HWSW Informatikai Kerekasztal: A tudomány az szekta? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (85 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

A tudomány az szekta? A tudomány az szekta? Miért kényszeríti Értékeld a témát: -----

#821 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 08. 06. 19:13

Idézet: hkpk - Dátum: 2009. aug. 6., csütörtök - 20:03

Namost én megnéztem az indexen a képeket, bár hallottam a tesztről, és messziről láttam is a procedúrát, szemtől szembe most találkoztam a képekkel.
A helyzet az, hogy nekem a legtöbbről az égadta világon nem jut eszembe semmi, de még benyomások sem alakultak ki. Ez mit jelent?

Beutalót egy féléves kényszergyógykezelésre, gumiszobával, bebújós kis sarkocskákkal, hátulgombolós kezeslábassal. :Đ

#822 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 06. 19:19

Idézet: debaj - Dátum: 2009. aug. 6., csütörtök - 18:11

Abban igazatok van, hogy a pszichológia áll a legtávolabb az egzakt tudományágaktól. Sajnos sok baj van vele, egyrészt maga a tudományág is fiatal az orvostudomány nagy részéhez képest, másrészt itt tényleg nincsenek mérhető, számítható mennyiségek, csak elméletek és iskolák, éppen ezért fontos megbecsülni a bevált módszereket, mert új módszerek kifejlesztése sokkal bonyolultabb, mint más területeken.

Most ezért talán sokan megköveznek, de így vagyok a közgázzal is. Már ott kiakadtam, hogy racionális vásárló modellel dolgoznak, ami márpedig nem létezik.
Az nem kérdés, hogy működik valamennyire a dolog, de nem mindenható, meg annyira sem egzakt, amennyire azt magáról hirdeti. Teljesen emberi pszichológiára épül, és korfüggő.
//mielőtt kisütné valaki, hogy fogalmam sincs a közgadaságról, szólok, hogy csak jó jegyeim voltak a tárgyból, de ettől még nem hittem el a nagy részét :rolleyes: //

#823 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 06. 19:32

NHát azt megnéztem volna, nálam mit vonnak le. :think:
Ugyanis teljesen úgy csoportosítottam, hogy háttér világosságát vettem figyelembe, a legsötétebb háttértől a legvilágosabb felé, az azonos hátterűeket egymás alá, mégpedig az előtér megvilágítási szintjének sorrendjében, és ezen belül aszerint, hogy kb. milyen fókuszt / mélységélességet használt a fényképész.

Ez jo, megjegyzem, meg jol johet... :)

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#824 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 06. 19:44

Idézet: hkpk - Dátum: 2009. aug. 6., csütörtök - 20:19

Most ezért talán sokan megköveznek, de így vagyok a közgázzal is. Már ott kiakadtam, hogy racionális vásárló modellel dolgoznak, ami márpedig nem létezik.
Az nem kérdés, hogy működik valamennyire a dolog, de nem mindenható, meg annyira sem egzakt, amennyire azt magáról hirdeti. Teljesen emberi pszichológiára épül, és korfüggő.
//mielőtt kisütné valaki, hogy fogalmam sincs a közgadaságról, szólok, hogy csak jó jegyeim voltak a tárgyból, de ettől még nem hittem el a nagy részét :rolleyes: //

Ne is mondd. :fear: Nekem semmi bajom vele egyébként, hasznos is, kedveltem is. De azért PhD meg Nobel-díj szinten azért ici-picit túlzásnak tartom. Vagyis inkább nem tartom.

Amikor a harmadik görbe is pont úgy nézett ki, mint az előző kettő és agyon voltak magyarázva, miközben triviális volt, mint egy faék. Meg történelem. Persze voltak okosságok, meg tetszett is, mert még közgazdász is akartam lenni, de utóbbi elmúlt. Aztán lehet csak nem láttam belőle eleget. Mindenesetre minden tiszteletem a közgazdaságnak is, de nem egy atomfizikus.

#825 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 06. 19:59

Idézet: Ndrew - Dátum: 2009. aug. 6., csütörtök - 20:44

...atomfizikus.

Mondjuk az a terulet is inkabb elmeletek versengese mint valodi tudomany. Gondolok itt pl. a hurelmeletre meg tarsaira...

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#826 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 06. 20:03

Idézet: Samott - Dátum: 2009. aug. 6., csütörtök - 20:59

Mondjuk az a terulet is inkabb elmeletek versengese mint valodi tudomany. Gondolok itt pl. a hurelmeletre meg tarsaira...

Samott

Azért van mögötte egy kis matek és fizika mire nekiállnak két sör között elméleteket gyártani. :) De ok.

