HWSW Informatikai Kerekasztal: H1N1, avagy sertés influenza - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (56 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

H1N1, avagy sertés influenza Értékeld a témát: -----

#561 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 11. 12. 20:26

Idézet: Pitbull - Dátum: 2009. nov. 12., csütörtök - 19:52

A szezonális vélhetőleg annyira lesz veszélyes mint szokott, a pandémiáshoz mérten lesz sokkal durvább. A pandémiás nem a tavalyi szezonális vírus adaptációja hanem egy vélhetőleg sertésről emberre átterjedt vírus adaptációja.

Villamos, csak nem tudtam mire gondolsz. Szóval semennyire nem lesz durva. Erre kár volt ennyi betűt elhasználni. Nem baj. :Đ

#562 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 11. 12. 20:28

Én mondjuk semmit nem értek abból, amit Pitbull írt.  :confused:

Most akkor érdemes az embernek magát beoltatni, vagy sem?  :think:
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#563 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 12. 20:33

Idézet: Piftuka - Dátum: 2009. nov. 12., csütörtök - 20:28

Pitbull szerint nem, sőt érdemesebb szezonális ellen, ha jól értettem. Egyébként nem tudni. :Đ

#564 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 11. 12. 20:36

Azt értem, hogy szerinte nem, csak azt nem értem, hogy mi a szezonális és mi a pandémiás H1N1?

Vagy a szezonális alatt a "normál" influenzára gondol?

Akkor viszont nem értem, hogy miért van együtt emlegetve a kettő, amikor két teljesen eltérő vírusról van szó, két teljesen eltérő vakcinával?  :confused:

#565 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 12. 20:42

Idézet: Piftuka - Dátum: 2009. nov. 12., csütörtök - 20:36

Azt értem, hogy szerinte nem, csak azt nem értem, hogy mi a szezonális és mi a pandémiás H1N1?

Vagy a szezonális alatt a "normál" influenzára gondol?

Akkor viszont nem értem, hogy miért van együtt emlegetve a kettő, amikor két teljesen eltérő vírusról van szó, két teljesen eltérő vakcinával?  :confused:

A pandémiás (világjárványos) ami miatt megy a hiszti, a szezonális, ami meg minden évben előjön.
Együtt emlegetni meg miért ne lehetne, már csak viszonyítási alapként is.

#566 Felhasználó inaktív   -=Tiger=- 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 12. 20:52

Idézet: Piftuka - Dátum: 2009. nov. 12., csütörtök - 21:28

Szerintem igen.

(Én egy hete oltattam be magam mindkét influenza ellen és nm tapasztaltam mást mint egy kis karfájdalmat.)

Inkább két pici szuri, mint valami komolyabb baj, ami ágynak dönti az embert vagy valami rosszabb.

Ezek a hírek meg túl vannak dramatizálva amikor valaki megkapta és elhunyt. Annak valószínűleg volt valami komolyabb előzménye is. Kötve hinném, hogy valaki egy oltóanyagba hal bele.
"Tessék, itt a titkom. Nagyon egyszerű. Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan."

#567 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 12. 20:52

De minden évben hogy jöhetne elő a H1N1, amikor az egy új vírus?

Én ezt nem értem Pitbull hozzászólásaiban!?

#568 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 12. 21:10

Idézet: Piftuka - Dátum: 2009. nov. 12., csütörtök - 21:52

De minden évben hogy jöhetne elő a H1N1, amikor az egy új vírus?

Én ezt nem értem Pitbull hozzászólásaiban!?

Van egy járványügyi előrejelző hálózat influenzára ami a megbetegedést okozó vírusokat izolálja és beazonosítja. A fő burokszekezet szerint van A (általában ez a leggyakoribb), B, C vírus és ennek HxNy szerovariánsai.
H1N1 pedig  egy szerológiai variáns. A vírus felszinén lévő Hemaglutinin és a Neuramidáz fehérjék szerológiai variánsát jelöli. Attól hogy 2 vírustörzs H1N1 még nem azonos, mert számos más fehérje befolyásolja a fertőzőképességet, replikációt, patogenitást, stb. Sajnos az H1N1 szereovariáns azonossága még keresztimmunogenitást se ad különben rég kiiktatható lett volna már az influenza, meg nem kellene a szezonális koktél mellé másik vakcinát gyártani.Többek között azért van az hogy mostanság már polimeráz láncreakcóval beazonosítják a vírus genomot és összehasonlítják már azonosított feltérképezett genomú ismert járványtanú vírusokkal és ez alapján következtetnek hogy mi várható tőle és ez alapján állítják össze az évi járvány ellene hatásos vakcinát. A madárinfluenza hiszti alatt H5N1 ből is csak polimeráz láncreakciós módszerrel genom térkép alapján tudták meghatározni hogy a veszélyes vagy nem veszélyes törzs.  Ha addig ismeretlen volt a törzs akkor vagy az addig leírt kórképek alapján próbálnak következtetni a patogenitásra és adnak ajánlást a védekezésre. Na ez utóbbi kezd nagyon elmenni az kizárólag üzleti érdekek irányába. Új vírus "biztos" nagyon veszélyes, jó pénzt akasztunk a vakcinán.

