HWSW Informatikai Kerekasztal: Az ember növényevő? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (62 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Az ember növényevő? Mi az egészséges a számunkra? Értékeld a témát: -----

Szavazás: Az ember növényevő? Ez az egészséges a számára? (160 felhasználó adott le szavazatot)

Az ember növényevő? Ez az egészséges a számára?

Vendégek nem láthatják a szavazást.
Voks

#561 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 07. 26. 12:51

Idézet: avman - Dátum: 2009. júl. 26., vasárnap - 12:06

a nemesítés a növénykultúrák velejárója. évezredes dolog. a sátánt látni benne hülyeség, azért nem kell annyira leegyszerűsíteni, h jól van azért szoktak nemesíteni, h nagy legyen, puffadt, íztelen, basszunk már ki a fogyasztóval. kicsit többről szól, mint a sápadt paradicsom.

Nem a sátánt látjuk a nemesítésben.
Hanem az a rossz, a nemesítés a minőség rovására megy a mennyiséggel szemben.

#562 Felhasználó inaktív   EGOKA 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 26. 12:55

Idézet: 7of9 - Dátum: 2009. júl. 26., vasárnap - 13:40

Fejezd be, hátra van az uccsó évad!  :)

Abbafejeztem.
<b>If you can't be famous, be infamous</b>
<a href='http://megmentesreerdemeshelyek.blogspot.com/' target='_blank'>Megmentésre érdemes helyek</a>

#563 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2009. 07. 26. 12:55

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. júl. 26., vasárnap - 12:51

Nem a sátánt látjuk a nemesítésben.
Hanem az a rossz, a nemesítés a minőség rovására megy a mennyiséggel szemben.

megint megkérdezem, van más alternatívád a fogyasztás kielégítésére? az idealista hülyeségektől meg kíméljetek, mint pl. visszafogni a fogyasztást és társai.
szerk: a fair-trade-nek van értelme. de csak szigorúan a jóléti társadalmak alkotta országokban. az meg azért kevés.

Szerkesztette: avman 2009. 07. 26. 12:56 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#564 Felhasználó inaktív   EGOKA 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 26. 12:57

Idézet: avman - Dátum: 2009. júl. 26., vasárnap - 13:55

megint megkérdezem, van más alternatívád a fogyasztás kielégítésére? az idealista hülyeségektől meg kíméljetek, mint pl. visszafogni a fogyasztást és társai.
szerk: a fair-trade-nek van értelme. de csak szigorúan a jóléti társadalmak alkotta országokban. az meg azért kevés.

Bizonyos szempontból nem lenne hülyeség.

Szerinted hány tonna kaját dobnak ki a "fejlett" világ lakosai, míg máshol naponta több tucat ember hal éhen?

Szerk: ?

Szerkesztette: EGOKA 2009. 07. 26. 12:58 -kor

<a href='http://megmentesreerdemeshelyek.blogspot.com/' target='_blank'>Megmentésre érdemes helyek</a>

#565 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 26. 12:59

Idézet: avman - Dátum: 2009. júl. 26., vasárnap - 12:31

nézd, ez van. olcsón, sokat. de ha vannak más ötleteid a növekvő emberiség étvágyát kielégíteni, szerintem ne tartsd magadban, nobel díj biztos járni fog érte.
a fényevés nem ér.

Nem mindenhol ez van.

Voltam a bratyónál Angliában. Minden kaja jobb minőségben volt, mint idehaza, és hasonló árban, vagy olcsóbban.
Pl. a a banánnak kb. 100 ft volt kg-ja, átszámolva.
De még adott nekem konzerveket, hogy hozzam haza magamnak kajázni, hát azok is árban picivel a CBA-s konzervek alatt voltak, de ízre mint egy házilag főzött ebéd. (Plusz nincs benne tartósítószer, minden összetevő ráírva, egész komplett kis táblázatok voltak a konzerveken, itthon meg van amire ez sincs ráírva, hogy mennyi a fehérje/szénhidrát/zsír, arról nem beszélve, hogy ha kibontod, akkor 15 méterről meg lehet mondani a szagáról  --mert az van neki--, hogy konzerv)
A tej (ha már volt itt tej téma), nagyon hasonló volt a házitejhez.
Csak lestem, hogy milyen kaják voltak milyen olcsón.

És ha ott meg lehet csinálni, akkor itt is meg lehetne. Ha nem arra volna beállva mindenki, hogy minél olcsóbbat termelni és minél nagyobb haszonnal eladni.