#827 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 06. 20:07

Idézet: Ndrew - Dátum: 2009. aug. 6., csütörtök - 14:37

A tudomány az szekta. :Đ

http://index.hu/tudomany/2009/08/06/vihart...-abrak_kozlese/

:think:

Szerk.: Csak, hogy kicsit visszatérjünk a témához, vagyis megpróbáljunk visszatérni. :)

Vicc:
Pasas elmegy a pszichológushoz.
A pszichológus elővesz egy darab papírt, és rajzol rá egy kört.
Mutatja az embernek, és kérdezi, hogy mi van odarajzolva:
- Pina.
Ez után rajzol egy háromszöget.
emberünknek mutatja, aki:
- Pina.
Most rajzol egy négyszöget, megint megmutatja:
- Pina.
Utána közli a diagnózist:
- Önnek túlteng a szexuális fantáziája.
- Nekem??? Hiszen maga rajzol folyton pinákat!!!
:)

Szerkesztette: Sparow2 2009. 08. 06. 20:07 -kor

#828 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 06. 20:18

Idézet: hkpk - Dátum: 2009. aug. 6., csütörtök - 19:03

Hát azt megnéztem volna, nálam mit vonnak le. :think:
Ugyanis teljesen úgy csoportosítottam, hogy háttér világosságát vettem figyelembe, a legsötétebb háttértől a legvilágosabb felé, az azonos hátterűeket egymás alá, mégpedig az előtér megvilágítási szintjének sorrendjében, és ezen belül aszerint, hogy kb. milyen fókuszt / mélységélességet használt a fényképész.

Egyszer ismertem egy pszichológus lányt, aki azt mondta, hogy sokszor semmit nem tudnak levonni biztosan.
Ahhoz hogy biztosabbak legyenek, nagyon sok tesztet kell készíteni.

Meg azt is mondta, hogy sok teszt úgy van megcsinálva, hogy kibukjon, ha valaki kamuzik. Lehet, hogy ez a fényképes teszt is olyan, hogy látszik, ha csak értelmetlenül van összeválogatva. Hiszen a háttér világossága alapján nem értelmes ebben a szempontban, akár véletlenszerűen is kirakhattad volna.
Pl. a tesztekben a kérdések több csoportba vannak osztva (persze az egyes csoportokba tartozó kérdések nem elkülönülten vannak, hanem összekeverve, ránézésre nem látszik a dolog), és van olyan csoport, ami direkt azt mutatja meg, hogy az illető igazat válaszol-e.

De aztán egy 1-2 órás teszten nem biztos, hogy az jön le, ami az igazság. Főképp, ha a páciens már töltött ki pár hasonló tesztet, vagy benne van a témában valamennyire.
Minél több teszt van, annál biztosabbak lehetnek az eredményben.

#829 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 06. 20:25

Hát azt megnéztem volna, nálam mit vonnak le. :think:

Ehhez még pszichológusnak sem kell lenni. Rendszerető, reál gondolkodású ember vagy, és kissé hajlamos a rendmániára/tisztaságmániára. :)

#830 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 06. 20:51

Idézet: debaj - Dátum: 2009. aug. 6., csütörtök - 20:25

Ehhez még pszichológusnak sem kell lenni. Rendszerető, reál gondolkodású ember vagy, és kissé hajlamos a rendmániára/tisztaságmániára. :)

Most asszem le kellene fotóznom itt a házi mukaasztalt, amin pötyögok, (ami itt van a billentyűzet körül, és rajta) és feltöltenem, de lehet, hogy akkor kitiltanának innen :D

#831 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 06. 20:52

Idézet: debaj - Dátum: 2009. aug. 6., csütörtök - 21:25

Mondjuk a Szondi teszt nem pont errol szol... ;)

Samott

#832 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 06. 20:53

Idézet: debaj - Dátum: 2009. aug. 6., csütörtök - 20:25

Vagy csak nem talált más jellegzetességet, ami alapján megjegyezhette volna a képek sorrendjét.

Egyébként ezeket a dolgokat általában nem veszik komolyan, kijön valami eredmény a teszt végén, aztán kezit csókolom.

#833 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 06. 21:01

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. aug. 6., csütörtök - 21:18

Pl. a tesztekben a kérdések több csoportba vannak osztva (persze az egyes csoportokba tartozó kérdések nem elkülönülten vannak, hanem összekeverve, ránézésre nem látszik a dolog), és van olyan csoport, ami direkt azt mutatja meg, hogy az illető igazat válaszol-e.

