HWSW Informatikai Kerekasztal: Az ember növényevő? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (62 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Az ember növényevő? Mi az egészséges a számunkra? Értékeld a témát: -----

Szavazás: Az ember növényevő? Ez az egészséges a számára? (160 felhasználó adott le szavazatot)

Az ember növényevő? Ez az egészséges a számára?

Vendégek nem láthatják a szavazást.
Voks

#1101 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 09. 17. 15:32

Idézet: qnadam - Dátum: 2009. szept. 17., csütörtök - 16:20

mint sokminden más is, egy ház annyit ér, amennyiért el lehet adni. ha 30 helyett 25ért lehet csak eladni, akkor 25ért... persze lehet éveket élni zsíroskenyéren (se) a boldog tudattal, hogy a kedves tulaj nem bukik 5 millát az általa kitalált értékhez képest, de van értelme?

De az ingatlanpiac mostani állása szerint nem az általad említett ~17%-os veszteséggel lehet eladni az ingatlanokat, hanem a korábbi érték 40-50%-át is elérheti a veszteség. De még a 17% se mindegy 100 milliónál. Persze számlákat fizetni nem tudó kisnyugdíjas ritkán tengődik ilyen értékes házban.

A drága lakóingatlanok azért mennek még lejjebb, mert drágább őket fenntartani, kihasználni.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#1102 Felhasználó inaktív   Harlequin 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 17. 15:38

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. szept. 17., csütörtök - 16:32

De az ingatlanpiac mostani állása szerint nem az általad említett ~17%-os veszteséggel lehet eladni az ingatlanokat, hanem a korábbi érték 40-50%-át is elérheti a veszteség. De még a 17% se mindegy 100 milliónál. Persze számlákat fizetni nem tudó kisnyugdíjas ritkán tengődik ilyen értékes házban.

A drága lakóingatlanok azért mennek még lejjebb, mert drágább őket fenntartani, kihasználni.

Melyik bolygón? Ez tapasztalat vagy csak hallottad?
Akinek 100millás háza van azt hadd ne sajnáljam már!
"Megmondtam pisztráng és világosan."
www.radioQ.hu

#1103 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 17. 16:00

Idézet: Harlequin - Dátum: 2009. szept. 17., csütörtök - 16:38

Melyik bolygón? Ez tapasztalat vagy csak hallottad?
Akinek 100millás háza van azt hadd ne sajnáljam már!

Mármint melyik állítás nem áll meg e bolygón? A 40-50% vagy a drága lakóingatlanok értékének további csökkenése?

Nyilvánvalóan a 100 milkás ingatlanok tulajait senki nem sajnálja. Így értettem. De most nekik is manőverezni kell, ha nem akarnak sokat bukni rajta. Az ilyen persze ne panaszkodjon.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#1104 Felhasználó inaktív   Harlequin 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 17. 16:50

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. szept. 17., csütörtök - 17:00

Mármint melyik állítás nem áll meg e bolygón? A 40-50% vagy a drága lakóingatlanok értékének további csökkenése?

Nyilvánvalóan a 100 milkás ingatlanok tulajait senki nem sajnálja. Így értettem. De most nekik is manőverezni kell, ha nem akarnak sokat bukni rajta. Az ilyen persze ne panaszkodjon.

40-50%os értékvesztés a világon nincs.
A drága lakóingatlanoknak se csökkent az értéke, a felvásárló közönség csappant meg.
Az értéke ~ugyanannyi.
Összekevered az értéket és a kereslet-kínálat fogalmát.
"Megmondtam pisztráng és világosan."
www.radioQ.hu

#1105 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 17. 16:54

Idézet: hkpk - Dátum: 2009. szept. 17., csütörtök - 15:11

U.I. mikor takarítják ki a topicot az sok offtól?

A legeljén nem írtad, hogy ez az 1 milló bizonytalan. Akkor én is mondhatok több 100k dollárt, mert kint annyit keresnek a 3D grafikusok.
Az 1 milló dolcsi után nem kell többet dolgoznod, ebben biztos lehetsz. Valószínűleg egész életedben nem fogsz összesen ennyit keresni.
Azt nem tudom megérteni, hogy ha ilyen fontos vagy a cégednek, ennyire nem akarnak elengedni, akkor miért csak 200-at fizetnek? Miért hagyod magad lehúzni? A legutolsó programozó is kap 300-at, aki meg feljebb van a létrán az 4-5-600K-t. Állj a sarkadra, és ha tényleg annyira fontos vagy, a dupláját is simán kifizetik.

