HWSW Informatikai Kerekasztal: A tudomány az szekta? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (85 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

A tudomány az szekta? A tudomány az szekta? Miért kényszeríti Értékeld a témát: -----

#761 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 08. 04. 15:00

Idézet: ottokar - Dátum: 2009. aug. 4., kedd - 13:41

A meteorvas nem tartalmaz szenet, színvas ezért lóvakarónak jó legfeljebb. 3% szén kell a vashoz hogy edzhető legyen minimum.

Nem. Az már öntöttvas lesz.
Kevesebb kell, de kell valamennyi, ez tény. A lehulló meteor izzik. Ebből egyszerű ember könnyen asszociálhat arra, miután kihűlt, hogy izítani kell. Mivel tudja ezt elérni? Szénnel. Hát így kerül(HET) szén a meteorvasba.

#762 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 04. 15:04

Idézet: hkpk - Dátum: 2009. aug. 4., kedd - 15:57

...Azt honnan lehet tudni, hogy kihullottak / elkoptak a fogaik idő előtt...

Azért a régészek kutatási eredményeit ne kérdőjelezzük már meg.

#763 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 04. 15:06

Idézet: hkpk - Dátum: 2009. aug. 4., kedd - 14:57

1. Nem keverem, nem igaz, hogy nem érthető.
   Mondom másképp: Van szoftver tudományos, pl. szinképek elemzését végző, időjárás elemző, van
   játék, van pénzügyi- Mindegyik bájtból van, mindegyiket meg meg keleltt írni, mindegyik feltételez 
   egy intelligenci szintet.
Most tőlem nyugodtan levonhatod magadnak ebből, hogy keverem a sztöchiometriát a meterologiával, a szórakozással és a gazdasági elemzéssel.

2. Vannak egyiptomi feljegyzések égből aláhulló izzó csillagokról.

3. Azt honnan lehet tudni, hogy kihullottak / elkoptak a fogaik idő előtt, és miért vonható bármiféle összefüggés ennyire biztosan az étrendjükkel? BTW az eszkimóknak legendásan erős fogaik voltak még a múlt században is, holott szinte kizárólag állati fehérjékkel táplálkoztak igencsak vitaminszegény étrendet köetve. És ehhez a genetikának sokkal több köze van, mint az életmódnak.

Nem igaz, hogy nem érthető, hogy a főzéshez nem kell vegyészmérnöknek lenni, és attól hogy egy piros kulimásszal lehet festeni, abból még nem lesz késpenge.

Égből aláhulló csillag nem szükségképpen vasmeteorit, sőt. Mellesleg, a kor ember, akit bepaliztak szarrá egy napfogyatkozással is, majd amikor nagy csinadrattával bebaszott valami az égből vágva akkora lyukat, mint egy ház, azt maga a cucc meg volt emberfejnyi, majd bizton odament kiváncsiskodni hogy jémár, nem pedig világgá szaladt. Ja. Aztán abból meg hogy izzik, azt sakkozta ki a harmadik percben, hogy egy siemens-martin kemence kell csak hozzá és máris lehet megalakult a zepter gyár.

Mondjuk elmész egy egyiptológiai kiállitásra, és megnézel egy koponyát. Kopás=!vitaminszegény életmód. Ju nó. Vitaminhiány az skurbuttal jár, az meg a fogak kihullásával. Ha esetleg alacsony kalciumbevitelt irtál volna, abban lehet hogy lenne ráció, csak annak meg pl a csontszerkezetben előbb jelentkezik,  mint a fogsoron. Kurvára nem genetika.

#764 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 04. 15:10

Idézet: hkpk - Dátum: 2009. aug. 4., kedd - 15:00

Kevesebb kell, de kell valamennyi, ez tény. A lehulló meteor izzik. Ebből egyszerű ember könnyen asszociálhat arra, miután kihűlt, hogy izítani kell. Mivel tudja ezt elérni? Szénnel. Hát így kerül(HET) szén a meteorvasba.

