HWSW Informatikai Kerekasztal: Az ember növényevő? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (62 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Az ember növényevő? Mi az egészséges a számunkra? Értékeld a témát: -----

Szavazás: Az ember növényevő? Ez az egészséges a számára? (160 felhasználó adott le szavazatot)

Az ember növényevő? Ez az egészséges a számára?

Vendégek nem láthatják a szavazást.
Voks

#841 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 08. 26. 09:37

Idézet: Daihelyon - Dátum: 2009. aug. 26., szerda - 10:07

Tessék elfogadni, hogy vannak emberek, akik ha csak vízet isznak sem fogynak egy dekát sem, ilyen a hormon háztartásuk.

Ez fizikai képtelenség, örökmozgó nem létezik sajna.
Az nevet utoljára, aki először üt.

#842 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 26. 09:45

Idézet: leslie - Dátum: 2009. aug. 26., szerda - 10:37

Nem is kell léteznie. Ha a szervezet nem tudja elbontani a felhalmozódott zsírt (a betegséget ugye a tüneteiről vesszük észre, és az ilyen betegségeknek tipikusan az elhízás az egyetlen tünetük, előtte még a legjobb szándékkal és akarattal sem lesz tudomása a betegnek a bajról, az meg ugye önmagában is kóros állapot, amikor valaki minden lehetséges betegségre kivizsgáltatja magát), akkor ehet bármit a beteg, akkor sem fog lefogyni. Ha nem eszik semmit, akkor sem fogy, hanem legfeljebb éhenhal. Zsírbontás nélkül meg sportolhat napestig, kiválaszthatja a legmegfelelőbb mozgásfajtákat, akkor sem fog egy gramm zsírja sem lebomlani. Ez nem úgy megy, hogy te jóízűen bekajálod a vasárnapi ebédet, mert hét közben úgyis lemozgod. A diéta meg legfeljebb szinten tart, hogy tovább ne hízzon.

Egészséges emberként nehéz elképzelni ilyeneket. Hogy milyen érzés, amikor nem látsz, nem mozdul a lábad, bármit csinálsz, bűzös a leheleted, vagy éppen fogyni nem tudsz.

Szerkesztette: debaj 2009. 08. 26. 09:47 -kor

#843 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 26. 09:56

Idézet: leslie - Dátum: 2009. aug. 26., szerda - 9:37

Így van ;) Értjük mi, hogy van 0.005%-nyi eset ahol a pajzsmirigy tényleg katasztrófális dolgokat művel, de a többieknél bizony az van, hogy a csülköspacal finomabb mint a natur csirkemell, a máónikasót nézni meg könyebb mint mozogni...  :rolleyes:
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#844 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 26. 09:57

Idézet: Daihelyon - Dátum: 2009. aug. 26., szerda - 9:07

Azért az sem jó, hogy itt szinte kivétel nélkül mindenki átesett a ló túloldalára, mondván étrend és mozgás megváltoztatásával mindenki alakja megváltozhat. Tessék elfogadni, hogy vannak emberek, akik ha csak vízet isznak sem fogynak egy dekát sem, ilyen a hormon háztartásuk.

Auswitzban is biztos volt pajzsmirigybeteg ember.
Mégse nagyon voltak kövérek. Érted.

Ha többet eszel, mint amit elhasználsz, akkor hízol. Ha kevesebbet eszel, mint amit elhasználsz, akkor fogysz.
Persze az ember anyagcseréjétől függ, van aki könnyebben fogy (jobban raktározza a tápanyagot), van aki nehezebben.

Idézet: Daihelyon - Dátum: 2009. aug. 26., szerda - 9:07

... El lehet menni a legközelebbi pajzsmirigy szakrendelésre és kérdezősködni, aztán lehet gondolkodni, hogy mi is az, hogy betegség. (Nem egy vicces szitu, amikor az ember arra vár, hogy közöljék vele, hogy nem azért nem hízik, mert egészséges életet él. Szerencsére nekem minden negatív volt, ha még határeset, akkor is, így nem kell szúrkálnom magam.)

