HWSW Informatikai Kerekasztal: Az ember növényevő? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (62 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Az ember növényevő? Mi az egészséges a számunkra? Értékeld a témát: -----

Szavazás: Az ember növényevő? Ez az egészséges a számára? (160 felhasználó adott le szavazatot)

Az ember növényevő? Ez az egészséges a számára?

Vendégek nem láthatják a szavazást.
Voks

#821 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 08. 24. 15:58

Idézet: Schwarzmueller - Dátum: 2009. aug. 24., hétfő - 15:28

Elegge csunyan lehuztak a PETA-t

Eszemben sincsen védeni a petát, sötétzöldek...

Idézet

hanem a kovereket is kipeceztek maguknak. Ezzel a reklammal eleg sok uj ellenseget szereztek maguknak, foleg Ámerikaban. :)

Hát ott eleve nem nehéz, van kövér bőven... Viszont az, hogy fogadjuk el azokat a kövéreket, akik az életmódjuk miatt ilyenek, -mintha semmi furcsát nem látnánk rajtuk- pont akkora baromság mint a peta.
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#822 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 24. 17:29

Idézet: Zsul - Dátum: 2009. aug. 24., hétfő - 16:58

Eszemben sincsen védeni a petát, sötétzöldek...

Hát ott eleve nem nehéz, van kövér bőven... Viszont az, hogy fogadjuk el azokat a kövéreket, akik az életmódjuk miatt ilyenek, -mintha semmi furcsát nem látnánk rajtuk- pont akkora baromság mint a peta.

No igen, az eletmod egy fontos szempont. Viszont vannak olyanok, akik nem az eletmodjuk miatt koverek, hanem vmi betegseg miatt, az meg mas kerdes.

Anno a natgeo magazoinban lattam egy osszehasonlitast az 1950-es és 2000-es evekbeli kola,pattogatott kukorica es csoki meretek kozott. A kola 0,33rol 1,5literre not, a kukorica talan 0,5-1literrol 5literre, a csoki meg 10dekarol talan 40dekara.  :omg: Tenyleg nem csoda, hogy van boven kover ember.
Régebben csak úgy futottak utánam a nők, de ma már nem lopok retikült.....

#823 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 25. 09:05

Idézet: Schwarzmueller - Dátum: 2009. aug. 24., hétfő - 17:29

No igen, az eletmod egy fontos szempont. Viszont vannak olyanok, akik nem az eletmodjuk miatt koverek, hanem vmi betegseg miatt, az meg mas kerdes.

Anno a natgeo magazoinban lattam egy osszehasonlitast az 1950-es és 2000-es evekbeli kola,pattogatott kukorica es csoki meretek kozott. A kola 0,33rol 1,5literre not, a kukorica talan 0,5-1literrol 5literre, a csoki meg 10dekarol talan 40dekara.  :omg: Tenyleg nem csoda, hogy van boven kover ember.

Nem kötelező ezeket enni.
Én pl. se nem iszok kólát, se nem eszek csokit.

Az emberek nagy rész az életmódja miatt kövér.
És aki betegség miatt kövér az is sokat javíthat magán életmód váltással.

Be is ugrott most egy beszélgetés ismerős fiú és lány között.
A lány tetszelgett a srácnak, de elég zsíros volt.
A srác meg tudtára adta, hogy nem jönnek be a kövér nők neki.
Erre a lány még magyarázkodik:
- Igen, de én nem tehetek róla, mert hízásra hajlamos vagyok ...
- Auswitz-ban is voltak hízásra hajlamosak.
:)

Egyébként ismerek olyan lányt, ahol az egész család kövér. Anyuka, nővérei, mindenki.
Csak a lány nem. Rengeteget sportol, konditerembe jár, spinningel, plusz minden este futni jár. Meg koplal, mint állat. De úgy néz ki, hogy úúúúú. Tiszta szikár, száraz, nagyon élesen kockás hasa van és hozzá még izmos is szépen.
Hiába a kövérítő tényezők, ha akar az ember, akkor le tud fogyni. Persze több munkájába kerül, mint akinél nincsenek ilyen tényezők, de ilyen nincs, hogy nem tehetek róla.

#824 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 25. 09:11

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. aug. 25., kedd - 9:05

Hiába a kövérítő tényezők, ha akar az ember, akkor le tud fogyni. Persze több munkájába kerül, mint akinél nincsenek ilyen tényezők, de ilyen nincs, hogy nem tehetek róla.

