HWSW Informatikai Kerekasztal: Nyomjuk le a Google-t! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (6 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Nyomjuk le a Google-t! Magyar lesz a jövő keresője? Értékeld a témát: -----

#61 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 08. 07. 08:48

Idézet: Zseniális Teknős - Dátum: 2009. aug. 6., csütörtök - 21:50

Van persze a közjegyzős megoldás, de ők nem fognak azért fizetni egy közjegyzőt hogy meghallgassanak, egy lehet hogy jó ötletet. Én meg ha mindenkinek aki meghalgat, fizetek egy közjegyzőt gyorsan eladhatom a házat.

Közjegyzőt csak egyszer kell fizetni, onnantól a hitelességet nem lehet többé visszamenőleg vitatni. A közjegyző nem túl drága, abba a pár ezer forint dokumentumkiállítási díjba, vagy egy kicsit drágább letéti díjba nem halsz bele. De a közjegyző kiváltható, ha a szerződést vagy okiratot (miszerint a te ötletedről van szó), legalább 2 tanú hitelesíti, de lehet több is, mondjuk 2 tanú az ő részükről, 2 a te részedről. A tanúk semmibe nem kerülnek. A közjegyző mindenképp biztonságosabb megoldás, mert a tanúk később manipulálhatóak lefizetéssel, fenyegetéssel, stb.

De ez a hitelességi módszer csak azt biztosítja, hogy az algoritmus a nevedhez fog fűződni. Nem tiltja meg, hogy az érdeklődő "meglépjen" vele. Ezért azt ajánlom, hogy vegyél be egy programozót, együtt, közös műként, szoftver formájában megcsináljátok. Vagy te egyedül leprogramozod. Ezt, mint szoftvert utána mindenképp védeni fogja a szerzői jog (Szjt. 1. § (2) bek. c) pont). Nem mintha ez nem vetne fel később jogi problémákat a lekoppintás és a programozótárssal való osztozkodás kérdésében.

Ellenőrző összegből az MD5-öt felejtsd el, mert hamisítható. A rar pedig nem erre való. Helyette inkább legyen SHA-512 ellenőrző összeg. Vagy ha biztosra akarsz menni, akkor 7-Zip tömörítővel előbb betömöríted a dokumentumot AES-256 bites titkosítással és csak utána képzel SHA ellenőrző összeget.

Komoly dolgot nem lehet úgy maximum profittal eladni, hogy még a legminimálisabb befektetést sem vagy hajlandó rááldozni.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#62 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 07. 10:13

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. aug. 7., péntek - 9:48

...
Komoly dolgot nem lehet úgy maximum profittal eladni, hogy még a legminimálisabb befektetést sem vagy hajlandó rááldozni.

És a megtérülési idő is létező dolog, gyakran években jön ki. Addig pedig sokminden kiderül.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#63 Felhasználó inaktív   Zseniális Teknős 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 08. 07. 12:18

Idézet: Warrior - Dátum: 2009. aug. 7., péntek - 8:14

Azt mondtad, hogx egy kezdőnek néhány hét. Akkor nem nagy szám. Bárki megcsinálja, te miért nem kezded el, neked is csak néhány hét lenne, s azonnal látnál eredményt.

