HWSW Informatikai Kerekasztal: ATi Radeon 5800 series - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (59 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ATi Radeon 5800 series RV870 Értékeld a témát: ***** 2 szavazás

#681 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 11. 04. 17:10

Idézet: Rodrigez07 - Dátum: 2009. nov. 4., szerda - 16:41

Lehet Te nem akarod megérteni a jelen helyzetet :)

Az Amd akármennyit gyárt vagy gyártani tud jelenleg MIND megveszik pár óra alatt. Vagyis sikeresen eladta az ÖSSZES raktáron lévő termékét. Akkor miről beszélünk.

Vagy te nem? :D

Kulcsszavak: én nem a jelenről beszéltem.
Épp arról írtam, hogy a jelenbeli haszon figyelése a faszság.

Na mégegyszerleírom:
Az oké, hogy MOST ennyi kártya van és eladják drágábban is... több meg úgysincs, tehát relatív piaci részesedésvesztés nincs. Hisz amit lehet eladnak.
De szerinted ha felfut a termelés akkor leviszik az árat vagy megpróbálják drágábban eladni azt is?
Egyértelmű a válasz... inkább drágábban adják, ha még lehet - márpedig miért ne lehetne? Mi lesz más januárban, min most novemberben? Mármint konkurenciában. Semmi. :)
(Mondjuk keresletben más lesz a január. :D)

Szóval még egyszer a lényeg: hosszú táv. Nem most, nem mai készlet. Fél éves!

Idézet: Rodrigez07 - Dátum: 2009. nov. 4., szerda - 16:41

Szerk.
A felhasználói hangulat meg zöld oldalon is meglesz majd mikor a kezdeti rohadt magas Fermi árak után, pár AMD-s árcsökkentés hatására a Fermiket is 3 korsó Staropramen árában osztogatják. A sok 10000 user meg csak lesni fog, hogy a kezdetekben 140 rongyos kártyája beszelídült 90 környékére 2 hónap alatt :)

Ez az AMD-n már nem sokban segít.
Vagy ha veszel egy 140-es kártyát és lemegy 90-re akkor inkább el is adod, hogy vegyél egyet még nagyobb bukóval? :D

Kijövetel előtt viszont: te vettél volna olcsó 5850-et most? Lehet... Drágán veszel? Nem. Februárban akárhogy adják veszel? Nem, megvárod az NV-t.

Idézet: Chabi - Dátum: 2009. nov. 4., szerda - 16:47

A diszkrét grafikus kártya piac úgy néz ki nagy kerek számokra fordítva hogy a kártyák 90%-a oem gépekbe megy, a maradék 10% (de inkább kevesebb) pedig az amit a boltban dobozban árulnak. Az oem-et akkor is megfogják venni ha drágább benne a videokártya és ez megnyomja a konfig árát, mert az oem vásárlók 99%-nak fingja nincs arról hogy a gépe miből áll. Ha mégse veszi meg akkor nem azért mert drágább benne a videokártya, hanem azért mert csak az látja hogy a konfig drágább. Mivel nem tud a vga áremelkedéséről ezért "nem érdekli".

Ja értem. Ha drágább a konfig és mellette ott egy másik vga-s konfig akkor nem tűnik fel neki, hogy olcsóbb? :D

Tök mindegy. Lehet fekete doboz a konfig vga szempontjából. Ha van olcsóbb alternatíva a drágább mellett akkora  drágábból kevesebb fogy. Ezt régóta tudjuk. :)

Szerkesztette: vipisrac 2009. 11. 04. 17:15 -kor

#682 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 04. 17:15

Jövő év végén amikor még mindig nv kártyából van több és a fejlesztők azt veszik figyelembe akkor ati elgondolkodhat vajon megérte e rövid távú haszonért.
Itt a kiváló alkalom ők meg nem élnek vele.

