HWSW Informatikai Kerekasztal: H1N1, avagy sertés influenza - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (56 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

H1N1, avagy sertés influenza Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 09. 28. 07:09

Idézet: JonesC - Dátum: 2009. szept. 26., szombat - 2:09

Én igazából egy dolog miatt oltatnám be magam, hogy ne hordjam haza a családba. Nem akarnám terjeszteni. Ha idegenek közt lennék folyamatosan, és az otthoniakra esélyem se lenne átragasztani, akkor én is lexarnám.

Szerintem jobban jársz ha ilyen szemetekkel nem oltatod be magad fölöslegesen. :)
A topiknyitóval értek egyet, akkor sem ha két hétig beteg vagyok ettől a f***tól. :)

Volt kolléga volt ráindulva mindig az influenza elleni oltásokra (bátyja orvos, mindig ő adta be neki)
Nahát aztán, amióta oltatta magát, évente 2db influenza befigyelt neki, míg a kollégáknál zéró. :)
Vigyázzatok ezekkel az oltásokkal, nem lehet tudni mi szar van benne sajnos.  :eek:
RDaneel_hu

#22 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 28. 07:17

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2009. szept. 28., hétfő - 8:09

Vigyázzatok ezekkel az oltásokkal, nem lehet tudni mi szar van benne sajnos.  :eek:

Jaja.  :up: Plusz erősíteni kell az immun rencert is, szal egy kis ilyen divat izé nem árthat meg egy egészséges embernek. :)
Az nevet utoljára, aki először üt.

#23 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 28. 07:23

Idézet: leslie - Dátum: 2009. szept. 28., hétfő - 8:17

Jaja.  :up: Plusz erősíteni kell az immun rencert is, szal egy kis ilyen divat izé nem árthat meg egy egészséges embernek. :)

Hát igen... az egészséges embernek mi szüksége van ilyenekre?
Immunrendszer oszt' csókolom. :up:

Sok mozgás, jó kaják, szex... kell-e ennél több?  :D

Azért mégsem egy pestisről beszélünk. :)
Nem vagyok az összeesküvéselméletek híve, de arra kiváló lesz a vakcina, hogy lássuk hányan adatják be maguknak.  :Đ
RDaneel_hu

#24 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 28. 08:27

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2009. szept. 28., hétfő - 7:09

Szerintem jobban jársz ha ilyen szemetekkel nem oltatod be magad fölöslegesen. :)
A topiknyitóval értek egyet, akkor sem ha két hétig beteg vagyok ettől a f***tól. :)

Volt kolléga volt ráindulva mindig az influenza elleni oltásokra (bátyja orvos, mindig ő adta be neki)
Nahát aztán, amióta oltatta magát, évente 2db influenza befigyelt neki, míg a kollégáknál zéró. :)

Mi a szar volna benne?
Az antigén egy legyengített vagy teljesen veszélytelen formában (pl. legyengített baktériumok vagy vírusok élettelen részei).
(Lehetett olvasni a neten mindenféle agyament dolgokat, kezdve az emberkísérletektől a védőoltásban beadott azonosító chip-ig)

Az influenzát azért kapta el, mert a vírus gyorsan mutálódik.
Csak egy bizonyos fajta ellen ad védettséget egy-egy védőoltás. Ha nem az a fajtája jön be, amit előre gondoltak, akkor "az ellen nem véd".
Nekem meg van több kollégám, aki szinte minden évben oltatja magát, és semmi bajuk.

Én is csak azért nem adatom be, mert messze nem 100%, hogy az a vírus lesz majd elterjedve, ami az oltóanyagban van (mert előre nem tudják, csak "tippelnek").
Mellékhatásként kijöhet láz (vagy bizonyos oltóanyagoknál a betegség is enyhe formában). És nem akarnám, hogy esetleg pár napig kiessek láz miatt, aztán meg később másik fajta vírust (ami ellen nem hat az oltás) ugyanúgy megkapjak, mert ekkor csak azt értem el, hogy két alkalommal voltam beteg egy helyett.

Nekem azért gáz, mert rendszeres életmódot folytatok, és nem jó, ha egy hetet kiesek, mert ágyban lábadozok. Különben sz*rnék rá magasról.

#25 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 28. 08:35

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2009. szept. 28., hétfő - 7:23

Hát igen... az egészséges embernek mi szüksége van ilyenekre?
Immunrendszer oszt' csókolom. :up:

Sok mozgás, jó kaják, szex... kell-e ennél több?  :D

Na, igen, ezt már más is mondta, hogy erős immunrendszer.
És azt hogyan kéne csinálni?
Mert az influenzát baromi könnyen el szoktam kapni, majdnem minden évben sajnos.

Mozgás, kaja, sex, nekem bőven megvan, sokak szerint túl sok is.
:)

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2009. szept. 28., hétfő - 7:23

Azért mégsem egy pestisről beszélünk. :)
Nem vagyok az összeesküvéselméletek híve, de arra kiváló lesz a vakcina, hogy lássuk hányan adatják be maguknak.  :Đ

Igen. És abból mit látnak, hogy hányan adatják be?