Így van. Csak ugye egyszerűbb magyarázatot találni rá... Aki semmit nem mozog, de annyit kajál mintha egész nap szenet kéne lapátolnia az min csodálkozik?  :think:  :Đ

#825 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 25. 09:13

Idézet: Schwarzmueller - Dátum: 2009. aug. 24., hétfő - 18:29

Igen, de ok a koverek elhanyagolhatoan kis szazalekat teszik ki.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#826 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 25. 09:57

Idézet: Schwarzmueller - Dátum: 2009. aug. 24., hétfő - 18:29

De gondolom ők sem a levegőtől híztak el. Pláne divat mostanság mindenkinek erre fognia.
Az nevet utoljára, aki először üt.

#827 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 25. 12:58

Idézet: Schwarzmueller - Dátum: 2009. aug. 24., hétfő - 17:29

Én szoktam mondani ilyenkor, hogy akkor meg van oldva a nigériai probléma, csak azt kell elintézni, hogy elkapják ezt a betegséget... :rolleyes:

#828 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 25. 13:47

Latom fennakadtatok egy mondaton. :)
Nem vedeni akartam a kovereket, ha vki nem kepes kontrolalni az eveset, az megis erdemli. Amerikaban az orvosok mar ott tartanak, hogy bizonyos testsuly felett, ha nem tudnak venat szurni, akkor nem folytatjak a beteg gyogyitasat, vagy ha tenyleg nem tud/akar (kivant resz alahuzando), akkor azt mondjak neki, hogy hizzon meg X kilot es akkor a ballonos gyomorszukito operaciot az ottani TB allja. Egyik sem a legjobb megoldas. sot.

De legyen itt ez a kep, erdemes vegignezni, hogy egyes orszagok csaladjai mit es mennyit fogyasztanak hetente, ill mennyit koltenek elelmiszerre.
Kép

szerk.: forras

Szerkesztette: Schwarzmueller 2009. 08. 25. 13:55 -kor

#829 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 25. 13:58

Az utolsó két képen látható dolgok összesen kerülnek annyiba, amennyi ki van írva, vagy az összeg csak konkrétan arra vonatkozik, ami nem saját termés, hanem konkrétan pénzt adtak érte?

Más: a lengyel családnál az az apró kutya tényleg bepusszantja azt a kisasztalnyi kaját egy hét alatt? :Đ Nekem ugyan macskám van, de egy ekkora készlet legalább két hétig, de inkább egy hónapig kitart úgy, hogy még kövér is egy kicsit a dög :Đ

#830 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 25. 14:06

Idézet: leslie - Dátum: 2009. aug. 25., kedd - 10:57

De gondolom ők sem a levegőtől híztak el. Pláne divat mostanság mindenkinek erre fognia.

Nem egészen, azaz lehet, hogy egyeseknél igen, de messze nem mindenkinél.
Ugyanis csak az utóbbi időkben kezdenek rájönni, hogy sajnálatosan x embernél nem a kajálás vagy a mozgáshiány a probléma, hanem egyéb szervi / hormonproblémákra vezethető vissza a dolog.
Nem annyira egyszerű felfedezni sem a problémát.
Bevallom, én világéletemben dagadt voltam. (Van önkritikám...)
Ennek ellenére csináltam mindent, súlyok emelgetésétől kezdve a sok éven át elég rendesen edzésekre járósan röplabdázásig (amit nagyon is szerettem és nem is voltam béna) minden volt. Szóval mozogtam na. Fogyás nulla.
Most, ~1 éve valami miatt el kellett mennem orvoshoz, ahol egy új doki volt. Rámnézett, kapásból kérdezte voltam-e emiatt kivizsgáláson. Ahogy elbeszélgettem vele, elmondta, hogy csinálnak ilyen 1 napos vizsgálatokat, (6 óránkénti vérvétel stb.) ahol bizony nem egy emberről derült már ki ilyen hízási probléma. Ő beajánlott egy ilyenre, s bizony igaza is volt - igaz, a probléma továbbra is fennáll, de legalább tudni, hogy mitől. De több mint 30 évig ez senkinek eszébe nem jutott; sajnos a mai napig ez az alapvető hozzáállás, hogy biztos az ember tehet róla, hogy olyan amilyen, egyszerűen sokan nem is tudnak róla, hogy ez nem biztos, hogy így van.
42

#831 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 25. 14:28

Idézet: debaj - Dátum: 2009. aug. 25., kedd - 14:58

Az utolsó két képen látható dolgok összesen kerülnek annyiba, amennyi ki van írva, vagy az összeg csak konkrétan arra vonatkozik, ami nem saját termés, hanem konkrétan pénzt adtak érte?

