HWSW Informatikai Kerekasztal: Az ember növényevő? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (62 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Az ember növényevő? Mi az egészséges a számunkra? Értékeld a témát: -----

Szavazás: Az ember növényevő? Ez az egészséges a számára? (160 felhasználó adott le szavazatot)

Az ember növényevő? Ez az egészséges a számára?

Vendégek nem láthatják a szavazást.
Voks

#521 Felhasználó inaktív   7of9 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 07. 26. 10:25

Idézet: Pitbull - Dátum: 2009. júl. 26., vasárnap - 11:23

Feltéve hogy Homo sapiens sapiensnek köze van az elő és ősemberekhez, nem pedig betelepített faj. Honnan tudjuk hogy cromanyoniak nem fegyencek voltak akiket büntetésből erre bolygóra telepítettek be 50 ezer éve?

A Szíriuszról jöttünk, ez köztudott.
"Egy macskát mindenre megtaníthatsz, amit ő szeretne csinálni."
"Ha nem kérdeznek, ne válaszolj."

#522 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 26. 10:26

Idézet: Valdy - Dátum: 2009. júl. 26., vasárnap - 11:18

A paradicsom pedig nem egy igényes növény. Ha van egy kis földterületed, ami napos vagy inkább félárnyékos, kiraksz tavasszal pár palántát, rendszeres öntözéssel nő mint a franc és annyit terem hogy leszakad szinte.

A "panyol" módszerrel viszont nem csak nyáron csinálja ezt, hanem egész évben, felgyorsított éréssel. Igaz, hogy a vége inkább vízzel töltött piros lufi, mint paradicsom, de legalább minimális befektetéssel tonnákat lehet eladni minden egyes hónapban.

#523 Felhasználó inaktív   EGOKA 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 26. 10:27

Idézet: 7of9 - Dátum: 2009. júl. 26., vasárnap - 11:25

A Szíriuszról jöttünk, ez köztudott.

Tévedés!

Kobol 13 kolóniájának menekültjei az őseink.

Mit nem lehet ezen érteni? :D
<b>If you can't be famous, be infamous</b>
<a href='http://megmentesreerdemeshelyek.blogspot.com/' target='_blank'>Megmentésre érdemes helyek</a>

#524 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 26. 10:27

Idézet: Pitbull - Dátum: 2009. júl. 26., vasárnap - 11:19

Attól hogy gyűjtik és hűtésen kívül nem esik át semmilyen kezelésen még termelői nyers tej.

A gyűjtöttet legtöbbször a szeparátoron átfuttatják... meg ugye "egalizálják".  De persze piaca válogatja...

Idézet

A tejágazatban többféle nyilvántartás létezik: lajstromba veszik a teheneket, a termelőket, s ellenőriznek az állat-egészségügyi szakemberek is. Ahhoz, hogy valaki tejet értékesítsen feldolgozónak, vagy a piacon közvetlenül adhasson el, kvótával kell rendelkeznie, s az élelmiszer-biztonsági előírásoknak meg kell felelnie.

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#525 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 26. 10:30

Idézet: 7of9 - Dátum: 2009. júl. 26., vasárnap - 11:18

Akkor jó.

:)

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#526 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 26. 10:32

Idézet: Pitbull - Dátum: 2009. júl. 26., vasárnap - 10:12

Salmonella csillóival be is mászik a tojásba ha van rá elég ideje.

Igen, olyat már hallottam, hogy szalmonellás a tojás. (Bár, hogy bemászik-e vagy a tyúkban is benne van, és onnét kerül oda, azt sose tudtam)

Úgy tudom, hogy mindenben van egy kis szalmonella vagy egyéb betegség, csak ha minimális a szintje, akkor az immunrendszer legyűri. De lehet rosszul tudom.
Sok éve eszek házitojást nyersen, és sose volt bajom tőle.
Szerencsére, kajától sose voltam beteg, bármit megehetek. (Egyszer voltam beteg, amikor jött valami f*sós-hányós vírus, na akkor tudtam meg, milyen durva dolog ez) Előfordult, hogy kb. 10 fős társasággal nyaraltunk, együtt kajáztunk, meg minden, és estére a többiek mind totál betegek voltak, hányás, rosszullét, nekem meg semmi bajom se volt.
Kollégák szoktak szörnyülködni, hogy meg se melegítem a kaját, és mondják, hogy fúúúj, fagyott zsír :) (Erre azt szoktam mondani, hogy majd megmelegszik belül, vagy Hofit idézem néha: "Mé'? Sz*r hidegen jön?" :) )
De volt olyan is, hogy vettem disznósajtot, az a boltban árult, szeletelt fajta. Az igazi disznósajtnak csak halovány árnyéka, de ha jobb  nincs az is jó lesz. Maradékot a melóhelyi asztalfiókba beraktam, hogy majd később megeszem. Volt más kajám, és elfelejtettem. Kánikula. Pár nap múlva benéztem egyszer a fiókba: jé, mi van itt, kiveszem, de jó, disznóósaaajt!
Egyik kolléga később elmesélte olyannak, aki lemaradt az eseményről: "Kinyitja a fiókot, kiveszi a 3 napos disznósajtot, állati rondán nézett ki, már zöld volt, én a kutyának nem adtam volna oda, ő meg: "Jééé, disznóóósaaajt!" és nagy örömmel befalta, aztán semmi baja nem lett tőle!"
:D

#527 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 26. 10:38

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. júl. 26., vasárnap - 11:32

Előfordult, hogy kb. 10 fős társasággal nyaraltunk, együtt kajáztunk, meg minden, és estére a többiek mind totál betegek voltak, hányás, rosszullét, nekem meg semmi bajom se volt.

