HWSW Informatikai Kerekasztal: H1N1, avagy sertés influenza - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (56 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

H1N1, avagy sertés influenza Értékeld a témát: -----

#581 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 11. 13. 08:35

Idézet: cyberde - Dátum: 2009. nov. 13., péntek - 4:30

:omg:

Tudod miben áll élen Magyarország világviszonylatban?

-a középkorú férfiak és nők infarktus okozta halálozásában

-a depressziós betegek számában

-az öngyilkossági statisztikákban

-az illegális feketemunkában

-a korrupcióban

-a parlamenti képviselők -a lakosság számához viszonyított- létszámában

Kihagytad a relatív adóterhelést  :Đ
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#582 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 13. 09:00

Idézet: JonesC - Dátum: 2009. nov. 13., péntek - 9:35

Kihagytad a relatív adóterhelést  :Đ

+alkoholizmus? (bár ez csak tipp)
Az nevet utoljára, aki először üt.

#583 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 13. 09:09

Idézet: leslie - Dátum: 2009. nov. 13., péntek - 9:00

+alkoholizmus? (bár ez csak tipp)

Jaja, tegnap pont erről beszéltünk az egyik kollégával, hogy ahol üzemi jellegű munka ment, ott gyakorlatilag mindenki alkoholista volt  :)

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#584 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 11. 13. 09:30

Idézet: batagy - Dátum: 2009. nov. 12., csütörtök - 22:11

[..]3. Oltani. A fő oka hogy magadon csökkentsd a veszélyes szövődmények kockázatát, a másik ok pedig hogy a járvány mértékét és ezzel a mutáció esélyét csökkentsd azzal, hogy beadatod.

Köszi, így már sokkal jobban érthetőek a dolgok számomra is. (Hiába no... az orvosi szaknyelvben nem vagyok otthon.)

Az oltás kapcsán egyébként csak a felsorolt mellékhatások miatt vagyok bizonytalan. Az agyvelő károsodás, és a többi felsorolt mellékhatás nem hangzik túl jól.

Mivel én egész évben allergiás vagyok, ráadásul a nyári, kora őszi szezonban elég komoly mértékben, így az immunrendszerem sem 100%-os.

Minek nagyobb a valószínűsége? Annak, hogy beadatom a vakcinát, s szövődményeket okoz, vagy annak, hogy elkapom a H1N1 vírust (s esetleg szövődményei lesznek), ha nem adatom be a vakcinát?

De ugyanezt kérdezhetném a szüleim kapcsán is.
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#585 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 13. 09:33

Idézet: fram - Dátum: 2009. nov. 13., péntek - 0:20

[..]Pitbullnak ez szúrja a szemét, ennyit mond

érthető?

Ezt a részét eddig is értettem. Nyilvánvaló, hogy gyógyszergyártás világszerte óriási üzlet. (Egyes becslések szerint több pénz van benne, mint az olajiparban.)

Rég óta vannak teóriák arra is, hogy egyes járványokat maguk a gyógyszergyártók terjesztenek el, hogy aztán dollármilliárdokat kereshessenek a raktárukban lapuló oltóanyagok eladásával.

Ezzel kapcsolatban készültek mozifilmek, dokumentumfilmek is foglalkoztak a témával...

Hogy mindezeknek mennyi a valóságalapja, azt mi - átlagemberek - soha nem fogjuk megtudni.

Szerkesztette: Piftuka 2009. 11. 13. 09:33 -kor

"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#586 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 13. 10:23

Idézet: Piftuka - Dátum: 2009. nov. 13., péntek - 10:30

...
Az oltás kapcsán egyébként csak a felsorolt mellékhatások miatt vagyok bizonytalan. Az agyvelő károsodás, és a többi felsorolt mellékhatás nem hangzik túl jól.
...

