HWSW Informatikai Kerekasztal: H1N1, avagy sertés influenza - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (56 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

H1N1, avagy sertés influenza Értékeld a témát: -----

#361 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 11. 06. 17:15

Idézet: ottokar - Dátum: 2009. nov. 6., péntek - 15:39

Milyen kormánypropagandát? A világ sok országában örülnének mint majom a farkának ha úgy állnának mint magyarország. Az USA-ban nem ökörködnek ilyen sokan akkor ők hülyék mi? Olaszországban egy nap alatt 8-an haltak meg az EÜ miniszter meg százalékokról beszél? ÉN soha nem voltam semilyen pártnak tagja és soha nem is leszek.

Szent Péterhez két személy kér bebocsátást. Na fiam te miben haltál meg? Én gyorshajtásban. Jól van fiam befogadlak, bevallom én is szeretek száguldozni. És te fiam? Én a H1N1 miatt. Akkor te menj a pokolba ott vannak a virológusok!

Ottokár, nem akarlak megsérteni, de Téged olvasva olyan érzésem van, mintha Te nem is ebben az országban élnél, hanem most jöttél volna a Hold sötét oldaláról.

#362 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 06. 17:17

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. nov. 6., péntek - 17:14

Szép ötlet. Csakhogy akkor nem lesz aki irányítson: anarchia.
Mert van aki a saját érdekeit nézi, meg van aki nem ért hozzá amit csinál, meg van aki leszarja amit csinál, mert lusta hozzá. Nehéz olyan embert találni, aki érti is a dolgát és becsületes is.
Nem politika terén, hanem minden téren ez megy.

Ez kb. olyannyira utópia, mint a totális kommunizmus (nincs fizetőeszköz és bárki bármit elvihet a boltokból ingyen. Cserébe rendszeresen dolgoznia kell, hogy legyen termelés).
Azért lehetetlen, mert az emberek nem így "működnek".

Igen. Épp azt akartam kérdezni, hogy akkor hány 100k (millió) embert hajtsunk el Magyarországról?

#363 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 06. 17:17

Idézet: ottokar - Dátum: 2009. nov. 6., péntek - 12:49

...Érdekes amerikában fel se merül, meg más országban se.Ott örülnek ha a kormány intézkedik.

Jaja. És lenyelik a piros pirulát, s élnek tovább a jól megszokott álmaikban. Nehogy valaki esetleg kritizálni merje a kormányt, hisz annak mindig igaza van. Amit ők adnak, elfogadjuk, hisz biztos jó, meg ingyenes, meg minden. No, szép álmok ezek. De vajon mi bizonyítja, hogy nem csak álmok? :smoker:

Amúgy miért baj az neked, ha valaki alapból nem fogadja el amit adnak, hanem próbál gondolkodni, s még ha esetleg hibákkal is, de maga akar rájönni a dolgok nyitjára...?

Szerkesztette: Warrior 2009. 11. 06. 17:27 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#364 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 06. 17:39

Idézet: vipisrac - Dátum: 2009. nov. 6., péntek - 17:17

Igen. Épp azt akartam kérdezni, hogy akkor hány 100k (millió) embert hajtsunk el Magyarországról?

???
Nem értem a kérdésedet.
Mi hajtjuk el? Te? Vagy én?

Ez egy ilyen ország, ez alakult ki benne. Vannak jobb helyek, ahová szívesebben mennek át az emberek, de vannak azért rosszabb helyek is.

Ha most mindenkit lecserélnének, akkor az volna, mint anno a 40-es évek végén, meg az 50-es években: olyan embereket tettek be pozíciókba, akiknek lövésük se volt a dolgokról, csak azért, hogy aki előtte ott volt azt lecseréljék.
Lehet, hogy előtte se volt jó aki ott volt az adott pozícióban, de utána még rosszabb lett. A 60-as évek végén nem volt jegyrendszer, de a zöldségesnél sokszor csak max. 2 kg krumplit kaphattál egyszerre, hogy minél több embernek jusson belőle.
Ilyet hirtelen nem lehet, hogy egyik napról a másikra mindenkit lecserélek, és rögtön jobb lesz, hanem csak egy hosszabb folyamatként. Ráadásul az sem garantálható, hogy az új emberek becsületesebbek lesznek, mint a régiek. Ezért mondtam, hogy ez utópia.
De én nem vagyok benne a témában, lehet rosszul látom.