Középsuliban volt egy vegetáriánius osztálytársam, ő minden osztálykiránduláson rántott sajtot kajált. Nem is emlékszek olyan kirándulásra, ahol ne háborogtak volna végig a belei  :Đ

#528 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 26. 10:40

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. júl. 26., vasárnap - 11:32

Kollégák szoktak szörnyülködni, hogy meg se melegítem a kaját, és mondják, hogy fúúúj, fagyott zsír :) (Erre azt szoktam mondani, hogy majd megmelegszik belül, vagy Hofit idézem néha: "Mé'? Sz*r hidegen jön?" :) )

Valahol azért igazuk van, a dermedt, vagy hideg zsírt nehezebb emészteni, könnyebben megfekszi a gyomrot.

#529 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 26. 10:44

Idézet: debaj - Dátum: 2009. júl. 26., vasárnap - 10:40

Valahol azért igazuk van, a dermedt, vagy hideg zsírt nehezebb emészteni, könnyebben megfekszi a gyomrot.

Lehet benne valami: gondolom nem véletlenül melegítik meg a kaját.
De nem szoktam megérezi a különbséget hidegen vagy melegen.

#530 Felhasználó inaktív   7of9 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 26. 10:45

Idézet: EGOKA - Dátum: 2009. júl. 26., vasárnap - 11:27

Tévedés!

Az Ősök a Pegazus galaxisban laknak, ha nem tévedek.  :)
"Egy macskát mindenre megtaníthatsz, amit ő szeretne csinálni."
"Ha nem kérdeznek, ne válaszolj."

#531 Felhasználó inaktív   EGOKA 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 26. 10:51

Idézet: 7of9 - Dátum: 2009. júl. 26., vasárnap - 11:45

Miután elmentek a Földről.

Ez attól függ mit néztem legutóbb. Bár ma pont a Pegazusból származunk, holnap Kobolról.
<b>If you can't be famous, be infamous</b>
<a href='http://megmentesreerdemeshelyek.blogspot.com/' target='_blank'>Megmentésre érdemes helyek</a>

#532 Felhasználó inaktív   Daedalus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 26. 10:54

Mikike!

Azon nem gondolkoztál már, hogy a mátrixban, az álomvilágban ahol vagyunk teljesen felesleges olyan témákon töprengeni, hogy az ember növényevő-e vagy sem?
Sőt, hogy tovább vigyük a gondolatmenetet. Teljességgel felesleges enned, hiszen úgyis csak egy álomvilágban vagyunk.
Az sem biztos, hogy tényleges valónkban hasonlóan nézünk ki, mint itt a mátrixban és hasonló dolgokat fogyasztunk. :)
Daedalus is the Internet

#533 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 26. 10:56

Idézet: EGOKA - Dátum: 2009. júl. 26., vasárnap - 11:27

Tévedés!

Kobol 13. kolóniája bioorganikus Cylonok voltak akiket saját fellázadt kenyérpiritóik írtottak ki még a BSG előtt 2 ezer éve. Bár ha az vesszük a BSG bőrgépeit a 13. kolónia alkotta meg, a 12 kolónia túlélői meg hibridizálódtak a szöszi és a ferdeszemű modellekkel akkor tényleg a 13 kolónia túlélői.

Szerkesztette: Pitbull 2009. 07. 26. 11:02 -kor

Hazafi vagyok nem "Demokrata".

#534 Felhasználó inaktív   Daedalus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 07. 26. 10:57

Idézet: EGOKA - Dátum: 2009. júl. 26., vasárnap - 10:51

Miután elmentek a Földről.

Ez attól függ mit néztem legutóbb. Bár ma pont a Pegazusból származunk, holnap Kobolról.

Szíriuszról, Astar Sheran csillagflotta főparancsnokkal.  :D

Kép
Daedalus is the Internet

#535 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 07. 26. 10:57

Idézet: avman - Dátum: 2009. júl. 26., vasárnap - 11:20

áruld már el, az utóérő növényeknél mivel is kell tartósítani? a zölden leszedett banán utóérését szokták ugyan etiléngázzal gyorsítani, de az meg a növény egy természetes folyamat által történő becsapása.
a nemesítés, gyors fejlődés megint hülyeség. ennyi erővel szerintem termesszük újra az ősbúzát (ami nem egyenlő a tönkölybúzával, csak rengeteg hülyeség kering erről).
az már más kérdés, h a banánültetvényeknek van a világ ültetvényei közül az 1 ha-ra vetített legnagyobb gyomirtó és rovarirtó szer igénye.
én spec. nem is eszek évek óta.