Igen. Az embernek mérlegelnie kell, de sajnos nincs elegendő információ ahhoz, hogy pontosan tudni lehessen a hatást, a végeredményt. Egy vírus elleni oltás mindig "lökést" ad az immunrendszernek, azaz reakcióra készteti azt. De ugyanilyen mechanizmusok töltik be mindennapjainkat is, az immunrendszer folyamatosan teszi a dolgát, él, változik, reagál - nem csak az oltás miatt. S ennek sem lehet tudni a végeredményét. Bármi megtörténhet oltástól függetlenül is.
Szerintem a felsorolt szövődmények igen ritkák, de mint minden gyógyszer esetében, itt is léteznek. Nekem azt mondták, ha az ember úgy érzi, szükséges, oltson, ha tudja magáról hogy nem "szokott" flus lenni, akkor annyira nem kell.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#587 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 13. 10:42

Idézet: Piftuka - Dátum: 2009. nov. 13., péntek - 10:33

Ezt a részét eddig is értettem. Nyilvánvaló, hogy gyógyszergyártás világszerte óriási üzlet. (Egyes becslések szerint több pénz van benne, mint az olajiparban.)

Rég óta vannak teóriák arra is, hogy egyes járványokat maguk a gyógyszergyártók terjesztenek el, hogy aztán dollármilliárdokat kereshessenek a raktárukban lapuló oltóanyagok eladásával.

Ezzel kapcsolatban készültek mozifilmek, dokumentumfilmek is foglalkoztak a témával...

Hogy mindezeknek mennyi a valóságalapja, azt mi - átlagemberek - soha nem fogjuk megtudni.

1. Gyógyszerbizniszt nem kispályán játszák.
2. A szezononként visszatérő fertőző betegség amire mindig új vakcina kell egy aranybánya.
3. A hiszti növeli vakcina vásárlási kedvet.

Ezek alapján elég gyanúsnak látszik hogy pandémiásnak kikiáltott de nagyon enyhe tüneteket okozó influenza körül hisztit csináljanak. WHO ezt már a madárinfluenza esetén is eljátszotta, ami érdeklődés hiányában elmaradt.

Ha valaki beadatja a szezonálist + pandémiást az nyolc rongy (feltéve hogy ingyen nem jogosult rá). 8000x2 millió az tesók között is 16 milliárd. Ezért már megéri hisztit kelteni.
Hazafi vagyok nem "Demokrata".

#588 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 13. 11:11

Idézet: Piftuka - Dátum: 2009. nov. 13., péntek - 9:30

Köszi, így már sokkal jobban érthetőek a dolgok számomra is. (Hiába no... az orvosi szaknyelvben nem vagyok otthon.)

Mivel én egész évben allergiás vagyok, ráadásul a nyári, kora őszi szezonban elég komoly mértékben, így az immunrendszerem sem 100%-os.

Minek nagyobb a valószínűsége? Annak, hogy beadatom a vakcinát, s szövődményeket okoz, vagy annak, hogy elkapom a H1N1 vírust (s esetleg szövődményei lesznek), ha nem adatom be a vakcinát?

De ugyanezt kérdezhetném a szüleim kapcsán is.

Ugyanezen a kérdéskörön én is keresztülmentem. Én is hasonlóan aggódtam az oltás jelzett mellékhatásai miatt, és hogy melyik a nagyobb valószínűségű.

Aztán, mivel mérnök vagyok, nekem a műszaki leírások mondanak valamit, szóról szóra összehasonlítottam a sima oltás és a H1N1 oltás tájékoztatóit, összetételét.
Ezt olvashatod ennek a topiknak a  4. oldalán a második hozzászólásban:

https://forum.hwsw.h...ic=150930&st=90

Arra jutottam hogy a két oltás totál ugyanazokat az adalékanyagokat tartalmazza. A nevezett súlyos mellékhatásokat mint agyvelőkárosodás vagy idegbénulás, az adalékanyagok okozzák (amennyire tudom), nem az elölt vírus. Mivel a sima oltásban pont ugyanaozok vannak, ugyanolyan mennyiségben, és azt évek óta sokan használják, arra jutottam, hogy a H1N1 vakcina semmivel sem veszélyesebb mint a sima.

Illetve amiket írtam, hogy a nevezett mellékhatásokat szerintem két okból írték bele, 1. hogy védjék magukat ha bármi történne, másik hogy az irodalomban más influenza oltásoknál ezek megtalálhatók. Nyilván ennyi idő alatt nem volt idő évekig tartó tesztelésre, az adatokat máshonnan, illetve extrapolálva kellett szedni.