Nem, mert ha 3 százalék alatt van a széntartalom, olyan rideg lesz hogy eltörik mint a szar.

Ugyanis nemcsak tiszta vas van, meg öntöttvas, létezik olyan is, hogy szénacél.

Mégegyszer mondom, nem nagyon volt olyan ázzek hogy meteorvas. Gondolkozz már, mekkora meteor kell ahhoz, hogy értelmes mennyiségű szerszám legyen belőle legyártható. Mondjuk konyhaasztalnyi? Mennyi is egy köbméter vas súlya? Na ezt vedd hogy ez benéz a kozmoszból x-ezer kilóméter/órával. Szerinted egy ilyen nem repül kockacukornyi darabokra, nem ég el a 3/4e a légkörben, és amikor bevág, nem nyit akkora krátert mint a kurvaélet? Dehogynem.

Mellesleg, a meteoritfémekben nem csak vas van, hanem egy sereg más dolog, pl nemegy ritka elem, ami egyrészt nem kicsit neheziti a megmunkálást, másrészt pedig egy korabeli tárgy anyagvizsgálatánál egyből kikönyökölt VOLNA, ha lett volna ilyen, hogy került egy ókori szalonnázóbicska anyagába titán, iridium, mangán, wolfram vagy akármi.

#765 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 04. 15:17

Idézet: 2-More - Dátum: 2009. aug. 4., kedd - 16:10

Mégegyszer mondom, nem nagyon volt olyan ázzek hogy meteorvas.

Vanni volt, a világ egyik legnagyobb vallásában szent kötelességed arrafelé imádkozni. Az anyagából kijött volna négy-öt jobb kard, de inkább szentélyt emeltek neki, annyira gyakori látvány lehetett.

#766 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2009. 08. 04. 15:32

Idézet: hkpk - Dátum: 2009. aug. 4., kedd - 16:00

Jogos az észrevétel elírtam. Az edzhető acél 0,3 % C tartalomnál kezdődik és a legnagyobb acél széntartalom 1,72 %
Vannak olyan alkatrészek melyeknek a széntartalma kisebb az edzhetőségnél ezeket a szenet könnyen átadó anyagban izzítják és ekkor 0,4-0-6mm mélyen felvesz annyi szenet hogy edzhető lesz az a réteg. Ezt cementálásnak hívják.

#767 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 04. 18:58

Idézet: Carmaged - Dátum: 2009. aug. 4., kedd - 15:04

Azért a régészek kutatási eredményeit ne kérdőjelezzük már meg.

Nem kérdőjeleztem meg, tényleg érdekel. mert ez kimaradt nekem eddig.
Sok infót olvastam már múmiákról, emberi maradványokról, de valahogy a fogazat ilyen terű tanulmányaival nem találkoztam. Az eszkimók fogazatáról is egy Széchényi Zsigmond könyvből emlékszem, ami inkább útleírás volt...

#768 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 04. 19:10

Idézet

Nem igaz, hogy nem érthető, hogy a főzéshez nem kell vegyészmérnöknek lenni,

ezt mondom én is.

Idézet

és attól hogy egy piros kulimásszal lehet festeni, abból még nem lesz késpenge.

nem hát.

Idézet

Égből aláhulló csillag nem szükségképpen vasmeteorit, sőt.

nem, de lehet.
http://www.math.bme....gypt/egypt.html

Idézet

Aztán abból meg hogy izzik, azt sakkozta ki a harmadik percben, hogy egy siemens-martin kemence kell csak hozzá és máris lehet megalakult a zepter gyár.

Najóvan, ennyire nem kell előreszaladni. Ez már kb. olyan lenne mintha abból, hogy soha egyetlen sodrott réz érpárat sem találtak ott, arra következtetnénk, hogy már teljesen áttértek a mobiltelefonra.
A lehetséges keretek között ettől még lehet spekulálni, nem?

