HWSW Informatikai Kerekasztal: A tudomány az szekta? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (85 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

A tudomány az szekta? A tudomány az szekta? Miért kényszeríti Értékeld a témát: -----

#241 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 07. 20. 15:14

Idézet: Cellular - Dátum: 2009. júl. 20., hétfő - 16:08

Brian elete :)

Mintha ő is onnan idézett volna. ;)

#242 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 20. 15:21

Idézet: Cellular - Dátum: 2009. júl. 20., hétfő - 16:08

Ő is tudja szerintem, csak válaszolt mint őr  :Đ
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#243 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 20. 15:57

Végigolvastam... :spirit:

#244 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 20. 16:06

Idézet: SuMMeR - Dátum: 2009. júl. 20., hétfő - 15:57

Végigolvastam... :spirit:

Egyszer majd ezt is zippelve küldözgetjük mint pokeas történetét...  :D
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#245 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 20. 16:13

Idézet: Gabibácsi - Dátum: 2009. júl. 20., hétfő - 18:21

Ő is tudja szerintem, csak válaszolt mint őr  :Đ

Ja lol aszittem kerdezi :omg: :lama:

#246 Felhasználó inaktív   mcsjunior 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 20. 16:18

Idézet: -NoVa- - Dátum: 2009. júl. 20., hétfő - 13:07

Volt 3 éve egy Idiocracy című félgagyi amerikai vígjáték. A lényege annyi volt, hogy kiválasztottak tág mintából egy-egy teljesen minden téren átlagos amerikai férfit és nőt, hogy kipróbálják, átlagemberre mennyire jól működik az állatokon sikerrel tesztelt hibernációs projektjük, két hétre mentek volna a fagyasztásba... De másnap bezárták az egészet anyagi támogatás hiánya miatt, és ők 200 évig ott lettek felejtve. Ezalatt míg a világ képzettebb fele a karrierjén aggódott és születésszabályzott, a lakókocsiparkok alkoholistái ontották a gyerekeket, az átlag IQ lecsökkent 60 alá világszinten, egy pankrátor volt amerika elnöke, és éhínség tört ki, mert energiaitallal locsolták a növényeket, azok meg nem nagyon nőttek. A két átlagember megoldotta  a világ gondjait az egyszerű hibákra rámutatással, és őket tették meg a világ vezetőinek. Végtelenül egyszerű bugyuta sztori, kikötve belőle a kapzsiságot és a hatalomvágyat, de lényegében szinte dokumentumfilm értékű.

"Hülyék paradicsoma" címmel most is megy néha az HBO-n. Atom film  :D

#247 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 20. 16:21

Idézet: Gabibácsi - Dátum: 2009. júl. 20., hétfő - 14:43

Belenéztem ebbe a blogba  :omg:  Ott abbahagytam amikor kiderült, ha a dinamót és a villanyomort összekötjük, kész lesz az örökmozgó :eek: 
Nagyon remélem hogy ez a mikike egy eltévelyedett kisfiú, aki sok nemerét olvasott, nem pedig felnőtt ember....

Elolvastam végre én is. Ugyan az, mint itt van, csak kulturáltabb kivitelben. Teljesen naiv és elfogult. Szerintem is fiatal. Az adatlapja szerint hiába 34. Az a legnagyobb baja, hogy kinézett magának egy irányzatot/hitet (Seth) és azt állítja róla, hogy az mindenható és akkor már nem kell több tudomány. Ha neki lenne igazi "őországja", belebukna. Nem tudná kontrollálni, elvezetni. Kicsúszna az egész a kezéből és anarchiába fulladna a "következetes" szabályok mentén.