#365 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2009. 11. 06. 21:12

Idézet: Warrior - Dátum: 2009. nov. 6., péntek - 18:17

Jaja. És lenyelik a piros pirulát, s élnek tovább a jól megszokott álmaikban. Nehogy valaki esetleg kritizálni merje a kormányt, hisz annak mindig igaza van. Amit ők adnak, elfogadjuk, hisz biztos jó, meg ingyenes, meg minden. No, szép álmok ezek. De vajon mi bizonyítja, hogy nem csak álmok? :smoker:

Amúgy miért baj az neked, ha valaki alapból nem fogadja el amit adnak, hanem próbál gondolkodni, s még ha esetleg hibákkal is, de maga akar rájönni a dolgok nyitjára...?

Magyarországon nem kritzálják a kormányt hanem akadályozzák a normális működését és azzal az országnak ártanak. Olyat követelnek tőle amit semelyik más kormány se tud megcsinálni. Fenntartani egy vasútvonalat ahol 5-6 utas van? Termelni akar amikor nincs piac? Mit gondol Orbán az ő két szeméért lesz piac. A piac nem azért szűkült be mert MSZP kormány volt, és nem is ebben az időben.

#366 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 06. 21:17

Idézet: ottokar - Dátum: 2009. nov. 6., péntek - 21:12

Magyarországon nem kritzálják a kormányt hanem akadályozzák a normális működését és azzal az országnak ártanak. Olyat követelnek tőle amit semelyik más kormány se tud megcsinálni. Fenntartani egy vasútvonalat ahol 5-6 utas van? Termelni akar amikor nincs piac? Mit gondol Orbán az ő két szeméért lesz piac. A piac nem azért szűkült be mert MSZP kormány volt, és nem is ebben az időben.

Jajaja. És ezért kénytelenek szegények a papírárut is másfélszeres áron beszerezni például, mera Zorbán a szőlőbányából akadályozza őket. Hagyjuk már ezt itt, erősen offtopik, ráadásul baromság.  :cool:
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#367 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 06. 21:23

Idézet: ottokar - Dátum: 2009. nov. 6., péntek - 22:12

Magyarországon nem kritzálják a kormányt hanem akadályozzák a normális működését és azzal az országnak ártanak.

Tudod, azzal nincs gond, ha valaki rendesen, becsületesen dolgozik, és közben módjával gondol a zsebére. A gond azzal van, ha inkompetensek vezetnek tizen-huszon évekig, és csak a zsebüket tömik. Ez hazaárulás. Az kéne, mint kínában: a korruptakat nyilvánosan felakasztani, majd felnégyelni, és kiszögelni a hidakra a darabokat.
Az nevet utoljára, aki először üt.

#368 Felhasználó inaktív   Ombuccmann 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 07. 07:32

Idézet: JonesC - Dátum: 2009. nov. 6., péntek - 22:17

Jajaja. És ezért kénytelenek szegények a papírárut is másfélszeres áron beszerezni például, mera Zorbán a szőlőbányából akadályozza őket. Hagyjuk már ezt itt, erősen offtopik, ráadásul baromság.  :cool:

Baromság a köbön, de úgysem fogja fel. Qrva nagy gondolkodónak tartja magát de ebben az egyszerű esetben is keveri a miértet a hogyannal. Beszerezzük az oltóanyagot _ miért? Mert kelleni fog. Hogyan, kitől? Na itt jön a probléma. Utána meg a miérttel magyarázzák a hogyant, ez akkor is baromság ha elkintünk attól hogy ez esetben a miért is vitatható.

#369 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2009. 11. 07. 08:25

Idézet: leslie - Dátum: 2009. nov. 6., péntek - 21:23

Az kéne, mint kínában: a korruptakat nyilvánosan felakasztani, majd felnégyelni, és kiszögelni a hidakra a darabokat.