Üdv
szabi
az internet vajon mi!? # Mire jó az ipad! # Mass Effect 2 vége
BF2 / Kép / BF3
1103hrs / 1042hrs / 66hrs

#683 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 04. 17:19

dragabb es meno vasakat mindig olcsobb, es egyszerubb cserelgetni, mint a kozepszerueket. hiaba dragabb alapbol.  ;)

#684 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 04. 17:25

Idézet: vipisrac - Dátum: 2009. nov. 4., szerda - 18:10

Tök mindegy. Lehet fekete doboz a konfig vga szempontjából. Ha van olcsóbb alternatíva a drágább mellett akkora  drágábból kevesebb fogy. Ezt régóta tudjuk. :)

Ha jól tudom a drágább konfig jobban fogy mint az olcsóbb, de ez már proci gyártó kérdés, úgyhogy tök mindegy milyen vga van benne az oem vásárlók szempontjából. Nem azért válasszák vagy sem.  :)
Maradjuk az 5800 szériánál :D
Az igazi mazochista az, aki közúti ellenőrzésnél leáll mögéd, pedig le se intették!
Nem jött össze neki, továbbküldték...

#685 Felhasználó inaktív   _DooM_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 04. 20:26

Idézet: vipisrac - Dátum: 2009. nov. 4., szerda - 17:25

Nem, ha a mostani - egyébként is korlátos - készletet X helyett 1.2X-en adják el - mind - addig semmin nem változtat*. De ha így marad a köv. pár hónapra is - mert veszik drágábban is - akkor a végén visszaüthet.

Márpedig nyilván kevesebbet fognak eladni:
1. A magasabb ár mindig kisebb eladással jár. Ezt vitatni kár.
2. Nyilván jobb, ha az NV kijövetelekor nagyobb az 5xxx részesedés a piacon, nem? Szerintem ezt is kár vitatni.

Akkor mit nem értetek?

*Ja és mellesleg a "semmin nem változtat" sem igaz, mert nem csak a számok számítanak, hanem a felhasználói hangulat is. Ha vki 5xxx-et akart venni novemberben, de csak 1.5x áron tudta volna megvenni (vagyis nem vette meg) akkor máshogy áll a vételhez tavasszal...

Ha veszik drágábban is, akkor nincs gond. Ha majd alábbhagy a vásárlási láz (ne adj isten egy-két darabba raktárakban ragad), akkor biztosan csökkentik majd az árakat, s megint nem lesz gond.
Mindaddig, amíg az eladható darabokat megveszi, nincs semmi értelme csökkenteni az árat. Az teljesen lényegtelen, hogy te azért nem veszel HD5850-et, mert 90 helyett 100k, vagy azért nem veszel, mert nincs.

szerk.: egyébiránt ez a 20$-os növekedés nem egy olyan komoly áremelkedés egy 399$-os termék esetében. Picivel több, mint 5%.

Szerkesztette: _DooM_ 2009. 11. 04. 20:28 -kor

<span style='color:black'><b>GigaByte</b> GA-P35C-DS3R | <b>Intel</b> C2Q Q6600 @ 3,2 GHz (8x 400 MHz) + <b>Zalman</b> CNPS9700 | <b>XFX</b> HD4890 1GB | 2x <b>Corsair</b> Twin2X2048-6400C4 (4GB) | <b>Pioneer</b> DVR-112DB | <b>Maxtor</b> 2x 250GB, <b>Samsung</b> 320GB + 500GB + 750GB + 1000GB, <b>Seagate</b> 320GB + 500GB | <b>Corsair</b> HX750W | <b>Cooler Master</b> Stacker 810 | <b>Logitech</b> Cordless Desktop Wave | <b>Logitech</b> MX Revolution + SteelPad 5L | <b>Dell</b> E228WFP</span>

#686 Felhasználó inaktív   sutyi^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 05. 08:43

TSMC megint tré. Demand van, vásárolható termék nincs így feljebb mennek az árak, akinek nagyon kell kifizeti rá a prémiumot.

No meg akkumlálódnak a készletek az ünnepi hajrára.
"We are going to hell, so bring your sunblock."
"To borrow the pharse of the ancient philosopher Clarksonius, 4th century B.C. - How hard can it be?"
"Have you ever thought: Oh no, my shoehorn is far too heavy? Well, help is at hand with this special lightweight, carbonfiber ended shoehorn."
"Clarkson you great oaf!"
Twittegylet

#687 Felhasználó inaktív   CAC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 05. 09:38

Idézet: sutyi^ - Dátum: 2009. nov. 5., csütörtök - 9:43

TSMC megint tré. Demand van, vásárolható termék nincs így feljebb mennek az árak, akinek nagyon kell kifizeti rá a prémiumot.

