HWSW Informatikai Kerekasztal: H1N1, avagy sertés influenza - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (56 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

H1N1, avagy sertés influenza Értékeld a témát: -----

#471 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 11. 11. 12:01

Idézet: leslie - Dátum: 2009. nov. 11., szerda - 9:11

Még mindíg nem ismerek egy embert sem, aki beoltatta volna magát.  :think: A sok ostoba fajankó.  :Đ

Én ismerek többet is.
Azt hallottam, hogy 500e oltást adtak be eddig (azaz kb. minden 20. ember kapott).

#472 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 11. 12:04

Idézet: didyman - Dátum: 2009. nov. 11., szerda - 9:23

Hatalmas hibájának tartom ezta  mai rohanó világnak :( . Én magam is így gondolom, hogy betegnek otthon a helye, nem a többi ember között, ahol fertőz, és maga is egyéb fertőzésekre sokkal fogékonyabb. Menjen haza, pihenje ki, hamarabb túllesz rajta, hamarabb lesz 100% munkaképes. De ugye ez legalábbis nálunk nem menő, meg pláne nem kifizetődő :( .

Meg van sok ember, aki nem maradhat otthon, ha kell az állása.
Mert bármikor mondhatják, hogy viszont látásra, és a melóhely bejáratánál meg ott áll 10 másik jelentkező az ő helyére.

Szerkesztette: Sparow2 2009. 11. 11. 12:05 -kor

#473 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 11. 12:08

Idézet: leslie - Dátum: 2009. nov. 11., szerda - 9:41

Na, ez az. Ha beszuriztatod magad, garantált, h szarul leszel. Ha nem, és járvány lesz, akkor is komoly esélyed van rá, h el sem kapod. :)

Nem garantált azért.
Pl. kolléganő benyomatta magának, kicsit fáradt volt aznap (de lehet nem attól), meg fájt a válla a szúrás helyénél, és nagyon nehezen csinálta az aznap esti edzést. De másnap már jól volt.
Másik kollégának meg sem kottyant egyáltalán.

De nekem is ezért nem kell, mert ha nincs szerencsém, akkor lehet napokig le leszek robbanva utána.

#474 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 11. 11. 12:13

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. nov. 11., szerda - 12:04

Meg van sok ember, aki nem maradhat otthon, ha kell az állása.
Mert bármikor mondhatják, hogy viszont látásra, és a melóhely bejáratánál meg ott áll 10 másik jelentkező az ő helyére.

Ezért írtam, hogy nem kifizetődő. Ez egy nonszensz, hogy az embertől elvárják, hogy 100%-os munkaerő legyen. Sőt, gusztustalan.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#475 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 11. 12:14

Idézet: didyman - Dátum: 2009. nov. 11., szerda - 9:32

Én igen. De ők minden évben. Egyikük napokig rosszul van az oltás után. Gondolkoztam rajta, hogy megkérdem az ürgét, mivel jobb ez, mintha elkapná :Đ

Annyiban jobb, hogy:
- nincs annyira rosszul, mintha a "valódi" betegséget kapná el.
- ez garantáltan rövidebb ideig tart.
- nem jönnek elő szövődmények (vagy nagyon ritkán).
- előre tudod, hogy mikor leszel "beteg", ha pl. pénteken adatod be, akkor hétvégén otthon átvészeled a nehezét. A melót meg egyéb tevékenységeidet tudod úgy szervezni, hogy szükség esetén pár napig kíméld Magadat. Míg ha a vírustól leszel beteg, lehet, akkor váratlanul jön a betegség, pl. lehet, hogy betegállományba kell menned egy hétre, vagy lehet, hogy épp nagy igébevételnek vagy kitéve a melóban vagy otthon.

#476 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 11. 12:16

Idézet: didyman - Dátum: 2009. nov. 11., szerda - 12:13

Ezért írtam, hogy nem kifizetődő. Ez egy nonszensz, hogy az embertől elvárják, hogy 100%-os munkaerő legyen. Sőt, gusztustalan.

Igen.
De hát ez van. Ha nem tetszik, akkor jön más, aki kevesebbet beteg, vagy hajlandó betegen is dolgozni.

#477 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 11. 12:18

Idézet: Pitbull - Dátum: 2009. nov. 11., szerda - 10:43

Oltási reakció. Immunrendszer nekiesik a megtámadott gazdasejteknek és szétkapja őket, mint egy vad vírus fertőzésnél.

Csak leslie ugye azt hajtogatja, hogy mindenkinél fellép a rosszullét/láz akármi. Ez azért igen messze van a valóságtól.