De aztán egy 1-2 órás teszten nem biztos, hogy az jön le, ami az igazság. Főképp, ha a páciens már töltött ki pár hasonló tesztet, vagy benne van a témában valamennyire.
Minél több teszt van, annál biztosabbak lehetnek az eredményben.

Össze vannak keverve az egymáshoz tartozó kérdések jah, de attól még egy értelmesebb ember fel tud építeni egy hazugságot is, és ezáltal emlékezni fog, hogy mire mit válaszolt és ha hasonló jön, kérdés jön, akkor annak megfelelően válaszoljon. A random válaszokat viszont ki így lehet szúrni. Meg az ellen is jó, aki nem számít rá.

#834 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 06. 21:07

Idézet: Ndrew - Dátum: 2009. aug. 6., csütörtök - 21:01

Össze vannak keverve az egymáshoz tartozó kérdések jah, de attól még egy értelmesebb ember fel tud építeni egy hazugságot is, és ezáltal emlékezni fog, hogy mire mit válaszolt és ha hasonló jön, kérdés jön, akkor annak megfelelően válaszoljon. A random válaszokat viszont ki így lehet szúrni. Meg az ellen is jó, aki nem számít rá.

Nem a hasonló kérdésekre gondoltam most (de azt mondta volt olyan is; meg olyan is, hogy egy későbbi tesztben visszatértek régebbi kérdésekre, hátha nem emlékszik már, hogy mit hazudott)
Hanem voltak olyan kérdések, hogy ha a válaszok azokon bizonyos jellegzetességeket mutattak, akkor nagy valószínűséggel nem igazat válaszolt az illető. És akkor bizonyára a többi kérdésnél is csak kamuzott azon a teszten.

Szerkesztette: Sparow2 2009. 08. 06. 21:10 -kor

#835 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 06. 21:18

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. aug. 6., csütörtök - 22:07

Nem a hasonló kérdésekre gondoltam most (de azt mondta volt olyan is; meg olyan is, hogy egy későbbi tesztben visszatértek régebbi kérdésekre, hátha nem emlékszik már, hogy mit hazudott)
Hanem voltak olyan kérdések, hogy ha a válaszok azokon bizonyos jellegzetességeket mutattak, akkor nagy valószínűséggel nem igazat válaszolt az illető. És akkor bizonyára a többi kérdésnél is csak kamuzott azon a teszten.

Ha nem emlékszik, hogy mit kamuzott, akkor az egy ÍJ pólót ér.

Miféle jellegzetességre gondolsz? Aki azt mondja, hogy piros a kedvenc színe, a kedvenc növénye meg az ibolya, az hazudik? :Đ Mondjuk biztos ki lehet találni olyan összefüggő kérdéseket, amik első ránézésre nem is függnek össze, de nem tudom mire gondolhatsz.

Szerkesztette: Ndrew 2009. 08. 06. 21:18 -kor

#836 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 06. 21:27

Idézet: Ndrew - Dátum: 2009. aug. 6., csütörtök - 21:18

Ha nem emlékszik, hogy mit kamuzott, akkor az egy ÍJ pólót ér.

Azért ha kitöltesz mondjuk 200-300 vagy akár 1000 kérdést (a teszt erősségétől függően), akkor órák múlva, vagy másnap nem fogsz emlékezni hogy mit írtál mindre. Sőt, még rögtön utána sem. Főképp ha nincs rá sok időd sem, és nem tudsz minden kérdésnél megállni és gondolkozni vagy memorizálni, mert azért ennyi kérdést elolvasni és megválaszolni nem 5 perc.
Ne 10 kérdést képzelj el!

Idézet: Ndrew - Dátum: 2009. aug. 6., csütörtök - 21:18

Miféle jellegzetességre gondolsz? Aki azt mondja, hogy piros a kedvenc színe, a kedvenc növénye meg az ibolya, az hazudik? :Đ Mondjuk biztos ki lehet találni olyan összefüggő kérdéseket, amik első ránézésre nem is függnek össze, de nem tudom mire gondolhatsz.

Ennyire nem mentünk bele a részletekbe.
Csak azt tudom, hogy van ilyen: minden kérdés valamilyen csoportba tartozik, attól függően, hogy miket akarnak megtudni a tesztből. Az egyes csoportokba tartozó kérdések nem sorban vannak, hanem egymással elkeverve.
És van olyan csoport, ami jelezi, ha a teszt nem érvényes.

Az sem biztos, hogy minden tesztben (bár logikus, hogy valami szűrő kell bele, hiszen akár lustaságból is elkezdhet valaki csak találomra ikszelgetni, ha megunta a dolgot a 200. kérdésnél), lehetséges, hogy más tesztek másképp működnek.