No meg akkumlálódnak a készletek az ünnepi hajrára.

Mondjuk már az elején sejteni lehetett, hogy nem fog menni a TSMC-nek a 60%-os kihozatali arány.
Noha nem szimpatikus, de teljesen érthető az AMD hozzáállása. Addig kell meglovagolni a hullámokat, amíg lehet.
Az nvidia már ismeri az ellenfele lapjait, viszont az AMD-nek egyedül az ár marad az egyetlen fegyvere. Ezzel tud játszani, mert láthatóan a piacot telíteni nem tudja.
Zavard össze a Világot: mosolyogj hétfőn!
-----------------------------------------------------------
Eladó cuccok:
2db bontatlan Samsung 3D-s szemüveg
Cooler Master Wavemaster full alu ház
Bolti (csak kipróbálva volt!!) VTX3D 6870

#688 Felhasználó inaktív   FragMaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 05. 09:44

Idézet: vipisrac - Dátum: 2009. nov. 4., szerda - 16:04

Ez teljesen világos. El is fogják vinni, nem erről van szó.
Hanem arról, hogy utána mi lesz. Mondjuk fél év múlva mennyi kártya van a piacon és hogy áll a szénájuk.

Ugyan már, szállítanak x db (nem nagy) mennyiséget, amit most 5% körüli emeléssel eladnak ugyan úgy egyből. Hogy lassítja ez a terjedést? Rendes termelés és konkurencia mellett meg úgy sem tartják ezt az árat.
Ilyen ár mellett senki ne ríjjon 3-4 esetleg 5k plusz miatt...

Szerkesztette: FragMaster 2009. 11. 05. 09:47 -kor

Gigabyte GA-P35-DS3, Core2Quad Q9550 + CM TX2, 2*1gb Adata 800+, 2*1gb Supertalent, MSI GeForce GTX460 Cyclone OC 1GB, SB Audigy, Chieftec CFT-550, Pioneer DVR-216D, Samsung SH-D163B, Samsung 320gb, Dell U2311H

#689 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 05. 10:08

kari elott kivancsi vagyok milyen arak lesznek... mert anno a 8800gt is elindult 50rol, aztan 75ig meg sem allt (de ez magyar hatas). fel evvel utana meg harmadaron lehetett eladni.

#690 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 05. 10:09

Idézet: _DooM_ - Dátum: 2009. nov. 4., szerda - 20:26

Ha veszik drágábban is, akkor nincs gond. Ha majd alábbhagy a vásárlási láz (ne adj isten egy-két darabba raktárakban ragad), akkor biztosan csökkentik majd az árakat, s megint nem lesz gond.

Csak addig sok minden változhat ám...
De nem igaz, hogy ezt 15x kell leírnom, hogy érhető legyen:

- Mi van ha pl. 1-2 hónap múlva még mindig nincs konkurencia és van vásárlási láz? Magától az AMD nem fogja olcsóbban adni és jobban teríteni, akkor inkább fenntartja ezt az állapotot - ahogy te is írod.
- De mi van, ha fogy a kereslet? Pl január-február az pangás? Akkor hova csökkentik az árát, ha nincs kereslet amúgy sem?
- Aztán ha jön a konkurencia megint nem veszik úgy... inkább várnak a hezitálók...

Szóval épp arról beszélek amiről te. Lehet kivárni és a szükséges pillanatban csökkenteni árat és teríteni. Csak abban különbözik a véleményünk, hogy szerintem ez a pillanat inkább a közeljövő és nem húnapok múlva jön el. Akkor már késő lesz.

Idézet: FragMaster - Dátum: 2009. nov. 5., csütörtök - 9:44

Ugyan már, szállítanak x db (nem nagy) mennyiséget, amit most 5% körüli emeléssel eladnak ugyan úgy egyből. Hogy lassítja ez a terjedést? Rendes termelés és konkurencia mellett meg úgy sem tartják ezt az árat.
Ilyen ár mellett senki ne ríjjon 3-4 esetleg 5k plusz miatt...