Hülyeséget mindenre ki lehet találni.
Egyszer jópár éve pl. idős nyugdíjas ismerős mondta (akkor még szó volt az Euró néhány éven belüli bevezetéséről), hogy csak azért csinálják az Eurót, hogy amikor az emberek beváltják majd a Forintjukat, akkor megtudják, hogy kinek menni pénze van otthon :omg:

Szerkesztette: Sparow2 2009. 09. 28. 08:36 -kor

#26 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 28. 08:43

Szövegértelmezés? Én nem szoktam megbetegedni különösebben, max 2-3 nap orrfújkálás, de onnantól, hogy rád ragasztotta valaki, hordozod, és fertőzől. Ezt akarom elkerülni. Nem szeretném pl, elcipelni a 79 éves nagymamámhoz.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#27 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 28. 09:18

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. szept. 28., hétfő - 9:27

Az influenzát azért kapta el, mert a vírus gyorsan mutálódik.
Csak egy bizonyos fajta ellen ad védettséget egy-egy védőoltás. Ha nem az a fajtája jön be, amit előre gondoltak, akkor "az ellen nem véd".
Nekem meg van több kollégám, aki szinte minden évben oltatja magát, és semmi bajuk.

Jah... egészséges szervezet.
Soha semmi baja nem volt... de miután beoltatta magát, többször influenzás lett. :)
Érdekes, más betegsége szinte nem is volt.

Szóval nekem mesélhettek, lehet, hogy nem fertőzőtt mást meg, de rendszeresen influenzás volt.
Akkor erre nem jó az oltóanyag?  :D
RDaneel_hu

#28 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 28. 09:20

Srácok... egészségetekre.
Adassátok be magatoknak. Ha nem gond, kimaradok ebből.  :Đ  :D
RDaneel_hu

#29 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 28. 09:26

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2009. szept. 28., hétfő - 10:20

Nem.

De én már cipeltem haza influenzát, amibe belehalt a dédnagymamám. Nem szeretném mégegyszer eljátszani.

Amúgy pedig, érdekes immunrendszere lehet a kollégádnak, ha a szabadon keringő vírusoktól nem betegedik meg, a legyengítettől pedig igen. :cool:

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#30 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 28. 09:35

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2009. szept. 28., hétfő - 9:18

Soha semmi baja nem volt... de miután beoltatta magát, többször influenzás lett. :)

Szóval nekem mesélhettek, lehet, hogy nem fertőzőtt mást meg, de rendszeresen influenzás volt.

Nekem sincs más bajom, csak influenza szokott lenni.
És az utóbbi kb. 6-8 évben nagyon könnyen elkapom, amióta egyszer nagyon beteg voltam tőle (akkoriban rendszeresen futottam télen is, volt, hogy -8, -10 fokban 6-7 km-t egy pólóban meg nadrágban, volt, hogy térdig érő hóban).
Az utóbbi pár évben már nem is annyira kapom el könnyen, talán lassan elmúlik.

Pedig sose oltattam magamat ellene, tehát nem attól van.

#31 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 28. 09:41

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2009. szept. 28., hétfő - 9:18

Az oltóanyag az ellen ez egyetlen (esetleg néhány) vírustörzs ellen jó, ami benne van.
De mivel az influenza vírus nagyon gyorsan mutálódik, sokszor másik törzs támad meg,  mint amire az oltás volt.
Így gyakorlatilag sokszor semmit nem ér.

Mostanában kísérleteznek olyan védőanyaggal, ami az immunrendszert a vírus azon része ellen teszi védekezővé, ami sok influenzában közös (abba a részbe vírus "működése" van belekódolva, csak néhány változat van belőle, és a leggyakrabbi ugyanaz). Mert alapból az immunrendszer a vírusnak egy mindig változó részét próbálja felismerni, és hiába fejleszt rá ellenszérumot, mert a következő megbetegedésnél már más a vírus.

Szerkesztette: Sparow2 2009. 09. 28. 09:53 -kor

#32 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 28. 09:43

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2009. szept. 28., hétfő - 9:20

Én nem szoktam beadatni, fentebb leírtam már, hogy miért.

Ha kimaradsz, az senkinek nem gond.
Esetleg csak Neked, ha beteg leszel majd.
Persze pár nap alatt túl van az ember a nehezén, de azért csak kényelmetlen. Ha van valami rendszeres tevékenységed, akkor azt is szüneteltetned kell.

Szerkesztette: Sparow2 2009. 09. 28. 09:46 -kor

#33 Felhasználó inaktív   Emvy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 28. 10:34

Az oltas egyebkent nem azert fontos, mert a betegseg a jelen formajaban veszelyes. Az a gond, hogy nagyon fertozokepes, es minel tobb embert fertoz meg, annal nagyobb esellyel tenyesztodik ki egy veszelyesebb valtozat.

En csak a laztol felek kicsit, nekem minden influenzanal 40 fok feletti lazam van.