Idézet

Mondjuk elmész egy egyiptológiai kiállitásra, és megnézel egy koponyát. Kopás=!vitaminszegény életmód. Ju nó.

De arra sem gondolnék, hogy homokot ettek, mert abból sok volt a sivatagban. ;)

Idézet

Kurvára nem genetika.

Ezt ugyan nem ebben a kontextusban, hanem a fogakat megvédő fogkrémekről szóló marketing szlogenekről jelentette ki sok neves szakértő. Mármint, hogy ebben a genetika a leglényegesebb tényező.

#769 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 04. 19:26

Idézet: 2-More - Dátum: 2009. aug. 4., kedd - 15:10

Nem, mert ha 3 százalék alatt van a széntartalom, olyan rideg lesz hogy eltörik mint a szar.

Ugyanis nemcsak tiszta vas van, meg öntöttvas, létezik olyan is, hogy szénacél.

Mégegyszer mondom, nem nagyon volt olyan ázzek hogy meteorvas. Gondolkozz már, mekkora meteor kell ahhoz, hogy értelmes mennyiségű szerszám legyen belőle legyártható. Mondjuk konyhaasztalnyi? Mennyi is egy köbméter vas súlya? Na ezt vedd hogy ez benéz a kozmoszból x-ezer kilóméter/órával. Szerinted egy ilyen nem repül kockacukornyi darabokra, nem ég el a 3/4e a légkörben, és amikor bevág, nem nyit akkora krátert mint a kurvaélet? Dehogynem.

Mellesleg, a meteoritfémekben nem csak vas van, hanem egy sereg más dolog, pl nemegy ritka elem, ami egyrészt nem kicsit neheziti a megmunkálást, másrészt pedig egy korabeli tárgy anyagvizsgálatánál egyből kikönyökölt VOLNA, ha lett volna ilyen, hogy került egy ókori szalonnázóbicska anyagába titán, iridium, mangán, wolfram vagy akármi.

http://www.betonopus...acelgyartas.pdf

(építőipari acélok széntartalma kevesebb, mint 1,7%)

Nem állítom, hogy egy pár meteorból hoztak létre tekintélyes mennyiségű szarszámot, csak azt, hogy volt emiatt pár lehetőség a gondolatépítésre.

Azt, hogy ebből a korból nem találtak vastárgyakat (másutt se nagyon, nem csak Egyiptomban), lehet azzal magyarázni, hogy nem ismerték a vasat, de szerintem arra is gondolni kell, hogy esetleg ennyi idő alatt teljesen megette a vasat a rozsda.

#770 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 04. 19:59

Na, kerestem kerestem, amit egy könyvben láttam, és végül megtaláltam:
http://m.blog.hu/es/...e/image/Ab3.GIF

hozzátartozó szöveg itt:
http://esekielstone....u/tags/egyiptom

itt említés van valami diorit vázákról, amik lehet, hogy csak kitaláltak, de több más nyelvű oldalakon megemlítik, hogy az ősi Egyiptomban a dioritot használták szerszámként a vésésekhez / szobrászathoz, de vannak megmagyarázhatatlan diorit faragványok is. (azt nem írják, hogy vázák).
Mondjuk, ez túlmutat a vason, mert ehhez az acél is túl lágy.
Tippek? Ipari gyémánt? Esetleg savas megdolgozás? Azt hiszem, szerzek egy darab dioritot, hogy megnézzem, hevítve nem puhul-e meg  :think: Bár a pincében levő kazánban eddig csak az alut sikerült megolvasztani, ehhez kellene egy kohót építenem.

#771 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 04. 20:11

Jó, szerintem ezt az egyiptomiaknak helikopterük volt témát ne hozzuk már fel.

