HWSW Informatikai Kerekasztal: A tudomány az szekta? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (85 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

A tudomány az szekta? A tudomány az szekta? Miért kényszeríti Értékeld a témát: -----

#121 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 07. 20. 10:55

Idézet

A tudomány az szekta?

Helsinki az már nyugat?  :think: :nevet:
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#122 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 20. 11:02

Idézet: mikike - Dátum: 2009. júl. 20., hétfő - 10:43

miért, zsul írása valami szent irat, amit el kell fogadni?
ő meg maga a mindentudó isten, vagy mi?

Most bizonyítottad be, hogy hiába írunk neked bármit, belekötsz és dohogsz tovább. Ha tényeket-forrást írunk, akkor az elve hazugság, mely tudományos dogmákon alapul. Ha csak szabadon fogalmazzuk meg a gondolatokat (hogy te is megértsd), akkor annak a hitelességét vonod kétségbe, miszerint az nem szent irat.

elég egyszerű gondolkodás, kár, hogy érveid nincsenek, így nem tudlak komolyan venni

Neked vannak érveid?

A topikban eddig felhozott érvekkel nem is foglalkoztál érdemben. Akkor szólj hozzá légy szíves, ha majd azokra érdemben tudsz valamit írni. Nem csak annyit, hogy: hazugság.

és aki nem hisz neki az fogja be a száját?

Már kezdem látni a szándékodat. Provokálsz, majd jön egy mod/admin, aki bezárja a topikot. Erre a te állításod nyer alátámasztást, hogy aki nem hisz, azt elnyomják. Szánalmas önigazoló taktika.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#123 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 20. 11:03

Idézet: mikike - Dátum: 2009. júl. 20., hétfő - 10:34

megfigyelhető, hogy a tudomány hittételei állandóan változnak? IGEN
megfigyelhető, hogy az aktuális dogmákat állami intézményekben terjesztik? IGEN
megfigyelhető, hogy mocskoltok azért, mert merészelem megkérdőjelezni a szent tudomány tanait? IGEN

Mikike!
Félreérted a dolgot! Nem azért "mocskolnak" vagy poénkodnak Veled, mert megkérdőjelezed a tudományokat, hanem mert butaságokat mondasz. Ugyanazt az egy dolgot ismételgeted, amitől nem lehet eltántorítani.

Másrészt: a tudomány "hittételei" nem változnak, hanem kiegészülnek.
Pl. a fizikában sosem volt olyan, hogy na mától eldobjuk a régi fizikát és lesz új.
Hanem az új az mindig a régi valamiféle kiegészítése volt, de attól a régi még ugyanúgy működött, csak rájöttek, hogy az egy speciális esete az újnak.
Akár a reltivitáselemélet, akár a quantumfizika, akár Newton mozgástörvényei, ezek mind csak a régi fizikát bővítették.
Amikor Einstein kitalálta a speciális relativitás elméletet, akkor nem az történt, hogy Newton mozgástörvényeit eldobták, hogy az nem így van. Hanem azt mondták, hogy a relativitás elmélet komplexebb, de Newton törvényei a fénysebességnél jóvabb lassabb mozgások esetén jó közelítést adnak.
Mert Newtonnak a fénysebességnél jóval kisebb sebességek esetén igaza van. Nagy sebességeknél már egyre jobban eltér a valóságtól, de ezt nem tudták, amíg Einstein nem publikálta.

#124 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 20. 11:07

A topik komolyságához mérten egyetlen idevágó idézhető forrást találtam ami itt valamit is alátámaszt: LINK

Szerkesztette: Zsul 2009. 07. 20. 11:08 -kor

#125 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 20. 11:08

Idézet: mikike - Dátum: 2009. júl. 20., hétfő - 9:51

nem mondtam, hogy az jobb, bár tény, hogy az egyház kevesebb kárt okoz, nincsenek tömegpusztító fegyverei és nem szennyezi a környezetet
szóval hasznosabb

Mi is a haszna pontosan? Attól, hogy valami nem okoz kárt még nem lesz hasznos.
Mellesleg az egyházak, vallások igenis károsak, sok embert lehet meghülyíteni velük, irányítani velük, gyűlöletet kelt, ami gyakran erőszakba is torkollik.
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#126 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 07. 20. 11:10

Idézet: mikike - Dátum: 2009. júl. 20., hétfő - 10:54

tudom, ti az állandóan változó hazugságokat alapismereteknek nevezitek, de szerintem nem az

ezért nem világos, főleg, hogy zsul kinyilatkozta, hogy ez nem dogma, de azért mégis be kell magolni....