Szerkesztette: Sparow2 2009. 08. 06. 21:34 -kor

#837 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 06. 21:34

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. aug. 6., csütörtök - 22:27

Azért ha kitöltesz mondjuk 200-300 vagy akár 1000 kérdést (a teszt erősségétől függően), akkor órák múlva, vagy másnap nem fogsz emlékezni hogy mit írtál mindre. Sőt, még rögtön utána sem. Főképp ha nincs rá sok időd sem, és nem tudsz minden kérdésnél megállni és gondolkozni vagy memorizálni, mert azért ennyi kérdést elolvasni és megválaszolni nem 5 perc.
Ne 10 kérdést képzelj el.

Ennyire nem mentünk bele a részletekbe.
Csak azt tudom, hogy van ilyen: minden kérdés valamilyen csoportba tartozik, attól függően, hogy miket akarnak megtudni a tesztből. Az egyes csoportokba tartozó kérdések nem sorban vannak, hanem egymással elkeverve.
És van olyan csoport, ami jelezi, ha a teszt nem érvényes.

Az sem biztos, hogy minden tesztben (bár logikus, hogy valami szűrő kell bele, hiszen akár lustaságból is elkezdhet valaki csak találomra ikszelgetni, ha megunta a dolgot a 200. kérdésnél), lehetséges, hogy más tesztek másképp működnek.

Egyetértek, hogy spontán kamuzáshoz elég nagy odafigyelés kell, de azért többnyire az ember nem akar mindent eltitkolni, maximum egy-két kényes infót. És nyílván azt is ésszel kell. Firnyákosak, meg gyorsan meg lehet unni. Töltöttem már ilyet, bele lehetett gabalyodni, de sikerült. ;)

Ok, értem, összefüggés akkor is kell, hogy legyen a csoportokban, csak épp olyan, amire nem gondol az ember elsőre. Trükkös, jó is az.

Szerkesztette: Ndrew 2009. 08. 06. 21:37 -kor

#838 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 06. 21:41

Idézet: Ndrew - Dátum: 2009. aug. 6., csütörtök - 21:34

Egyetértek, hogy spontán kamuzáshoz elég nagy odafigyelés kell, de azért többnyire az ember nem akar mindent eltitkolni, maximum egy-két kényes infót. És nyílván azt is ésszel kell. Firnyákosak, meg gyorsan meg lehet unni. Töltöttem már ilyet, bele lehetett gabalyodni, de sikerült. ;)

Attól függ, hogy mennyire fontos az eredmény.
Van olyan teszt, hogy mondjuk 100 kérdés, ha mindnél időzöl mondjuk 1/2 percet, akkor is egy órán belül megvan.
Ebből általában sok tudományt levonni nem tudnak.

De van olyan is, hogy napokig csak teszteket meg mindenféle feladatokat csináltatnak. Azt azért nehezebb átvágni.

És nem tudod sok kérdésről, hogy miért is kérdezik.
Pl.
Ön szerint létezik Isten?
Vagy:
Ön szerint létezhet több Isten is?

Meg hasonlók. Most erre mit mondasz? Azt mondod, hogy létezik, pedig azt gondolod, hogy nem létezik? Mi lehet erre a "jó" válasz? Egyáltalán, van erre jó válasz? Két nap múlva fogod tudni, egy másik teszten, hogy erre mit válaszoltál, ha van még 400 másik ilyen kérdés?

De nem csak papíros tesztek lehetnek.
Pl. kérdezgetnek, közben figyelik a pulzusodat, légzésedet, kamerával az arcodat, másik kamerával a pupilládat, stb ... ezeket mind rögzítik, és utólag ki tudják értékelni, általában nem is egyetlen ember, hanem többen csapatban.
Ott azért kiderül, ha kamuzol.

És akkor még nem jöttek szóba a tudatmódosító szerek hatása alatt végzett tesztek.

Szóval teszt és teszt között is van különbség.

Ha valamit nagyon akarnak, akkor nagyon nagy bizonyossággal meg tudják állapítani.

Szerkesztette: Sparow2 2009. 08. 06. 22:00 -kor

#839 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 06. 22:17

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. aug. 6., csütörtök - 22:41

Attól függ, hogy mennyire fontos az eredmény.
Van olyan teszt, hogy mondjuk 100 kérdés, ha mindnél időzöl mondjuk 1/2 percet, akkor is egy órán belül megvan.
Ebből általában sok tudományt levonni nem tudnak.

De van olyan is, hogy napokig csak teszteket meg mindenféle feladatokat csináltatnak. Azt azért nehezebb átvágni.

