HWSW Informatikai Kerekasztal: A tudomány az szekta? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (85 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

A tudomány az szekta? A tudomány az szekta? Miért kényszeríti Értékeld a témát: -----

#1541 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 09. 10. 11:54

Idézet: upszilon - Dátum: 2009. szept. 10., csütörtök - 12:50

... Csakhogy az még nem élő anyag. Azok csak az alkotóelemei. Illetve abból párféle. Tehát nincs!
...

Sose feledd: kanál sincs!
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1542 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 10. 12:02

Idézet: upszilon - Dátum: 2009. szept. 10., csütörtök - 10:25

... Idéztem mi a tudomány az én szemszögemből. Idéztem az értelmezőszótárt. Idetettem a wikipédiát. ...

Hogyan is értelmezhetné egészen pontosan és egyértelműen az értelmező szótár, hogy mi az a tudomány, amikor magának a tudománynak az eszközeiből épül fel maga a szótár?

Ez olyan kérdés, hogy megértheti-e valaha az elme önnön működését teljes egészében és teljes pontossággal. A válasz lehetetlen. És igazolható is...

Épp te mondtad, hogy a wikipédia nem mérvadó. :) Már mosoly nélkül nem bírom.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1543 Felhasználó inaktív   upszilon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 10. 12:03

Idézet: Warrior - Dátum: 2009. szept. 10., csütörtök - 11:47

Most már megkérlek, kezdj el olvasni és értelmezni is:

Nézzük:

"Ismétlésképpen (kár, hogy munkahelyen nem tudom szkennelni, tegnap direkte kimásoltam, de holnapra megoldom)"

Nem oldod meg. Nincsen olyan lap amit beszkennelhetnél. Ha mégis lenne, az sem segít azon amit elmondtam, hogy úgy nőnek fel az emberek milliárdjai, hogy igaznak hiszik azt a két elméletet ami a valóságban nem igaz, hamis, igazolatlan elmélet. Mivel ez önmagában így igaz, nem segít rajtad a szkennelés. Izzadságszagú erőlködés amit csinálsz. Miért nem látod ezt be?

""Mióta tágul az általunk belátható világegyetem?
Talán 10, talán 15 milliárd éve, ahogy a legtávolabbi galaxisok ma megfigyelt sebessége ezt sejtetni engedi."

Nem! Semmiféle tágulásról nincsen szó. A vöröseltolódásról belátták, hogy vannak kivételek. Mivel egy törvény alól nem lehet kivétel, maga a törvény semmisült meg. Ez 20 éve történt. Minden szakági tudós belátta. Csak elfelejtik ezt aktualizálni a tananyagban. Magad is tudod a választ, hogy miért felejtik el. Vagy elmagyarázzam?

"Mi volt azelőtt?
Ezt kérdezik a csillagászok is. Vajon mi lehetett?"

Választ is adtak rá: Szingularitás. Keresd meg mit jelent, és tudni fogod mit tudnak. De megmondhatom én is neked: Semmit sem tudnak! Fantázálnak helyette és azt állítják be tudományos tényanyagnak. Te meg még ott tartasz, hogy ezt benyeled, mint kacsa a nokedlit. Miért? Mert ahelyett, hogy informálódnál, még engem akarsz gőzködni. Ezzel megy el a drága időd, amit akár gondolkodással is tölthetneél?

"Mi szól az ősrobbanás mellett?"

Ne erőlködj, semmi. Mindet megcáfolták. És nem mások, mint saját maguk. Olvass friss Steve hooking-ot. persze gondolom nem tudsz angolul, és nem fogsz megvenni drága könyveket. Hát bizony így nehéz...

"Rájöttem: téged az bánt, hogy"

Nem az érzelmeim vezetnek, hanem az eszem. Nem bánt semmisem. Nem is érdemes velem foglalkoznod. Inkább helyette informálódj, gondolkodj. Azzal előbbre mész.

#1544 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 10. 12:05

Idézet: upszilon - Dátum: 2009. szept. 10., csütörtök - 10:25

... Leírtam mi a hit. Olyasmiről való meggyőződés amit nem tudunk igazolni. Márpedig ezt a két elméletet nem lehet igazolni. Ha mégis meggyőződéssel vagy irántuk, akkor az nem más mint hit. Ez teszi szektává a tudományt. És ebben minden egyes tudós felelős, aki nem emeli fel ezellen a szavát. És nem emeli fel csak néhány.
...

Téves. Senki sincs meggyőződve ezekről.

A tudósok nem emelik fel a szavukat ellene. Mert semmi szükség rá, hisz tudják jól, hogy nem igazolható (ma még)... De egyre inkább fejlődik azért a tudomány is, egyszer talán megérthetjük. Persze ha nem romboljuk le. De látszik, van, akiben a pusztításvágy még gyermeki ösztönei dúlnak, aztán bármilyen álcát húz is rá, félreérthetetlenül kifénylik mögüle az, ami a kiindulási alap, ami a mozgató. Nem megyek bele, mert az már nem vicces.

#1545 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 09. 10. 12:06

Idézet: attila007 - Dátum: 2009. szept. 10., csütörtök - 12:53

Azért mert mindig csak iszol, és nem a tudományokkal foglalkozol ...  :D

Működik? Ja. Akkómeg?
Make love not Wor.

#1546 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 10. 12:06

Idézet: upszilon - Dátum: 2009. szept. 10., csütörtök - 13:03

...
Nem az érzelmeim vezetnek, hanem az eszem. ...

Inkább a hited. De attól még nem lesz igaz az, amiben hiszel.

#1547 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 10. 12:07

Idézet: Warrior - Dátum: 2009. szept. 10., csütörtök - 13:05

Téves. Senki sincs meggyőződve ezekről.

Ha így folytatod, akkor Te kontódra fog berúgni az egész HWSW  :up:
Make love not Wor.

#1548 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 10. 12:10

... Olvass friss Steve hooking-ot. persze gondolom nem tudsz angolul, ...

Mondom, a tévedés joga a tiéd. De azt gondolom, mondanivalód kártyavár-konzisztenciája miatt nem is lenne számodra jelentősége, ha azt mondanám, hogy nem csak magyarul és angolul... a többit fantáziádra bízom. :)

#1549 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 10. 12:12

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. szept. 10., csütörtök - 13:07

Encsak egy subcribeot mondanek  :Đ

Egyebkent meg tiltsatok mar ki a picsaba (csak varjatok meg mig osszejon mondjuk 200 korso sor :D)
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#1550 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 10. 12:13

...
""Mióta tágul az általunk belátható világegyetem?
Talán 10, talán 15 milliárd éve, ahogy a legtávolabbi galaxisok ma megfigyelt sebessége ezt sejtetni engedi."

Nem! Semmiféle tágulásról nincsen szó. A vöröseltolódásról belátták, hogy vannak kivételek. Mivel egy törvény alól nem lehet kivétel, maga a törvény semmisült meg. Ez 20 éve történt. Minden szakági tudós belátta. Csak elfelejtik ezt aktualizálni a tananyagban. Magad is tudod a választ, hogy miért felejtik el. Vagy elmagyarázzam?
...

Kérdésre válaszolok: igen, magyarázd el.

Szerintem ezt jó közelítéssel mindenki tudni akarja, ha tehát elmagyarázod, mindjárt vagy 20 embernek segíthetsz vele minimum. Meg még többnek, ki tudja, mennyien olvassák ezt a fórumot?

#1551 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 10. 12:14

Idézet: kroozo - Dátum: 2009. szept. 10., csütörtök - 13:12

Egyebkent meg tiltsatok mar ki a picsaba

Pfujjj, káromkodós. Megmonlak  :Đ
Make love not Wor.

#1552 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Idézet: Warrior - Dátum: 2009. szept. 10., csütörtök - 13:13

Meg még többnek, ki tudja, mennyien olvassák ezt a fórumot?

Ennyi sörért én bármire képes vagyok, még ezt olvasni is  :omg:
Make love not Wor.

#1553 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. szept. 10., csütörtök - 13:07

:offtopic: Na jóvan de a végén valaki engem is befizethetne... Mert addigra minden vagyonom sörbe megy. :) Józanul bírni kell, az már egyszer igaz.