Ezt a remek érvedet már másodszorra hozod fel, és először nem véletlenül nem válaszoltam rá. Ugyanis ez a ki mit mondott, miért, és hogyan mondta parttalan vitákhoz szokott vezetni.
Megfigyelted már, hogy ha két ember vitázik és az egyik be akarja bizonyítani a másikról hogy hülye, a fő érvek mindig így kezdődnek: Azt mondtad... és utána következik az idézet, rendszerint pontatlanul vagy szöveg környezetből kiemelve. Ezen aztán órákig lehet szájat tépni. Különösen Ha valami olyat mondott az illető ami csak egy nem túl átgondolt becslés, és lényege nem a pontos érték, hanem csak csak valaminek az illusztrálása. Például hogy nem egy bonyolult dologól van szó.  De ha ezen akarsz lovagolni legyen. Most végül is elég kevés a hozzászólás.Először is pontosítsunk:
Azt mondtam hogy egy kezdő programozónak. A hangsúly a programozón van. Tehát olyan emberen aki már tud programozni(végig seggelt egy főiskolát vagy legalább egy felső fokú tanfolyamot.) de még gyakorlata nincs. Nos én nem ilyen vagyok. PHP-ben megcsinálom amit kell, Egyszerűbb java szkriptek sem fognak meg, Ajaxos technikát is használtam már, de még nagyon messze vagyok a programozó szinttől. Különösen a szoftver fejlesztés részétől. Egyébként meg minek kínlódjak olyasmivel amit nálam sokkal jobban és sokkal gyorsabban meg csinálnak hozzáértő emberek, ha odáig fajul a dolog. Ha meg nem érdekel senkit az ötletem, akkor meg pláne minek kínlódjak vele. Akár csak néhány hetet is.

#64 Felhasználó inaktív   Zseniális Teknős 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 08. 07. 12:29

Idézet

A közjegyző nem túl drága, abba a pár ezer forint dokumentumkiállítási díjba...

Kétszer voltam eddig közjegyzőnél, egyszer 30 egyszer 60 ezer forintomba került, és ezt több cégnél is el kellene játszani. Irigyellek ha ez neked nem tétel.  Ráadásul ezzel is csak ugyanazt tudom bizonyatani, mint az aláírt rar-al. Hogy az ötletem átadtam. Készséggel elismerem hogy a rar nem erre való., de konkrétan miért is nem? És mivel is jobb a 7zip? Az MD5 amúgy is csak kósza ötlet volt.

#65 Felhasználó inaktív   Zseniális Teknős 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 08. 07. 12:34

Idézet

Komoly dolgot nem lehet úgy maximum profittal eladni...

Nem kell maximum profit. Szerény profit is jó lenne. Ha a befektetett időmet egy ezer forintos óradíjjal megkapom már boldog leszek.

#66 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 07. 12:40

Idézet: Zseniális Teknős - Dátum: 2009. aug. 7., péntek - 13:18

...
Megfigyelted már, hogy ha két ember vitázik ...

Nem vita volt. Csak a saját állításaidban véltem felfedezni ellentmondásokat. Én a kérdést is megkérdőjelezem.

:offtopic: Ha számomra nincs elég paraméter ahhoz, hogy valamit hitelesnek ítéljek, akkor tetszik vagy sem, nem fogom elhinni. Műszaki beállítás, talán kevés fantázia. De cserébe kevesebben vertek át. Márpedig ebben a topicban nem nagyon volt elegendő paraméter, max. számodra. Ezért kérdezek ilyesmiket. Szerintem teljesen helyénvaló. Hogy is fogadhatnék el valamit létezőnek, amiről váltig állítja egyvalaki, hogy létezik, de semilyen bizonyítékkal nem szolgálhat? :)
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#67 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 07. 12:42

Idézet: Zseniális Teknős - Dátum: 2009. aug. 7., péntek - 13:34

Nem kell maximum profit. Szerény profit is jó lenne. Ha a befektetett időmet egy ezer forintos óradíjjal megkapom már boldog leszek.

:offtopic: Már nem azért, de egy forradalmian új technológiával a fejben, 1000Ft-os óradíjról beszélni... OK, végülis nem vagyok ellened, éppenhogy sarkallni akarlak. Az emberben azért felmerül pár gondolat - többek között kíváncsi.

Szerkesztette: Warrior 2009. 08. 07. 12:44 -kor

#68 Felhasználó inaktív   Zseniális Teknős 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 08. 07. 13:03

Már nem azért, de egy forradalmian új technológiával a fejben, 1000Ft-os óradíjról beszélni.