Én jártam ilyenen, képzeld el. Pár év óta éppen ilyen bajom van.
Mégse vagyok dagadt.
Látom magamon, hogy zsírosabb vagyok, mint évekkel ezelőtt, eltűnt az erezettség. Mondjuk sose voltam túl eres, pl. hasamban mellemben nem látszott ér. De most a bicepszemben, vállamban is éppen csak látszik.
Ha akarnék lefogynék simán, de az a nehézség, hogy rosszul csinálom, és eddig ahányszor próbáltam, mindig átbillentem: túl sok tömeg ugrott le rólam, és persze ilyenkor nem csak zsír, hanem izom is, és sokat gyengültem. Beindult a fogyás és nehéz volt megállítani.
Ha az erő nem számít, akkor fogyni nagyon egyszerű: mozogj többet, mint amit megeszel.

Ahogy Leslie mondta: örökmozgó nincs.

#845 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 26. 10:02

Idézet: debaj - Dátum: 2009. aug. 26., szerda - 9:45

Nem is kell léteznie. Ha a szervezet nem tudja elbontani a felhalmozódott zsírt ...

Ilyen betegséget még nem hallottam ... persze ettől létezhet ...
És 1000 emberből átlagban hány van? Egy? Vagy egy se, csak törtre jön ki az átlag?

#846 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 26. 10:02

Idézet: Zsul - Dátum: 2009. aug. 26., szerda - 10:56

Értjük mi, hogy van 0.005%-nyi eset ahol a pajzsmirigy tényleg katasztrófális dolgokat művel...

Nem, leslie arról beszélt, hogy ez a 0.005% is saját hibájából hízott el, és ha megfelelő életmódot folytatott volna, akkor nem lenne problémája a súlyával.

#847 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 26. 10:05

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. aug. 26., szerda - 11:02

És 1000 emberből átlagban hány van? Egy? Vagy egy se, csak törtre jön ki az átlag?

Nagy valószínűséggel törtre jön ki az átlag, de attól függetlenül a betegség létezik. Ezzel nem azt a 99.999%-ot akarom védeni, aki tényleg tudna tenni a javulásért, ha akarna, de nem szabad elbagatellizálni egy gyógyíthatatlan betegséget csak azért, mert kevés embert érint.

#848 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 26. 10:11

Idézet: Zsul - Dátum: 2009. aug. 26., szerda - 9:56

Így van ;) Értjük mi, hogy van 0.005%-nyi eset ahol a pajzsmirigy tényleg katasztrófális dolgokat művel, de a többieknél bizony az van, hogy a csülköspacal finomabb mint a natur csirkemell, a máónikasót nézni meg könyebb mint mozogni...  :rolleyes:

Nekem ilyen bajom volt évekig (most is van, csak most gyógyszert szedek és elvileg olyan, mintha minden OK volna), mégse híztam el.
Annyit láttam, hogy jobban zsírosodok és nehezebb letolni a zsírt magamról.
De azért nem az volt, hogy lehetetlen.

#849 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 26. 10:11

Idézet: debaj - Dátum: 2009. aug. 26., szerda - 11:02

Nem, leslie arról beszélt, hogy ez a 0.005% is saját hibájából hízott el, és ha megfelelő életmódot folytatott volna, akkor nem lenne problémája a súlyával.

Lóizét. Azt írták, h ha vki csak vizet iszik, az hízik. Hát egy nagy izét. Aki csak vizet iszik, az maximum meghal, de h nem hízik, az tuti.

Nem kell vedelni a züccsiket, nyakalni a csokikákat. Aki hízásra hajlamos, az egyen sovány husit zöldséggel, és kalap, fogyni fog. Az összes elhízott nép nem lehet beteg. Maximum fejben...

#850 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 26. 10:15

Idézet: debaj - Dátum: 2009. aug. 26., szerda - 10:05

Nagy valószínűséggel törtre jön ki az átlag, de attól függetlenül a betegség létezik. Ezzel nem azt a 99.999%-ot akarom védeni, aki tényleg tudna tenni a javulásért, ha akarna, de nem szabad elbagatellizálni egy gyógyíthatatlan betegséget csak azért, mert kevés embert érint.