Az hogy melyik valószínűbb, szerintem az oltás mellékhatása kisebb valószínűségű és kevésbé veszélyes, mint a vírus elkapása védettség nélkül. De ugye én mérnök vagyok.....
Fordításaim: metapad, FileZilla, Avant Browser, VolumeTray, Dirkey, Regshot, HDD Thermometer, PDFCreator, Notepad++
Hifi Set 2: Squeezebox V3, Oppo DV-983H, Asus O!Play Mini Plus, Yamaha AX-497, Energy RC-10, CRT TV: Panasonic TX-28LD4P

#589 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 13. 11:13

Idézet: Pitbull - Dátum: 2009. nov. 13., péntek - 10:42

Ha valaki beadatja a szezonálist + pandémiást az nyolc rongy (feltéve hogy ingyen nem jogosult rá).

Miért 8 rongy?
Én is receptre kaptam, a Fluval AB 2000 Ft körül volt, a Fluval P meg 1000 Ft körül, ha jól emlékszem.
Fordításaim: metapad, FileZilla, Avant Browser, VolumeTray, Dirkey, Regshot, HDD Thermometer, PDFCreator, Notepad++
Hifi Set 2: Squeezebox V3, Oppo DV-983H, Asus O!Play Mini Plus, Yamaha AX-497, Energy RC-10, CRT TV: Panasonic TX-28LD4P

#590 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 13. 11:20

Idézet: batagy - Dátum: 2009. nov. 13., péntek - 12:11

Ugyanezen a kérdéskörön én is keresztülmentem. Én is hasonlóan aggódtam az oltás jelzett mellékhatásai miatt, és hogy melyik a nagyobb valószínűségű.

Aztán, mivel mérnök vagyok, nekem a műszaki leírások mondanak valamit, szóról szóra összehasonlítottam a sima oltás és a H1N1 oltás tájékoztatóit, összetételét.
Ezt olvashatod ennek a topiknak a  4. oldalán a második hozzászólásban:

https://forum.hwsw.h...ic=150930&st=90

Arra jutottam hogy a két oltás totál ugyanazokat az adalékanyagokat tartalmazza. A nevezett súlyos mellékhatásokat mint agyvelőkárosodás vagy idegbénulás, az adalékanyagok okozzák (amennyire tudom), nem az elölt vírus. Mivel a sima oltásban pont ugyanaozok vannak, ugyanolyan mennyiségben, és azt évek óta sokan használják, arra jutottam, hogy a H1N1 vakcina semmivel sem veszélyesebb mint a sima.

Illetve amiket írtam, hogy a nevezett mellékhatásokat szerintem két okból írték bele, 1. hogy védjék magukat ha bármi történne, másik hogy az irodalomban más influenza oltásoknál ezek megtalálhatók. Nyilván ennyi idő alatt nem volt idő évekig tartó tesztelésre, az adatokat máshonnan, illetve extrapolálva kellett szedni.

Az hogy melyik valószínűbb, szerintem az oltás mellékhatása kisebb valószínűségű és kevésbé veszélyes, mint a vírus elkapása védettség nélkül. De ugye én mérnök vagyok.....

De te ugyanazon gyártó két vakcináját hasonlítottad össze, szezonálisból több gyártó terméke közül lehet válogatni. A pandémiás H1N1 megbetegítő képessége meg olyan csekély ellenben ragályozó képessége akkora hogy kétségeim vannak a vakcina szükségességével hatásosságával. Nem eboláról van szó hanem egy nátha erejű influenza vírusról. Mivel pandémiás és akár tünetmentes is lehet fertőzés nagy a járványba oltás veszélye az meg a lehető legrosszabb eshetőség.

#591 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 13. 11:21

Idézet: batagy - Dátum: 2009. nov. 13., péntek - 12:13

Miért 8 rongy?
Én is receptre kaptam, a Fluval AB 2000 Ft körül volt, a Fluval P meg 1000 Ft körül, ha jól emlékszem.

Ha nem receptre kapod mert nem vagy semmilyen kedvezményre jogosult akkor 2 rongy vakcinánként meg ugyanennyi szurinként a dokinál.

#592 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2009. 11. 13. 11:53

Idézet: Pitbull - Dátum: 2009. nov. 13., péntek - 12:21

Ha nem receptre kapod mert nem vagy semmilyen kedvezményre jogosult akkor 2 rongy vakcinánként meg ugyanennyi szurinként a dokinál.