Szerkesztette: Sparow2 2009. 07. 26. 12:59 -kor

#566 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 26. 13:03

Idézet: EGOKA - Dátum: 2009. júl. 26., vasárnap - 12:57

Szerinted hány tonna kaját dobnak ki a "fejlett" világ lakosai, míg máshol naponta több tucat ember hal éhen?

Vicc:
Elmegy a Mikulás Etiópiába.
Már nagyon várják a gyerekek, szép műsort adnak elő, énekelnek, meg minden.
Odaér a műsor, hogy sorban mennének a Mikulás elé, aki kiosztaná a mikulás-csomagokat.
Eléáll az első kisgyerek, a Mikulás már nyújtja át a csomagot, de előtte még megkérdezi, hogy miért ilyen soványak itt mindannyian, erre a gyerek:
- Tudod, Mikulás bácsi, mi nem eszünk rendesen ...
A Mikulás visszateszi a csomagot a zsákjába:
- Akkor nincs csokoládé!

:)

#567 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 26. 13:06

Idézet: avman - Dátum: 2009. júl. 26., vasárnap - 12:55

Nem tudom.
De nézd meg az kettővel előző hsz-emet, Angliában meg tudják oldani, és nem csak jobb minőségűek a kaják, hanem olcsóbbak is (itthon is tudsz jó kaját venni, csak sokkal drágábban).
Ebből gondolom, hogy valahogy biztos meg lehet oldani.

Szerkesztette: Sparow2 2009. 07. 26. 13:08 -kor

#568 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 26. 13:10

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. júl. 26., vasárnap - 13:06

Nem tudom.
De nézd meg az kettővel előző hsz-emet, Angliában meg tudják oldani, és még olcsóbb is, mint itt.
ebből gondolom, hogy valahogy biztos meg lehet oldani.

kétlem, h a messzi albionba, ahol még a kerítés is kolbászból vagyon, ne kb. ugyanazzal a nagyüzemi tömegtermelési módszerrel termeltessen a búza, kukorica, etcetera.
komolyan azt hiszed, h ma lehetne termelni növényvédő szerek nélkül? h van olyan felvevőpiac, ami ezt igényli?

Szerkesztette: avman 2009. 07. 26. 13:10 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.

#569 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 26. 13:10

Idézet: avman - Dátum: 2009. júl. 26., vasárnap - 13:55

A fogyasztók lesznek visszafogva, előbb-utóbb  :cool:
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#570 Felhasználó inaktív   EGOKA 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 26. 13:12

Idézet: JonesC - Dátum: 2009. júl. 26., vasárnap - 14:10

Egyesekre rá is férne.

#571 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 26. 13:12

Idézet: JonesC - Dátum: 2009. júl. 26., vasárnap - 13:10

remélhetőleg utóbb... innentől számolva 50 évet, ha kihúz, akkor azzal én megelégszem-

#572 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 26. 13:14

Idézet: EGOKA - Dátum: 2009. júl. 26., vasárnap - 12:57

sokat. annyit, amiből a fél harmadik világ jóllakna. persze a saját igényei szerint.
de az erőforrások elpazarlása az utolsó szakaszába lépett...

Szerkesztette: avman 2009. 07. 26. 13:15 -kor

#573 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 26. 13:15

Idézet: avman - Dátum: 2009. júl. 26., vasárnap - 13:10

kétlem, h a messzi albionba, ahol még a kerítés is kolbászból vagyon, ne kb. ugyanazzal a nagyüzemi tömegtermelési módszerrel termeltessen a búza, kukorica, etcetera.
komolyan azt hiszed, h ma lehetne termelni növényvédő szerek nélkül? h van olyan felvevőpiac, ami ezt igényli?

Nem mondtam növényvédő szerekről semmit, ott is biztosan használják.
Hanem azt mondtam, hogy jobb minőségű volt a kaja, alapból pl. a kenyér, kb. olyan árban, mint itthon, de minőségben olyan volt, mint amit 600 ft/kg-ért szoktam venni.
Szeretem az olyan kenyeret, amiben van anyag, sűrűbb, nehezebb, nem csak ilyen felfújt buborékos, ízetlen, mintha papírt ennék. Na ez itthon miért kerül 3-szor annyiba?
A banán miért kerül 4-5ször annyiba?
Egy 300 ft-os konzerv miért ilyen szar itt, és miért van benne egy kiló zsír, és ott hogyhogy olyan, mint idehaza egy 3-szor annyiba kerülő?
Én ezeket mondtam.
Csak azt, hogy jobb kaja volt és olcsóbb volt. Nem volt víz ízű alma, vagy felfújt paradicsom.