Azért a nagy átlagnál az van, hogy egyszerűen lusta.

Benne van az emberben (meg az állatokban is), hogy raktározni kell az energiát.
Amíg csak korlátozottan volt meg erre a lehetőség, addig volt egy határ, amitől nem tudott meghízni az ember. (Pl. a középkorban a földesúrnak volt nagy bele, mert neki volt elég kajája meg dolgoznia sem kellett)
De ma már bárki ehet bármennyit, és a természet parancsa a raktározás. Ha nem figyel oda az ember és nem tesz ellene, akkor elhízik.

#851 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 26. 10:16

Idézet: debaj - Dátum: 2009. aug. 26., szerda - 10:05

Nagy valószínűséggel törtre jön ki az átlag

Mivel adatot nem adhatok ki, ezért csak megerősítem: törtre jön ki erősen... Nem húztam statisztikát, de kb tudom fejből a havi betegforgalmakat ambulanciánként, és ha elosztom az ellátási területtel akkor nyilvánvaló az eredmény. (nem, nem zavar be más, akinek nem ilyen jellegű a gondja az nem ide hanem a diabra megy...)
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#852 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 26. 11:31

Idézet

Ilyen betegséget még nem hallottam ... persze ettől létezhet ...

Idézet

B2-vitamin

A B2-vitamin vízben oldódó vitamin, riboflavin névvel is illetik. A szervezetben betöltött szerepe sokrétű, főleg az aminosavak (a fehérjék építőelemei) és a zsírsavak lebontásában, ezen kívül a szöveti légzésben, az oxidatív funkciókban és a méregtelenítésben tölt be fontos szerepet. Az emberi bélflóra is termel B2-vitamint, ezért hiányállapotai is ritka. Szintén előfordulhat, hogy egy hosszantartó úgynevezett szélesspektrumú antibiotikumokkal végzett kezelés miatt hiány lép fel belőle.

Idézet

Ahogy az ember életkora évről-évre növekszik, gyakran a testsúlya is követi ezt. Ennek oka lehet az egészségtelen életmód, a csökkenő testmozgás és a helytelen táplálkozás. Hozzájárul az is, hogy a zsírok lebontásának képessége a korral együtt romlik

Mert lehet, hogy nem is betegség:think:

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#853 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 26. 12:06

Idézet: avman - Dátum: 2009. aug. 25., kedd - 20:40

az egész kultusz a diétamódszerekkel (szénhidrát/zsír/vércsoport/update és istentuggyamégmi 90% biznisz, 5% tudomány, 5% szerencse.

Nem mindig. Nem reklámozni akarom, de nekem pl. az Atkins-féle diéta bejött: szinte akármennyit lehet burkolni, még zsírosat is lehet enni módjával (ez a koleszterint viszi csak): húsok, zöldségek. Csak a szénhidrátot (rizs, gabonafélékből készült ételek, keményítőt tartalmazó ételek, cukrok, cukros gyümölcsök, stb, hüvelyes növények általában) kell kerülni. A szénhidrát beépül zsírszövetté, míg a többi nagy részben kiürül. Hatékony diéta, de egyrészt nem olcsó, másrészt egészségtelen.

Annyival érdemes kiegészíteni, hogy enni kell néhanapján szénhidrátot is, mert szüksége van rá a szervezetnek. De csak módjával és sosem szabad fehérjével együtt enni. Ezt a részt szétválasztó diétából vettem át.

Már mozgás nélkül is elég hatékony, de ha egészséges testmozgással, sportolással is párosul, akkor csodákat tesz.

