Idézet: vipisrac - Dátum: 2009. nov. 3., kedd - 12:13
Én egyet nem értek, Abu - bár lehet triviális, csak rég programoztam.

Az oké, hogy "állapotváltás" nélkül nincs program. De itt milyen állapotváltásokra gondolsz és mi az ami alapján egy "állapotváltás" megakadályozza, hogy jobban leterhelj egy mai vga-t (a shader részét) jobban, mint a mai játékokban.
Eleve nem láttunk még igazi, shaderintenzív mókát... tehát ezzel még lehet plusszban terhelni.
és ugye jön a DX11, compute-shader, fizika, stb... ezzel is lehetne még adni neki.
Szóval én azt látom, hogy még valós alkalmazásban is lehet adni a képébe rendesen... amit aztán vagy bír vagy nem. No nem az 5xxx-re gondolok, hanem a jobban kiegyezett 4xxx sorozatra...
Angolul "context switch"-re gondol.
Tulajdonképpen ez az lenne mikor egy új shader kódot töltessz be új adatokkal.
Ez pl lehet egy geometria, vertex, pixel shader közötti váltogatás fizikával megfűszerezve.
Az nV ezeket hívja "kernel"-nek mostanában. És ezt emelte ki a Ferminél, hogy sokkal jobb/gyorsabb/egyszerűbb lesz a kernelek közötti váltás és több kernel futhat egyszerre.
Nyilván azért kernel, mert ez már lehet sima C kód is náluk... vagy egy beágyazott operációs rendszer is akár...
Az AMD is jelentkezett egyből, hogy ez náluk is lehetséges... persze ha tippelnem kell a HD58xx szériának ez nem lesz épp erőssége.
Nyilván amíg egy ilyen váltás történik a GPU végrehajtó egységei kis időre akár le is állhatnak (nem feltétlen, de akár). Szerintem a PhysX játékok nagyon jól fognak futni a Fermin...
Szerkesztette: ThomasS31 2009. 11. 03. 12:13 -kor