Szerkesztette: Sparow2 2009. 07. 26. 13:16 -kor

#574 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 07. 26. 13:16

Idézet: didyman - Dátum: 2009. júl. 26., vasárnap - 9:03

Undorító, hogy mi sok szart etetnek meg velünk, nagyképpel hazudva rajta marketingszövegeket egészségről, természetességről és eredeti ízről. Aztán némelyik termék kész méregbánya.

Tegnap paprikát akartunk tolni a gulyásba, de volt köztünk egy allergiás is. Mondja, hogy azt nem lehet, legfeljebb nem eszik belőle. Aztán válogatott a polcon, majd levett egy olyan paprikát, ami mehet bele. Akkor mutatta a paprika és a paprika közti különbséget, mert van ami 100% őrölt, meg van ami 70% őrölt, +30% sallang...

Az meg a másik, hogy gondolom sok kiegészített (emlékeztek a téglaporos, meg szegedi botrányra) cuccra is hajlandók 100%osat írni, mert csak.

Mikor méhészetről olvastam, akkor is volt a felmérésben olyna, hogy az olcsó teszkós mézek miből vannak, de néhány kereskedőhálózat "100%magyar akác" meg társa mézet laboratúriumban bevizsgálták, aztán olyan anyagból állt, ami csak afrikábal létezik, de legalább természetes anyag, nem úgy, mint a többi.
Make love not Wor.

#575 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 26. 13:17

Idézet: avman - Dátum: 2009. júl. 26., vasárnap - 14:12

remélhetőleg utóbb... innentől számolva 50 évet, ha kihúz, akkor azzal én megelégszem-

Nem itt nálunk lesz, hanem délen. :smoker:
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#576 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 26. 13:18

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. júl. 26., vasárnap - 13:16

Tegnap paprikát akartunk tolni a gulyásba, de volt köztünk egy allergiás is. Mondja, hogy azt nem lehet, legfeljebb nem eszik belőle. Aztán válogatott a polcon, majd levett egy olyan paprikát, ami mehet bele. Akkor mutatta a paprika és a paprika közti különbséget, mert van ami 100% őrölt, meg van ami 70% őrölt, +30% sallang...

Az meg a másik, hogy gondolom sok kiegészített (emlékeztek a téglaporos, meg szegedi botrányra) cuccra is hajlandók 100%osat írni, mert csak.

Mikor méhészetről olvastam, akkor is volt a felmérésben olyna, hogy az olcsó teszkós mézek miből vannak, de néhány kereskedőhálózat "100%magyar akác" meg társa mézet laboratúriumban bevizsgálták, aztán olyan anyagból állt, ami csak afrikábal létezik, de legalább természetes anyag, nem úgy, mint a többi.

életemben nem vettem boltban őrölt paprikát, vagy mézet...

#577 Felhasználó inaktív   EGOKA 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Idézet: avman - Dátum: 2009. júl. 26., vasárnap - 14:14

sokat. annyit, amiből a fél harmadik világ jóllakna. persze a saját igényei szerint.
de az erőforrások elpazarlása az utolsó szakaszába lépett...

Mármint visszafordíthatatlan?

#578 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Idézet: JonesC - Dátum: 2009. júl. 26., vasárnap - 13:17

:smoker:

ne cigizzél már ennyit, mert megárt...  :Đ

#579 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 26. 13:19

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. júl. 26., vasárnap - 13:16

Ja, bratyóék szintén: egyik ismerős idehaza nem tudott pékárut enni, csak némelyik kaját tudta megenni. Minden baja volt pl. a kenyértől, de pl. kifliből tudott enni egy keveset. Régen nem volt ilyen baja, de X éve már igen.
Azt mondja, az ottani kenyeret simán megeszi és nincs tőle semmi baja.

Ez is csak az lehet, hogy itt belenyomnak valamit, vagy van benne valami szennyeződés, amire érzékeny.

Szerk: ha már paprika: egyszer szerezzél be házi őrölt paprikát, és nézd meg azzal milyet főz az asszony.
Látni és érezni fogod a különbséget a bolti paprikához képest.

Szerkesztette: Sparow2 2009. 07. 26. 13:22 -kor

#580 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 26. 13:20

Idézet: EGOKA - Dátum: 2009. júl. 26., vasárnap - 13:18

Mármint visszafordíthatatlan?

mihez képest visszafordíthatatlan... a bolygó ökológiája ennél sokkal többet is túlélt már. ezt is túléli, csak tippem szerint nem velünk.

Téma megosztása:

• (62 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.