Zsul már írta, de kiegészítem. A fogyókúrázók többsége az alábbi hibákat követi el:
- nincs elég akaraterejük, az első nehézségnél feladják
- fegyelmezetlenek (elcsábulnak, jutalom- és vétkező napokat iktatnak be, stb.)
- türelmetlenek, sietnek (a súlyt felszedni is IDŐ!)
- részeredményektől felbuzdulva (hú lement 10 kiló) hamar abbahagyják, zabálásba kezdenek és secperc visszahízzák
- csak csodaszerekre alapoznak
- nem mozognak, nem változtatnak az életmódjukon alapvetően, nem tudnak elszakadni a pótcselekvésektől

Tényleg elég kevesen vannak, akik eü okokból híznak el. A kort ne vegyük ide, mert relatív. 50-60 felett indokolható egy kis túlsúly a korral, de a bálna effektus az soha.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#854 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 26. 12:59

Idézet: Eleanor - Dátum: 2009. aug. 26., szerda - 11:31

Mert lehet, hogy nem is betegség:think:

Igen, ahogy öregszik az ember, lassul az anyagcseréje.
De rendszeres mozgással ez a folyamat is lassítható, megfelelő edzéssel időskorban is növekedhet az anyagcsere.

Meg egyáltalán nem arról van szó, hogy ne tudna zsírt ledolgozni, csak lassabban.

#855 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 26. 13:08

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. aug. 26., szerda - 12:06

Nem mindig. Nem reklámozni akarom, de nekem pl. az Atkins-féle diéta bejött: szinte akármennyit lehet burkolni, még zsírosat is lehet enni módjával (ez a koleszterint viszi csak): húsok, zöldségek. Csak a szénhidrátot (rizs, gabonafélékből készült ételek, keményítőt tartalmazó ételek, cukrok, cukros gyümölcsök, stb, hüvelyes növények általában) kell kerülni. A szénhidrát beépül zsírszövetté, míg a többi nagy részben kiürül. Hatékony diéta, de egyrészt nem olcsó, másrészt egészségtelen.

Annyival érdemes kiegészíteni, hogy enni kell néhanapján szénhidrátot is, mert szüksége van rá a szervezetnek. De csak módjával és sosem szabad fehérjével együtt enni. Ezt a részt szétválasztó diétából vettem át.

Már mozgás nélkül is elég hatékony, de ha egészséges testmozgással, sportolással is párosul, akkor csodákat tesz.

Zsul már írta, de kiegészítem. A fogyókúrázók többsége az alábbi hibákat követi el:
- nincs elég akaraterejük, az első nehézségnél feladják
- fegyelmezetlenek (elcsábulnak, jutalom- és vétkező napokat iktatnak be, stb.)
- türelmetlenek, sietnek (a súlyt felszedni is IDŐ!)
- részeredményektől felbuzdulva (hú lement 10 kiló) hamar abbahagyják, zabálásba kezdenek és secperc visszahízzák
- csak csodaszerekre alapoznak
- nem mozognak, nem változtatnak az életmódjukon alapvetően, nem tudnak elszakadni a pótcselekvésektől

Tényleg elég kevesen vannak, akik eü okokból híznak el. A kort ne vegyük ide, mert relatív. 50-60 felett indokolható egy kis túlsúly a korral, de a bálna effektus az soha.

A szénhidrátnak az a része tárolódik el zsírként, amit nem használ el az ember azonnal.
Pl. edzés utén ehetsz bármennyi szénhidrátot, ami belédfér.

Másrészt különbséget kell tenni a gyors felszívódású szénhidrátok és a lsssú szénhidrátok között.
A gyors szénhidrát (szőlőcukor) nagyon gyorsan felszívódik, a szerevezet nem tudja mindetfelhasználni gyorsan, elkezdi raktározni. A gyors szénhidráttól megemelkedik a vércukorszint, és hirtelen megemeli az inzulinszintet.
Az inzulin anabolikus hormon, a zsírraktározást és a fehérjeszintézist segíti. Ezért nem jó egyszerre szénhidrátot és zsírt enni: a zsír jobban felszívódik.
Fehérjéhez érdemes némi szénhidrát, amitől a fehérje jobban beépül az izomba. (Ha sok a szénhidrát, akkor meg a fehérje az emésztéskor károsodik, ezért túl sok sem jó.)

