HWSW Informatikai Kerekasztal: Az ember növényevő? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (62 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Az ember növényevő? Mi az egészséges a számunkra? Értékeld a témát: -----

Szavazás: Az ember növényevő? Ez az egészséges a számára? (160 felhasználó adott le szavazatot)

Az ember növényevő? Ez az egészséges a számára?

Vendégek nem láthatják a szavazást.
Voks

#441 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 07. 25. 08:00

Idézet: Bujdy - Dátum: 2009. júl. 22., szerda - 8:38

Szóval a nagy testű növényevők izzadnak, míg a ragadozók a nyelvükön adják le a fölösleges hőt? Vajon mit mond erre egy kékcápa, vagy egy réti sas?

nem mond semmit, csak liheg  :D

http://www.origo.hu/tudomany/elovilag/2009...-szolgalja.html
Ciciman is on borda

#442 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 25. 11:37

Mikike már nem szól. Hova lett?
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#443 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 25. 11:43

Idézet: Warrior - Dátum: 2009. júl. 25., szombat - 12:37

Elismerte végül, hogy a 2. és 3. oszlop között van az embör. A tudományszektás topiktól meg csak egyszerűen elment a kedve.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#444 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 25. 11:52

Idézet: Warrior - Dátum: 2009. júl. 25., szombat - 12:37

Itthagyta az erkölcsi fertőt, a tudomány Szodomáját. Megy tovább és tovább, amíg pihenőt nem lel azon a szent helyen, ahol mindenki egyetért vele, és együtt tapsolnak majd boldogságukban és tudomány által meg nem rontott lelkük békére talál. És esznek majd zsenge gyökereket és gyönge szekereket.

Szerkesztette: debaj 2009. 07. 25. 11:53 -kor

#445 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 25. 15:50

Idézet: _DooM_ - Dátum: 2009. júl. 24., péntek - 14:48

Az én kutyám meg két pofára eszi a görögdinnyét, epret, barackot, szilvát. Néha a kovászos uborkára is ráfanyalodik. :D
A párolt zöldségeket is imádja.

Nálunk a borsót, szőlőt ette... ja és a sárgarépákat is felhúzgálta néha a földből. De csak a friss édeseket ette meg. :D

Ja és néha diót is tört a fa alatt. Nem vicc! :eek:

#446 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 07. 25. 16:56

Diót az enyém is tört, nagyon ügyesen ki tudta válogatni a belét a héjától.
Pedig nem is volt kisméretű.
KomposztWC

#447 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 25. 18:33

Idézet: Grillo - Dátum: 2009. júl. 25., szombat - 17:56

Diót az enyém is tört, nagyon ügyesen ki tudta válogatni a belét a héjától.
Pedig nem is volt kisméretű.

Kutyák rákapnak a diótörésre akkor nagyon észnél kell lenni hogy jusson valami a bejglibe is.
Hazafi vagyok nem "Demokrata".

#448 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 25. 18:35

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. júl. 24., péntek - 21:23

Én inkább tolok valódi tojást.
Abban biztos megvan minden, ebben meg ki tudja hány tojást hígítottak fel ...

Toljáslé pastörizáláson kívül nem eshet át más procedúrán.
Hazafi vagyok nem "Demokrata".

#449 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 25. 21:34

Védd az állatokat, edd meg a PETA elnőkét! (Najó, április elsején postolták, de valahogy kellett ide)

Szerkesztette: spidey 2009. 07. 25. 21:35 -kor

#450 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 25. 21:37

Idézet: Pitbull - Dátum: 2009. júl. 25., szombat - 19:35

Papíron.

#451 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 25. 23:33

Idézet: Pitbull - Dátum: 2009. júl. 25., szombat - 18:35

Háát ... elvileg a dobozos tej is csak pasztörizált tej.
Aztán egy normál házitejhez képest a legtöbb dobozos tej csak meszes víz.

#452 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 26. 00:25

Ja, régen azért a zacskós tejnek is összegyűlt a föle a tejeskávé tetején. Hogy utáltam, mindig szedegettem kiskanállal, aztán már évek óta nem láttam olyat, pont a napokban jutott eszembe.

#453 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 26. 06:40

A 0.5%-os tej a legjobb, azon szemmel lathato, hogy vizezett. Tok jo mert azert nalunk arulnak magas zsirtartalmu dobozos tejet is, asszem 6 vagy 9% a max. Az mar finom ahoz a lottyhoz kepest.

#454 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 26. 06:49

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. júl. 26., vasárnap - 0:33

Háát ... elvileg a dobozos tej is csak pasztörizált tej.
Aztán egy normál házitejhez képest a legtöbb dobozos tej csak meszes víz.

Nem a legtöbb, hanem az összes. Vizezett tejpor és tejpótló, gombákkal savanyítva. Nem véletlenül áll el hűtés nélkül dobozban 100 évig... Kivétel azok a tejek, amelyeknek az árán is azonnal látszik, hogy látott igazi tejet, de azoknak már a csomagolása se doboz, és a szavatossági idő se végtelen.