B*szki már! :D Lásd fentebb...
Ha most van X darab és emegy olcsóbban akkor a következő adag szerinted mennyi lesz és milyen áron?
Vagy csak 2 hétig fontos a profit? Aztán átváltanak Teréz anyába? :)

Az áraknál meg totál tévúton jársz. Vegyük észre, hogy 99%-ban eleve túlárazottnak tartotta mindenki. Ilyen esetben bármilyen emelés gáz.

5850 70k, GTX260-4870 35k?
(Az új-nem új vitát ne kezdjük el, MAI és közeljövőbeli ár/teljesítmény viszonyról van szó. Az irreleváns, hogy fél év múlva - ha játék is lesz hozzá - hogy állnak ezek a mutatók, mert addig lesz új vga meg tán az AMD is átvált szeretetszolgálatba... :D)

Idézet: arn - Dátum: 2009. nov. 5., csütörtök - 10:08

kari elott kivancsi vagyok milyen arak lesznek... mert anno a 8800gt is elindult 50rol, aztan 75ig meg sem allt (de ez magyar hatas). fel evvel utana meg harmadaron lehetett eladni.

Ugyanez lesz/van mindjárt.

Szerkesztette: vipisrac 2009. 11. 05. 10:10 -kor

#691 Felhasználó inaktív   FragMaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 05. 10:27

Idézet: vipisrac - Dátum: 2009. nov. 5., csütörtök - 10:09

Ha most van X darab és emegy olcsóbban akkor a következő adag szerinted mennyi lesz és milyen áron?

Az áraknál meg totál tévúton jársz. Vegyük észre, hogy 99%-ban eleve túlárazottnak tartotta mindenki. Ilyen esetben bármilyen emelés gáz.

A sarkítós hanukarémbe már, nem terézanyáztam, csak ahogy írtam amíg se konkurencia, se rendes termelés és még ünnep is van addig minek csökkentsenek. Meg úgy gondolod most már végig ez az emelt ár marad utána? :think:  :D
Gigabyte GA-P35-DS3, Core2Quad Q9550 + CM TX2, 2*1gb Adata 800+, 2*1gb Supertalent, MSI GeForce GTX460 Cyclone OC 1GB, SB Audigy, Chieftec CFT-550, Pioneer DVR-216D, Samsung SH-D163B, Samsung 320gb, Dell U2311H

#692 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 05. 10:37

Idézet: FragMaster - Dátum: 2009. nov. 5., csütörtök - 10:27

A sarkítós hanukarémbe már, nem terézanyáztam, csak ahogy írtam amíg se konkurencia, se rendes termelés és még ünnep is van addig minek csökkentsenek. Meg úgy gondolod most már végig ez az emelt ár marad utána? :think:  :D

Nem, nem úgy gondolom, de le is írtam már párszor...
Összefoglalva:
Azé' kell most adni, mer' ünnepkor viszik a cuccost, utána meg leszarják. Közvetlen utána meg már lesz konkurencia is.
Azé'! :D

#693 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 05. 10:53

ugy altalaban a forgalom 40%at szoktak karacsony elott forgalmazni (nem hwek eseten). szvsz zuzos negyedev lesz az amdnek... mennyien biraltak oket az ati megvasarlasaert, aztan ez az igazi mentoov.  ;)

Szerkesztette: arn 2009. 11. 05. 10:54 -kor

#694 Felhasználó inaktív   _DooM_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 05. 10:56

Idézet: vipisrac - Dátum: 2009. nov. 5., csütörtök - 11:09

Csak addig sok minden változhat ám...
De nem igaz, hogy ezt 15x kell leírnom, hogy érhető legyen:

- Mi van ha pl. 1-2 hónap múlva még mindig nincs konkurencia és van vásárlási láz? Magától az AMD nem fogja olcsóbban adni és jobban teríteni, akkor inkább fenntartja ezt az állapotot - ahogy te is írod.
- De mi van, ha fogy a kereslet? Pl január-február az pangás? Akkor hova csökkentik az árát, ha nincs kereslet amúgy sem?
- Aztán ha jön a konkurencia megint nem veszik úgy... inkább várnak a hezitálók...

Szóval épp arról beszélek amiről te. Lehet kivárni és a szükséges pillanatban csökkenteni árat és teríteni. Csak abban különbözik a véleményünk, hogy szerintem ez a pillanat inkább a közeljövő és nem húnapok múlva jön el. Akkor már késő lesz.

