Idézet: CAC - Dátum: 2009. okt. 15., csütörtök - 13:24
Szerintem úgy értette. hogy kicsi a kínálat (elégtelen gyártókapacitás), és ehhez mérten nagy a kereslet. Tehát nem a válság miatt.
Kb igen erre. Csak mind a két szériára értettem persze más okok miatt.
A 48xx széria azért "kelendő", mert olcsóbban tudja ugyanazt mint az újak. Akinek tehát most kell VGA azonnal az jobban jár, ha azt vesz és nem vár (várhat) a túlárazott mégújabb cuccokra (vagy míg lecsendesedik a láz). Plussz ügye válság is van, nem mindeki engedheti meg az újra drága kártyákat.
(Ügye 3 évvel ezelőtt voltak ilyen drágák az új kártyák, meg a GTX amíg az AMD nem támadott a 48xx szériával. Most épp az nV-nek kéne támadnia... de szerintem épp örül, hogy megjött az AMD esze és nem kell majd a Fermit olcsón adnia.
Az AMD meg úgy döntött ebben a körben nem fog már jótékonykodni, vagyis nyeregben érzi magát... joggal, persze tegyük hozzá.).
(Gondolom az Apple is azért vásárolta fel, mert olcsón tud jó cucchoz jutni, amit nagyobb haszonnal tud majd továbbadni, mintha 5xxx szériából vásárolna be.)
Akik így gondolkodtak vásároltak és mivel már nem gyártják annyira, ezért hiány alakult ki a kereslet miatt.
Hiány van 48xx és GTX kártyákból és ezért panaszkodik sok partner állítólag a nemvárt keresletnövekedésre hivatkozva.
Viszont az újakból meg nincs elég (szintén a gyártás miatt, csak ez meg még nem futott fel), de legalább annyi embert izgat az újdonsága miatt, ezért nagy a kereslet erre is. Vannak akiknek "minden pénzt" megér jelenleg, ezért sokkal drágábban is el lehet adni nekik. Amíg hiány lesz addig marad ez is, illetve aki árérzékeny az emiatt visszakerül az előző (48xx) csoportba... amíg az elérhető persze.
Ez most tisztán látszik.
Kb ez volt 2 évvel ezelőtt is mikor a 8800GT meg a 3870 startolt és vettem.

A történelem ismétli magát.
Elnézést a sok szerkesztésért...
Szerkesztette: ThomasS31 2009. 10. 15. 16:06 -kor