Te is csak azt veszed észre, amit akarsz.
A hívő emberek HITE IS VÁLTOZIK: koronként másban hittek.
Nem reagáltál a föld-nap, jármű-táj párhuzamra.
Arra sem válaszoltál, hogy akkor az iskolában mit is tanítsanak?

S ha nem vennéd észre, TE vagy az aki alapvető hitbéli és tudománybéli ismeretek nélkül, provokatívan fröcsögsz, s sikítozol, hogy kirekesztünk, pedig a TE nézőpontod eléggé kirekesztő.
(Primitív filmes kérdés: a Die hard 3-ban a fehér vagy a fekete ember volt rasszista?)

Az lenne a kirekesztés, ha az avatarod/nézeteid miatt átmenetileg/végleg korlátoznák a hozzászólási jogodat a fórumon, az hogy kritizálnak, urambocsá' gúnyolnak az a szólásszabadság része.

Ha mégis korlátoznák hozzászólási jogodat, az NEM a nézeteid, hanem a stílusod miatt lesz - persze te ezt sem fogod elhinni.
:smoker:

#127 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 20. 11:10

én csak azt nem értem, hogy mikikének hogy van pofája számítógépet használni. meg áramot úgy általában, tisztított vizet, ilyesmit :think:
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#128 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 20. 11:13

Azért volt ártalma is a vallásoknak: a nagy vallásháborúk, az eretneküldözések, boszorkányégetések ...

#129 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

qnadam: ezt már kérdeztem én is, nem fogja észrevenni, mert nem illik bele a világképébe.

Szerkesztette: debaj 2009. 07. 20. 11:13 -kor

#130 Felhasználó inaktív   J ▪ B 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Azert ne legyunk teljesen igazsagtalanok.
En valamilyen szinten megertem mikiket. Termeszetes, hogy csalodott a tudomanyban, mivel az elmegyogyaszat meg nem tart olyan szinten manapsag, hogy kikezelje ot ebbol a marhasagbol :omg:

#131 Felhasználó inaktív   J ▪ B 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 20. 11:14

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. júl. 20., hétfő - 12:13

Azért volt ártalma is a vallásoknak: a nagy vallásháborúk, az eretneküldözések, boszorkányégetések ...

Is? :omg:
Szvsz csak az volt, es van is.

#132 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 20. 11:15

Idézet: Zsul - Dátum: 2009. júl. 20., hétfő - 11:55

Helsinki az már nyugat?  :think: :nevet:

Legalább annyira nem az, mint Lisszabon  :Đ

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. júl. 20., hétfő - 12:03

Pl. a fizikában sosem volt olyan, hogy na mától eldobjuk a régi fizikát és lesz új.
Hanem az új az mindig a régi valamiféle kiegészítése volt, de attól a régi még ugyanúgy működött, csak rájöttek, hogy az egy speciális esete az újnak.
Akár a reltivitáselemélet, akár a quantumfizika, akár Newton mozgástörvényei, ezek mind csak a régi fizikát bővítették.
Amikor Einstein kitalálta a speciális relativitás elméletet, akkor nem az történt, hogy Newton mozgástörvényeit eldobták, hogy az nem így van. Hanem azt mondták, hogy a relativitás elmélet komplexebb, de Newton törvényei a fénysebességnél jóvabb lassabb mozgások esetén jó közelítést adnak.
Mert Newtonnak a fénysebességnél jóval kisebb sebességek esetén igaza van. Nagy sebességeknél már egyre jobban eltér a valóságtól, de ezt nem tudták, amíg Einstein nem publikálta.

Pont ezt már leírtam neki én is a másik topikban. Rá se bagózott. Nekünk nem hiszi el, mert elvakult szektatagok vagyunk. Szépen hajtsuk vissza a csuklyánkat és szektálkodjunk tovább.

qnadam: azokat azért használja, mert kényszerítik rá. Ott a pisztoly a bordái között. Pedig a Déli-sarkon szabad lehetne...
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#133 Felhasználó inaktív   mikike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 20. 11:15

Idézet: Cellular - Dátum: 2009. júl. 20., hétfő - 10:41

Miki, meg mindig nem irtad le szerinted mi a jo, ha mar semmi sem jo ami van.

