HWSW Informatikai Kerekasztal: H1N1, avagy sertés influenza - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (56 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

H1N1, avagy sertés influenza Értékeld a témát: -----

#441 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 11. 10. 20:19

Idézet: hkpk - Dátum: 2009. nov. 10., kedd - 20:09

Na, ma hazafele a sárga buszon mögém ült egy fazon, és 45 percen át köhögött mint az állat. Ugyan maga elé tartotta a kezét, de ez ugyebár a gesztuson től sokat nem számít  :rolleyes: Most megyek a konyhába fokhagymát zabálni  :Đ

Ajaj. Én átmentem volna a busz másik végébe.
(Már ha ott nem köhögnek még jobban)

#442 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 10. 20:25

Idézet: ottokar - Dátum: 2009. nov. 9., hétfő - 18:51

És az a gyerek aki hazahurcolta az iskolából a betegséget és az anyja meg a meg nem született testvére is élet-halál között lebeg mit fog csinálni?

Attól még hazahurcolhatod a betegséget, hogy van védőoltásod.
Pl. papírpénzen szerencsétlen esetben 2 hétig is fertőzőképesek maradhatnak az influenzavírusok.
Ugyanígy a boltban vásárolt kajákon is lehet vírus, ha előtte jól összetapizták (tipikusan öreg mamák szokták végigtapizni kétszer oda-vissza az összes zsömlét, mire találnak egy jót. Pedig mind a 100-200-párszáz darab, ami ki van rakva, az ugyanakkor, ugyanabban a kemencében sült, ugyanabból a tésztából).
Meg a bedobott újságot, reklámokat ki tudja ki fogdosta, köhögte, tüsszögte össze.
Ha a kismama kiment az utcára, vagy felszállt egy tömegközlekedési eszközre, akkor ki tudja, hányan fogdosták össze amikhez hozzáért. Stb.
Egyáltalán nem biztos, hogy a gyerek vitte haza az iskolából (hiszen az iskolába is valaki bevitte, nem csak úgy ott termett; ergo fertőz ott más is a környéken)

A fentebb írt esetben a kismama védekezhetett volna időben megkapott oltással. (Bár még talán most is vitatkoznak azon a nálam okosabbak, hogy károsítja-e a magzatot, és érdemes-e beadatni.)

Szerkesztette: Sparow2 2009. 11. 10. 20:28 -kor

#443 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2009. 11. 10. 20:35

Idézet: hkpk - Dátum: 2009. nov. 10., kedd - 21:09

Na, ma hazafele a sárga buszon mögém ült egy fazon, és 45 percen át köhögött mint az állat. Ugyan maga elé tartotta a kezét, de ez ugyebár a gesztuson től sokat nem számít  :rolleyes: Most megyek a konyhába fokhagymát zabálni  :Đ

Ezt a hülye eggyügyű tehetetlenséget nem értem, ember nem képes arra ha köhög menjen el a patikába és vegyen köhögéscsillapítót, meg köptetőt, nagyon jókat lehet kapni. Ötven évvel ezelött ez természetes volt hogy nem köhögött mások pofájába. A nagy fejlődésben sokan idáig jutottak. És pont olyanok teszik ezt akiknek lenne pénzük rá.

#444 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2009. 11. 10. 20:38

"papírpénzen szerencsétlen esetben 2 hétig is fertőzőképesek a vírusok"

Na ezt nem tartom valószínűnek. Baktériumok inkább.

#445 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 10. 20:59

Picit off, de ha már szóba került, hogy menjünk patikába...

Évekkel ezelőtt rákattantam valamelyik nátha elleni hülyeségre, már nem tudom a nevét, valami por volt. Az veszett jó volt, mármint nem az íze, mert az nem volt jó, de pikk-pakk elmúlt az orrfolyás és velejárói meg a rossz közérzet és mehettem a dolgomra. Kábé egy-két alkalommal használtam, aztán egyszer csak semmit nem ért, és úgy tűnt, mintha nem is múlna olyan gyorsan a megfázás, mint eredetileg. Ezután inkább úgy döntöttem, hogy nem alkalmazok semmi ilyesmit. Mivel nem vagyok minden héten megfázva ezért nem igazán tudok statisztikát készíteni, de lehet valami összefüggés, és magyarázat rá? Vagy inkább valószínűsíthető,hogy csak egybeesés és más miatt tartott tovább a megfázás és azért nem hatott semmit az a vacak a későbbi alkalmakkal? Vagy eleve nem ért semmit, csak az első alkalmakkal pont erősebb voltam, nem voltam annyira megfázva?  :think: Azóta már minden ok, de nem használok semmit, mint ahogy előtte sem. Szóval hozzá lehet ezekhez szokni?