A banán pont nem jó példa, rendben van.

A nemesítés meg nem hülyeség, csak olvasnod kéne róla, mielőtt nekiállsz osztani :D . A nagyobb gyümölcshús, a vegyszeres permetezéssel és hormonkezeléssel egybekötött, és gyorsított éréssel járó nevelés eredményeképpen a gyümölcsnek főként a víztartalma növekszik. Ahogy kevesebb cukor kerül elraktározásra benne (emiatt nem lesz olyan zamatos, mint az apró), úgy arányában kevesebb vitamin, nyomelem is. Azt pedig nálunk okosabb biológusok állítják, hogy az ősi fajták visszaszorulása és a termesztési sajátosságok okán a mai gyümölcsök vitamintartalma töredéke a pártíz évvel ezelőtti értékeknek.
Ennek az egésznek nem összeesküvéselmélet az alapja, hanem piacgazdaság. A hektáronkénti terméshozam növeélse a búzánál is óhatatlanul csökkenti a tonnénkénti hozam vitalitását, a föld már eleve kizsigerelt és vegyszerrel agyonkezelt, a homogén és belterjes termesztés miatt eleve vegyszerigénylővé válik szinte a termesztés. A tönkölybúza kevesebbet hoz, ez a baj vele, semmi más.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#536 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 07. 26. 10:58

Idézet: debaj - Dátum: 2009. júl. 26., vasárnap - 11:40

Dehát a gymrodban 37 fok van, ott vagy felolvad, vagy kihűl, szerkezetileg ugyanaz lesz, nem? :think: :D
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#537 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 26. 11:02

Idézet: didyman - Dátum: 2009. júl. 26., vasárnap - 10:57

A banán pont nem jó példa, rendben van.

Ú, bazz ... én meg minden héten tolok belőle 1-2 kg ... nem tudtam, hogy sok a vegyszer benne.

Idézet: didyman - Dátum: 2009. júl. 26., vasárnap - 10:57

A nemesítés meg nem hülyeség, csak olvasnod kéne róla, mielőtt nekiállsz osztani :D . A nagyobb gyümölcshús, a vegyszeres permetezéssel és hormonkezeléssel egybekötött, és gyorsított éréssel járó nevelés eredményeképpen a gyümölcsnek főként a víztartalma növekszik. Ahogy kevesebb cukor kerül elraktározásra benne (emiatt nem lesz olyan zamatos, mint az apró), úgy arányában kevesebb vitamin, nyomelem is. ...

Ebben lehet valami.
Az otthon termett alma zamatos, jó ízű.
Ha meg a zöldségesnél látok szép nagy, gusztusos almákat, akkor van hogy olyan az íze, mintha papírból volna. (Persze nem mindig, de volt már párszor ilyen negatív élményem)

Szerkesztette: Sparow2 2009. 07. 26. 11:04 -kor

#538 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 26. 11:02

Idézet: mikike - Dátum: 2009. júl. 26., vasárnap - 9:11

Zárható.

Kiderült, hogy a HWSW fórumozóit cseppet sem érdeklik a tények. Pontosabban, csak 2%-ot.
A maradék letagadja, hogy jellemzőek lennének rájuk azok a tulajdonságok, amik az utolsó (két) oszlopban olvashatók.
Ők bizonyára farkasra, rókára, krokodilra, vagy cápára hasonlítanak, nem emberek.
Vagy egyszerű MI programokkal van dolgom, amik az "anyád", meg a "höhö, ez hülyeség" kifejezések különböző változatait képesek generálni hozzászólásként.

Kérdezhetek?
Mi van a kannibálokkal? Vagy ők egy fejlett társadalom akiket megrontott a tudomány? Esetleg ők a cápák leszármazottai tényleg?

De hogy valami komolyat is írjak... ha a fenti írást te is annak szántad akkor felmerül bennem egy súlyos kérdés. Kezdek felelősséget érezni abban, hogy hagyom, olvasom, sőt, még bővítem is ezt a topicot a teljesen téves gondolataid megfékezése helyett.

Szerkesztette: vipisrac 2009. 07. 26. 11:03 -kor

#539 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 26. 11:04

Idézet: 7of9 - Dátum: 2009. júl. 26., vasárnap - 11:45

Ősök (Alteranok) az ORI-ok galaxisából jöttek először a Taurira, majd valami vírus miatt repültek el Atlantissal a Pegazusba.

#540 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 26. 11:05

Idézet: didyman - Dátum: 2009. júl. 26., vasárnap - 11:58

Dehát a gymrodban 37 fok van, ott vagy felolvad, vagy kihűl, szerkezetileg ugyanaz lesz, nem? :think: :D

Van felszívódás már a gyomornyálkahártyáról is, hidegen nem ugyanaz mint melegen.

Téma megosztása:

• (62 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.