#1106 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 17. 17:29

Idézet: hkpk - Dátum: 2009. szept. 17., csütörtök - 15:11

...
Az álladóan növekedőt úgy értem, hogy saját tapasztalatom szerint 10-15 éve még 12-15e volt havi bérem, most meg 200e, ez alapján állítom, 10 év múlva lesz akár 2 milka(Ft)...

Ez megütötte a szemem. A minimálbér összege rendre:
1994: 10.500
1999: 22.500
2004: 53.000
2009: 69.000
Ebben benn van az, hogy 2001-re gyakorlatilag megduplázták az összeget. Te meg minimálbér alatt éltél, vastagon, most meg a sokszorosát keresed.

#1107 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 17. 18:56

Idézet: Harlequin - Dátum: 2009. szept. 17., csütörtök - 17:50

Összekevered az értéket és a kereslet-kínálat fogalmát.

Igen, össze. Azt akartam írni, hogy annyival kevesebbet adnak most érte a válság miatt. Majd ha helyreáll a piac, akkor el lehet adni normális áron.

#1108 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 17. 20:36

Idézet: qnadam - Dátum: 2009. szept. 17., csütörtök - 12:07

valahogy mégsem érzem magam annak emiatt :p

Milyen szendvics az?
Megfőz, kimos, kivasal, kitakarít, leszop?
:)

#1109 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 17. 21:03

Én szeretem a Subwayes szendót, de nagyon drága lett, és csak valami 9-ig adnak napi akciót.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#1110 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 17. 21:09

Idézet: hkpk - Dátum: 2009. szept. 17., csütörtök - 14:11

...
Az álladóan növekedőt úgy értem, hogy saját tapasztalatom szerint 10-15 éve még 12-15e volt havi bérem, most meg 200e, ez alapján állítom, 10 év múlva lesz akár 2 milka(Ft). (az árak ugyanílyen ill. nagyobb ütemben fognak növekedni, ez tuti).
...

Azért ez sántít, mert mondjuk 10 éve egy 15 km-es buszbérlet került 8e ft-ba, ma meg egy 10 km-es kerül 8e ft-ba.
Szóval az árak nem nőttek akkorát, hogy minden 13-16-szorosába kerülne (200e / 15e, 200e / 12e). Pl. a benzin mikor volt 100 ft, valamikor a 90-es évek első felében, közepe táján talán, és most nem 1300-1600 ft.
Ebből csak az látszik, hogy most se fizetik meg a munkádat, de 10 éve még kevésbé fizették meg.

Ellenpéldaként az én bérem meg nem nőtt 13-16-szorosára 10 év alatt.
Azt tudom, hogy 10 éve, 1999-ben 150e körül kerestem egy automata garázsban, aztán az év közepe táján, május végén, átmentem egy szoftvercéghez, akkor kevesebb pénzért, 120-130e körüliért, amit aztán az első évben megdupláztak (először a 2-3 hónap próbaidő után emeltek valamennyit, már akkor több lett, mint a garázsban volt, aztán még pár hónap múlva volt a cégnél egy általános béremelés, amikor mindenkinek emeltek (nekem is), hogy a konkurencia ne szívja át magához a melósokat; év végére nekem kb. a felvételkori pénz dupláját adták ugyanarra az állásra, így már bőven megérte átjönni. Pedig ott csak egy utolsó kis programozó voltam. Ez rögtön duplája 1 éven belül, utána azért már messze nem emeltek ilyen dinamikusan, de azért általában évente-kétévente volt egy-egy növelés, hogy kövessék a bérek a piac változásait)

#1111 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 18. 05:22

Nem tud belenyugodni, hogy egy kihasználható ember akit a cége bagóért ugráltat, mert úgysem áll a sarkára.

Ilyen beosztott kellene nekem is $ :Đ

#1112 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 18. 07:24

Igen.
De azért nem semmi munkakör, hogy szkenneléstől SAP-ig mindent kell csinálni. Plusz a mások által megoldhatatlannak ítélt problémákat is meg kell oldani.