Mindegyik kep alatt a vasarolt elelmiszer osszege van, gondolom az utolso ket kepen is az lehet.

#832 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 25. 14:36

Idézet: BigBear - Dátum: 2009. aug. 25., kedd - 15:06

...

Ha rendszeresen sportolsz es normaliasn eszel es ennek ellenere nem fogysz akkor a doki jo iranyba indult el es rad ervenyes a fenti erveles. De te vagy a kivetel, a baj az, hogy az is hormonzavarral takarozik, aki amugy ossze-vissza zabal es csak doglik a teve elott... :)

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#833 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 25. 14:41

Idézet: BigBear - Dátum: 2009. aug. 25., kedd - 14:06

Ennek ellenére csináltam mindent, súlyok emelgetésétől kezdve a sok éven át elég rendesen edzésekre járósan röplabdázásig (amit nagyon is szerettem és nem is voltam béna) minden volt. Szóval mozogtam na. Fogyás nulla.

Mert a fogyás szempontjából semmit nem számít az, hogy mennyit tesz valaki a lelkiismerete javára. Az számít, hogy a megfelelő módszert és diétét tudja-e kombinálni. Hiába edz valaki egy héten 10+ órát, ha az a fajta edzés nincsen rá hatással, nem ér el eredményt.

Leggyakoribb okok szvsz amiért az emberek nem tudnak fogyni:

-A kalóriabevitelt csak látszólag csökkentik (pl reggeltől estig koplalás, este jutalomcsülök)
-A kalóriabevitelt csökkentik, de tekintve, hogy előtte a szükségletük sokszorosát nyelik be max szintentartásra elég...
-Nem megfelelő mozgást választanak (gyúrás pont nem a fogyáshoz ideális :D)
-1-2 hét után eredményt várnak

És ilyenkor jön, hogy "de én már mindent megpróbáltam, ez sajnos genetika"...  Aha..  :omg:

#834 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 08. 25. 14:53

Idézet: debaj - Dátum: 2009. aug. 25., kedd - 14:58

Az utolsó két képen látható dolgok összesen kerülnek annyiba, amennyi ki van írva, vagy az összeg csak konkrétan arra vonatkozik, ami nem saját termés,

Olaszoknál meg ott az a sok pékáruféle, az még maszek sarki péknél is picsa drága.
Make love not Wor.

#835 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 08. 25. 16:29

blablabla :)

A termodinamika főtétele szerint: "Energia nem keletkezhet a semmiből és nem is tűnhet el, egy zárt anyagi rendszer energiakészlete a benne végbemenő változások ellenére állandó."

Magyarul. Lehet ideologizálni az elhízást, genetikusan, hormonálisan, akárhogy. A varázsszó a kalóriadeficit.

A különféle táplálékokkal azt energiát viszed be a szervezetedbe, ami a szervezeted működéséhez szükséges. Amennyiben több energiát viszel be, mint amennyit felhasználsz, az zsírként elraktározódik. Ha kevesebbet, akkor a hiányt az elraktározott zsírból pótolja.

#836 Felhasználó inaktív   El Kebir 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 25. 17:01

...Ugyanis csak az utóbbi időkben kezdenek rájönni...

Nézzük a jó oldalát!  ;) 
A táplálék hatékony feldolgozása és elraktározása szelekciós előnyt biztosít számodra egy esetlegesen bekövetkező armageddon után a túlélésben! :)
"Csak egy igazság létezik. A változatai - valótlanságok."
„Az ember akkor igazán ember, amikor játszik”
F. Schiller
„azelőtt kell cselekednünk, hogy valami drasztikus és visszafordíthatatlan megtörténik, nem pedig utána, mert akkor már nem biztos, hogy kontrollálni tudjuk.”
"A kommunista időkben nem számított, hogy alkalmas vagy-e egy munkára, csak az, hogy hűséges elvtárs vagy-e. Ma ugyanez van. Csak ma nem jó elvtársnak, hanem jó barátnak kell lenned."
Zsigerbeszéd http://server1.freep...ilmek&Itemid=54

#837 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 25. 19:28

De több mint 30 évig ez senkinek eszébe nem jutott; sajnos a mai napig ez az alapvető hozzáállás, hogy biztos az ember tehet róla, hogy olyan amilyen, egyszerűen sokan nem is tudnak róla, hogy ez nem biztos, hogy így van.

Ja, még szerencse, h az etiópoknál ilyen nincs.  :Đ Szal ne haragudj, sötét bunkó paraszt vagyok, de elhízni csak kajától lehet. Hormonok ide-oda. Maximum vkinek olyan az anyagcseréje, h 2-3x annyit beépít, mint más, ergo neki harmad annyit kell ennie. De ha vki csak sovány húst, és zöldséget eszik, az elhízni nem fog, arra mérget vehecc.

#838 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2009. 08. 25. 19:40

Idézet: Zsul - Dátum: 2009. aug. 25., kedd - 14:41

(gyúrás pont nem a fogyáshoz ideális :D)

erre ne vegyél mérget. mivel kalóriát égetsz el. csökkentett kalóriabevitellel párhuzamosan és többletenergia felhasználás mellett a szervezet zsírokból szabadít fel energiát. ennyi. ha az átlagember ésszerűen osztja be az étkezéseket, odafigyel arra, h mit eszik (rossz zsír semmi, csak megfelelő zsírsavak, összetett szénhidrátok és megfelelő mennyiségű fehérje) és emellett mozog, fogyni fog. az utána következő testszabászat már érdekesebb, mikor egy adott testrészt kell formálni.
az egész kultusz a diétamódszerekkel (szénhidrát/zsír/vércsoport/update és istentuggyamégmi 90% biznisz, 5% tudomány, 5% szerencse.
1 hónap, 2 naponta szimpla súlyzós edzés 1-1,5 óra, mellette kis úszás, bringa és 10 kilóval könnyebb vagyok. úgy, h igazából önkínzás sem edzés, sem kaja szintjén nem volt, soha nem voltam éhes, sőt, néha elcsábultam pizzára, ilyesmire. persze telezabálás az nem volt.
ja, de azért karnitin, hca, kolin és inzitol bejátszott.

Szerkesztette: avman 2009. 08. 25. 19:49 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#839 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 26. 06:56

Én meg január óta 8 kilócskát ledobtam, pedig mindent eszek, csak kevesebbet, és este nem nasizok. Ez azért van, mert lesérült a bal csuklóm, oszt csak heti 2 edzés van, ilyenkor kevesebbet is zabbantok.

#840 Felhasználó inaktív   Daihelyon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 26. 09:07

Azért az sem jó, hogy itt szinte kivétel nélkül mindenki átesett a ló túloldalára, mondván étrend és mozgás megváltoztatásával mindenki alakja megváltozhat. Tessék elfogadni, hogy vannak emberek, akik ha csak vízet isznak sem fogynak egy dekát sem, ilyen a hormon háztartásuk. Nem mondom, hogy minden kövér ember ilyen, csak van ilyen. Aki meg azzal viccelődik, hogy Afrikában kéne ezt a betegséget elterjeszteni...hadd ne mondjam ki milyen debilnek tartom. Nálunk nincs ilyen beteg szerencsére és nem kívánom senkinek sem, hogy ilyen betegségben szenvedjen bárkije, mert akkjor megtudná hol lakik az Úristen. Van különben a kövéreknek ellenpárja is, azok akik zabálnak és nem híznak meg sosem, csak őket sem irígylem. El lehet menni a legközelebbi pajzsmirigy szakrendelésre és kérdezősködni, aztán lehet gondolkodni, hogy mi is az, hogy betegség. (Nem egy vicces szitu, amikor az ember arra vár, hogy közöljék vele, hogy nem azért nem hízik, mert egészséges életet él. Szerencsére nekem minden negatív volt, ha még határeset, akkor is, így nem kell szúrkálnom magam.)
Egy milliárd légy is tévedhet.
Csak azért is.
"Üdvözlöm, az anyázáshoz kérem vegyen egy sorszámot és álljon be a sorba. Köszönöm megértését."

Téma megosztása:

• (62 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.