#478 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 11. 12:22

Idézet: leslie - Dátum: 2009. nov. 11., szerda - 10:39

Minden hasonló elvű szernek ez a tünete. Megkapod a legyengített vírust, h szokja az immun rencered. Olyan kb, mintha eléd állíanának egy 50 kilós kis embert, h nyugodtan verd össze, és mikor jön a nagyobb, már azt is levered, rutinból.

Amúgy én úgy vagyok az ilyesmivel, h az edzéshez sem szúrtam magam tizen pár évig, akkor nehogy ilyen kis megfázás miatt kezdjem el. :)

Azért a reakciók itt is egyéntől függenek, van akit nem gyűr le a védőoltás.
Nem legyengített vírust adnak, hanem elpusztított egész vírust, ami nem él (Mo-n ilyet szoktak adni). Ezért van könnyebb dolga az immunrendszernek vele. Ezt nem szabad olyannak kapnia, aki már elkapta a betegséget.
A hasonlatod nagyon jó :)

Vannak olyan oltások, amelyekben nem egész vírus van, hanem csak a vírus antigénjei, amiről az immunrendszer felismeri. Erre kisebb a szervezet reakciója, nem okoz fáradtságot, hőemelkedést. És hogy az immunrendszer biztosan "megszokja", ebből kettőt szoktak adni (ha jól tudom, a másodiknál csak a reakciót figyelik, hogy úgy válaszol-e rá az immunrendszer, mint ami már ismeri a betegséget)
Ez utóbbit lehet beadni már beteg embernek is.

Szerkesztette: Sparow2 2009. 11. 11. 12:22 -kor

#479 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 11. 12:32

Idézet: didyman - Dátum: 2009. nov. 11., szerda - 11:26

Befeszítesz és lepattan rólad a h1n1 :D

Kb. :)
Bár én sem oltattam magam, de ez a hozzáállás is megmosolyogtat a megalapozottságával. :D

#480 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2009. 11. 11. 12:53

Idézet: leslie - Dátum: 2009. nov. 11., szerda - 11:27

Működési elvéből következően hőemelkedés, és társai minimum vannak. (Bár engem, mint kívülállót nem érint a téma.)

Most nem értem én és anyám nyolc éve kaptuk a másikat most meg mind a kettőt egyszerre és semmiféle hőemelkedés smmiféle bőrpír soha, a szomszéd család se semmi, sőt állítom hogy az oltást kapottak jóval több mint a fele így van. Sőt még a 10%-nak sincs érdemleges tünete, akkor miért terjednek rémhírek? Szignifikáns kisebbségből hogyan lesz többség? Az hogy a szúrás helye fájhat annak meg semmi köze az oltáshoz csakis a szúráshoz. Egyszer fordult elő életemben hogy farba adott injekciónál hónapokig éreztem a helyét mert a tű elszúrhatott valamit, ami bárkinél bármikor előfordulhat . Működési elvéből következően? Meg lehet számolni hánynak van bármi. Bár én ismerem azt is mikor valaki állít valamit ami nincs is.

Szerkesztette: ottokar 2009. 11. 11. 12:57 -kor

#481 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 11. 13:16

Idézet: ottokar - Dátum: 2009. nov. 11., szerda - 13:53

Most nem értem én és anyám nyolc éve kaptuk a másikat most meg mind a kettőt egyszerre és semmiféle hőemelkedés smmiféle bőrpír soha, a szomszéd család se semmi, sőt állítom hogy az oltást kapottak jóval több mint a fele így van. Sőt még a 10%-nak sincs érdemleges tünete, akkor miért terjednek rémhírek? Szignifikáns kisebbségből hogyan lesz többség? Az hogy a szúrás helye fájhat annak meg semmi köze az oltáshoz csakis a szúráshoz. Egyszer fordult elő életemben hogy farba adott injekciónál hónapokig éreztem a helyét mert a tű elszúrhatott valamit, ami bárkinél bármikor előfordulhat . Működési elvéből következően? Meg lehet számolni hánynak van bármi. Bár én ismerem azt is mikor valaki állít valamit ami nincs is.

Mert nem teljesvírusos vakcina csak fragment vagy alegység ahol nincs a teljes vírus jelen csak az antigénje. Teljes vírus meg lehet elölt vagy gyengített. Utóbbinak a legerősebb az immunogenitása és legsúlyosabbak az oltási reakciói, mert T-sejtek nekimennek a gazdasejteknek és elpusztítják, a szövetszétesésből felszabaduló gyulladásos mediátorok meg elég komoly tüneteket okozhat. Múlt évekt valamelyikéből a Flucinartól taknyom nyálam folyt 1 hétig. A járvány meg érdeklődés hiányában elmaradt.