#446 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 10. 21:03

Idézet: ottokar - Dátum: 2009. nov. 10., kedd - 21:35

Ezt a hülye eggyügyű tehetetlenséget nem értem, ember nem képes arra ha köhög menjen el a patikába és vegyen köhögéscsillapítót, meg köptetőt, nagyon jókat lehet kapni. Ötven évvel ezelött ez természetes volt hogy nem köhögött mások pofájába. A nagy fejlődésben sokan idáig jutottak. És pont olyanok teszik ezt akiknek lenne pénzük rá.

Köhögéscsillapítót és köptetőt nem szabad egyszerre szedni, a vírus ellen meg lópikulát nem ér.
Hazafi vagyok nem "Demokrata".

#447 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 10. 21:03

Idézet: ottokar - Dátum: 2009. nov. 10., kedd - 20:35

Lehet, hogy vett is, de nem gyógyította meg 2 perc alatt. Hanem még pár napig köhögött utána is :think:

Ja, 50 éve nem hát, akkor még az édenben éltünk biztos és betegség sem volt.
Most is sokan nem köhögnek mások képébe. De sokan meg igen, mert leszarják.

#448 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 10. 21:07

Idézet: ottokar - Dátum: 2009. nov. 10., kedd - 20:38

"papírpénzen szerencsétlen esetben 2 hétig is fertőzőképesek a vírusok"

Na ezt nem tartom valószínűnek. Baktériumok inkább.

Én nem tudom.
Némelyik fajta vírusok nagyon sokáig megélnek gazdatesten kívül is, mintha ezt hallottam volna régebben. De lehet tévedek.
Az influenzáról konkrétan a tévében mondták egyik régebbi járványkor, hogy akár 2 hétig is fertőzhet egy papírpénz.
És hogy inkább fizessenek kártyával akinek van (persze a PIN kód beírásánál --túlzással élve-- már minden gomb zöld, annyian összetaknyozták a járvány miatt, szóval az sem jobb a pénznél)

#449 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2009. 11. 10. 21:57

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. nov. 10., kedd - 22:07

Én nem tudom.
Némelyik fajta vírusok nagyon sokáig megélnek gazdatesten kívül is, mintha ezt hallottam volna régebben. De lehet tévedek.
Az influenzáról konkrétan a tévében mondták egyik régebbi járványkor, hogy akár 2 hétig is fertőzhet egy papírpénz.
És hogy inkább fizessenek kártyával akinek van (persze a PIN kód beírásánál --túlzással élve-- már minden gomb zöld, annyian összetaknyozták a járvány miatt, szóval az sem jobb a pénznél)

Nem hallottad hogy a virológusok mondták nem is egyszer hogy a kiköhögött vírus a levegőben 1m után elpusztul? A baktériumok élnek tovább mert képesek kiszárítani a külsejüket úgy mondják hogy betokozódnak. A vírus a pénzen miért élne, nincs ott tápanyag.

#450 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2009. 11. 10. 22:01

Idézet: Pitbull - Dátum: 2009. nov. 10., kedd - 22:03

Köhögéscsillapítót és köptetőt nem szabad egyszerre szedni, a vírus ellen meg lópikulát nem ér.

Nedves köhögés ellen köptetőt száraz köhögés ellen köhögéscsillapítót. Ki mondta hogy a vírus ellen?

#451 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 10. 23:20

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. nov. 10., kedd - 22:07

...
Némelyik fajta vírusok nagyon sokáig megélnek gazdatesten kívül is, mintha ezt hallottam volna régebben. ...

A vírusok viszont a szervezetben veszélyesebbek, mint a baktériumok.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#452 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 10. 23:23

Idézet: Warrior - Dátum: 2009. nov. 10., kedd - 23:20

Ezt mondd meg a húsevő baktériumnak is mert ő rosszul tudja  :Đ

Szerintem ezt így nem lehet kijelenteni egyikről sem :)
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#453 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2009. 11. 11. 00:19

Idézet: Warrior - Dátum: 2009. nov. 11., szerda - 0:20

Az influenzánál  az a szervezetet legyengíti így egy baktérium halált tud okozni.

#454 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 11. 07:50

Idézet: JonesC - Dátum: 2009. nov. 11., szerda - 0:23

Ezt mondd meg a húsevő baktériumnak is mert ő rosszul tudja  :Đ

Szerintem ezt így nem lehet kijelenteni egyikről sem :)

Én anno általános suliban olyasmit hallottam, hogy a vírusok valamiért sokkal veszélyesebbek, mint a baktériumok, mert az immunrendszer valamiért nem képes olyan hatékonyan védekezni ellenük, valami ilyesmi, de nem tudom pontosan. De annak már közel 30 éve... Tehát úgy értették hogy veszélyesebbek, hogy más a működési mechanizmusuk, nehezebben pusztíthatóak (erre pedig határozottan emlékszem). Nem maga a betegség, amit "terjesztenek". A fene sem emlékszik már.

