HWSW Informatikai Kerekasztal: H1N1, avagy sertés influenza - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (56 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

H1N1, avagy sertés influenza Értékeld a témát: -----

#431 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2009. 11. 09. 18:46

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2009. nov. 9., hétfő - 15:12

1997-1998 környékén már biztosan volt itthon is oltás.
Volt kolléga nagyon esküdött, hogy jó az oltás.

Beteg is volt elég sokszor.  :D

És influenzás volt? Mert más betegséget kaphat.

#432 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 11. 09. 18:48

Idézet: ottokar - Dátum: 2009. nov. 9., hétfő - 18:46

És influenzás volt? Mert más betegséget kaphat.

Nem, bizonyára a busz kereke ment a lábára, és attól volt beteg.
Eeeh :)

#433 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2009. 11. 09. 18:51

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2009. nov. 9., hétfő - 14:32

Megy rendesen a kampány.  :D

És az a gyerek aki hazahurcolta az iskolából a betegséget és az anyja meg a meg nem született testvére is élet-halál között lebeg mit fog csinálni?

#434 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2009. 11. 09. 18:52

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. nov. 9., hétfő - 19:48

Nem, bizonyára a busz kereke ment a lábára, és attól volt beteg.
Eeeh :)

Most azt hiszed okosat mondtál?

#435 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 09. 18:58

Idézet: ottokar - Dátum: 2009. nov. 9., hétfő - 18:51

És az a gyerek aki hazahurcolta az iskolából a betegséget és az anyja meg a meg nem született testvére is élet-halál között lebeg mit fog csinálni?

Ez bárkivel előfordulhat, ehhez nem kell h1n1, se szezonális influenza.
RDaneel_hu

#436 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 09. 19:11

Nem azért van az intenzíven, mert élet-halál közt lebeg, hanem azért, mert így tudták elkülöníteni. Vegyél már vissza az oltáskampányból, régen a pánikkeltőket nemes egyszerűséggel vízbe dobták a hajókról. Tőled elég lesz egy kis önmérséklet is. :cool:
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#437 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2009. 11. 09. 19:28

Idézet: JonesC - Dátum: 2009. nov. 9., hétfő - 20:11

Nem azért van az intenzíven, mert élet-halál közt lebeg, hanem azért, mert így tudták elkülöníteni. Vegyél már vissza az oltáskampányból, régen a pánikkeltőket nemes egyszerűséggel vízbe dobták a hajókról. Tőled elég lesz egy kis önmérséklet is. :cool:

Mit csinálni? Nem tudod hogy altatják? Pánik? Van itt rosszabb is.

#438 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 09. 20:15

Télleg. Akkor valamit félrehallottam a rádióban. Viszont az, hogy altaják, az teljesen természetes, amikor lélegeztető gépen van. Csak a cső kihúzása előtt ébresztik fel.  :)
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#439 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 10. 20:09

Na, ma hazafele a sárga buszon mögém ült egy fazon, és 45 percen át köhögött mint az állat. Ugyan maga elé tartotta a kezét, de ez ugyebár a gesztuson túl sokat nem számít  :rolleyes: Most megyek a konyhába fokhagymát zabálni  :Đ

Szerkesztette: hkpk 2009. 11. 10. 20:45 -kor

#440 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 10. 20:18

Idézet: ottokar - Dátum: 2009. nov. 9., hétfő - 18:52

Most azt hiszed okosat mondtál?

Csak annyira okosat, mint a kérdésed volt, amire válaszoltam.

Logikus, hogy ha influenza elleni oltásról beszél valaki, és azt mondja, hogy egy illető beteg volt az oltás ellenére, akkor nem AIDS-re céloz, meg nem arra, hogy elgázolta egy busz, hanem az influenzára.

#441 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 10. 20:19

Idézet: hkpk - Dátum: 2009. nov. 10., kedd - 20:09

Na, ma hazafele a sárga buszon mögém ült egy fazon, és 45 percen át köhögött mint az állat. Ugyan maga elé tartotta a kezét, de ez ugyebár a gesztuson től sokat nem számít  :rolleyes: Most megyek a konyhába fokhagymát zabálni  :Đ

Ajaj. Én átmentem volna a busz másik végébe.
(Már ha ott nem köhögnek még jobban)

#442 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 10. 20:25

Attól még hazahurcolhatod a betegséget, hogy van védőoltásod.
Pl. papírpénzen szerencsétlen esetben 2 hétig is fertőzőképesek maradhatnak az influenzavírusok.
Ugyanígy a boltban vásárolt kajákon is lehet vírus, ha előtte jól összetapizták (tipikusan öreg mamák szokták végigtapizni kétszer oda-vissza az összes zsömlét, mire találnak egy jót. Pedig mind a 100-200-párszáz darab, ami ki van rakva, az ugyanakkor, ugyanabban a kemencében sült, ugyanabból a tésztából).
Meg a bedobott újságot, reklámokat ki tudja ki fogdosta, köhögte, tüsszögte össze.
Ha a kismama kiment az utcára, vagy felszállt egy tömegközlekedési eszközre, akkor ki tudja, hányan fogdosták össze amikhez hozzáért. Stb.
Egyáltalán nem biztos, hogy a gyerek vitte haza az iskolából (hiszen az iskolába is valaki bevitte, nem csak úgy ott termett; ergo fertőz ott más is a környéken)

A fentebb írt esetben a kismama védekezhetett volna időben megkapott oltással. (Bár még talán most is vitatkoznak azon a nálam okosabbak, hogy károsítja-e a magzatot, és érdemes-e beadatni.)

