HWSW Informatikai Kerekasztal: H1N1, avagy sertés influenza - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (56 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

H1N1, avagy sertés influenza Értékeld a témát: -----

#221 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2009. 11. 04. 11:08

Idézet: Pitbull - Dátum: 2009. nov. 4., szerda - 12:03

Felülfertőződés ellen meg nem véd a vakcina.

Lassan mondom hogy megértsd! Az oltás attól véd hogy az influenza legyengítse a pacienst és a felülfertőződés amiatt okozzon bajt. Ezt már egypárszor leírtam.

#222 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 11. 04. 11:11

Idézet: ottokar - Dátum: 2009. nov. 4., szerda - 12:08

Lassan mondom hogy megértsd! Az oltás attól véd hogy az influenza legyengítse a pacienst és a felülfertőződés amiatt okozzon bajt. Ezt már egypárszor leírtam.

Én meg neked mondom el lassan hogy megértsd. ADAPTÁLÓDOTT ALACSONY PATOGENITÁSÚ VÍRUSRÓL VAN SZÓ.
Hazafi vagyok nem "Demokrata".

#223 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2009. 11. 04. 11:14

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. nov. 4., szerda - 12:04

De ha nem kaptak volna influenzát, akkor szövődményeik sem lettek volna, ami belehaltak.

A szövődmény azt jelenti hogy egyik betegség követi a másikat. Az első legyengíti a szervezetet ezért a második súlyosabb lesz. Egy streptococcus fertőzésbe akkor is belehalsz ha elötte nem voltál influenzás. Mit tesz isten erre is van oltóanyag!

#224 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 04. 11:18

Idézet: ottokar - Dátum: 2009. nov. 4., szerda - 12:14

A szövődmény azt jelenti hogy egyik betegség követi a másikat. Az első legyengíti a szervezetet ezért a második súlyosabb lesz. Egy streptococcus fertőzésbe akkor is belehalsz ha elötte nem voltál influenzás. Mit tesz isten erre is van oltóanyag!

A Str. pneumoie-re van oltás, ami kisgyerekeben vagy idős emberekben okozhat pneumoniát. A retteget Str. pyogenes húsevő törzseire pl nincs és nem is lenne érteleme, mert olyan a terjedése a szövetközi állományban, hogy mire odaér az immunrendszer a necrotoxinok már elvégezték a munkát. a MORSA Staphylococcusok-k ellen szintén nincs védoltás, de még lehetne sorolni.

Szerkesztette: Pitbull 2009. 11. 04. 11:18 -kor

#225 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2009. 11. 04. 11:28

Idézet: Pitbull - Dátum: 2009. nov. 4., szerda - 12:18

A Str. pneumoie-re van oltás, ami kisgyerekeben vagy idős emberekben okozhat pneumoniát. A retteget Str. pyogenes húsevő törzseire pl nincs és nem is lenne érteleme, mert olyan a terjedése a szövetközi állományban, hogy mire odaér az immunrendszer a necrotoxinok már elvégezték a munkát. a MORSA Staphylococcusok-k ellen szintén nincs védoltás, de még lehetne sorolni.

"A Str. pneumoie-re van oltás, ami kisgyerekeben vagy idős emberekben okozhat pneumoniát"

Ezt azért tedd rendbe mert valahogy nem sikerült.

#226 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 04. 11:30

Idézet: ottokar - Dátum: 2009. nov. 4., szerda - 12:28

"A Str. pneumoie-re van oltás, ami kisgyerekeben vagy idős emberekben okozhat pneumoniát"

Ezt azért tedd rendbe mert valahogy nem sikerült.

Mi van vegyészkém?

#227 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 04. 12:01

Idézet: ottokar - Dátum: 2009. nov. 4., szerda - 9:02

Mintha nem hallottál volna a felülfertőződésről, szövődményről? Nem tudod hogy a szervezetben léteznek olyan baktériumok és vírusok melyek nem okoznak megbetegedést addig míg  a szervezet le nem gyengül és akkor támadnak? Márpedig az influenza mindenkit legyengít, légyen akármilyen tökös legény.

Engem az antibiotikumok szoktak kiütni.  :D
Utoljára sajna 2008-ban - amikor majdnem kettévágtam a kezem - a kórházban tömtek tele ilyen szeméttel.
Két hét volt mire a bélrendszerem kigyógyúlt a sok gyógyszerből. :mad:

Értem én, hogy vannak durva betegségek amiktől védekeznünk kell, de a h1n1 az semmi.
Egy normális egyed símán átvészeli... ha egyáltalán megkapja.
RDaneel_hu

#228 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 04. 12:03

Idézet: ottokar - Dátum: 2009. nov. 4., szerda - 11:04

Tudod hogy az USA-ban hány oltóanyagot rendelt a kormány? Mert ugyanis az ilyen helyzet kezelése minden országban kormányfeladat.