Szerkesztette: Warrior 2009. 11. 11. 07:51 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#455 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 11. 08:58

Idézet: ottokar - Dátum: 2009. nov. 10., kedd - 21:57

Nem hallottad hogy a virológusok mondták nem is egyszer hogy a kiköhögött vírus a levegőben 1m után elpusztul? A baktériumok élnek tovább mert képesek kiszárítani a külsejüket úgy mondják hogy betokozódnak. A vírus a pénzen miért élne, nincs ott tápanyag.

Akkor egyszerű volna az influenza ellenszere: ne menj egy méternél közelebb senkihez :)
Gondolom tápanyag nélkül is elél egy ideig. (De lehet tévedek)

#456 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 11. 09:11

Még mindíg nem ismerek egy embert sem, aki beoltatta volna magát.  :think: A sok ostoba fajankó.  :Đ
Az nevet utoljára, aki először üt.

#457 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 11. 09:18

Idézet

Milyen körülmények kedveznek a kisebb virulenciájú kórokozók terjedésének? A legközönségesebb emberi vírusfertőzés a Rhinovírusok okozta nátha. E vírusok alig szaporodnak az orrunkban, és az általuk fertőzött sejtekben alig tesznek kárt. Sőt, a fertőzött sejtek kis csoportjai kőzött nem fertőződött sejtek is vannak. A Rhinovírusok az orrváladékba kerülve cseppfertőzés vagy érintés útján adódnak át. Mi haszna lenne egy Rhinovírus-változatnak abból, ha ágyba kényszerítené a gazdáját? Nem sok, hiszen ezzel csökkentené a fertőzés, a továbbterjedés esélyét Egy kis náthával csak iskolás korú gyerekeink maradnak otthon, ahogy mi is tettük. A náthát lábon kihordók viszont emberek tucatjait fertőzhetik meg, miközben dolgoznak, vásárolnak, ügyeket intéznek, s panaszkodnak, hogy már megint folyik az orruk. Az elmondottakból az várható, hogy az emberről emberre közvetlenül terjedő kórokozók általában nem verik le a lábáról a megfertőzött személyt, és ritkán okoznak halálos betegséget.

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#458 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 11. 11. 09:21

Én a vírusokról biológia órán azt tanultam, hogy érdekes "élőlények", ugyanis van élő és élettelen állapotuk. A vírus, mindaddig élőként üzemel, amíg életkörülményei megfelelőek. Ha zordabb körülmények közé kerül, átalakul élettelen formába, így képes sokmindent elviselni és terjedni. Ez a módszere a baktériumokénál hatékonyabb túlélést tesz lehetővé. És mégis, van egy HIV vírusunk, ami nem képes ilyesmire, meg egy H1N1, ami szintén 1m-t bír ki. Fura dolgok ezek, persze nem emlegetek semmi összeesküvés-elméletet, csak fura :D
Én nem oltatom be magam egy olyan betegség ellen, mely pár nap lefolyással és alapvetően életre nem veszélyes, a normál üzemi influenzánál enyhébb tünetekkel bír. Agyrém, amit pánikolnak erről a szerencsétlenről, meg hogy ennyi+annyi ember belehal, nem a vírusba, hanem szövődményeibe. Nem tudom, szerintetek hány ember halhat bele a szezonális influenzák szövődményeibe, erről miért nem esik szó a hírekben?
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#459 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 11. 09:23

Hatalmas hibájának tartom ezta  mai rohanó világnak :( . Én magam is így gondolom, hogy betegnek otthon a helye, nem a többi ember között, ahol fertőz, és maga is egyéb fertőzésekre sokkal fogékonyabb. Menjen haza, pihenje ki, hamarabb túllesz rajta, hamarabb lesz 100% munkaképes. De ugye ez legalábbis nálunk nem menő, meg pláne nem kifizetődő :( .
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#460 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 11. 09:32

Idézet: leslie - Dátum: 2009. nov. 11., szerda - 9:11

Még mindíg nem ismerek egy embert sem, aki beoltatta volna magát.  :think: A sok ostoba fajankó.  :Đ

Én igen. De ők minden évben. Egyikük napokig rosszul van az oltás után. Gondolkoztam rajta, hogy megkérdem az ürgét, mivel jobb ez, mintha elkapná :Đ

Téma megosztása:

• (56 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.