#772 Felhasználó inaktív   BBalazs_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 04. 21:10

Idézet: hkpk - Dátum: 2009. aug. 4., kedd - 18:59

Na, kerestem kerestem, amit egy könyvben láttam, és végül megtaláltam:
http://m.blog.hu/es/...e/image/Ab3.GIF

hozzátartozó szöveg itt:
http://esekielstone....u/tags/egyiptom

itt említés van valami diorit vázákról, amik lehet, hogy csak kitaláltak, de több más nyelvű oldalakon megemlítik, hogy az ősi Egyiptomban a dioritot használták szerszámként a vésésekhez / szobrászathoz, de vannak megmagyarázhatatlan diorit faragványok is. (azt nem írják, hogy vázák).
Mondjuk, ez túlmutat a vason, mert ehhez az acél is túl lágy.
Tippek? Ipari gyémánt? Esetleg savas megdolgozás? Azt hiszem, szerzek egy darab dioritot, hogy megnézzem, hevítve nem puhul-e meg  :think: Bár a pincében levő kazánban eddig csak az alut sikerült megolvasztani, ehhez kellene egy kohót építenem.

A kemeny dolgokat sajat magukkal szoktak megmunkalni, csak a szerszamot cserelik, a munkadarabot nem. Lasd pl. gyemantcsiszolas.
Alopecia perniciosa

#773 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 04. 21:24

Idézet: avman - Dátum: 2009. aug. 4., kedd - 9:35

háttehüjevagybazmeg.

Kiscsíra! Ezt a stílust hanyagolhatnád, mert nem a seggedből rángattál elő.

#774 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 04. 21:32

Idézet: 2-More - Dátum: 2009. aug. 4., kedd - 13:54

Kevered a szezon a facommal, a főzést a kémiával, a mettallurgiát a festészettel.

Meteoracél az maximum a fantasyrendszerekben van, a valóságban nem kifejezetten.

Egyiptomiak is tudtak sütni, főzni. De pl miért lepényt zabáltak null koma null tápértékkel, félig megőrölve, x ezer évig, hogy egy 20 éves embernek félig elkopott a foga tőle? X ezer éven át? Na miért?

Nem azt mondtam, hogy nem voltak intelligensek. Volt komoly tudásuk, olyan is, ami számunkra már elveszett, lásd piramisépités.

Akkoriban nem adták "ingyen" a tudást mindenkinek aki hajlandó lett volna tanulni.  :)
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#775 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 04. 21:37

Idézet: JonesC - Dátum: 2009. aug. 4., kedd - 22:32

Akkoriban nem adták "ingyen" a tudást mindenkinek aki hajlandó lett volna tanulni.  :)

Sok olyan tudás van, amire én kíváncsi lennék és mégse nagyon tanítják sehol. :D

#776 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 04. 21:49

Idézet: hkpk - Dátum: 2009. aug. 4., kedd - 18:58

Nem kérdőjeleztem meg, tényleg érdekel. mert ez kimaradt nekem eddig.
Sok infót olvastam már múmiákról, emberi maradványokról, de valahogy a fogazat ilyen terű tanulmányaival nem találkoztam. Az eszkimók fogazatáról is egy Széchényi Zsigmond könyvből emlékszem, ami inkább útleírás volt...

Hát pedig ezt még én is tudtam.
Pedig sose voltam egy történelem-májszter, középsuliban szinte minden félévkor dolgozatot kellett írnom a kettesért ... de utáltam ...

Az egyiptomiak k*rva szarul álltak fog ügyileg.
Nem csak hogy a kajáktól elkoptak a fogaik, de nem voltak fogorvosaik. Mindenkinek nagyon rossz állapotban volt a foga. Egy foggyulladásba belepusztultak sokszor gazdag és előkelő emberek is.