Papíron jól át van qrva a jónép. Nem tudom, mikor fogják ezt rendesen szabályozni. Régebben a tejnek legalább a Magyar Élelmiszerkönyvnek meg kellett felelnie (MÉ 2-51. sz előírás), a tej zsírtartalmát és tej egyes tulajdonságait definiálták. A meszes víz már ennek is megfelelt. Azóta a Magyar Élelmiszerkönyvben már ez sem található meg! Visszavonták ezt az előírást, es egyes, tejjel foglalkozó részek a III. kötetben, mint vizsgálati módszer kaptak helyet (3-1-91/180. és 3-1-92/608. sz. előírások). Azt továbbra sem előírás, hogy a valódi tejhez köze legyen a bolti tejnek, vagy feltüntessék, ha nincs. Ráadásul a Magyar Élelmiszerkönyv előírásai is csak akkor kötelezőek, ha a termék leírása használja az abban írt fogalmak valamelyikét.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#455 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 26. 07:16

Igen am, csak gondolj bele az aki 1X evig dobozos tejen nott fol az lehet nem birna a normalis tejet utana. Kinaban pl rengetegen laktozerzekenyek mert nem isznak ugy tejet mint pl a Magyarok. A szervezetunk mar hozza van szokva (evolucio, Mikike!) ehez a szarhoz, visszaforditani nem lenne egyszeru szerintem.

#456 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 26. 07:47

Ez így van, nem bírnák. De akkor is úgy lenne korrekt, ha rendesen leírnák a dobozon, miből készült. Arra az esetre, ha valaki normális tejet szeretne és nem szeretné, hogy átverjék. Egyes tejekkel meg kifejezetten csalnak: rá van írva a 2,8-as dobozára összetevőnek, hogy 100% tehéntej. Persze nem az, ami a 2,8%-ból is adja magát, de akkor sem értem, miért megengedhető a vásárlók félrevezetése.

Kínával meg nem ez az egyetlen baj...

mikikének ne említsél már ilyen dogmákat, hogy tejfogyasztási evolúció. Az hazugság  :D  Még a Blöff című filmben is milyen szektálkodás ment erről, mikor az egyik nehézfiúról emiatt kiderült, hogy ő bizony olvas is néha, aztán meg szégyellte magát miatta  :Đ

#457 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 07. 26. 08:03

Idézet: debaj - Dátum: 2009. júl. 26., vasárnap - 1:25

Ja, régen azért a zacskós tejnek is összegyűlt a föle a tejeskávé tetején. Hogy utáltam, mindig szedegettem kiskanállal, aztán már évek óta nem láttam olyat, pont a napokban jutott eszembe.

A kuntej termékei még ilyenek voltak, mikor megláttam, vettem is belőle hamar, mert tejzsír volt benne. Egyébként relatív gyakran jutok házitejhez, hát az ízét sem lehet mihez mérni. Gusztustalan ez az iparági átverés, na meg a kínai fokhagyma és társai. Undorító, hogy mi sok szart etetnek meg velünk, nagyképpel hazudva rajta marketingszövegeket egészségről, természetességről és eredeti ízről. Aztán némelyik termék kész méregbánya. Az aszpartámról például minden józan ember tudja, hogy micsoda méreg, mégis kétmarékra eszi a vele édesített rágót, kólát, miegyebet. Ha finom, hát megérti az ember, de az aszpartám helyett lehetne xilit például. Gondolom, drágább. Ehhez tehát megint a fogyasztó kellene, aki nem veszi meg az aszpartámos valamit.
...Növények sem jobbak. A bolt polcain vigyorgó banán, alma vegyszerrel tartósított, végletekig nemesített, eleve gyors fejlődése végett mindenféle szarral kezelt, vitamintartalma töredéke a valaha volt régi fajtáknak, hiszen nagynak kell lenni és szépnek, ki veszi meg a kicsi, helyenként férges barackot (pedig mennyivel finomabb-na nem a féreg :D ), ami normálisan fejlődik.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#458 Felhasználó inaktív   mikike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 26. 08:11

Zárható.

Kiderült, hogy a HWSW fórumozóit cseppet sem érdeklik a tények. Pontosabban, csak 2%-ot.
A maradék letagadja, hogy jellemzőek lennének rájuk azok a tulajdonságok, amik az utolsó (két) oszlopban olvashatók.
Ők bizonyára farkasra, rókára, krokodilra, vagy cápára hasonlítanak, nem emberek.
Vagy egyszerű MI programokkal van dolgom, amik az "anyád", meg a "höhö, ez hülyeség" kifejezések különböző változatait képesek generálni hozzászólásként.
A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth

#459 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 26. 08:22

Idézet: mikike - Dátum: 2009. júl. 26., vasárnap - 9:11

Kiderült, hogy a HWSW fórumozóit cseppet sem érdeklik a tények.

jajjaj, főnök úr, én szoktam nézni hébe-hóba, de ígérem, ezentúl tapadok félhétkó a képernyőre :sailor:
Ciciman is on borda

#460 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 26. 08:42

Idézet: mikike - Dátum: 2009. júl. 26., vasárnap - 9:11

Pontosabban, csak 2%-ot.

Ez hogy jött ki? A neked tetsző hozzászólók száma osztva a két topik összes hozzászólójával? Ja, várj, nem. Az osztás és a százalékszámítás az tudományos fertő, ami úgyis megdől, mert hazugság.

Egy kókuszt meg nem bírnék ki. Mit tanácsolsz helyette mikike, hogy megvilágosodjak? Jelentem elolvastam a seth.hu-t és olvastam Jane Roberts-ről, de messze nem világosodtam meg. Belekezdtem Seth könyvébe, de elég agymosásnak tűnik.

Meg miért vagy rákattanva egyébként pont erre a növényevő témára? Miért pont ez és nem a gravitáció? Vagy akármi más? Mi lett volna ezzel az egésszel a célod? Megmutatni, hogy a tudomány kamu? Vagy hogy ne együnk húst? Vagy mi?

Szerkesztette: N0zer0 2009. 07. 26. 09:28 -kor

Téma megosztása:

• (62 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.