Szerkesztette: Pitbull 2009. 11. 12. 21:19 -kor

Hazafi vagyok nem "Demokrata".

#569 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 11. 12. 21:43

Idézet: Pitbull - Dátum: 2009. nov. 12., csütörtök - 21:10

Van egy járványügyi előrejelző hálózat influenzára[..]

Ne haragudj, de a nagy részét a szakszavak miatt ennek sem értettem.

De mindegy... a lényeg, ha jól értem, hogy a védelemhez be kell adatni a szezonális influenza elleni oltást és a H1N1 ellenit, de egyik sem nyújt tökéletes védettséget, ugye?

Amellett, ha jól értem, szerinted a H1N1 vakcina, amit nálunk, Magyarországon használnak, "koszos", és nem is véd.

A kérdés tehát továbbra is fennál: oltani, vagy nem oltani?

#570 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 12. 21:53

Idézet: Piftuka - Dátum: 2009. nov. 12., csütörtök - 21:43

De mindegy... a lényeg, ha jól értem, hogy a védelemhez be kell adatni a szezonális influenza elleni oltást és a H1N1 ellenit, de egyik sem nyújt tökéletes védettséget, ugye?

Amellett, ha jól értem, szerinted a H1N1 vakcina, amit nálunk, Magyarországon használnak, "koszos", és nem is véd.

A patogenitás, az az elpatkolásfaktor, így könnyű megjegyezni, a többit én se értem.

Az ellen, ami ellen beadták, elvileg ad védettséget, csak nem garantálható, hogy közben nem változik az újinfluenza, vagy a szezonális nem lesz eltérő attól, mint amire számítva lett.

Mások meg azt mondják, hogy jó.

Ez itt a kérdés. :D

#571 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 12. 22:11

1. De mindegy... a lényeg, ha jól értem, hogy a védelemhez be kell adatni a szezonális influenza elleni oltást és a H1N1 ellenit, de egyik sem nyújt tökéletes védettséget, ugye?

2. Amellett, ha jól értem, szerinted a H1N1 vakcina, amit nálunk, Magyarországon használnak, "koszos", és nem is véd.

3. A kérdés tehát továbbra is fennál: oltani, vagy nem oltani?

Szia!

1. Igen, jól érted, a védelemhez be kell adatni az oltást. A "normál" influenza elleni védőoltás a "normál" szezonális influenza ellen véd, a H1N1 -nek vagy "újinfluenzának" nevezett oltás pedig a H1N1 ellen véd. De mint Ndrew írta 100%-ban nem garantálható. Csak az ellen a törzs ellen véd ami az oltásban van. Ha más törzs jön, akkor kevésbé vagy védett. De NAGY valószínűséggel az oltásban lévő vírus jön, így NAGY valószínűséggel védett leszel.

2. Nem koszos, ez alaptalan pletyka. A magyar oltás nagyon jó minőségű és dettó ugyanolyan összetételű mint a normál szezonális oltás. Mint előbb írtam véd nagy valószínűséggel.

3. Oltani. A fő oka hogy magadon csökkentsd a veszélyes szövődmények kockázatát, a másik ok pedig hogy a járvány mértékét és ezzel a mutáció esélyét csökkentsd azzal, hogy beadatod.
Fordításaim: metapad, FileZilla, Avant Browser, VolumeTray, Dirkey, Regshot, HDD Thermometer, PDFCreator, Notepad++
Hifi Set 2: Squeezebox V3, Oppo DV-983H, Asus O!Play Mini Plus, Yamaha AX-497, Energy RC-10, CRT TV: Panasonic TX-28LD4P

#572 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2009. 11. 12. 22:14

Idézet: Piftuka - Dátum: 2009. nov. 12., csütörtök - 22:43

"Amellett, ha jól értem, szerinted a H1N1 vakcina, amit nálunk, Magyarországon használnak, "koszos", és nem is véd"

Nem hallottál arról hogy magyarország pld oltóanyag gyártásban világviszonylatban az élen áll? Furcsa mert közismert. Ezek szerint külföldön jobban tudják mint itthon? Nem tudsz arról hogy mióta adnak kiváló eredménnyel influ oltást nálunk?