És nem tudod sok kérdésről, hogy miért is kérdezik.
Pl.
Ön szerint létezik Isten?
Vagy:
Ön szerint létezhet több Isten is?

Meg hasonlók. Most erre mit mondasz? Azt mondod, hogy létezik, pedig azt gondolod, hogy nem létezik? Mi lehet erre a "jó" válasz? Egyáltalán, van erre jó válasz? Két nap múlva fogod tudni, egy másik teszten, hogy erre mit válaszoltál, ha van még 400 másik ilyen kérdés?

De nem csak papíros tesztek lehetnek.
Pl. kérdezgetnek, közben figyelik a pulzusodat, légzésedet, kamerával az arcodat, másik kamerával a pupilládat, stb ... ezeket mind rögzítik, és utólag ki tudják értékelni, általában nem is egyetlen ember, hanem többen.
Ott azért kiderül, ha kamuzol.

És akkor még nem jöttek szóba a tudatmódosító szerek hatása alatt végzett tesztek.

Szóval teszt és teszt között is van különbség.

Ha valamit nagyon akarnak, akkor nagyon nagy bizonyossággal meg tudják állapítani.

Szerintem nagyjából egyetértünk. Egy többnapos teszt biztosan "kellemes" lehet. :)

Nem kell mindent hazudni, ha azt akarod elhitetni, hogy azt hiszed, hogy létezik Isten, vagy akár több, akkor azt mondod, egyébként meg fordítva. Persze, ha azt akarod, hogy pont egy inverz kép alakuljon ki rólad, az nem gyenge teljesítmény. De ha mondjuk csak egy-két apróságot el akarsz hallgatni, az egy egszerű teszten biztos menne.

Viszont egy konkrét kérdésbe is bele lehet menni komolyabban egy-két keresztkérdéssel, aztán egy idő után jóeséllyel belegabalyodik az ember a hazugságába.

De tartom, hogy sokmindent el lehet titkolni.

De hiába mondanám, hogy rendszeresen vitorlázok, ha megkérdezi utána, hogy mi a véleményem a tripla-dupla orrvitorlás vitorlások karbantartásainak rejtelmeiről. Vagy, hogy az 'akkor nagy viharban biztos ön is kiereszti, kifestíti az összes létező lepedőt, nehogy elfújja őket a szél?" kérdésre azt mondom, hogy persze, aztán ülj le egyes, rögtön kiderül, hogy utoljára a kádban láttam vitorlást 5 éves koromban, és az is elsüllyedt. :Đ

#840 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 06. 23:24

Idézet: Ndrew - Dátum: 2009. aug. 6., csütörtök - 22:17

Nem kell mindent hazudni, ha azt akarod elhitetni, hogy azt hiszed, hogy létezik Isten, vagy akár több, akkor azt mondod, egyébként meg fordítva. Persze, ha azt akarod, hogy pont egy inverz kép alakuljon ki rólad, az nem gyenge teljesítmény. De ha mondjuk csak egy-két apróságot el akarsz hallgatni, az egy egszerű teszten biztos menne.

Na igen.
De honnét tudod, hogy mit kell válaszolnod, hogy megfelelj a teszten?
Mire kell hazudni? Mire igazat mondani?

Pl. a konkrét példában, ha azt mondod, hogy van isten, az előnyös lesz, vagy nem? És ha azt mondod, hogy több isten van, az vajon még előnyösebb, mintha azt mondanád, hogy egy van csak? Vagy lehet, hogy ezek a kérdések nem is számítanak előnyösség szempontjából? Szerinted itt mi a "helyes" válasz?
És lesznek rá keresztkérdések (sőt, ez is biztos egy keresztkérdés más kérdésekre), amik összefüggenek, de a teszt töltésekor nem is veszed észre nagy valószínűséggel.
Például egy 1000 kérdéses tesztben sok minden összefügghet sok mindennel, és nem csak két dolog, hanem összetett dolgok is, és nem csak közvetlenül egymással, hanem áttételesen is.
Talán az is lehet, hogy a sok kérdés (vagy legalábbis nagy részük) kielemezve egy kerek egészet alkot, és látszik, ha valami kilóg.
Azért ki vannak ezek találva. Én se tudok róla sok mindent, csak pár alap dolgot.

Meg van, hogy igazat kell mondanod, mert kiderül, hogy hazudsz: pl. poligráfos vizsgálat közben kérdezgetnek (bár van aki ezen simán átcsúszik, igaz igen ritka). Ezért kombinálnak több tesztet, annál nagyobb a bizonyosság.

Szerkesztette: Sparow2 2009. 08. 06. 23:31 -kor

Téma megosztása:

• (85 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.