Mennyit? :)  :think:
RDaneel_hu

#229 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 04. 12:13

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2009. nov. 4., szerda - 13:03

Mennyit? :)  :think:

USA megint megér egy misét. Az intramuskuláris oltással kialakuló immunitás kétséges hogy megvéd e a szövődményes vérzéses tüdőgyulladástól. Az egyik ok hogy korai típusu ellenanyag az IgM osztály akkora hogy nem választódik ki a nyálkahártyákra. A nyálkahártya védelmet is adó IgA kialakulááshoz viszont nem intramuskuláris hanem inhalációs vakcináció szükséges. USAban ez alkalmazzák, csakhogy többen haltak bele mint a vérzéses tüdőgyulladásba.

Szerkesztette: Pitbull 2009. 11. 04. 12:16 -kor

#230 Felhasználó inaktív   snakekiller 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 04. 12:22

Idézet: Pitbull - Dátum: 2009. nov. 3., kedd - 16:36

A szent profit érdekében. Több orvos panaszolta hogy se lejárati idő se OGYI engedély szám nem volt az ampullákon, ha meg volt is rajta akkor a madárinfluenza OGYI engedély száma.

Jaj, az ampullán nem volt rajt az igaz, de a 20 darabos csomagolás dobozán tudtommal igen.

#231 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2009. 11. 04. 12:24

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2009. nov. 4., szerda - 13:01

Engem az antibiotikumok szoktak kiütni.  :D
Utoljára sajna 2008-ban - amikor majdnem kettévágtam a kezem - a kórházban tömtek tele ilyen szeméttel.
Két hét volt mire a bélrendszerem kigyógyúlt a sok gyógyszerből. :mad:

Értem én, hogy vannak durva betegségek amiktől védekeznünk kell, de a h1n1 az semmi.
Egy normális egyed símán átvészeli... ha egyáltalán megkapja.

Miért nem tagadtad meg a bevételét? Tudod a penicillin meggyógyít 99999 embert egy pedig belehal az adagolásba, pláne mikor olyan kapja akiről tudott hogy túlérzékeny rá. Én már gyerekkoromban meghaltam volna ha nem lenne P. Mázsaszámra zabáltam. És mi lett rezisztencia. Akkor áttértem a Chlocidra és Tetranra, a bacik lestek mint Jenő. :D  Úgyhogy egy idő után megyszünt a P. rezisztencia, újból teljesértékűen hat. Erre is érvényes többet ésszel mint ész nélkül. Én meg annyira normális egyed vagyok hogy nem várom meg az átvészelést.

#232 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 04. 12:26

Idézet: snakekiller - Dátum: 2009. nov. 4., szerda - 13:22

Jaj, az ampullán nem volt rajt az igaz, de a 20 darabos csomagolás dobozán tudtommal igen.

Az ampullán is rajta kell lennie.

#233 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2009. 11. 04. 12:27

"oltással kialakuló immunitás kétséges hogy megvéd e a szövődményes vérzéses tüdőgyulladástól."

Ilyet nem állított senki.

#234 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 04. 12:30

Idézet: ottokar - Dátum: 2009. nov. 4., szerda - 13:27

"oltással kialakuló immunitás kétséges hogy megvéd e a szövődményes vérzéses tüdőgyulladástól."

Ilyet nem állított senki.

Akkor meg mi a brokinak? Enyhe lefolyású a kórkép, egyetlen kockázat -ami meglehetősen alacsony- a vérzéses tüdőgyulladás kialakulása, ami ellen a vakcina hatékonysága erősen kétséges. :omg:

#235 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2009. 11. 04. 12:42

Idézet: Pitbull - Dátum: 2009. nov. 4., szerda - 13:30

Akkor meg mi a brokinak? Enyhe lefolyású a kórkép, egyetlen kockázat -ami meglehetősen alacsony- a vérzéses tüdőgyulladás kialakulása, ami ellen a vakcina hatékonysága erősen kétséges.   :omg:

Mostmár tényleg meg kéne értened hogy az INFLU oltás az ellen véd hogy legyengüljön a szervezet.
Te tényleg olyan vagy mint a pitbull, harapsz csak épp nem tudod hogy miért.

Szerkesztette: ottokar 2009. 11. 04. 12:44 -kor

#236 Felhasználó inaktív   snakekiller 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 04. 12:46

Idézet: Pitbull - Dátum: 2009. nov. 4., szerda - 13:26

Az ampullán is rajta kell lennie.

No, az OGYI azt mondja:

Idézet

Fentiek értelmében felhívjuk a figyelmet arra, hogy a készítmény dobozán nincs feltüntetve a lejárati idő, az a dobozon található gyártási időtől számított egy éven belül használható fel. Az ampullákon a gyártási idő sem szerepel, csak a gyártási tétel száma. Ezért ajánlott a gyűjtőcsomagolások megbontásakor minden ampullát gyártási idővel ellátni. Tasakban történő kiadás esetén célszerű a lejárati idő egyértelmű feltüntetése is.