5850 70k, GTX260-4870 35k?
(Az új-nem új vitát ne kezdjük el, MAI és közeljövőbeli ár/teljesítmény viszonyról van szó. Az irreleváns, hogy fél év múlva - ha játék is lesz hozzá - hogy állnak ezek a mutatók, mert addig lesz új vga meg tán az AMD is átvált szeretetszolgálatba... :D)

Ugyanez lesz/van mindjárt.

Értettem én elsőre is, csak azt mondom, hogy amíg kevés van a termékből és viszik, addig nem szabad (a saját érdekükben) árat csökkenteni. És hiába fogy a kereslet (illetve a vásárlási szándék), ha egyszer nincs mit eladni, akkor nincs mit eladni.
Az árcsökkentés meg egyértelműen növeli a keresletet, hiába vagyunk már túl a vásárlási lázon.

Magyarán, hiába csökkentené (illetve nem növelné) az árat és ezzel növelné a keresletet (vagyis a szándékot), nem tudna jobban teríteni, mert nincs miből. A pangás meg majd amúgy is lenyomja az árakat.

Egyébként ezt a túlárazás dolgot sem értem. A konkurenciához képest (GTX285) nincs túlárazva, a "szokásos" csúcs VGA árszintet (120+ ezer Ft) meg jóval alul múlja. Az már egy más kérdés, hogy házon belül van feleannyiba (se) kerülő kártya, ami jelenleg untig elég, gyakorlatilag az összes játékhoz.
<span style='color:black'><b>GigaByte</b> GA-P35C-DS3R | <b>Intel</b> C2Q Q6600 @ 3,2 GHz (8x 400 MHz) + <b>Zalman</b> CNPS9700 | <b>XFX</b> HD4890 1GB | 2x <b>Corsair</b> Twin2X2048-6400C4 (4GB) | <b>Pioneer</b> DVR-112DB | <b>Maxtor</b> 2x 250GB, <b>Samsung</b> 320GB + 500GB + 750GB + 1000GB, <b>Seagate</b> 320GB + 500GB | <b>Corsair</b> HX750W | <b>Cooler Master</b> Stacker 810 | <b>Logitech</b> Cordless Desktop Wave | <b>Logitech</b> MX Revolution + SteelPad 5L | <b>Dell</b> E228WFP</span>

#695 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 05. 11:01

Idézet: _DooM_ - Dátum: 2009. nov. 5., csütörtök - 10:56

Egyébként ezt a túlárazás dolgot sem értem. A konkurenciához képest (GTX285) nincs túlárazva, a "szokásos" csúcs VGA árszintet (120+ ezer Ft) meg jóval alul múlja. Az már egy más kérdés, hogy házon belül van feleannyiba (se) kerülő kártya, ami jelenleg untig elég, gyakorlatilag az összes játékhoz.

jelenleg az 5800 presztizsaron megy, a kategoriara jellemzo arsavokkal (kis tobblet sok penz).

#696 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 05. 11:03

Egyébként Vipi te most tulajdonképp mit is szeretnél? :D
Nekem ez nem tiszta... :p

#697 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 05. 11:08

Idézet: szabi - Dátum: 2009. nov. 4., szerda - 18:15

Jövő év végén amikor még mindig nv kártyából van több és a fejlesztők azt veszik figyelembe akkor ati elgondolkodhat vajon megérte e rövid távú haszonért.
Itt a kiváló alkalom ők meg nem élnek vele.

Üdv
szabi

Miért ne élnének... nem az ár a baj, hanem hogy nem tudnak eleget gyártani.

Én nézegetem a raktárkészleteket amcsiban is, meg itt MO-n is és kb 2 nap alatt elfogy minden.