#1554 Felhasználó inaktív   attila007 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 10. 12:15

Idézet: kroozo - Dátum: 2009. szept. 10., csütörtök - 13:12

Encsak egy subcribeot mondanek  :Đ

Egyebkent meg tiltsatok mar ki a picsaba (csak varjatok meg mig osszejon mondjuk 200 korso sor :D)

"Csőrös cápa" yóóóóóól beszél!

Bocs, de a topik talán legjobb beszóláas volt részéről ....  :cool:

Ata
Telefon: Lenovo P780
Laptop: Lenovo G580
Tablet: Lenovo ThinkPad Tablet

#1555 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 10. 12:16

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. szept. 10., csütörtök - 12:46

Szerintem aki mostantóül válaszol Neki, azt berak egy sört a közösbe. Hümm?

:up:

Warrior: szkenneld már be neki, aztán zárjuk már rövidre ezt a szardobálást. Inkább lemegyek én is kajálni, mert még mindig van vagy fél óra, mire leér az a cucc, amiből reggel óta dolgoznom kéne. :Đ Tengeralatti kommunikációs kábelek rulez! :Đ

#1556 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 10. 12:17

Idézet: Warrior - Dátum: 2009. szept. 10., csütörtök - 13:14

:offtopic: Na jóvan de a végén valaki engem is befizethetne... Mert addigra minden vagyonom sörbe megy. :) Józanul bírni kell, az már egyszer igaz.

Bedobod a közösbe, oszt megisszuk. Lehet jut belőle Neked is. Sör az tudományos? Mondjuk egészségesnek egészséges, mert növényből van.
Make love not Wor.

#1557 Felhasználó inaktív   Nevl 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 10. 12:18

Idézet: upszilon - Dátum: 2009. szept. 10., csütörtök - 10:41

Leírtam, alternatíva nélkül csak és kizárólag azt a két elmeéletet tanítják meg. Azkat viszont részletesen. Emiatt hiszik igaznak, valóságnak a diákok. Aztán a diákok felnőnek és lesz belőlük pofénrúgós-lehülyézős tipoktárs ha olyat olvas, hogy valaki meg meri kérdőjelezni ezt a tanítási gyakorlatot. Miért? Mert annyira elhitte, hogy ezt tartja valóságnak. Érted Te ezt, vagy még magyaráznom kellene ezeregyedszer is?

Ezzel csak egy probléma van... a diákokat mindent elfogadó és azonnal kész tényként, kritika nélkül megtanuló egyedeknek tekinted. Pedig alapesetben nem azok, meg kell tnaulniuk megkérdőjelezni dolgokat és utánajárni a saját maguknak leginkább elfogadható verziónak. Aki nem ilyen az ne csodálkozzon rajta, ha belefut pár nagyobb pofonba életében.
Valamit pedig tanítani kell, mert tudás nélkül az emberiség nem fog előre menni... mint írtam korábban. A szép az egészben az, hogy még ha tényleg rossz irányba mentünk is tudunk korrigálni...
"Komplexen kell vizsgálni a stratégiai kérdéseket" Unknown corporate droid
Battle tag: Nevl#2658

#1558 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. szept. 10., csütörtök - 13:14

Ennyi sörért én bármire képes vagyok, még ezt olvasni is  :omg:

:offtopic: Egyszer részegen ültünk, odajött egy részeg csaj, azt kérdezte, hogy miért nincs árnyék a Holdon... Na az durva volt. De még durvább lett volna, ha józanok vagyunk. :D

#1559 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Na, megvolt a bab + kolbász konzerv is.
Szavazzatok, kizárólag igennel vagy nemmel, hogy hisztek-e benne, hogy ízlett-e nekem!
:)

#1560 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 10. 12:19

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. szept. 10., csütörtök - 13:17

Bedobod a közösbe, oszt megisszuk. Lehet jut belőle Neked is. Sör az tudományos? Mondjuk egészségesnek egészséges, mert növényből van.

Akkor mi most novenyivok vagyunk?  :think:  :Đ
Régebben csak úgy futottak utánam a nők, de ma már nem lopok retikült.....

Téma megosztása:

• (85 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.