Azért hihetetlen milyen balfaszkodás megy ezzel az egésszel, a terjesztést is úgy akarták megoldani a nagykereket (végülis érthető módon) megkerülve, központilag; hogy még most sincs hozzá elegendő infrastruktúrájuk; mi lenne akkor, ha valóban járvány volna és ASAP kéne szórni a cuccot? Meg azon is, hogy meg vannak lepve, hogy az évek óta teljesen liberalizált, profitorientált vállalkozásként működő patikák amennyire tehetik szarnak a dologra és önszántukból még jórészt csak mutatóba rendelnek és úgy kell most hozzájuk vágni. Úgy néz ki realitásérzék már nem szükségeltetik ahhoz, hogy az ember politikus legyen.

#237 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 04. 12:56

Idézet: ottokar - Dátum: 2009. nov. 4., szerda - 13:42

Mostmár tényleg meg kéne értened hogy az INFLU oltás az ellen véd hogy legyengüljön a szervezet.
Te tényleg olyan vagy mint a pitbull, harapsz csak épp nem tudod hogy miért.

Nehéz felfogni hogy olyan alacsony a patogenitása hogy a vakcináció többet árt mint használ? A vakcináció ideje alatt is legyengül a szervezet mert nagy adag vírussal van megkinálva, ez alatt is megeredhetnek szövődményes fertőzések, vakcinációt áttörhet egy nagy ragályozó képességű vírus (márpedig ez most az), a mutálódott vírus ellen meg nem véd, arra meg nincs biztosíték hogy a vírus azóta nem mutálódott, ami a replikációs képességével (ami megintcsak nagy ennek vírusnak) van arányban nem a patogenitással. A vakcinációs mellékhatásokról és arról hogy sejtes alkotóelmeket is tartalmaz, mert nem tisztították meg rendesen még nem is beszéltünk.

#238 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 04. 13:03

Idézet: snakekiller - Dátum: 2009. nov. 4., szerda - 13:46

No, az OGYI azt mondja:

Azért hihetetlen milyen balfaszkodás megy ezzel az egésszel, a terjesztést is úgy akarták megoldani a nagykereket (végülis érthető módon) megkerülve, központilag; hogy még most sincs hozzá elegendő infrastruktúrájuk; mi lenne akkor, ha valóban járvány volna és ASAP kéne szórni a cuccot? Meg azon is, hogy meg vannak lepve, hogy az évek óta teljesen liberalizált, profitorientált vállalkozásként működő patikák amennyire tehetik szarnak a dologra és önszántukból még jórészt csak mutatóba rendelnek és úgy kell most hozzájuk vágni. Úgy néz ki realitásérzék már nem szükségeltetik ahhoz, hogy az ember politikus legyen.

Vidéki kispatikában nem fogy el 20 adag, nem fog rendelni, főleg úgy hogy előfinanszírozza, a vakcina meg jön amikor jön, lehet hogy már későn. A gyártó meg nem fogad el reklamációkat. Ez máshol gazdasági erőfölénnyel történő visszaélésnek nevezik.

#239 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 04. 13:11

Idézet: Pitbull - Dátum: 2009. nov. 4., szerda - 11:26

...
Szokjatok hozzá hogy van egy emberi influenza ami bármikor fertőzhet.

Ez pedig végtelen hosszan jövedelmező és hatalmas üzletet jelent. Legalábbis addig, amíg mindig az "aktuális" influenzára csinálnak oltóanyagot. Hisz tulajdonképpen máris hátrányból indulunk, ha úgy vesszük... Majd talán, ahogy fentebb említve is lett, egyszer lesz valami más mechanizmus, ami hatékonyabban fogja felvenni a harcot akár az összes influ-törzzsel.

Mondjuk én laikus vagyok. A számítógépes vírusokhoz konyítok, de azért van hasonlóság. Mindkettőt megfelelően nagy homály fedi többnyire, az emberek pedig sok zagyvaságot összehordanak, amiknek sokszor töredéke sem igaz.
De 1 dolog igaz: marketinges bulit, médiás megnyilvánulást, bizniszt csinálni az emberek megbetegedéséről, életéről, bizony nem szép dolog.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#240 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 04. 13:22

Idézet: Pitbull - Dátum: 2009. nov. 4., szerda - 13:56

... A vakcináció ideje alatt is legyengül a szervezet mert nagy adag vírussal van megkinálva, ez alatt is megeredhetnek szövődményes fertőzések, ...

Ez nem túl jó. Mondjuk én is hallottam, hogy sokan gyengélkedtek oltás után.

:offtopic: Márpedig ha az oltsak vagy ne oltsak kérdésre nem születik egyértelműen elfogadható és megnyugtató válasz, akkor szerintem az nyer, aki a szálakat mozgatja. A szálak pedig mindig a pénzhez vezetnek...

Szerkesztette: Warrior 2009. 11. 04. 13:23 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

Téma megosztása:

• (56 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.