Kérdem én szerinted miért az ár korlátozná a terjedést amit "szeretnél" vagy vársz... :)

Ha megmagyarázod, akkor talán megértem...
De egyelőre szerintem nem az a baj amit te írsz... :)
Ha fele ennyibe kerülne akkor sem terjedne jobban, AMD akár bele is gebedhet akkor se... :D

Mellesleg amikor nagy a kereslet, akkor mindenki árat emel, ugyanis a sürgetés is pénzbe kerül. Pl 3 műszakban dolgozni a gyárban más, mint mondjuk normál 1-2-ben... vagy ott van a szállítás, ha másnap akarod drágább, mintha egy héten belül pl... szóval a nagy kereslet nem csak az AMD döntése nyomán drágít. Sőt lehet az AMD nem is emelt volna árat, csak a gyártók szállítók plussz költségeit kénytelen áthárítani. :)
Lehet épp a Volterra emelt árat, mert az AMD azt mondta neki kell másnapra rengeteg chip... nem tudhatod mi van a háttérben és lehet sokminden.
Ha engem kérdezel, szinte biztos nem az AMD akarta önmagában növelni az árat.

Nem árt azért kicsit nagyobb távlatokban nézni a dolgokat. ;)

Szerkesztette: ThomasS31 2009. 11. 05. 11:28 -kor

#698 Felhasználó inaktív   Yany 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 05. 11:13

Szerintem egyszerű ez az árazás, nem tudom, hogy min vitáztok: van 10 VGA, de 100 embernek kéne. Abból a 100 emberből legalább 20 kifizet érte 2x árat is, mert kell nekik és kész. Mivel nem tud többet eladni, nem érdekli az a 80 vásárló, akitől elesik, mert 90-től amúgy is elesne. Ráadásul ez nem olyan pillanat, amikor a konkurrenciához fut az a 80-90 ember, mert nincs hova (ugyebár itt az új technológiák iránti elkötelezettekről beszélünk), tehát a későbbiekben még nagy részt az ő vásárlói maradnak, csak később vesznek, amikor tudnak/megéri.

Igenis ezt kell most tegye: emelnie kell az árat, hogy a termék kifejlesztésének költségeit minél hamarabb behozza, hogy ezáltal mielőbb versenyképes árat tudjon kínálni a konkurrenciára reagálva. Az a pár lelkes vásárló ígyis-úgyis megveszi, mi pedig, a tömeg meg részben nekik köszönhetően járhatunk jól. Jól ki van ez találva, nem értem mi ezzel az áremeléssel a gond. Mire fontos is lesz venni ilyen kártyákat, addigra bagóért meg is kapod.

Nem kell egyetérteni velem, de nekem a fentiek meggyőződéseim.

szerk.: na igen és az sem biztos, hogy az AMD az áremelés oka, de szerintem lényegtelen, amíg többen vennék meg, mint amennyi van...

Szerkesztette: Yany 2009. 11. 05. 11:17 -kor

Asrock Z68 Extreme3 Gen3 | Intel Core i5 2500K @ 4.5GHz | 2x4 GB Kingston HyperX DDR3-1600/CL9 | ThermalRight Archon 140mm | Cooler Master Real Power M620 | Cooler Master RC-690 KWN1 | 128 GB Samsung 830 / 500 GB Western Digital SE16 | Pioneer 212D DVD | Sapphire Radeon HD7870 @ 1150/5400 | 24" Dell U2412M | Windows 7 Pro x64

Logout.hu blog

#699 Felhasználó inaktív   FragMaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 05. 11:22

Idézet: _DooM_ - Dátum: 2009. nov. 5., csütörtök - 10:56

Magyarán, hiába csökkentené (illetve nem növelné) az árat és ezzel növelné a keresletet (vagyis a szándékot), nem tudna jobban teríteni, mert nincs miből. A pangás meg majd amúgy is lenyomja az árakat.

Végre :D

#700 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 05. 11:23

Épp ez az, hogy nem ez az ok szerintem amit írsz Yany. :)

Az AMD nem azért emelte mert több bevételt akar... főleg azért mert csak a 5850-ét emelte elvileg.
Szinte biztos, hogy a beszállítói árak növelését hárította erre a körre és szinte biztos hogy nem önszántából. :)

Szinte biztos nem erről van szó: "Igenis ezt kell most tegye: emelnie kell az árat, hogy a termék kifejlesztésének költségeit minél hamarabb behozza"... ezt ugyanis az eredeti árazásba már belekalkulálták válsággal mindennel együtt. :)
Ne feledd az előző generációhoz képest elve ~100 USD többlettel indultak, pedig a chip alig nagyobb... meg az egész kártya végülis.

Szerkesztette: ThomasS31 2009. 11. 05. 11:26 -kor

Téma megosztása:

• (59 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.