A mostani vakcina tisztaságával meg komoly aggályok vannak, ne nagyon legyen már benne csirkeembrió magzatburok maradék és mégis van.

Szerkesztette: Pitbull 2009. 11. 11. 13:18 -kor

Hazafi vagyok nem "Demokrata".

#482 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2009. 11. 11. 13:18

Idézet: Pitbull - Dátum: 2009. nov. 11., szerda - 14:16

Mert nem teljesvírusos vakcina csak fragment vagy alegység ahol nincs a teljes vírus jelen csak az antigénje. Teljes vírus meg lehet elölt vagy gyengített. Utóbbinak a legerősebb az immunogenitása és legsúlyosabbak az oltási reakciói, mert T-sejtek nekimennek a gazdasejteknek és elpusztítják, a szövetszétesésből felszabaduló gyulladásos mediátorok meg elég komoly tüneteket okozhat. Múlt évben a Flucinartól taknyom nyálam folyt 1 hétig.

Mi a Flucinar?

#483 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 11. 13:18

Idézet: ottokar - Dátum: 2009. nov. 11., szerda - 14:18

Mi a Flucinar?

Pontosabban FLUVIRIN volt, mert Novartis-os vakcina volt. Flucinar az más, a névmemóriám sose volt jó. :Đ

Összeesküvéselmélet: Külföldi gyártóknak már szeptember elején forgalomban volt a pandémiás H1N1 vakcinája csak éppen nem engedélyezték törzskönyvezni Magyarországon mind a mai napig. Vajon miért?

Szerkesztette: Pitbull 2009. 11. 11. 13:40 -kor

#484 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2009. 11. 11. 13:53

"taknyom nyálam folyt 1 hétig"

Az influ oltás csak az influt gátolja mást röhögve elkaphat az embör. Ez nem bizonyíték sömmire. De mivöl az influ nem gyöngíti a szervezetöt a csak nyeröség.

#485 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 11. 13:57

Idézet: ottokar - Dátum: 2009. nov. 11., szerda - 14:53

"taknyom nyálam folyt 1 hétig"

Az influ oltás csak az influt gátolja mást röhögve elkaphat az embör. Ez nem bizonyíték sömmire. De mivöl az influ nem gyöngíti a szervezetöt a csak nyeröség.

Persze, meg amikor a nyálkahártya sejteket támadják a T lymphociták az majd nyomtalan marad.  :omg:

#486 Felhasználó inaktív   Syner 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 11. 13:58

én kb 3 órája megkaptam az oltást, a vállam fáj kicsit bizonyos mozdulatoknál, biztos a tű eltrafált egy ideget, meg a szúrás pontja ég egy picit
így hamarabb megtalálsz:
MSN: gaborszi@msn.com

#487 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 11. 14:01

Idézet: Syner - Dátum: 2009. nov. 11., szerda - 13:58

én kb 3 órája megkaptam az oltást, a vállam fáj kicsit bizonyos mozdulatoknál, biztos a tű eltrafált egy ideget, meg a szúrás pontja ég egy picit

Akkor már ne vegyél tartós tejet :)

(Csak vicc volt)

#488 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 11. 14:03

Idézet: Syner - Dátum: 2009. nov. 11., szerda - 14:58

Az axiláris fonat a hónajban található, az vakcinát meg ált a tricepszbe adják így elég kicsi a valószinüsége hogy ideget találtak volna, ellenkező esetben ott helyben bebarnamacizol.

#489 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2009. 11. 11. 14:11

Idézet: Syner - Dátum: 2009. nov. 11., szerda - 14:58

Nekem húsz éve egy farba adott injekciónál volt hogy több hónapig fájt, ilyen van. Most meg semmi.
Öt éve kórházban voltam és ott volt egy bányász srác akinak a  karja háromszor olyan vastag volt mint az enyém. Gerincbe adott érzéstelenítőt én röhögve vettem, a gyerek totál elájult.

#490 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 11. 14:12

Idézet: ottokar - Dátum: 2009. nov. 11., szerda - 15:11

Gerincbe adott érzéstelenítőt én röhögve vettem, a gyerek totál elájult.

Ha kezdő adta volna nem biztos hogy utána lett volna kedved röhögni.

Téma megosztása:

• (56 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.