:up:  :respect:
egyből szükség lenne pár új pártra  :Đ
sőt, a felettük lévő nagyvezírt is, hiszen, ha nem látja mi folyik alatta, akkor ugyanolyan bűnös.  :)
mellesleg, beoltattátok magatokat? vagy csak pofáztok a semmiről? jajjj, úgyse véd meg, jajj, a mocskos korrupt gecik szebét tömöm vele, jajj szart se ér.
ad 1: az itt megnyilatkozó, észt két marékkal osztó adócsalók, közigazg-ban dolgozók (ez a két típus él mao-n  :D ) nagy részének meg se kottyana az az 1800 ft. (bár, ugye, nekem pl. ingyen volt, mert veszélyeztetett vagyok a magas vérnyomással, meg a korommal. vagy mittomén. nem kellett fizetnem, mert elintézte a doki meg az asszisztens. gondolom nem csak itt tudnak ilyen okosságot, és nem csak a családommal).
ad 2: amibe nem halsz bele, attól erősebb leszel. nem haltam bele, tehát erősebb lettem.  :Đ
most komolyan... adott valami cucc, ami esetleg talán netán netántalán adhat valamilyen védettséget. ha ki bírom csengetni, akkor inkább megböketem magam, vagy ideológiai kérdést csinálok belőle? én opportunista vagyok.

Szerkesztette: avman 2009. 11. 07. 08:34 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#370 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2009. 11. 07. 10:03

Idézet: Ombuccmann - Dátum: 2009. nov. 7., szombat - 8:32

Baromság a köbön, de úgysem fogja fel. Qrva nagy gondolkodónak tartja magát de ebben az egyszerű esetben is keveri a miértet a hogyannal. Beszerezzük az oltóanyagot _ miért? Mert kelleni fog. Hogyan, kitől? Na itt jön a probléma. Utána meg a miérttel magyarázzák a hogyant, ez akkor is baromság ha elkintünk attól hogy ez esetben a miért is vitatható.

Tudod hogy miért tűnt el sok járványt okozó betegség? Mert rájöttek hogy nem megvárni kell hanem megelőzni. Mert gondolkodó emberek voltak nem ész nélküliek. Szülök egyre többen megtagadják az évtizedek óta jól bevált védőoltások beadatását puszta ostobaságból. Képtelenek azt felfogni hogy minden egyes orvosi beavatkozásnak ezrelékben van ellenjavallata . De az föld ostoba ember aki nem veszi észre hogy egy személy hátrányt szenved míg többezer megmenekül a megbetegedéstől. Hogy ún. orvosok is ágálnak ellene? Minden szakmában vannak csekély tudású vagy éppen alkalmatlan emberek. De azt egy szerződéses orvos nem teheti meg hogy egy a kamara által elfogadott terápiát nem alkalmaz mert akkor szándékos orvosi műhibát vét ami a diploma elvesztésével jár. Nem tartani kell magunkat gondolkodónak hanem gondolkodni kell. Arra egy embernek sincs joga hogy mások egészségét veszélyeztesse. Márpedig aki a saját hibájából elkap egy betegséget és másokat is megfertőz az ezt teszi. Mit fog akkor mondani ha hazahurcolja a betegséget és a családjában következik be tragédia? A gondolkodás jellemzője hogy mindíg előretekint, csak ahhoz előre látni is kell. Elég idős vagyok ahhoz hogy lássam és tudjam hogy a gondolkodás tekintetében az elmúlt öt évtizedben nem fejlődés hanem éppen visszaesés történt.

Szerkesztette: ottokar 2009. 11. 07. 10:06 -kor

#371 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 07. 10:11

Idézet: vipisrac - Dátum: 2009. nov. 6., péntek - 17:17

9.5 milliót. :Đ

#372 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2009. 11. 07. 10:17

Idézet: vipisrac - Dátum: 2009. nov. 6., péntek - 18:17

És azt a kérdést is fel kell tenni hogy milyen alapon hajtana el bárki egyetlen magyar állampolgárt is ebből az országból? Nosza rajta csináljunk már egy kis fasizmust, már úgy hiányzik!

#373 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 07. 10:19

Idézet: ottokar - Dátum: 2009. nov. 7., szombat - 10:17

És azt a kérdést is fel kell tenni hogy milyen alapon hajtana el bárki egyetlen magyar állampolgárt is ebből az országból? Nosza rajta csináljunk már egy kis fasizmust, már úgy hiányzik!

