?

Tudom, van benne nagyon sok mély gondolat, csak én vagyok vak és elvakult, hogy nem látom. Segíts!

#1447 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 10. 09:56

Idézet: upszilon - Dátum: 2009. szept. 10., csütörtök - 10:54

Valóban minek. Be is fejezem.

Vegleg, vagy par nap mulva megint visszajossz mert nem birod ki?
Régebben csak úgy futottak utánam a nők, de ma már nem lopok retikült.....

#1448 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 10. 09:58

Idézet: upszilon - Dátum: 2009. szept. 10., csütörtök - 10:34

Nem hiszem. Viselkedésed, mondanivalód, szövegeid nem ezt támasztják alá. Azokból az ellenkezője derül ki.

Jól van. Akkor "higgyél", ha már sokadszor hozod fel ezt a szót. Add a számba a szavakat, mert neked ez+amaz derül ki belőle.

Bigott materialista vagy. Mint ilyen, tagadsz bármit ami nem anyagi természetű megközelítése a világ keletkezésének, vagy az élet megjelenésének ezen a bolygón.

Nem vagyok. Sok a nem anyagi természetű megközelítés. Dimenziós húrelméletek, elméleti fizika jó része, de a matematika és az algoritmusok sem épp materiális kísérletek végeredményei.

Eszetlen kisfiús megközelítés. Senkit és semmit sem akarok legyőzni. Az a ti játékotok. Én csak elmondom a véleményem, idézek tényanyagot, megvilágítom logikus érvrendszerrel a vlóságot.

Nagyon úgy látom, hogy hittéríteni vagy itt, megtörni a téveszméinket. Csakhogy azok nem a mieink. Persze most én is a szádba adom a szavakat, de javíts ki nyugodtan, hogy te itt tképpen mit is akarsz.

A többi nem rajtam múlik, hanem arjtatok. De el sem olvassátok, meg sem nézitek a linket.

Tévedsz. Senkin nem múlik. Se te, se mi nem reprezentáljuk, képviseljük hitelesen az egész tudományt és a természeti valóságot. Egyikünk sem fog világot megváltani. Legfeljebb egy átfogó elmélet megalkotására van meg a lehetőség, de a hwsw nem épp az elméleti kutatók táborhelye. Eltévesztetted a házszámot.

De a vita kedvéért tegyük fel, hogy igazad van. A "materializmus" zsákutca, az oktatást el kell törölni. Mi csináljanak az emberek helyette? mikike se tudott erre válaszolni, csak valami művészeti oktatást vázolt. De a művészetekre nem minden ember alkalmas, másrészt abból az emberiség nem tartja el magát. A művészetek is tág, differenciálódott kategória, mára már tudományos háttérrel, tele "materializmussal", ahogy te hívnád. Tehát kérdem: mi a helyes szerinted a "materialista" tudományok és azok oktatása helyett?

Milyen linket és tényanyagot emlegetsz, amit el kéne olvasnunk? A 2,2 milliós Google találati listát ne vegyük már ide, mert akkor arra válaszolni fogunk egy 100 milliós Yahoo!-s találati listával.

Szerkesztette: N0zer0 2009. 09. 10. 10:00 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#1449 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 10. 09:59

Idézet: debaj - Dátum: 2009. szept. 10., csütörtök - 10:49

Sot: A hivatalos verzió szerint Kennedy elnök 1961. májusában hirdette meg a holdprogramot – négy évvel a holdraszállás után... Ekkoriban igazából már a Marsra készültek, de ne menjünk a dolgok elébe.

Imadom, sci-fi meghozza annak is a fikcios resze... mint a steampunk mozgalom. Csak komolyan venni nem szabad.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1450 Felhasználó inaktív   attila007 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 10. 10:01

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. szept. 10., csütörtök - 10:58

Nagyon úgy látom, hogy hittéríteni vagy itt, megtörni a téveszméinket. Csakhogy azok nem a mieink. Persze most én is a szádba adom a szavakat, de javíts ki nyugodtan, hogy te itt tképpen mit is akarsz.

Nekem is éppen ez jutott eszembe.

Ata

#1451 Felhasználó inaktív   upszilon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 10. 10:01

Idézet: attila007 - Dátum: 2009. szept. 10., csütörtök - 9:52

Honnan lett a bennünket körülvevő bonyolult élővilág?

Így!

#1452 Felhasználó inaktív   upszilon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 10. 10:06

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. szept. 10., csütörtök - 9:58

De a vita kedvéért tegyük fel, hogy igazad van. A "materializmus" zsákutca, az oktatást el kell törölni. Mi csináljanak az emberek helyette?

Nem mondtam és nem is gondolom, hogy így lenne. Nem zsákutca a materializmus. Az oktatást sem kell eltörölni. Ez a baj veled látod. Semmit sem értesz, illetve amiről azt hiszed, hogy igen, azt meg félreérted. Semmit sem lehet veled kezdeni, ostoba vagy mint a föld.

#1453 Felhasználó inaktív   attila007 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 10. 10:08

Idézet: upszilon - Dátum: 2009. szept. 10., csütörtök - 11:01

Gondolom ennek Te vagy a szerzője. Rosszúl látom?

Annak aki szereti a scifi-t biztos kellemes olvasmány, de engem nem hozott lázba. Sokkalta bizonyitottabb az evolúció ... szvsz.