Erről jut eszembe: sokszor nem úgy értik a megoldhatatlan problémát, hogy lehetetlen megoldani, hanem nem éri meg foglalkozni vele. Sokszor én is úgy vagyok vele, hogy áá, ezt nem csinálom, szopjon vele más.

#1113 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 18. 08:03

Idézet: Lipton - Dátum: 2009. szept. 17., csütörtök - 16:54

Azt nem tudom megérteni, hogy ha ilyen fontos vagy a cégednek, ennyire nem akarnak elengedni, akkor miért csak 200-at fizetnek? Miért hagyod magad lehúzni? A legutolsó programozó is kap 300-at, aki meg feljebb van a létrán az 4-5-600K-t. Állj a sarkadra, és ha tényleg annyira fontos vagy, a dupláját is simán kifizetik.

Hááát... Ha csak ez lenne itt, akkor irtó balhét is csapnék, de van olyan "politikai" oldala is, amivel nem akarok vitatkozni (mire megy el a pénz), /bár kívülről nézve polgárpukkasztó is lehet.
A másik, meg hogy kerestem (már egyre ritkábban) munkát, ahol jobban megfizetnének, azt amit most csinálok, és hát nagyon kevés akadt, 5-6 év alatt 4-5 db., és azoknál is támasztottak néhány irreleváns követelményt, aminek viszont nem feleltem volna meg...

#1114 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 18. 08:04

Idézet: Tiga - Dátum: 2009. szept. 18., péntek - 5:22

Nem tud belenyugodni, hogy egy kihasználható ember akit a cége bagóért ugráltat, mert úgysem áll a sarkára.

Ilyen beosztott kellene nekem is $ :Đ

Volt idő, amikor nem hagytam magam kihasználni magam, biztony.
Akkor az volt, hogy még ennyit sem kerestem, de legalább nem csináltam érte semmit.

#1115 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 18. 08:09

Idézet: Carmaged - Dátum: 2009. szept. 17., csütörtök - 17:29

Ez megütötte a szemem. A minimálbér összege rendre:
1994: 10.500
1999: 22.500
2004: 53.000
2009: 69.000
Ebben benn van az, hogy 2001-re gyakorlatilag megduplázták az összeget. Te meg minimálbér alatt éltél, vastagon, most meg a sokszorosát keresed.

Nem minimálbér alatt, kicsit felette.
És igen, most sokszorosát keresem,  de hogy ezért mit meg nem kelett tennem, az nagyon hosszú lenne.

//Én elvilselem, hogy folyton rólam van szó, de nem kellene már mással is kicsit foglakozni?//

#1116 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 18. 08:34

Idézet: hkpk - Dátum: 2009. szept. 18., péntek - 9:09

//Én elvilselem, hogy folyton rólam van szó, de nem kellene már mással is kicsit foglakozni?//

// Te terelted magadra a szót. Én is elviselek más témát is. ;) //

#1117 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 18. 10:22

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. szept. 17., csütörtök - 21:36

Milyen szendvics az?
Megfőz, kimos, kivasal, kitakarít, leszop?
:)

finom :p

félreértés ne legyen, nem naponta eszem ott, legutóbb két hónapja voltam kb :) de néha belefér.
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#1118 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 18. 10:26

Idézet: qnadam - Dátum: 2009. szept. 18., péntek - 11:22

finom :p

félreértés ne legyen, nem naponta eszem ott, legutóbb két hónapja voltam kb :) de néha belefér.

Én egy időben hetente többször is ettem, amíg a napi szenya valami 7-800 forint volt 30 centisben. De ezerkettőt nem ér. :cool:

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#1119 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 18. 10:35

Idézet: qnadam - Dátum: 2009. szept. 18., péntek - 11:22

de néha belefér.

Ez még oké, de amikor valaki minden nap ott kajál, és közben hadovál arról, hogy ezek milyen marha egészségesek... :) Közben meg ugyanazt a szemetet eszik, mint a megdonálcban, csak itt valamivel hamarabb feltűnik az endjúzernek, ha már büdös a hús, cserébe drága.

#1120 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 18. 10:39

Mekinél azért egy fokkal jobb szerintem :)

Idézet

Téma megosztása:

• (62 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.