szerintem az a jó, ha senkinek nem kényszerítik a hitét másra
felőlem oktathatnak tudományos elméleteket, de csak a szektán belül
a normális embereknek ne kelljen már dogmákat bemagolnia, és papírokat szerezni belőle, ha szeretne pl. embereket gyógyítani
A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth

#134 Felhasználó inaktív   mikike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 20. 11:18

Idézet: qnadam - Dátum: 2009. júl. 20., hétfő - 11:10

én csak azt nem értem, hogy mikikének hogy van pofája számítógépet használni. meg áramot úgy általában, tisztított vizet, ilyesmit :think:

azt használok amit akarok, nem te mondod meg, hogy mit csinálok, hiába lennél szívesen inkvizítor

egyébként meg...
hallottál már az evolúcióról?
ami szerint komplex dolgok létrejöhetnek véletlenül is
a PCm az internettel magától alakult ki, volt rá több milliárd éve az ősrobbanás óta

be tudod bizonyítani, hogy nem így történt???

#135 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 20. 11:18

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. júl. 20., hétfő - 11:15

Szépen hajtsuk vissza a csuklyánkat és szektálkodjunk tovább.

Ti hány óra felé szoktatok szektálkodni?  :think: :nevet2:  :Đ

#136 Felhasználó inaktív   mikike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 20. 11:19

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. júl. 20., hétfő - 11:15

Pont ezt már leírtam neki én is a másik topikban.

pont ezt mondtam én is, hogy eddig az összes tudományos elmélet helytelen volt, de rá se bagóztok, még mindig csak bólogattok, hogy milyen jó az, hogy helytelen elméleteket kényszerítenek más emberekre

#137 Felhasználó inaktív   mikike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 20. 11:20

Idézet: scaurus - Dátum: 2009. júl. 20., hétfő - 11:10

...
Az lenne a kirekesztés, ha az avatarod/nézeteid miatt átmenetileg/végleg korlátoznák a hozzászólási jogodat a fórumon, az hogy kritizálnak, urambocsá' gúnyolnak az a szólásszabadság része.
...

és...?
itt nem gúnyolódtatok?
vagy az akkor ebben a szent esetben az nem kirekesztés?

#138 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 20. 11:20

Idézet: mikike - Dátum: 2009. júl. 20., hétfő - 14:15

a normális embereknek ne kelljen már dogmákat bemagolnia, és papírokat szerezni belőle, ha szeretne pl. embereket gyógyítani

Varj, ezt nem gondoltad vegig. Ha pl a villanyszerelo nem szerez kepesitest a mai tudomany altal felepitett kriteriumok szerint akkor nagy valoszinuseggel a 220V az eletet fogja kovetelni.
Az orvosoknak meg azert kell 6-8 ev szakosodas mert az emberi elettel jatszanak. Gondolom te sem akarod, hogy valami jott-ment sebesz vegye ki a leallt vesedet.

#139 Felhasználó inaktív   Lulu64 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 20. 11:21

Részemről a tudomány győzött, ennyi elég is volt mára :nevet2:

Csatolt fájl:

• Csatolt fájl  001.png (0byte)
    Letöltések:: 52

„Érintőlegesen a kör is csak egy pont...”

#140 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 20. 11:22

Idézet: mikike - Dátum: 2009. júl. 20., hétfő - 12:15

Hát nem tudom, hogy vagy vele, de szerintem a normális emberek szeretnének olyan orvoshoz járni, aki tudja, hogy mit miért csinál, és amit csinál, az milyen hatással lesz a szervezetre. Ez nem olyan, mint amikor a kisgyerek szeretne masiniszta lenni, itt életekről van szó, ember. Ne, ne gyere az orvosi műhibákkal, mert azokkal együtt is nagyságrendekkel hatékonyabban dolgozik a szektás orvostudomány, mint az alternatív medicináknak csúfolt badarságok. És azzal se gyere, hogy évezredekig megvoltak modern orvostudomány nélkül, amikor még a múlt század elején is csoda volt, ha egy kissé beteges kisgyerek megérte az ötéves kort, és még száz évvel korábban egy ötvenéves ember már apókának meg anyókának számított.

(Igen, tudom, Szentséges Gyógyító hány embert meggyógyított. Azokat meg, akik belehaltak abba, hogy elhitték a Mester szavait, ki fogja említeni? A Mester elintézi egy vállrándítással, hogy nem hittek eléggé, te meg elintézed annyival, hogy nincs igazam.)

Téma megosztása:

• (85 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.