#573 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 12. 22:22

Idézet: ottokar - Dátum: 2009. nov. 12., csütörtök - 22:14

"Amellett, ha jól értem, szerinted a H1N1 vakcina, amit nálunk, Magyarországon használnak, "koszos", és nem is véd"

Nem hallottál arról hogy magyarország pld oltóanyag gyártásban világviszonylatban az élen áll? Furcsa mert közismert. Ezek szerint külföldön jobban tudják mint itthon? Nem tudsz arról hogy mióta adnak kiváló eredménnyel influ oltást nálunk?

Nem mondta, hogy nem hallotta, szerintem nem ez volt a kérdés.

#574 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 12. 22:34

ottokar, légyszi próbálj már meg normális hangnemben és kijelentő mondatokban válaszolni....
Fordításaim: metapad, FileZilla, Avant Browser, VolumeTray, Dirkey, Regshot, HDD Thermometer, PDFCreator, Notepad++
Hifi Set 2: Squeezebox V3, Oppo DV-983H, Asus O!Play Mini Plus, Yamaha AX-497, Energy RC-10, CRT TV: Panasonic TX-28LD4P

#575 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 13. 00:20

az a lényeg, ha megveszed, lehúznak (ha nem, akkor is)
elmész a tecsóba, bevásárolsz a trutyiból és lehúznak
begurulsz a benyakútra, becsorgatod a tankba a nyálat, lehúznak
veszel egy alfa logós fiatot, duplán lehúznak

amilyen gazdasági felállásban játszunk, most nagyjából minden erről szól

Pitbullnak ez szúrja a szemét, ennyit mond

érthető?

Szerkesztette: fram 2009. 11. 13. 00:21 -kor

Ciciman is on borda

#576 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 13. 00:21

Piftu, be ne adasd, mert nagy a hülyülési koszkázat  :Đ
Ciciman is on borda

#577 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 13. 00:34

Idézet: Pitbull - Dátum: 2009. nov. 12., csütörtök - 21:10

Új vírus "biztos" nagyon veszélyes, jó pénzt akasztunk a vakcinán.

Kép

"koszos" médiákok, "biztos" mind hazudik  :reklamacio:

Idézet

Az újinfluenza főként a fiatalokat támadja meg: amíg egy hagyományos influenzajárványban Amerikában 82 gyerek hal meg, addig a H1N1 miatt már 540 amerikai gyerek halt meg.

lehet, h egy vírusírtónak csak darab darab, deazé nem tök mindegy (nagyon nem!), h egy 60+os hal bele vagy egy fiatal

Szerkesztette: fram 2009. 11. 13. 00:36 -kor

Ciciman is on borda

#578 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 13. 04:30

:omg:

Tudod miben áll élen Magyarország világviszonylatban?

-a középkorú férfiak és nők infarktus okozta halálozásában

-a depressziós betegek számában

-az öngyilkossági statisztikákban

-az illegális feketemunkában

-a korrupcióban

-a parlamenti képviselők -a lakosság számához viszonyított- létszámában

#579 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 13. 08:01

Idézet: Piftuka - Dátum: 2009. nov. 12., csütörtök - 22:43

2 H1N1 várható, a szezonális és apndémiás. Mindkettőre külön, külön vakcina kell. Vakcináció soha se ad biztos védelmet, mert masszív fertőzés áttörheti, megváltozhat a vírus és akkor már nem véd.

Patogenitás a megbetegítő képesség. Letalitás a halál okozó képesség. E kettő általában összefüg, de pl RS vírusok, erősen patogének de letalitása közel nulla.

A magyar vakcina azért "koszos" csirkembrió szövetmaradvány és tojásfehérje fordul élő benne.
Hazafi vagyok nem "Demokrata".

#580 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 13. 08:34

Idézet: fram - Dátum: 2009. nov. 13., péntek - 0:21

Piftu, be ne adasd, mert nagy a hülyülési koszkázat  :Đ

Te már beadattad? :think:  :Đ
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

Téma megosztása:

• (56 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.