Ata

#1454 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 10. 10:08

Eneklo virag? Ez komoly? Mert viccnek azert durva lenne...

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1455 Felhasználó inaktív   iljicSke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 10. 10:13

Idézet: upszilon - Dátum: 2009. szept. 9., szerda - 19:14

Nem! Azzal sem. Tájékozatlan vagy. Mi lenne ha utánaolvasnál?

A molekuláris evolúció nagyon is igazolható és levezethető. Javaslom itt olvass utána:

http://www.ncbi.nlm....ntrez?db=pubmed

Esetlegesen pedig várom a nem-evolúciónáris magyarázatot arra, hogy az antibiotikum rezisztens baktériumok hogyan jöttek létre és szaporodtak el.
I cry, when Angels deserve to die

Az Everesttől Zanzibárig

6121m

#1456 Felhasználó inaktív   iljicSke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 10. 10:16

Idézet: hkpk - Dátum: 2009. szept. 9., szerda - 19:12

Jó lenne, ha valahol lenne felvétel a modell repüléséről is.

http://www.youtube.com/results?search_quer...&aq=2&oq=horten
I cry, when Angels deserve to die

Az Everesttől Zanzibárig

6121m

#1457 Felhasználó inaktív   upszilon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 10. 10:16

Idézet: attila007 - Dátum: 2009. szept. 10., csütörtök - 10:08

Gondolom ennek Te vagy a szerzője. Rosszúl látom?

Annak aki szereti a scifi-t biztos kellemes olvasmány, de engem nem hozott lázba. Sokkalta bizonyitottabb az evolúció ... szvsz.

Ata

Szokásos szamár beszéd. Még csak nem is hasonló a gondolkodásom. A szórakoztató műfajt meg nem azért olvas az ember, hogy bizonyságot szerzzen, hanem hogy szórakozzon. Ráadásul hazudsz, mert ennyi idő alatt el sem tudtad volna olvasni, tehát nem is tudhatod miről van benne szó. Az evolúcióra pedig semmiféle bizonyíték nincsen. Tudeatlan-tájékozatlan-buta ember vagy és ezt itt írásba is adtad. Baravó!

#1458 Felhasználó inaktív   upszilon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 10. 10:18

Idézet: iljicSke - Dátum: 2009. szept. 10., csütörtök - 10:13

A molekuláris evolúció nagyon is igazolható és levezethető. Javaslom itt olvass utána:

http://www.ncbi.nlm....ntrez?db=pubmed

Esetlegesen pedig várom a nem-evolúciónáris magyarázatot arra, hogy az antibiotikum rezisztens baktériumok hogyan jöttek létre és szaporodtak el.

Nevezd meg azt a momentudot ami számodra egyértelmű bizonyíték.

#1459 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 10. 10:23

Nekem is egy sci-fi történetnek tűnik. Valahogy nem vágom, mi a lényege. Reprezentatív módon idézek belőle néhány gondolatot és definíciót, a teljesség igénye nélkül:
"Ezerannyi tarka rét" (pontosan hány?)
"mindenillatú' levegő"
"tejszínes flakon" (éljen a fogyasztói társadalom)
"presszóban" (gazdasági materialista elnevezés)
"éneklő virág"
"Három nővel voltam összezárva a picike helységben" (nemek megkülönböztetése materialista dogma)
"vasedényben" (materialista tárgy)
"Na, elég rozoga egy hajó ez, ha ilyesmiket csinál a puszta űrben."
"A Polifonok ugróhajói lassabbak voltak a miénknél." (a hajók azok materialista téveszmék melléktermékei, ahogy a sebesség definíciója is)
"Pillantásommal kerestem a mellkasomon a quanticor medált." (milyen medál? miért? az mire jó?)
"Thor ott állt előttem és hallgatott" (ki az a Thor?)
"pszichiáternő" (mocskos materialista)
"Megkérjük feküdjön a fémasztalra" (miért pont fém? miért pont asztal? Állva nem lenne jó? Tele materializmussal)
"Lucy, a vezérhajóm MI-je engedélyt kért egy frissen érkezett holovideó lejátszására" (MI = materialista manifesztáció megint csak)
Nem lehetne mindezt tömörebben vázolni?

Ezek engem inkább a Star Trekre, Mátrixra vagy hasonlóra emlékeztetnek. Ennél még a Biblia és a Korán is konkrétabbak, "materialistábbak". Utóbbiak legalább leírják, egyik ember hogyan bánjon a másikkal és miket tegyen élete folyamán és adnak a világ működésére valami konkrétabb, konzekvensebb magyarázatot.

Te ezt az éneklő virágot akarod az evolúció helyébe tenni? Betegek meggyógyíthatók vele?

Szerkesztette: N0zer0 2009. 09. 10. 10:26 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#1460 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 10. 10:24

Idézet: upszilon - Dátum: 2009. szept. 10., csütörtök - 11:18

Nevezd meg azt a momentudot ami számodra egyértelmű bizonyíték.

Ne terjel ki a valaszadas elol. Ne tereljel, hanem adjal valaszt. Tudsz valaszolni egyaltalan barmilyen kerdesre? igen vagy nem!
Régebben csak úgy futottak utánam a nők, de ma már nem lopok retikült.....

Téma megosztása:

• (85 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.