Nem zavar hogy amit leírtál abból egy szó sem igaz? Nincs ilyen hogy receptre olcsóbb egyszer, mert nincs TB támogatás rajta. A Fluval P 1800Ft. Csak receptre. Az orvos a TB-től 300Ft-ot kap injekciónként. Kedvezmény csak egy van a veszélyeztetetteknek se az oltásokért se a beadásért nem kell fizetnie. Oltás után megkérdeztem az orvostól mivel tartozom, azt mondta semmivel. Mindezt elmondták a TV csatornákon számtalanszor az elmúlt hetekben.
Nem véletlen hogy a Fluval AB-t nem mondtam, ugyanis nem tudom pontosan hogy mennyi az ára, olyant pedig soha nem állítok konkrétan amit nem tudok. De az biztos hogy az újnál olcsóbb, úgy ezer Ft körül lehet.
A kiscserkész ott segít ahol tud!
Remélem az igazmondásért és a pontos valósághű tájékoztatásért megkapom a méltó büntetésemet!
Legjobb volna törölni a regisztrációmat hogy ilyen megátalkodott ne zavarhassa e békés és boldog fórum zavartalan és gyümölcsöző működését.

Szerkesztette: ottokar 2009. 11. 13. 12:06 -kor

#593 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 13. 12:00

Idézet

De te ugyanazon gyártó két vakcináját hasonlítottad össze, szezonálisból több gyártó terméke közül lehet válogatni.

Igen. Nyilván azért hasonlítottam össze az azonos gyártóével, mert én azt kaptam már a megelőző 5 évben, mint ahogy sokan mások, és ehhez lehet viszonyítani. Minek hasonlítanám egy nálunk ismeretlen külföldi oltáshoz?

A koszos-sággal kapcsolatban: ezzel nem vagyok képben, de index fórumon hozzáértőknek tűnők írtak olyat, hogy a csirkeembrió maradvány még mindig jobb, mint az egyes más külföldi oltásban lévő majom sejt maradvány, mert annál még nagyobb az autoimmun betegség kockázata. De nem tudok pontosan idézni és arra sem emlékszek pontosan melyik külföldi oltásra írták. Ha gondolod, este kikeresem.

Idézet

A pandémiás H1N1 megbetegítő képessége meg olyan csekély ellenben ragályozó képessége akkora hogy kétségeim vannak a vakcina szükségességével hatásosságával. Nem eboláról van szó hanem egy nátha erejű influenza vírusról.
Na jó, ebben lehet igazad van. Ebben nem tudok állást foglalni. Én alapvetően félős vagyok a betegségektől, meg sokfajta kisebb alapbetegségem van.Ezt nyilván mindenkinek magának ill a háziorvosával kell mérlegelnie, hogy érdemes-e. A krónikus betegeknek mindenképp érdemesebb.

Meg ugye azt is figyelembe kell venni, hogy ez ellen nincs korábbi védettség, mert ez új törzs.

Illetve az is nagyon fontos szempont, hogy a  mutáció esélyét minél jobban csökkentsük! Mert ha viszont mutálódik, akkor lehet sokkal veszélyesebb is. Ezért is az oltás mellet szól.

Idézet

Mivel pandémiás és akár tünetmentes is lehet fertőzés nagy a járványba oltás veszélye az meg a lehető legrosszabb eshetőség.

Ez így van, egyetértek. Ha éppen a két hét között kapja el a vírust, amíg kialakul a védettség, az gáz lehet. Ezért kell minél hamarabb adatni.

Szerkesztette: batagy 2009. 11. 13. 12:11 -kor

#594 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 13. 12:01

Idézet: ottokar - Dátum: 2009. nov. 13., péntek - 12:53

Nem zavar hogy amit leírtál abból egy szó sem igaz? Nincs ilyen hogy receptre olcsóbb egyszer, mert nincs TB támogatás rajta. A Fluval P 1800Ft. Csak receptre. Az orvos a TB-től 300Ft-ot kap injekciónként. Kedvezmény csak egy van a veszélyeztetetteknek se az oltásokért se a beadásért nem kell fizetnie. Oltás után megkérdeztem az orvostól mivel tartozom, azt mondta semmivel. Mindezt elmondták a TV csatornákon számtalanszor az elmúlt hetekben.
Nem véletlen hogy a Fluval AB-t nem mondtam, ugyanis nem tudom pontosan hogy mennyi az ára, olyant pedig soha nem állítok konkrétan amit nem tudok. De az biztos hogy az újnál olcsóbb, úgy ezer Ft körül lehet.
A kiscserkész ott segít ahol tud!

Eredeti felállás a 2 rongy beadásért meg 2 rongy a vakcináért, amit mivel kutya nem vitte , számtalanszor módosítottak. Voltak szép dolgok a rendelés körül isamiről nagyvonaluan a magadfajta megfeledkezik- A Fluval AB meg adatsa be az akinek 2 anyja van.

Szerkesztette: Pitbull 2009. 11. 13. 12:02 -kor

#595 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 13. 12:10

Idézet: batagy - Dátum: 2009. nov. 13., péntek - 13:00

Igen. Nyilván azért hasonlítottam össze az azonos gyártóével, mert én azt kaptam már a megelőző 5 évben, mint ahogy sokan mások, és ehhez lehet viszonyítani. Minek hasonlítanám egy nálunk ismeretlen külföldi oltáshoz?

A koszos-sággal kapcsolatban: ezzel nem vagyok képben, de index fórumon hozzáértőknek tűnők írtak olyat, hogy a csirkeembrió maradvány még mindig jobb, mint az egyes más külföldi oltásban lévő majom sejt maradvány, mert annál még nagyobb az autoimmun betegség kockázata. De nem tudok pontosan idézni és arra sem emlékszek pontosan melyik külföldi oltásra írták. Ha gondolod, este kikeresem.

Na jó, ebben lehet igazad van. Ebben nem tudok állást foglalni. Én alapvetően félős vagyok a betegségektől, meg sokfajta kisebb alapbetegségem van.Ezt nyilván mindenkinek magának ill a háziorvosával kell mérlegelnie, hogy érdemes-e. A krónikus betegeknek mindenképp érdemesebb.

Meg ugye azt is figyelembe kell venni, hogy ez ellen nincs korábbi védettség, mert ez új törzs.

Ez így van, egyetértek. Ha éppen a két hét között kapja el a vírust, amíg kialakul a védettség, az gáz lehet. Ezért kell minél hamarabb adatni.

Mi ismeretlen? A Fluarix? Bemész a patikába és adnak. Évek óta van. Majom agysejtenyészeten elég szarúl nőne az influenza mert eredetileg madárvírus és csirkeembrión nő a legjobban. Majom kevésbé fajidegen mint csirke, autoimmun reakciók a fajidegenséggel összefüggésben van. Influenza esetén semelyik törzs ellen nincs védelem még átélt fertőzés esetén se mert nagy a változékonyság.

#596 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2009. 11. 13. 12:10

Idézet: Pitbull - Dátum: 2009. nov. 13., péntek - 13:01

Eredeti felállás a 2 rongy beadásért meg 2 rongy a vakcináért, amit mivel kutya nem vitte , számtalanszor módosítottak. Voltak szép dolgok a rendelés körül isamiről nagyvonaluan a magadfajta megfeledkezik- A Fluval AB meg adatsa be az akinek 2 anyja van.

Ez se talált! Nekem egy anyám sincs mégis megkaptam!

#597 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 13. 12:12

Idézet: ottokar - Dátum: 2009. nov. 13., péntek - 12:10

Nem kizárólagos szabályként határozta meg a két nőnemű szülőt, mint feltételt, hanem ajánlásként.  :cool:

Idézet

#598 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 13. 12:14

Idézet: ottokar - Dátum: 2009. nov. 13., péntek - 13:10

Akkor kört a Puskás Stadion körül örömödben.  :Đ

Szerkesztette: Pitbull 2009. 11. 13. 12:16 -kor

#599 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 13. 13:36

Idézet

Nem eboláról van szó hanem egy nátha erejű influenza vírusról.

Ezen elgondolkodtam. Ez valóban igaz?
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#600 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 13. 13:47

Idézet: Warrior - Dátum: 2009. nov. 13., péntek - 13:36

Ezen elgondolkodtam. Ez valóban igaz?

Az lehet hogy a többségnél enyhe, de egyrészt jobb félni mint megijedni a ritka és súlyos szövődményektől, másrészt a járvány mértékét kell csökkenteni, egyrészt az egyszerre való tömeges munkakieséstől, másrészt a mutáció esélyének csökkentésére.

Pitbull nyilván mást fog mondani.

Téma megosztása:

• (56 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.