És akkor Te akarsz vitatkozni, hogy ismerték-e a vasat? Aztán azt se tudod, mi az az Egyiptom?
Nálunk ebben a témában sokkal-sokkal többet tudó emberek ezt mondják, hogy akkor nem volt vas, és egyet is értenek.
(Az 1-2 daniken-féle fazont ne vegyük most ide, mert ők mindent csak a saját elméleteik igazolására akarnak beállítani)

#777 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 05. 07:50

Idézet: hkpk - Dátum: 2009. aug. 4., kedd - 19:10

Ezt ugyan nem ebben a kontextusban, hanem a fogakat megvédő fogkrémekről szóló marketing szlogenekről jelentette ki sok neves szakértő. Mármint, hogy ebben a genetika a leglényegesebb tényező.

Ne légy dinnye. Épp hogy azt mondja az a marketingszenny, hogy gyenge fogakat nem lehet örökölni, tehát pont nem genetika.

A gond amugy az volt ezeknél a népeknél, de mondjuk az állatoknál is, amit most az egészségokosok, meg a régenszépvoltminden hülyegyerekek nem értenek meg, hogy ezek nem azt ették, ami friss volt, meg egészséges, meg kirántottam a földből a biorépát és reccs, beleharaptam, hanem azt zabálta, ami volt. És ha nem volt mit, akkor meg éhendöglött, nem volt osán hűtőpulttal, meg szinesblikk. Eldönthette, hogy vagy zabálta a kovásztalan betonkemény lepényt, vagy nem volt más azt pont.

Vaskérdésben, én ennyire nem néztem bele a széntartalom kérdésébe, nekem több rémlett acélra mint 3 százalék, de mondom, mégegyszer: az hogy lehet hogy láttak vasmeteoritot, abból arra következtetni, hogy utána azt fogták, beolvasztották és abból csináltak bármit is, finoman szólva is daniken. De inkább hubbard.

#778 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2009. 08. 05. 08:00

Idézet: 2-More - Dátum: 2009. aug. 5., szerda - 8:50

Ne légy dinnye. Épp hogy azt mondja az a marketingszenny, hogy gyenge fogakat nem lehet örökölni, tehát pont nem genetika.

A gond amugy az volt ezeknél a népeknél, de mondjuk az állatoknál is, amit most az egészségokosok, meg a régenszépvoltminden hülyegyerekek nem értenek meg, hogy ezek nem azt ették, ami friss volt, meg egészséges, meg kirántottam a földből a biorépát és reccs, beleharaptam, hanem azt zabálta, ami volt. És ha nem volt mit, akkor meg éhendöglött, nem volt osán hűtőpulttal, meg szinesblikk. Eldönthette, hogy vagy zabálta a kovásztalan betonkemény lepényt, vagy nem volt más azt pont.

Vaskérdésben, én ennyire nem néztem bele a széntartalom kérdésébe, nekem több rémlett acélra mint 3 százalék, de mondom, mégegyszer: az hogy lehet hogy láttak vasmeteoritot, abból arra következtetni, hogy utána azt fogták, beolvasztották és abból csináltak bármit is, finoman szólva is daniken. De inkább hubbard.

Az edzhető acél 0,3-1,72 % az biztos. A vaskor kezdete a földön az egyes kontines részek között eltérő időben volt.ie 12 századtól az iu 2 századig. Pont afrikában kezdődött a legkésőbb.

#779 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 05. 08:12

Idézet: ottokar - Dátum: 2009. aug. 5., szerda - 9:00

Az edzhető acél 0,3-1,72 % az biztos. A vaskor kezdete a földön az egyes kontines részek között eltérő időben volt.ie 12 századtól az iu 2 századig. Pont afrikában kezdődött a legkésőbb.

Ott még most is tart  :cool:
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#780 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 05. 08:21

Idézet: ottokar - Dátum: 2009. aug. 5., szerda - 8:00

Mostmár vágom. Afrikában meg az is csoda, hogy elkezdődött egyáltalán, és nem álltak meg a szakócánál. Nem vagyok rasszista, de ami ott megy egy-két országban, az eléggé elképesztő.

Téma megosztása:

• (85 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.