Szerkesztette: Emvy 2009. 09. 28. 11:29 -kor

while (!sleep) sheep++;

#34 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 28. 11:02

Idézet: Emvy - Dátum: 2009. szept. 28., hétfő - 10:34

Az oltas egyebkent nem azert fontos, mert a betegseg a jelen formajaban veszelyes. Az a gond, hogy nagyon fertozokepes, es minel tobb embert fertoz meg, annal nagyobb esellyel tenyesztodik ki egy veszelyesebb valtozat.

Mint a spanyolnátha volt.
Egyébként az antigén struktúrája annak is H1N1 volt (a H1N1 a köztudattal ellentétben nem egyetlen fajta vírust jelent, hanem az "A" típusú influenza vírus egyik altípusát, amelybe több különböző vírustörzs is tartozik)
Az akkori vírus olyan durva volt, hogy sok embernél nagyon gyorsan vírusos eredetű tüdőgyulladásba ment át, amibe néhány óra alatt (!) bele is haltak.

#35 Felhasználó inaktív   tesa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 28. 13:26

Nem olvastam egész végig a témát, csak úgy eszembe jutott, hogy bármikor voltam orvosnál, az orvos mindig felírt vmi antibiotikumot, és viszontlátásra.

Én még nem hallottam olyanról, hogy az orvos kijelentené, hogy holnaptól tessék enni almát, gyümölcsöket, tessék sokat mozogni, tessék gyalogolni, ha teheti edzzen, sportoljon, mindezt az erős immunrendszerért. És ez lenne a gyógyszer.
Nemtom most hogy van, de nem lehet beleégetni már gyerekkortól a az orvoshoz járó gyerekek agyába?
tesa

#36 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 28. 13:33

Idézet: tesa - Dátum: 2009. szept. 28., hétfő - 14:26

Nem olvastam egész végig a témát, csak úgy eszembe jutott, hogy bármikor voltam orvosnál, az orvos mindig felírt vmi antibiotikumot, és viszontlátásra.

Én még nem hallottam olyanról, hogy az orvos kijelentené, hogy holnaptól tessék enni almát, gyümölcsöket, tessék sokat mozogni, tessék gyalogolni, ha teheti edzzen, sportoljon, mindezt az erős immunrendszerért. És ez lenne a gyógyszer.
Nemtom most hogy van, de nem lehet beleégetni már gyerekkortól a az orvoshoz járó gyerekek agyába?

Mert ez nem az orvos dolga lenne, gondolom.

Ezt az iskoláknak kellene intézni, és forrást kellene biztosítani hozzá.

Az antibiotikumot vírusfertőzés esetén egyébként nem a vírus ellen írják fel.

Idézet

#37 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 28. 13:57

Idézet: tesa - Dátum: 2009. szept. 28., hétfő - 13:26

Miért, mit csináljon?
Ha tüdőgyulladással meg 39 fokos lázzal bemegy egy beteg, akkor küldje el futni a háztömb körül?

Idézet: tesa - Dátum: 2009. szept. 28., hétfő - 13:26

Az sem nyújt 100%-os védelmet a betegségek ellen, akármilyen egészséges módon élsz is.
Főképp az erősen fertőző betegségek ellen.

Meg a doki hiába is mondja, ha az ember alapban lusta, és magától nem mozog, meg más téren is leszarja az egészségét.
Amúgy hirdetik ezeket a dolgokat, pl. most van ez a nincsde nevű kampány. Ez sem új dolog, ilyesmik már a 70-es években is voltak. Meg régebben is biztos.

#38 Felhasználó inaktív   Emvy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 28. 14:04

Idézet: JonesC - Dátum: 2009. szept. 28., hétfő - 14:33

Mert ez nem az orvos dolga lenne, gondolom.

Ezt az iskoláknak kellene intézni, és forrást kellene biztosítani hozzá.

Az antibiotikumot vírusfertőzés esetén egyébként nem a vírus ellen írják fel.

Es ha nem szeded vegig az antibiot, akkor erosebb bakteriumokat/virusokat tenyesztesz ki, ezt azert remelem tudjatok.
while (!sleep) sheep++;

#39 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 28. 14:06

Idézet: Emvy - Dátum: 2009. szept. 28., hétfő - 15:04

Es ha nem szeded vegig az antibiot, akkor erosebb bakteriumokat/virusokat tenyesztesz ki, ezt azert remelem tudjatok.

Jóhogy :)

Idézet

#40 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 28. 14:08

Idézet: Emvy - Dátum: 2009. szept. 28., hétfő - 14:04

Igen, de az nem 100%, csak előfordulhat. Egy embernél kicsi rá az esély, de ha tömegesen művelik ezt, akkor előfordul egy idő után.
Nem erősebb az, hanem az adott szernek jobban ellenáll, mint az elődje. (Más szer még hathat rá ugyanúgy; és az immunrendszer is leküzdheti ugyanúgy, ha a régebbi fajtát le bírta küzdeni)

Téma megosztása:

• (56 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó