HWSW Informatikai Kerekasztal: Az ember növényevő? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (62 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Az ember növényevő? Mi az egészséges a számunkra? Értékeld a témát: -----

Szavazás: Az ember növényevő? Ez az egészséges a számára? (160 felhasználó adott le szavazatot)

Az ember növényevő? Ez az egészséges a számára?

Vendégek nem láthatják a szavazást.
Voks

#481 Felhasználó inaktív   7of9 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 07. 26. 09:37

Idézet: Cellular - Dátum: 2009. júl. 26., vasárnap - 10:34

En se, bar nalunk minden reggel jon hazhoz egy furgon ami friss kenyeret es tejet/tejtermeket (gondolom hazi) arul. Ezeket altalaban az idos emberek veszik, oket latom mindig sorban allni. Az utcan altalaban mezet (bar nyaron nem) es helyi alkoholmentes italt arulnak ilyen utanfutos tanker cuccbol..na ezt nem biztos meginnam :)

Nálunk van tejes kocsi, simán, mint Angliában a küszöbre teszik a tejet, ha rendeled. Ásványvizes pet-palackban.
"Egy macskát mindenre megtaníthatsz, amit ő szeretne csinálni."
"Ha nem kérdeznek, ne válaszolj."

#482 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 07. 26. 09:44

Idézet: Cellular - Dátum: 2009. júl. 26., vasárnap - 10:24

Azert az ilyen dolgokkal is nagyon kell vigyazni, lehet roszabb mint a 0.5%-os mosole. Ki tudja mikor volt az a tartaly utoljara tisztitva amibol csapolja a kedves vasarlo. Arrol meg nem beszelve, ki tudja mivel volt kezelve, ha volt egyaltalan, a tej.

Borítékolom, hogy jobban jársz az ottmaradó  bomlástermékekkel és a tejben hagyott kosszal, mint a bótizacskósban lévő sokféle egyéb vegyi anyaggal, ami kémiailag tök ismeretlen a szervezetnek.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#483 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 26. 09:47

Idézet: Cellular - Dátum: 2009. júl. 26., vasárnap - 9:24

Azert az ilyen dolgokkal is nagyon kell vigyazni, lehet roszabb mint a 0.5%-os mosole. Ki tudja mikor volt az a tartaly utoljara tisztitva amibol csapolja a kedves vasarlo. Arrol meg nem beszelve, ki tudja mivel volt kezelve, ha volt egyaltalan, a tej.

Miért, hogy a tejgyárban mit művelnek a meszes vízzel, azt ki tudja?
Lehet nagyobb dzsuva van, mint a kis tejes vállalkozónál.

Ismerős dolgozott a kóla gyárban. Amikor bejöttek a Sztár üdítőitalok.
Az úgy készült, hogy hordókban jött egy csomó sűrítmény, azt egy szoba méretű tartályba beöntötték, vizet adtak hozzá, és keverőlapátok összekeverték.
Előfordult egyszer, hogy az egyik munkás alkoholos állapotban beleesett a töltőnyíláson át a tartályba, amikor már kapcsolták volna be a keverést. Rögtön lett fennforgás, állj, szaladtak, kihúzták.
Az ázott ember ült a nyílás szélénél, levette a gumicsizmáját és visszaöntötte a tartalmát a tartályba. Egyik finnyásabb dolgozó szólt, hogy mit csinál. Erre a fazon:
- Á, ez semmi. Amikor beleestem, úgy megijedtem, hogy még be is szartam ...

A megtöltött palackokat meg utána még válogatták: nem törött-e, nincs-e benne valami szennyeződés, stb.
A szennyeződést az úgy nézték, hogy sorban mentek az üvegek egy gépen, és mögötte világított egy lámpa. Ha volt benne valami, akkor látszott az átszűrődő fényben az árnyéka. Volt, hogy kisegér volt benne. Valahogy belekerült az üdítőbe, és a gép beletöltötte az üvegbe. Azt az egy palackot kivették, de a többi ment tovább a boltokba.

Csak azért mondom, mert az ipari méretű feldolgozásnál sem minden tiszta mindig.

#484 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 26. 09:48

Mondjuk az a legjobb amikor olyanrol hall az ember, hogy a tehen cickoirol leesik a pumpa es ott a ganet szijja fol X ideig. :lollypop: nyami

#485 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 26. 09:49

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. júl. 26., vasárnap - 12:47

Miért, hogy a tejgyárban mit művelnek a meszes vízzel, azt ki tudja?
Lehet nagyobb dzsuva van, mint a kis tejes vállalkozónál.

Ismerős dolgozott a kóla gyárban. Amikor bejöttek a Sztár üdítőitalok.
Az úgy készült, hogy hordókban jött egy csomó sűrítmény, azt egy szoba méretű tartályba beöntötték, vizet adtak hozzá, és keverőlapátok összekeverték.
Előfordult egyszer, hogy az egyik munkás alkoholos állapotban beleesett a töltőnyíláson át a tartályba, amikor már kapcsolták volna be a keverést. Rögtön lett fennforgás, állj, szaladtak, kihúzták.
Az ázott ember ült a nyílás szélénél, levette a gumicsizmáját és visszaöntötte a tartalmát a tartályba. Egyik finnyásabb dolgozó szólt, hogy mit csinál. Erre a fazon:
- Á, ez semmi. Amikor beleestem, úgy megijedtem, hogy még be is szartam ...

A megtöltött palackokat meg utána még válogatták: nem törött-e, nincs-e benne valami szennyeződés, stb.
A szennyeződést az úgy nézték, hogy sorban mentek az üvegek egy gépen, és mögötte világított egy lámpa. Ha volt benne valami, akkor látszott az átszűrődő fényben az árnyéka. Volt, hogy kisegér volt benne. Valahogy belekerült az üdítőbe, és a gép beletöltötte az üvegbe. Azt az egy palackot kivették, de a többi ment tovább a boltokba.

Csak azért mondom, mert az ipari méretű feldolgozásnál sem minden tiszta mindig.

Senki nem is allitotta, hogy az impari feldolgozas makulatlan :)

#486 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 26. 09:49

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. júl. 26., vasárnap - 10:19

Nálatok mi lesz az ebéd?
Nálunk rántott hús + krumpli és szilvás gombóc. :up:

Én még nem tudom, most keltem  :Đ

#487 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 26. 09:51

Idézet: Cellular - Dátum: 2009. júl. 26., vasárnap - 10:48

Mondjuk az a legjobb amikor olyanrol hall az ember, hogy a tehen cickoirol leesik a pumpa es ott a ganet szijja fol X ideig. :lollypop: nyami

Miért, a vegytiszta laborban előállított hormont, vagy ízfokozót nagyobb gusztussal eszed meg, mert jó íze van? Mert az egészségügyi hatásai a tehénszart némileg űberelik. Ja, de annak meg szarszaga van. Fúj :) .
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#488 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 26. 09:52

Valoszinu nagyobb gusztussal mert arrol nem tudni semmit :D

#489 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 26. 09:53

Jobban belegondolva a zöldségek, gyümölcsök is a ganét szíjják fel X ideig. :)

#490 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 26. 09:55

Hajjaj. Es milyen finomak is. Ellenben a mass produced spanyol 2 kilos paradicsomokkal.

#491 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 26. 09:55

Idézet: Cellular - Dátum: 2009. júl. 26., vasárnap - 9:48

Nálunk van tejüzem. Itt nincs gané a fejésnél, mert a teheneket nem az óljukban fejik, hanem van egy "folyosó" építve, amin végigterelik őket, bemennek a fejőterembe, ott lefejik, a terem másik végén meg kimennek vissza az ólakhoz meg a karámokhoz.

Egyébként én ittam sokáig házi tejet rendszeresen, a környéken volt akinek tehene volt, és árulta.
Egyszer fel kellett forralni megivás előtt, és az elvileg elég is volt.
Ismerős is ment venni, hogy de jó lesz, most iszik igazi házi tejet, aztán finnyás volt, mert éppen fejéskor ért oda, és látta, hogy beleesett egy tyúktoll a tejbe, a gazda asszony meg simán kidobta belőle és kész. Aztán mondta, hogy biztos tyúxaros volt, és hogy ő ott nem vesz tejet. :omg:

#492 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 26. 09:56

Idézet: Cellular - Dátum: 2009. júl. 26., vasárnap - 10:52

Valoszinu nagyobb gusztussal mert arrol nem tudni semmit :D

Viccen kívül: De, sajnos épp eleget tudni ezekről és épp eleget tesznek róla a gyártók, hogy erről ne tudjunk.
Vicc on: Az aludttejes készítmények meg baciszart tartalmaznak, a mézről meg említést sem teszek :omg:

#493 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 26. 09:58

Az akacmez meg akackakis :D

#494 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 26. 09:59

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. júl. 26., vasárnap - 10:55

Nálunk van tejüzem. Itt nincs gané a fejésnél, mert a teheneket nem az óljukban fejik, hanem van egy "folyosó" építve, amin végigterelik őket, bemennek a fejőterembe, ott lefejik, a terem másik végén meg kimennek vissza az ólakhoz meg a karámokhoz.

Egyébként én ittam sokáig házi tejet rendszeresen, a környéken volt akinek tehene volt, és árulta.
Ismerős is ment venni, hogy de jó lesz, most iszik igazi házi tejet, aztán finnyás volt, mert éppen fejéskor ért oda, és látta, hogy beleesett egy tyúktoll a tejbe, a gazda asszony meg simán kidobta belőle és kész. Aztán mondta, hogy biztos tyúxaros volt, és hogy ő ott nem vesz tejet. :omg:

Én a tojásokra nézek mindig ferde szemmel. A tyúkjaink rendszeresen leszarják. A tojás héja meg porózus, tehát valami bekerülhet :omg:  :D

#495 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 26. 09:59

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. júl. 26., vasárnap - 12:55

Nyilvan nem, amugy ezt a lepottyano cuclis sztorit en nagyuzemi kitermelesnel hallottam, nem kistermeloknel akiket erdekek is fuzik a minoseghez.

#496 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 26. 10:01

Idézet: didyman - Dátum: 2009. júl. 26., vasárnap - 12:59

Én a tojásokra nézek mindig ferde szemmel. A tyúkjaink rendszeresen leszarják. A tojás héja meg porózus, tehát valami bekerülhet :omg:  :D

Amilyen rendszerben nonek fel a tyukok a kalitkakban nem csodalnam ha a tojasok is agyon lennenek horomonolva. Ja, ez nem is kerdes hiszem a taplalekuk van hormonnal kezelve.

Ajanlok egy filmet ami errol szol: Earthlings

#497 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 26. 10:01

Idézet: Cellular - Dátum: 2009. júl. 26., vasárnap - 9:49

Senki nem is allitotta, hogy az impari feldolgozas makulatlan :)

Nem, de lehet a Béla bácsi jobban kimossa a tejes tartályt a kis 200 liter tejének, mint a tejgyárban a dolgozók.
Persze aztán lehet éppen nem.
Ezt csak azért írtam, hogy aggályoskodtak, hogy a házi tej tartályát ki tudja mikor mosták ki. Ugyanúgy nem tudod a gyári tejnél sem, és a házi tej legalább igazi.

#498 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 26. 10:04

Idézet: Cellular - Dátum: 2009. júl. 26., vasárnap - 9:59

Nyilvan nem, amugy ezt a lepottyano cuclis sztorit en nagyuzemi kitermelesnel hallottam, nem kistermeloknel akiket erdekek is fuzik a minoseghez.

Bocs, ha félreérthető volt.
Egy itt lévő nagyüzemről írtam, hogy nem az ólban történik a fejés.

Amit alatta írtam, a házi tejet, hogy beleesett a tyúktoll, ott kézzel fejtek, nem volt fejőgép.

#499 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 26. 10:04

Na de azt nem tudhatod, hogy honnan szarmazik ez a "hazi tej" amit lehet csapolni. Erted, veszek 100 liter Mizo-t, kiallok a placcra es rairom hazitej. Kis zsirt rakok hozza es mar el is hiszik a nepek.

#500 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 26. 10:05

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. júl. 26., vasárnap - 13:04

Bocs, ha félreérthető volt.
Egy itt lévő nagyüzemről írtam, hogy nem az ólban történik a fejés.

Amit alatta írtam, a házi tejet, hogy beleesett a tyúktoll, ott kézzel fejtek, nem volt fejőgép.

Ja oke.

Téma megosztása:

• (62 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.