Elég gáz... Magyarország 2009.
Ha számomra nincs elég paraméter ahhoz, hogy valamit hitelesnek ítéljek, akkor tetszik vagy sem, nem fogom elhinni.

Idézet

Nem kell elhinni.Ez a dolog nem a hitről szól. Valószinűleg nem te fogsz fizetni érte tehát átverni sem tudlak. Fogd fel tisztán elméleti problémaként.

#69 Felhasználó inaktív   Zseniális Teknős 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 08. 07. 13:07

Hát ez az idézet dolog nem nagyon sikerült...
Meg nyomok már néhány smile-t is, mert kezdenek nagyon merevek lenni a hozzászólásaim. :)  :cool:  :respect:  :think:  ;)  :)  :)  :)

#70 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 07. 13:34

Ha meg nem érdekel senkit az ötletem, akkor meg pláne minek kínlódjak vele. Akár csak néhány hetet is.

Maradjunk ennél....

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#71 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 08. 07. 13:48

Ha meg nem érdekel senkit az ötletem, akkor meg pláne minek kínlódjak vele. Akár csak néhány hetet is.

1. mondtam, hogy hamar feladtad.

Ilyen ötlettel nézd meg hány feltalálónk küzködött el éveket. HWSW-n ne várd a sült galambot, meg a nagy tutit, de azt sem nagyon, hogy valaki csak kínlódjon vele, de nem Te? Ugyanmár. Ráadásul ha jól gondolom nem csak plugin kérdése, hanem szerver, meg ottani kiszolgálás, meg infrastruktúra.
Make love not Wor.

#72 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 07. 13:55

Idézet: Zseniális Teknős - Dátum: 2009. aug. 7., péntek - 13:29

Kétszer voltam eddig közjegyzőnél, egyszer 30 egyszer 60 ezer forintomba került, és ezt több cégnél is el kellene játszani. Irigyellek ha ez neked nem tétel.  Ráadásul ezzel is csak ugyanazt tudom bizonyatani, mint az aláírt rar-al. Hogy az ötletem átadtam. Készséggel elismerem hogy a rar nem erre való., de konkrétan miért is nem? És mivel is jobb a 7zip? Az MD5 amúgy is csak kósza ötlet volt.

Ha megnézed volna az általam mellékelt, mindössze 3 oldalas jogszabályt, akkor láthattad volna, hogy jóval 10 ezer forint alatt lenne esetedben a közjegyző díja. A 7-Zip annyival jobb a Rar-nál, hogy teljesen ingyenes, jobban tömörít, tud 256 bites AES titkosítást, míg a Rar csak 128 biteset tud (úgy emlékszem +16 bites kulcserősítéssel). Tömörítő pedig nem való ellenőrző összeg előállításához. Se a Rar, se a 7-Zip, se másik. Csak a dokumentumot lehet velük elzárni illetéktelenek elöl, az általuk használt CRC nem jó hitelesítésre.

Előbb-utóbb meg kell bíznod valakiben, vagy szerződni kell vele (titoktartás, hitelesítés, jutalék ajánlása a bevételből), mert anélkül senki nem programozza le neked. Vagy csináld meg magad. Ha már programoztál PHP, Java nyelveken és az Ajax sem ismeretlen számodra, akkor el fogsz vele boldogulni. Sok főiskolát vagy felsőfokú tanfolyamot kiseggelt, tapasztalatlan ember annyit sem programozott, amennyit feltehetőleg te programoztál, ha már volt dolgod ennyi mindennel.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#73 Felhasználó inaktív   Zseniális Teknős 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 08. 07. 20:07

Idézet

mondtam, hogy hamar feladtad.

Ezt honnan veszed?
a hozzászólásod többi része lerágott csont.

Idézet

7-Zip annyival jobb a Rar-nál, hogy teljesen ingyenes, jobban tömörít, tud 256 bites AES titkosítást..
Ha más hozzászólás nem jön a témában meggyőztél, a 7zip jobb a rar-nál. :respect:
Lehet hogy én is megtudnám egyedül csinálni... De eleve nem azzal indítottam  hogy egyedül akarok keresőt csinálni, hanem hogy el akarom adni az ötletem. Egyszerűen nem akarom elhinni hogy senkit nem érdekel egy jó ötlet. Mindenesetre igy már kezd érthető lenni mitől van válság... Most persze jöhettek azzal hogy semmi konkrétumot nem árulok el, De ez egyrészt nem igaz. Ami információt kiszivárogtattam abból már lassan össze lehetne rakni. Másrészt pont az lenne a lényeg hogy, hogy jussak el olyan emberekhez akikkel már konkrétumokról is szó eshet.  Vagy kitalálok valamit, gondosan dokumentálom és felteszem a világhálóra,  hátha valaki fizet érte. :omg:  Ez lenne a nagy stratégia? :think:

#74 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 07. 20:15

Idézet: Zseniális Teknős - Dátum: 2009. aug. 7., péntek - 21:07

Egyszerűen nem akarom elhinni hogy senkit nem érdekel egy jó ötlet.

Ellenben volt ilyen TVműsor is, előadtad a tutit, ha látták benne a fantáziát, akkor beszálltak összeggel. Nagy befektetőt, szoftveres céget kellene megkeresni, de talán a Google jó ötlet lenni, ott felvetted már a kapcsolatot?
Make love not Wor.

#75 Felhasználó inaktív   Zseniális Teknős 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 08. 07. 21:36

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. aug. 7., péntek - 20:15

Ellenben volt ilyen TVműsor is, előadtad a tutit, ha látták benne a fantáziát, akkor beszálltak összeggel. Nagy befektetőt, szoftveres céget kellene megkeresni, de talán a Google jó ötlet lenni, ott felvetted már a kapcsolatot?

Voltam annak a  tv műsornak a válogatásán. Akkoriban kezdett elterjedni az ADSL. Egy lebutított PC-t akartam gyártani. Monitor helyett tv, egér helyett  Távkapcsoló. Wap jelelgű de azért jobb minőségű oldalakon lehetett volna információkhoz jutni. A tv műsoroktól a buszmenetrenden át a receptekig. Lehetett volna rajta , online filmet kölcsönözni, videós tartalmat nézni, pizzát és egyebet rendelni...  Kár bele menni a fikázásba. Már akkor sem ez volt a legjobb ötletem. De ebbe lehetett volna a legtöbb pénzt belenyomni. Én meg gondoltam ha már lúd legyen kövér, ide nekem azt a kezdő pár száz millát. A többit majd később.. A beharangozóban nem szerepelt hogy csak egy két millióró van szó.
Azóta jórészét az IP-tv megvalósította. Egyébként maguk az ötletek ott senkit nem érdekeltek. Megfigyelted kik nyertek? És mi lett az ötletükből?
Fentebb már vázoltam miért nem írok a Google-nek. Előb a szörcs-el próbálkozom. Mélyen hallgatnak. De ha már itt tartunk te mit írnál nekik?

#76 Felhasználó inaktív   Zseniális Teknős 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 08. 07. 21:38

Idézet

Nagy befektetőt, szoftveres céget kellene megkeresni,

Hogy keresel meg ilyeneket?

#77 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 07. 22:11

Idézet: Zseniális Teknős - Dátum: 2009. aug. 7., péntek - 22:36

A tv műsoroktól a buszmenetrenden át a receptekig. Lehetett volna rajta , online filmet kölcsönözni, videós tartalmat nézni, pizzát és egyebet rendelni...  Kár bele menni a fikázásba. Már akkor sem ez volt a legjobb ötletem. De ebbe lehetett volna a legtöbb pénzt belenyomni. Én meg gondoltam ha már lúd legyen kövér, ide nekem azt a kezdő pár száz millát.

Nem az IPTV valósította meg, ez a dolog jóval előbb létezett. settopbox jellegű cuccok, svédeknél sorban bukott, akkor jött ide egy cég, akik MLM rendszerben szerették volna terjeszteni, TVre dugható, neten át működős interaktív izé, személyi asszisztenssel, telefoncsomagválasztóval, biztosítási tanácsadóval, satöbbivel.

Akkor elmondtam a hátrányait több 100 ember előtt, és azt is, miért nem fog ez megvalósulni. Kiröhögtek. Azóta párral találkoztam, megkérdzetem, erre legyintettek, hogy meghalt az ötlet, kurvannyáz, hogy befizettek a tanításokra 30k-t, de egy működőképes berendezésig nem jutottak el.

Ez most volt 10 éve, arról meg csak álmodani lehet, hogy "hoci ide a pár száz millát", azért nagyon keményet kell villantani, ha nekem így röviden összerakható dolgom lenne, akkor örültem volna a "szaros" 1-2milliónak is, mert legfeljebb utána a cég vagy keres rajt, de ha nem, akkor is van egy szép summám. Akkor majdnem 3 éves fizunak felelt meg.

Én azt írnám meg, amit itt előadtál. Van egy ötlet, forradalmasítani kellene a dolgot, hajlandóak-e közreműködni, vagy mi a többi konstrukció, ha félsz, hogy valaki lenyúlja, aztán hoppon maradsz.

Hidd el, kis cégeket is ezért szoktak felvásárolni, mert ötlet van benne.
Make love not Wor.

#78 Felhasználó inaktív   Zseniális Teknős 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 08. 08. 12:09

Idézet

Akkor elmondtam a hátrányait több 100 ember előtt, és azt is, miért nem fog ez megvalósulni.Kiröhögtek...

Egyre jobban emlékeztetsz az apámra. Őneki van ilyen csodálatos képessége, hogy bármiről meg tudja mondani hogy nem fog sikerülni. A sztori amúgy nem túl életszerű, nálunk sajnos nem azt szokták kinevetni aki a bukást jósolja.  10 évvel ezelőtt még elég szűk réteg kiváltsága volt a szélessáv, anélkül tartalom szolgáltatásban gondolkodni...
  Szerintem mégis inkább az IP Tv csinálta meg. Ők is csak részben. Nem nagyon vontak be más szolgáltatókat.
A mostani ötletemhez én is örülnék egy két millának...

#79 Felhasználó inaktív   Szörcs 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 08. 08. 13:22

Idézet: Zseniális Teknős - Dátum: 2009. aug. 7., péntek - 21:36

Voltam annak a  tv műsornak a válogatásán. Akkoriban kezdett elterjedni az ADSL. Egy lebutított PC-t akartam gyártani. Monitor helyett tv, egér helyett  Távkapcsoló. Wap jelelgű de azért jobb minőségű oldalakon lehetett volna információkhoz jutni. A tv műsoroktól a buszmenetrenden át a receptekig. Lehetett volna rajta , online filmet kölcsönözni, videós tartalmat nézni, pizzát és egyebet rendelni...  Kár bele menni a fikázásba. Már akkor sem ez volt a legjobb ötletem. De ebbe lehetett volna a legtöbb pénzt belenyomni. Én meg gondoltam ha már lúd legyen kövér, ide nekem azt a kezdő pár száz millát. A többit majd később.. A beharangozóban nem szerepelt hogy csak egy két millióró van szó.
Azóta jórészét az IP-tv megvalósította. Egyébként maguk az ötletek ott senkit nem érdekeltek. Megfigyelted kik nyertek? És mi lett az ötletükből?
Fentebb már vázoltam miért nem írok a Google-nek. Előb a szörcs-el próbálkozom. Mélyen hallgatnak. De ha már itt tartunk te mit írnál nekik?

Szervusztok,

Mi eddig nem kaptunk semmilyen emailt Teknőstől, jó címre lett küldve?

Igazából az nem világos, hogy miért lenne szüksége a Szörcsnek Teknős ötletére. Ugyanis, jelenleg egy egész jól, gyorsan, stabilan működő keresőt sikerült összehoznunk (persze ezek a jellemzők csak korlátozott felhasználószám esetén igazak jelenleg..).

Addig világos, hogy terheljük le a klienst, a szerver javára.

Eddig is megoldottuk viszonylag költségkímélően (amazon s3 / ec2, google app enige /ha tudná a google, hogy mihez kell amit ott futtatunk ;)/ ), hogy rendelkezésre álljon a kellő számítási kapacitás.
Persze vannak olyan trükkök, hogy például amikor azt látod, hogy a Szörcs kiemeli vastagon a találatok között a keresett szavakat, akkor az kliensoldalon történik már. De ez csak apróság, bár tény, hogy segít.

Gond mindig is az adatbázismérettel volt, méghozzá, hogy milyen gyorsan tudunk belőle olvasni. Az írás része, a crawler számunkra is meglepő módon jól működik egyébként.
Namost, ha szétszórnánk ezt a pár tucat terra adatot (több szinten ugye, mert nem tudni mennyi kliens online) a kliensek között, lehetetlen lenne értelmes idő alatt olvasni belőlük.

Ez a része az "ötletnek" nem életképes - ha jól értelmezem.

Az a rész, hogy szűrjük a szemetet, érdekes lehet. Erre nekünk is vannak módszereink, illetve készülnek még ez irányba fejlesztéseink, de nehéz mintaillesztéssel bekategorizálni az oldaltípusokat.

Egyébként a szorcs@szorcs.hu címre ha írtok, akkor tuti megkapjuk az üzenetet :)

#80 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 08. 08. 13:37

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. aug. 7., péntek - 9:48

Közjegyzőt csak egyszer kell fizetni, onnantól a hitelességet nem lehet többé visszamenőleg vitatni. A közjegyző nem túl drága, abba a pár ezer forint dokumentumkiállítási díjba, vagy egy kicsit drágább letéti díjba nem halsz bele. De a közjegyző kiváltható, ha a szerződést vagy okiratot (miszerint a te ötletedről van szó), legalább 2 tanú hitelesíti, de lehet több is, mondjuk 2 tanú az ő részükről, 2 a te részedről. A tanúk semmibe nem kerülnek. A közjegyző mindenképp biztonságosabb megoldás, mert a tanúk később manipulálhatóak lefizetéssel, fenyegetéssel, stb.

A legbiztonságosabb, ha egy bármiféle okiratot, ügyvéd megszerkeszt és ellenjegyez, majd egy közjegyző azt hitelesíti, ugyanis Magyarországon, (de a világ intelligens felén mindenhol) tartalmi hitelesítést, csak ügyvéd és közjegyző tehet.

A "két paraszt az utcáról" csak aláírás hitelesítő tanú akiknek azt sem kell tudniuk, miről szól az általuk hitelesített okirat, akár -általuk nem értett- idegen nyelven is íródhatott, ugyanis ők csak azt igazolják, hogy a felek iratot, saját kezűleg, előttük írták alá.

Az ügyvédi ellenjegyzéssel, az ügyvéd azt igazolja, hogy az általa ellenjegyzett okirat a felek kinyilvánított akaratának és a jogszabályoknak megfelel, és az abban megjelölt felek az okiratot saját kezűleg, előtte írták alá.

A közjegyző által hitelesített okiratokat a későbbiekben nem lehet bíróságon sem megtámadni, illetve, ha valamelyik fél megszegi az abban foglaltakat, akkor a másik külön pereskedés nélkül, azonnal érvényesítheti az okiratban foglalt a jogát.

Téma megosztása:

• (6 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.