Vagy kommenizmust? Az is jeleskedett az elhajtásban  :cool:
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#374 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 07. 10:53

Idézet: ottokar - Dátum: 2009. nov. 7., szombat - 10:17

Szerinted komolyan mondta?
Csak fel kéne őket pofozni, meg ejnye-bejnye, aztán kész. Szigor, szabályok, betartatás, utópia, jah találó, ez a szó. :Đ

Kezd nem is annyira hiányozni a növényevő, meg a tudományos topic. :)

Szerkesztette: Ndrew 2009. 11. 07. 10:53 -kor

#375 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 07. 12:15

Idézet: avman - Dátum: 2009. nov. 7., szombat - 8:25

...
mellesleg, beoltattátok magatokat? vagy csak pofáztok a semmiről? jajjj, úgyse véd meg, jajj, a mocskos korrupt gecik szebét tömöm vele, jajj szart se ér.
...

Én nem oltattam be.
Nem azért, mert kinek a zsebét tömöm, az nem érdekel ebben az esetben.
Hanem mert nem biztos, hogy használ, lehet egész más járvány jön, mint amit az oltásban adnak.
A másik, hogy az oltás is legyengíthet, pl. kolléganő tegnap beadatta magának, totál lefáradt tőle, és a karja is fájt, ahová szúrták, az esti edzés rettentő rosszul ment neki. (Persze sok embernek meg meg se kottyant, de másik ismerős is volt, aki beadatta és nagyon lefáradt)
Tehát szerencsétlen esetben kiesek az edzésemből.
Aztán ha mégsem ez a vírus jön, akkor azt megint elkaphatom, és akkor már kétszer estem ki. Persze ez akkor történne, ha nagyon balszerencsés vagyok.

Így meg, oltás nélkül, legrosszabb esetben is csak egyszer fogok kiesni (ha egyáltalán megkapom a betegséget).

#376 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2009. 11. 07. 12:21

Idézet: JonesC - Dátum: 2009. nov. 7., szombat - 11:19

Vagy kommenizmust? Az is jeleskedett az elhajtásban  :cool:

Tudod nagyot tévedsz. Olvastad Marx művét? Nem az a kommunizmus amit Sztálin csinált.  Minden eszméből annyi valósul meg amit a benne résztvevők megvalósítanak. Lenin annak idején levelet írt a Központi Bizottségnak hogy Sztálint el kell távolítani a hatalomból mert diktatórikus hajlamú kényszerképzetes személyiség. Nem tették meg. A kommunizmus alapeszméje a dolgozók akik a javakat megtermelik a javakból való azonos részesedésén alapul, hogy ne legyenek a társadalomban dolgozók akik úgy élnek mint az állat míg más aki nem is dolgozik nem tudja hogy dőzsöljön a más által megtermelt javakban.

#377 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2009. 11. 07. 12:25

Na a Lengyel elnök bebizonyította a bunkóságát. Azt mondta hogy ők nem vesznek vakcinát mert senki nem szavatolta a mellékhatás mentességet. Csak ennyi esze van? Egyetlen gyógyszernek se lehet szavatolni! Hova járt ez az ember? Faiskolába?

#378 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 07. 12:39

Idézet: ottokar - Dátum: 2009. nov. 7., szombat - 10:03

Tudod hogy miért tűnt el sok járványt okozó betegség? Mert rájöttek hogy nem megvárni kell hanem megelőzni.

Ottokár, kapjál már a fejedhez, az influenza nem fog eltűnni a védőoltásoktól. Mert a sok már eltűnt betegség másképpen "működik". Ezt nem bírod felfogni? Egy oltás elég, hogy egész életedben ne kapjál pl. diftériát. Influenzából nem elég egyetlen darab oltás, minden egyes járványnál új oltás kell.
Hiába oltatja be magát a sok ember H1N1 ellen, meg még a szokásos 1-2 törzs ellen, ha most Ukrajnából egy másik vírustörzs támad. Mert "az ellen nem véd". Az influenza nem fog eltűnni, akárhány védőoltást adnak is, hacsak nem találnak ki valami forradalmian új módszert ellene. (Sőt, voltak olyan hírek is, hogy esetleg nem is influenza; bár ezt már cáfolták, ha jól tudom.)