A lassú felszívódású szénhidrátok lassabban szívódnak fel, nem okoznak akkora inzulin lökést, és közben folyamatosan használja a szervezet.

Egyébként a szervezet képes szénhidrátot előállítani fehérjéből.
Különben 1/2 - 1 napi éhezés után éhenhalnánk, mert kb. annyi szénhidrát tartalék van a testben.

#856 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 26. 13:41

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. aug. 26., szerda - 13:59

De rendszeres mozgással ez a folyamat is lassítható, megfelelő edzéssel időskorban is növekedhet az anyagcsere.

Látom a huszonévesen kipurcanó focisták sorozatán...  az edzés az valami tornatanárduma?

Mert leginkább a pénzre hajaz, s nem az értelmes életre.  ;)

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#857 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 26. 13:46

Nagyon sokat számít, hogy kinek milyen az anyagcseréje!
Nekem szó szerint 13-14 évig hasmenésem volt (minden nap 13-14 éven át), és ha rendesen ettem, akkor híztam is. Másnak 1 hétig hasmenése van, és kilókat fogy.
Szóval van aki sokkal hatékonyabban kinyeri a kajából az energiát mint mások.
Persze amikor már nem éreztem jól magam, akkor odafigyeltem a kajára és felpattantam a szobabringára napi egy órát, és 4-6 hónap alatt lement 10 kiló.
Óvatosabban kell enni, és mozogni kell, ha valaki fogyni akar.
Arról már nem is beszélek, hogy nincs vastagbelem, és így is csak hízok. :D
Szóval megint fel kell pattani a bringára! :smoker:

#858 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 26. 14:12

Idézet: Eleanor - Dátum: 2009. aug. 26., szerda - 13:41

Látom a huszonévesen kipurcanó focisták sorozatán...  az edzés az valami tornatanárduma?

Mert leginkább a pénzre hajaz, s nem az értelmes életre.  ;)

Persze ésszel kell sportolni, tudod: arany középút.
A focisták túlterhelik magukat. Nagyon magas intenzitással mozognak (sprint-kocogás-sprint-kocogás, aki fogyni akar próbálja ki).
Én mindenkinek ezt tanácsolom, aki fogyni akar, és kérdezi hogyan: fuss. (A legtöbb embernek ez nem tetszik, de végülis bármi mozgás megteszi) A legtöbb energia a futáshoz kell. Főképp váltófutáshoz: folyamatos futásnál az intenzitás beáll egy szintre, amit a szervezet folyamatosan bír. Váltófutásnál viszont nagyon magas intenzitású részek váltakoznak alacsonyabb intenzitású részekkel, összességében több energát használ el a szervezet, mert a magas intenzitás hatása akár több óráig is megmaradhat.

Miért tornatanárduma? :think:

#859 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 26. 14:14

Idézet: Eleanor - Dátum: 2009. aug. 26., szerda - 14:41

Látom a huszonévesen kipurcanó focisták sorozatán... 

Annyi bogyesztól ne is csodálkozz, h szívrohamot kap pl.

#860 Felhasználó inaktív   Daihelyon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 26. 14:33

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. aug. 26., szerda - 10:57

Auswitzban is biztos volt pajzsmirigybeteg ember.
Mégse nagyon voltak kövérek. Érted.

Látom ott voltál, vagy mi, ha már ennyire tudod, hogy milyenek voltak ott a körülmények. (Meg ezzel példálózni, khm...amit gondolok erről is, azt nem írom le, annyit nem ér a figyelmeztetés.)

Amíg minden rendben, csináljátok, amit, osztjátok az okosságot, mert ti aztán értetetek hozzá, de csak egyszer kell, hogy beüssön krach, na olyankor nem szokott okos lenni, aki korábban tudott mindent.

Mindegy, hagyjuk. Ennyi okos ember között inkább nem is mondok többet.
Egy milliárd légy is tévedhet.
Csak azért is.
"Üdvözlöm, az anyázáshoz kérem vegyen egy sorszámot és álljon be a sorba. Köszönöm megértését."

Téma megosztása:

• (62 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.