Ha pedig 34 éves, akkor olyan ember lehet, aki vagy korábbi körülményei vagy képességei miatt nem tud(ott) bekapcsolódni a tudományos életbe, onnan kiközösítve érzi magát. Ezért próbálja ezt kompenzálandó megsemmisíteni és helyette valami számára emészthetőbbel, érthetőbbel előállni. Neki a tudomány már átláthatatlan, fél tőle, túl komplex, nem ellenőrizheti. Ezért gyűlöli. A tudományt és a képviselőit is. Nem irigylem. Az ilyen embert a hétköznapi életben a hiedelmei, sztereotípiái, félelmei vezetik, kedélyállapota erősen ingadozó lehet kizárólag negatív irányban. Biztos sokszor szorong, görcsöl. Nem oldódik fel, sikerélménye nincs. Túlzottan fél az újtól és az ismeretlentől. Átvesz egy nézetet (most Seth), amit mankónak használ és nem mer semmiről önálló véleményt, igazi meggyőződést kialakítani. Ahogy Cellular írta, folyamatosan a bizonytalanságban él, boldogtalan. Szerintem csak reménykedik, azt hiszi, hogy egy tan megvigasztalja, de nem lép előre semmiben. Azzal pedig hiába takarózik, hogy konzervatív. Magam is annak sorolom be magam, de mégse térdeplek szimbólumok előtt, nem égetek könyveket máglyán, nem követek vakon valaki neobarmot. A mai konzervativizmus már maga is modern, nem templom, asszony-a-konyhába, lábakat-szét típusú életvitelről szól. Az csak a 18. századig működött.

mikikének a végére: gondold át, ki az a Seth, van-e arra érdemes, hogy ilyen keményen, ilyen többséggel szemben megharcolj a nevében, a javára. Meg ha tudományellenes vagy, akkor ne foglalkozz örökmozgóval. (Szerk.: Tapolcát... benéztem, kevertem Miskolctapolcával, így az egyetemi ajánlót visszavonom)

Szerkesztette: N0zer0 2009. 07. 20. 16:43 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#248 Felhasználó inaktív   Misi_D 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 20. 16:43

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. júl. 20., hétfő - 16:21

Elolvastam végre én is. Ugyan az, mint itt van, csak kulturáltabb kivitelben. Teljesen naiv és elfogult. Szerintem is fiatal. Az adatlapja szerint hiába 34. Az a legnagyobb baja, hogy kinézett magának egy irányzatot/hitet (Seth) és azt állítja róla, hogy az mindenható és akkor már nem kell több tudomány. Ha neki lenne "őországja", belebukna. Nem tudná kontrollálni, elvezetni. Kicsúszna az egész a kezéből és anarchiába fulladna a "következetes" szabályok mentén.

Ha pedig 34 éves, akkor olyan ember lehet, aki vagy korábbi körülményei vagy képességei miatt nem tud(ott) bekapcsolódni a tudományos életbe, onnan kiközösítve érzi magát. Ezért próbálja ezt kompenzálandó megsemmisíteni és helyette valami számára emészthetőbbel, érthetőbbel előállni. Neki a tudomány már átláthatatlan, fél tőle, túl komplex, nem ellenőrizheti. Ezért gyűlöli. A tudományt és a képviselőit is. Nem irigylem. Az ilyen embert a hétköznapi életben a hiedelmei, sztereotípiái, félelmei vezetik, kedélyállapota erősen ingadozó lehet kizárólag negatív irányban. Biztos sokszor szorong, görcsöl. Nem oldódik fel, sikerélménye nincs. Túlzottan fél az újtól és az ismeretlentől. Átvesz egy nézetet (most Seth), amit mankónak használ és nem mer semmiről önálló véleményt, igazi meggyőződést kialakítani. Ahogy Cellular írta, folyamatosan a bizonytalanságban él, boldogtalan. Szerintem csak reménykedik, azt hiszi, hogy egy tan megvigasztalja, de nem lép előre semmiben. Azzal pedig hiába takarózik, hogy konzervatív. Magam is annak sorolom be magam, de mégse térdeplek szimbólumok előtt, nem égetek könyveket máglyán, nem követek vakon valaki neobarmot. A mai konzervativizmus már maga is modern, nem templom, asszony-a-konyhába, lábakat-szét típusú életvitelről szól. Az csak a 18. századig működött.

mikikének a végére: gondold át, ki az a Seth, van-e arra érdemes, hogy ilyen keményen, ilyen többséggel szemben megharcolj a nevében, a javára. Meg ha tudományellenes vagy, akkor ne foglalkozz örökmozgóval. (Szerk.: Tapolcát... benéztem, kevertem Miskolctapolcával, így az egyetemi ajánlót visszavonom)

Profilozunk, profilozunk? Nem nézel te túl sok Criminal Minds-t?  :Đ
A katonai behívó azt jelenti, hogy a fehér ember elküldi a feketét a sárga ellen harcolni azért a földért, amit a vörösbőrűtől lopott el.