Mert gondolkodó emberek voltak nem ész nélküliek. Szülök egyre többen megtagadják az évtizedek óta jól bevált védőoltások beadatását puszta ostobaságból. Képtelenek azt felfogni hogy minden egyes orvosi beavatkozásnak ezrelékben van ellenjavallata . De az föld ostoba ember aki nem veszi észre hogy egy személy hátrányt szenved míg többezer megmenekül a megbetegedéstől.

Igen, vannak ilyen emberek is.
Ez az ő bajuk. A gyerek később még beadathatja magának, ha nagyobb lesz és tud önállóan gondolkodni.
De szerencsére az arányuk nagyon kicsi, ezért nem fog kitörni ezekből a betegségekből járvány.

Meg senki nem akar a hátrányt szenvedett lenni, hogy a többezer más megmeneküljön a betegségtől. Ez is benne van a pakliban.

Hogy ún. orvosok is ágálnak ellene? Minden szakmában vannak csekély tudású vagy éppen alkalmatlan emberek. De azt egy szerződéses orvos nem teheti meg hogy egy a kamara által elfogadott terápiát nem alkalmaz mert akkor szándékos orvosi műhibát vét ami a diploma elvesztésével jár.

Azért vannak olyan esetek, amikor egyéni elbírálás szükséges, hogy hasznos-e egy oltás vagy nem.
Pl. tipikusan az egész-vírusos influenza védőoltás (amit hazánkban szoktak adni, és ha jól tudom, most is azt adják) nem javallott, ha már az ember elkapta a betegséget, mert akkor még rosszabb lesz tőle.
Én nem vagyok orvos, nem vagyok benne a témában. Csak ezt hallottam.

Másrészt orvosi körökben is megoszlanak a vélemények, hogy a H1N1 elleni és A/B törzs elleni oltást érdemes-e egyszerre beadni.
Van olyan orvos, aki simán beadja egyszerre, van aki azt mondja, legyen közte 2 hét, van aki inkább 1 hónapot javasol. És van aki azt mondja, hogy a gyereknek legyen 2 hét, de felnőttnek beadja egyszerre.
Az orvoslás nem egy mérnöki tudomány, hogy ott egy vonal a tervrajzon, és az fix, minden hozzáértőnek pontosan azt kell jelentenie. Hanem vannak benne árnyalatok, sosincs két teljesen egyforma lefolyású betegség, meg tejesen egyformán reagáló beteg, valamennyi eltérés mindig van. Még arra is van esély, hogy akár egy rutin vakbélműtétből, amit szinte a korház portása csinál, annyira egyszerű, a beteg nem fog felébredni. És nem azért mert elrontott az orvos valamit, hanem mert semmi nem 100%-os esélyű.

Nem tartani kell magunkat gondolkodónak hanem gondolkodni kell. Arra egy embernek sincs joga hogy mások egészségét veszélyeztesse. Márpedig aki a saját hibájából elkap egy betegséget és másokat is megfertőz az ezt teszi. Mit fog akkor mondani ha hazahurcolja a betegséget és a családjában következik be tragédia? A gondolkodás jellemzője hogy mindíg előretekint, csak ahhoz előre látni is kell. Elég idős vagyok ahhoz hogy lássam és tudjam hogy a gondolkodás tekintetében az elmúlt öt évtizedben nem fejlődés hanem éppen visszaesés történt.

Az hogy valaki idős, még nem jelenti feltétlenül, hogy jobban is gondolkodik, vagy okosabb bármiben. (Sőt, sokszor éppen nem, lásd a házukat figyelmetlenségből magukra gyújtó időseket.)

Van ismerős, aki mindig azzal érvelt, ha már mással nem tudott, hogy ő az idősebb, és több a tapasztalata. Ezek szerint neki mindig igaza lett volna egy fiatalabbal szemben. Ami persze nonszensz, hiszen bárki tévedhet, akár idős, akár fiatal, de ettől még neki tetszett ez az elmélet.
Emlékszem, hogy meglepődött, amikor szintén bemondta, hogy én vagyok az idősebb és a tapasztaltabb, erre a másik ember előszedte az igazolványát és egyeztettek, és kiderült, hogy mégis ő a fiatalabb 2-3 hónappal. Az idősebb bácsika rögtön le is csapta a labdát: "Akkor mostantól mindig nekem van igazam?" :D

#379 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 07. 12:53

Idézet: ottokar - Dátum: 2009. nov. 7., szombat - 12:21

Tudod nagyot tévedsz. Olvastad Marx művét? Nem az a kommunizmus amit Sztálin csinált.  Minden eszméből annyi valósul meg amit a benne résztvevők megvalósítanak.

