Idézet: Rodrigez07 - Dátum: 2009. nov. 4., szerda - 16:41
Az Amd akármennyit gyárt vagy gyártani tud jelenleg MIND megveszik pár óra alatt. Vagyis sikeresen eladta az ÖSSZES raktáron lévő termékét. Akkor miről beszélünk.
Vagy te nem?
Kulcsszavak: én nem a jelenről beszéltem.
Épp arról írtam, hogy a jelenbeli haszon figyelése a faszság.
Na mégegyszerleírom:
Az oké, hogy MOST ennyi kártya van és eladják drágábban is... több meg úgysincs, tehát relatív piaci részesedésvesztés nincs. Hisz amit lehet eladnak.
De szerinted ha felfut a termelés akkor leviszik az árat vagy megpróbálják drágábban eladni azt is?
Egyértelmű a válasz... inkább drágábban adják, ha még lehet - márpedig miért ne lehetne? Mi lesz más januárban, min most novemberben? Mármint konkurenciában. Semmi.
(Mondjuk keresletben más lesz a január.
Szóval még egyszer a lényeg: hosszú táv. Nem most, nem mai készlet. Fél éves!
Idézet: Rodrigez07 - Dátum: 2009. nov. 4., szerda - 16:41
A felhasználói hangulat meg zöld oldalon is meglesz majd mikor a kezdeti rohadt magas Fermi árak után, pár AMD-s árcsökkentés hatására a Fermiket is 3 korsó Staropramen árában osztogatják. A sok 10000 user meg csak lesni fog, hogy a kezdetekben 140 rongyos kártyája beszelídült 90 környékére 2 hónap alatt
Ez az AMD-n már nem sokban segít.
Vagy ha veszel egy 140-es kártyát és lemegy 90-re akkor inkább el is adod, hogy vegyél egyet még nagyobb bukóval?
Kijövetel előtt viszont: te vettél volna olcsó 5850-et most? Lehet... Drágán veszel? Nem. Februárban akárhogy adják veszel? Nem, megvárod az NV-t.
Idézet: Chabi - Dátum: 2009. nov. 4., szerda - 16:47
Ja értem. Ha drágább a konfig és mellette ott egy másik vga-s konfig akkor nem tűnik fel neki, hogy olcsóbb?
Tök mindegy. Lehet fekete doboz a konfig vga szempontjából. Ha van olcsóbb alternatíva a drágább mellett akkora drágábból kevesebb fogy. Ezt régóta tudjuk.
Szerkesztette: vipisrac 2009. 11. 04. 17:15 -kor

Súgó
A téma zárva.