A halott Jedi a jó Jedi!  (Sith közmondás)

#249 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 20. 16:50

Idézet: Misi_D - Dátum: 2009. júl. 20., hétfő - 17:43

Profilozunk, profilozunk? Nem nézel te túl sok Criminal Minds-t?  :Đ

Amennyit gépelek, Garcia is elbújhatna mellettem. Egyébként tök jó lehet profilozni  :D  A tettes (itt most nem) intelligens, középkorú, 8-30 éves, pszichopata  :omg: Nemsokára küldöm a kommandót mikikére (vezetéknév kezdőbetűje és a keresztnév, város megvan). Jelvény bevillant.

Regards,
Special Agent Nozero  :Đ
FBI
(bocs mikike ez most sértő volt, de ezt a magas labdát le kell csapni)

Szerkesztette: N0zer0 2009. 07. 20. 16:59 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#250 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 20. 16:57

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. júl. 20., hétfő - 15:14

Erre is tudott válaszolni, de már nem emlékszem mit.
Végül abban maradtunk, hogy jó, akkor építse meg ...

Ugyanez jutott eszembe nekem is.
Ha ennyire nem képes felfogni valaki, hogy mi az ÉRV és mi az a hülyeség amit ő szajkóz mindenféle alap nélkül akkor ezzel egyszerűen rá lehet világítani a különbségre:

Építsen mondjuk egy űrsiklót. Asszem itt kb. le is zárhatjuk, hogy nála van-e az igazság, a világ működésének egyetemes képlete, vagy azoknál a sarlatánoknál akik kitaláltak pár ezer év alatt mindenféle áltudományt és az állami oktatáson keresztül szektásítanak. :omg:

Amúgy vicces a topic. :D

#251 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 20. 20:01

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. júl. 20., hétfő - 17:50

Amennyit gépelek, Garcia is elbújhatna mellettem. Egyébként tök jó lehet profilozni  :D  A tettes (itt most nem) intelligens, középkorú, 8-30 éves, pszichopata  :omg: Nemsokára küldöm a kommandót mikikére (vezetéknév kezdőbetűje és a keresztnév, város megvan). Jelvény bevillant.

Regards,
Special Agent Nozero  :Đ
FBI
(bocs mikike ez most sértő volt, de ezt a magas labdát le kell csapni)

Hát nemtom, kb fél perces "profilozás" (blog-iwiw-rakás társkereső oldal) után arra jutottam hogy ha ez nem egy tudatos fórumhekk, akkor biza barátunk a közelmúltban ráfutott valami szellemi táplálékra, ami szimplán puffer túlcsoldulást okozott a valóságra nézve...
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#252 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2009. 07. 20. 20:14

Idézet: mikike - Dátum: 2009. júl. 20., hétfő - 11:18

azt használok amit akarok, nem te mondod meg, hogy mit csinálok, hiába lennél szívesen inkvizítor

de igen, de igen, edd meg mikike a spenótot, attól leszel nagy és szép, lesznek muszklijaid, mint popeynek.

Idézet

hallottál már az evolúcióról?

nem, az miajaz? tévékanális, mint rötölöklub? várjál már, láttam egy filmet, ez volt a címe, a muldör szerepelt benne, egy vörös bige, meg egy fekete csávó. voltak benne dínók is. meg a végén bigbádábumm. leadta a tévé is. ebből csináltak volna sorozatot? azjó, majd letorrentelem.