Na, ez az!
Azért írtam, hogy utópia, hogy elhajtjuk/kinyírjuk aki rosszul dolgozik/rosszul vezeti az alatta lévőket, és akkor jó lesz minden.
Mert az emberek alapból önzőek. (De ez logikus is, aki nem önző volt, az kihalt a törzsfejlődés során a versenyben)

Idézet: ottokar - Dátum: 2009. nov. 7., szombat - 12:21

Lenin annak idején levelet írt a Központi Bizottségnak hogy Sztálint el kell távolítani a hatalomból mert diktatórikus hajlamú kényszerképzetes személyiség. Nem tették meg. A kommunizmus alapeszméje a dolgozók akik a javakat megtermelik a javakból való azonos részesedésén alapul, hogy ne legyenek a társadalomban dolgozók akik úgy élnek mint az állat míg más aki nem is dolgozik nem tudja hogy dőzsöljön a más által megtermelt javakban.

Ez is utópia.
Lenne, aki többet dolgozik, és lenne, aki lusta és kevesebbet, meg lenne aki csak lógna egész nap (mint ahogy most is ez van).
Meg hogyan korlátoznád, hogy mindenki egyenlően részesüljön? (Egyszer olvastam, hogy a Szovjetunióban próbálták ezt kísérleti jelleggel bevezetni egy kisebb területen, de nem működött: mindenki hazahordott mindent, amit ért)
Itt is volt egyszer, talán 10-15 éve, hogy tejüzem nyílt a környéken. Első nap, reklám gyanánt, ingyen volt a tej a boltokban. Az utcában szemben lakó, egyedül élő nyugdíjas néni hazacipelt saját magának 15 darab literes zacskós tejet. Ott romlott rá, öntözte ki utána. Aki később ért oda, az meg nem kapott már, mert nem volt. Neki meg annyi esze nem volt, hogy minek cipekedjek ennyi tejet, amikor úgyse bírom meginni, és csak megromlik.

Persze ez mégsem teljesen az az eset, mert csak 1 napig volt ingyen a tej. Lehet, hogy ha minden nap volna, akkor megszokná, hogy csak 1 litert visz haza.
De akkor sem lehetne biztosítani az egyenlő elosztást.
Biztosan akadna, aki minden nap másik ruhát vinne el a "boltból", meg lenne, aki minden nap másik autót vinne ki a szalonból, stb.

#380 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 07. 13:00

Idézet: ottokar - Dátum: 2009. nov. 7., szombat - 12:25

Na a Lengyel elnök bebizonyította a bunkóságát. Azt mondta hogy ők nem vesznek vakcinát mert senki nem szavatolta a mellékhatás mentességet. Csak ennyi esze van? Egyetlen gyógyszernek se lehet szavatolni! Hova járt ez az ember? Faiskolába?

De nem mindegy, hogy mekkora arányban van mellékhatása: minden százezredik emberen, vagy lehet, hogy minden századikon.
Azért Te is látod, hogy micsoda huzavona volt az engedélyeztetéssel, meg mindenki mást javasolt, hogy érdemes-e beadatni. És ha felnőttnek érdemes is beadatnia, akkor gyereknek is érdemes-e, meg 3 év alatt is érdemes-e, meg terhes anyának is érdemes-e. Voltak variációk szép számmal. Valami mutyi van a háttérben, az látszik.
A végén persze megállapodtak, hogy igen, mindenkinek érdemes, de kisgyereknek meg terhes nőnek nem, kicsit később kijött, hogy kisgyereknek is (talán már az is, hogy terhes nőnek is, annyira nem követem az eseményeket). Bennem megfordult a gondolat, hogy valóban így van, vagy esetleg csak a pénz miatt lett ez álláspont.

Téma megosztása:

• (56 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.