Szerkesztette: Sparow2 2009. 11. 10. 20:28 -kor

#443 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2009. 11. 10. 20:35

Idézet: hkpk - Dátum: 2009. nov. 10., kedd - 21:09

Na, ma hazafele a sárga buszon mögém ült egy fazon, és 45 percen át köhögött mint az állat. Ugyan maga elé tartotta a kezét, de ez ugyebár a gesztuson től sokat nem számít  :rolleyes: Most megyek a konyhába fokhagymát zabálni  :Đ

Ezt a hülye eggyügyű tehetetlenséget nem értem, ember nem képes arra ha köhög menjen el a patikába és vegyen köhögéscsillapítót, meg köptetőt, nagyon jókat lehet kapni. Ötven évvel ezelött ez természetes volt hogy nem köhögött mások pofájába. A nagy fejlődésben sokan idáig jutottak. És pont olyanok teszik ezt akiknek lenne pénzük rá.

#444 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2009. 11. 10. 20:38

"papírpénzen szerencsétlen esetben 2 hétig is fertőzőképesek a vírusok"

Na ezt nem tartom valószínűnek. Baktériumok inkább.

#445 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 10. 20:59

Picit off, de ha már szóba került, hogy menjünk patikába...

Évekkel ezelőtt rákattantam valamelyik nátha elleni hülyeségre, már nem tudom a nevét, valami por volt. Az veszett jó volt, mármint nem az íze, mert az nem volt jó, de pikk-pakk elmúlt az orrfolyás és velejárói meg a rossz közérzet és mehettem a dolgomra. Kábé egy-két alkalommal használtam, aztán egyszer csak semmit nem ért, és úgy tűnt, mintha nem is múlna olyan gyorsan a megfázás, mint eredetileg. Ezután inkább úgy döntöttem, hogy nem alkalmazok semmi ilyesmit. Mivel nem vagyok minden héten megfázva ezért nem igazán tudok statisztikát készíteni, de lehet valami összefüggés, és magyarázat rá? Vagy inkább valószínűsíthető,hogy csak egybeesés és más miatt tartott tovább a megfázás és azért nem hatott semmit az a vacak a későbbi alkalmakkal? Vagy eleve nem ért semmit, csak az első alkalmakkal pont erősebb voltam, nem voltam annyira megfázva?  :think: Azóta már minden ok, de nem használok semmit, mint ahogy előtte sem. Szóval hozzá lehet ezekhez szokni?

#446 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 10. 21:03

Idézet: ottokar - Dátum: 2009. nov. 10., kedd - 21:35

Ezt a hülye eggyügyű tehetetlenséget nem értem, ember nem képes arra ha köhög menjen el a patikába és vegyen köhögéscsillapítót, meg köptetőt, nagyon jókat lehet kapni. Ötven évvel ezelött ez természetes volt hogy nem köhögött mások pofájába. A nagy fejlődésben sokan idáig jutottak. És pont olyanok teszik ezt akiknek lenne pénzük rá.

Köhögéscsillapítót és köptetőt nem szabad egyszerre szedni, a vírus ellen meg lópikulát nem ér.
Hazafi vagyok nem "Demokrata".

#447 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 10. 21:03

Idézet: ottokar - Dátum: 2009. nov. 10., kedd - 20:35

Lehet, hogy vett is, de nem gyógyította meg 2 perc alatt. Hanem még pár napig köhögött utána is :think:

Ja, 50 éve nem hát, akkor még az édenben éltünk biztos és betegség sem volt.
Most is sokan nem köhögnek mások képébe. De sokan meg igen, mert leszarják.

#448 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 10. 21:07

Idézet: ottokar - Dátum: 2009. nov. 10., kedd - 20:38

"papírpénzen szerencsétlen esetben 2 hétig is fertőzőképesek a vírusok"

Na ezt nem tartom valószínűnek. Baktériumok inkább.

Én nem tudom.
Némelyik fajta vírusok nagyon sokáig megélnek gazdatesten kívül is, mintha ezt hallottam volna régebben. De lehet tévedek.
Az influenzáról konkrétan a tévében mondták egyik régebbi járványkor, hogy akár 2 hétig is fertőzhet egy papírpénz.
És hogy inkább fizessenek kártyával akinek van (persze a PIN kód beírásánál --túlzással élve-- már minden gomb zöld, annyian összetaknyozták a járvány miatt, szóval az sem jobb a pénznél)

#449 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2009. 11. 10. 21:57

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. nov. 10., kedd - 22:07

Én nem tudom.
Némelyik fajta vírusok nagyon sokáig megélnek gazdatesten kívül is, mintha ezt hallottam volna régebben. De lehet tévedek.
Az influenzáról konkrétan a tévében mondták egyik régebbi járványkor, hogy akár 2 hétig is fertőzhet egy papírpénz.
És hogy inkább fizessenek kártyával akinek van (persze a PIN kód beírásánál --túlzással élve-- már minden gomb zöld, annyian összetaknyozták a járvány miatt, szóval az sem jobb a pénznél)

Nem hallottad hogy a virológusok mondták nem is egyszer hogy a kiköhögött vírus a levegőben 1m után elpusztul? A baktériumok élnek tovább mert képesek kiszárítani a külsejüket úgy mondják hogy betokozódnak. A vírus a pénzen miért élne, nincs ott tápanyag.

#450 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2009. 11. 10. 22:01

Idézet: Pitbull - Dátum: 2009. nov. 10., kedd - 22:03

Köhögéscsillapítót és köptetőt nem szabad egyszerre szedni, a vírus ellen meg lópikulát nem ér.

Nedves köhögés ellen köptetőt száraz köhögés ellen köhögéscsillapítót. Ki mondta hogy a vírus ellen?

Téma megosztása:

• (56 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.