Idézet

a PCm az internettel magától alakult ki, volt rá több milliárd éve az ősrobbanás óta

a torrent egyébként az nem az evolúció eredménye? vagy kezdetben a 0 volt, aztán lett az 1. és isten látá, ez jó, és megteremté a száloptikát. és az egyesek és nullák sokasodtak, aztán, isten megteremté első angyalát, egy kódot, a Tudományt. de a tudomány irigykedé a sok 1-re és 0-ra, ezért kitalálá a bináris mellé a 10-es számrendszert. isten ezért letaszajtá őt maga mellől, de az gonosz tudomány már befészkelé magát az internetre. és az ő országa vagyon a wikipédia. a mennyeké meg a tv kanálisok. ezért utálják az gonosz tudományt az 1 és 2 sejtűek. meg a moszatok. az meg zöld, mint a spenót. és az ördögi kör bezárul, a kelgyó magába harap.
eddig szólt a tanmese. szigorúan átvitt értelemben, ahogy a nullák és egyesek közlekedtek a száloptikán-
más: ha maösszesen csak ebédeltem, mióta hazajöttem csak sörözök, akkor hány üres doboz hever az délután telepített medence mellett?
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#253 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 20. 20:19

Idézet: Cellular - Dátum: 2009. júl. 20., hétfő - 15:08

abból én is idéztem a múltkor neki valahol... hát mit adtak nekünk a rómaiak? pokolba velük.
azóta se találtam vissza.
éjjen a júdea népi felszabadítás front!

Szerkesztette: avman 2009. 07. 20. 20:20 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.

#254 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 20. 20:25

Idézet: avman - Dátum: 2009. júl. 20., hétfő - 21:14

más: ha maösszesen csak ebédeltem, mióta hazajöttem csak sörözök, akkor hány üres doboz hever az délután telepített medence mellett?

Várjál, ez biztosan beugratós kérdés!  :Đ Én azt mondanám, hogy a közértből az összes, de ez biztos nem jó, mert a wikipédián is ez van az avman cikk alatt. Szerintem üveges sört ittál, amit kézrátétellel nyitottál ki, rátetted a kezedet a sörbontóra, és kis erőhatás után az magától kinyílt. Aztán magadba gyógyítottad. Tíz üveg után meg megszűnt a gravitáció, meg nem a mag hasadt meg, hanem a fürdőgatyád hosszában.

#255 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 20. 20:30

Kép

#256 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 20. 20:33

But that's just a cute rabbit! :D

#257 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 20. 20:38

A nyúlon túúúúúl ?  :Đ

#258 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 20. 20:43

Idézet: debaj - Dátum: 2009. júl. 20., hétfő - 20:25

Várjál, ez biztosan beugratós kérdés!  :Đ Én azt mondanám, hogy a közértből az összes, de ez biztos nem jó, mert a wikipédián is ez van az avman cikk alatt. Szerintem üveges sört ittál, amit kézrátétellel nyitottál ki, rátetted a kezedet a sörbontóra, és kis erőhatás után az magától kinyílt. Aztán magadba gyógyítottad. Tíz üveg után meg megszűnt a gravitáció, meg nem a mag hasadt meg, hanem a fürdőgatyád hosszában.

figy, ha ledobják az atombombát, eltűnök én is meg a sör is.
ha ledobják a neutronbombát eltűnök én, a sör megmarad.
de milyen istenverte bomba volt ez, h én itt vagyok, meg a hatos becks fóliája???
interdimenzionáltam magam szüleim második sikertelen kisérletének jeges barlangjába. abban találtam heineken feliratú dobozokat. kinyissam? mi lehet bennük? asszem kinyitom, természetesen csak az alantas tudomány nevében.

#259 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 20. 20:45

képrejtvény, címet megnézni nem ér :D

kíváncsi vagyok rajtam kívül látta-e valaki :omg:

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

#260 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 20. 20:46

Idézet: Gabibácsi - Dátum: 2009. júl. 20., hétfő - 20:45

képrejtvény, címet megnézni nem ér :D

kíváncsi vagyok rajtam kívül látta-e valaki :omg:

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

the '70s best gays szkeccs?
akkó' nem.

Téma megosztása:

• (85 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.