HWSW Informatikai Kerekasztal: H1N1, avagy sertés influenza - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (56 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

H1N1, avagy sertés influenza Értékeld a témát: -----

#241 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 11. 04. 13:24

Idézet: Warrior - Dátum: 2009. nov. 4., szerda - 14:11

Ez pedig végtelen hosszan jövedelmező és hatalmas üzletet jelent. Legalábbis addig, amíg mindig az "aktuális" influenzára csinálnak oltóanyagot. Hisz tulajdonképpen máris hátrányból indulunk, ha úgy vesszük... Majd talán, ahogy fentebb említve is lett, egyszer lesz valami más mechanizmus, ami hatékonyabban fogja felvenni a harcot akár az összes influ-törzzsel.

Mondjuk én laikus vagyok. A számítógépes vírusokhoz konyítok, de azért van hasonlóság. Mindkettőt megfelelően nagy homály fedi többnyire, az emberek pedig sok zagyvaságot összehordanak, amiknek sokszor töredéke sem igaz.
De 1 dolog igaz: marketinges bulit, médiás megnyilvánulást, bizniszt csinálni az emberek megbetegedéséről, életéről, bizony nem szép dolog.

Vannak természetes immunstimulánsok, csak persze az nem akkor biznisz, mint a vakcina vagy a kemo.
Hazafi vagyok nem "Demokrata".

#242 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2009. 11. 04. 13:25

"a vakcináció többet árt mint használ"

Nem tudtam hogy te ezt mindenkinél jobban tudod! Én miért nem gyengültem le semmit? Észre se vettem! Ja hogy én nem vagyok fehérjeérzékeny se más?

#243 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 04. 13:28

Idézet: ottokar - Dátum: 2009. nov. 4., szerda - 14:25

"a vakcináció többet árt mint használ"

Nem tudtam hogy te ezt mindenkinél jobban tudod! Én miért nem gyengültem le semmit? Észre se vettem! Ja hogy én nem vagyok fehérjeérzékeny se más?

Lehet hogy többet tudok a virológiáról, immunológiáról, járványtanról, zoonozisokról mint te, vegyészkém.

Szerkesztette: Pitbull 2009. 11. 04. 13:28 -kor

#244 Felhasználó inaktív   snakekiller 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 04. 13:30

Idézet: Pitbull - Dátum: 2009. nov. 4., szerda - 14:03

Vidéki kispatikában nem fogy el 20 adag, nem fog rendelni, főleg úgy hogy előfinanszírozza, a vakcina meg jön amikor jön, lehet hogy már későn. A gyártó meg nem fogad el reklamációkat. Ez máshol gazdasági erőfölénnyel történő visszaélésnek nevezik.

Meg eleve már réges rég nem népegészségügyi intézmények, (még ha a patikusok sokszor szeretnek is ezzel érvelni) semmi olyat nem várhatnak tőlük, amire nem kötelezik őket és nem származik hasznuk, hanem ellenkezőleg. Nem értem hogy nem látták ezt előre a minisztériumban, azért a miniszteri székben már egy elődeihez viszonyítva értelmes ember ül.

#245 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2009. 11. 04. 13:30

"hallottam, hogy sokan gyengélkedtek oltás után"

Ja hogy hallottad. Az más! Csak én meg nem láttam egyet se. Ez megint más! Más a kutya, más a füle, s megint más a kutyafüle.

#246 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2009. 11. 04. 13:33

Idézet: Pitbull - Dátum: 2009. nov. 4., szerda - 14:28

Lehet hogy többet tudok a virológiáról, immunológiáról, járványtanról, zoonozisokról mint te, vegyészkém.

Mondtam volt hogy 6 évig dolgoztam a Chinoinban is. Ezért is tudom a saját gyógyszereimet megválasztani.

#247 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 04. 13:38

Idézet: ottokar - Dátum: 2009. nov. 4., szerda - 14:30

Ja hogy hallottad. Az más! Csak én meg nem láttam egyet se. Ez megint más! Más a kutya, más a füle, s megint más a kutyafüle.

2 éve a Flucinartól 1 hétig taknyom nyálam egybefolyt és folyamatosan hőemelkedésem volt és akkor agresszív A vírus volt várható és féltek hogy rekombinálódik a madárinfluenzával (már az elnevezés is félrevezető mert eddig minden járvány madárban kezdte a pályafutását és csak úgy terjedt emberre). Természetesen a nagy járvány akkor is elmaradt. Kérdeztem a járványtani osztályvezetőt, neki is ugyanezen tünetei voltak, csak ő még 1 hónap múlva az influenzát is elkapta, mert persze nem az a törzs támadott ami a vakcinában volt.

#248 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 04. 13:41

Idézet: ottokar - Dátum: 2009. nov. 4., szerda - 14:33

Mondtam volt hogy 6 évig dolgoztam a Chinoinban is. Ezért is tudom a saját gyógyszereimet megválasztani.

Mivel vegyész vagy nem orvos nem igazán autentikus a véleményed a járványról. A klinika műszaki karbantartója is elmodhatja magáról hogy évekig kórházba dolgozott mégse az ő véleményére fognak adni járvány esetén.

Szerkesztette: Pitbull 2009. 11. 04. 13:43 -kor

#249 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2009. 11. 04. 13:42

Idézet: Pitbull - Dátum: 2009. nov. 4., szerda - 14:03

Vidéki kispatikában nem fogy el 20 adag, nem fog rendelni, főleg úgy hogy előfinanszírozza, a vakcina meg jön amikor jön, lehet hogy már későn. A gyártó meg nem fogad el reklamációkat. Ez máshol gazdasági erőfölénnyel történő visszaélésnek nevezik.

Ki az a marha aki olyan helyen létesít patikát ahol nincs többszáz vásárló? Ilyen nincs! És megint nem mondasz igazat mert tegnap az egészségügyi miniszter bejelentette hogy mindenhova kiszállítanak min. 20 darabot (rendelés nélkül) de csak egy hónap múlve kell érte fizetni! Ez koppant! :D

Szerkesztette: ottokar 2009. 11. 04. 13:43 -kor

#250 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 04. 13:45

Idézet: ottokar - Dátum: 2009. nov. 4., szerda - 14:42

Ki az a marha aki olyan helyen létesít patikát ahol nincs többszáz vásárló? Ilyen nincs! És megint nem mondasz igazat mert tegnap az egészségügyi miniszter bejelentette hogy mindenhova kiszállítanak min. 20 darabot de csak egy hónap múlve kell érte fizetni! Ez koppant! :D

Én meg olvastam a körlevelet amit kiküldött a gyártó, a EÜ miniszter meg úgy hazudik hogy a szeme se rebben (remélem hogy fellógatják azért amit az elmúlt 2 évben csinált). Elmúlt években miért lehetett darabonként venni vakcinát?
Az orvosi rendelőben meg a veszélyeztett csoportot ingyen beoltják, de arra sincs igény, majd pont a fizetős vakcina fog fogyni.

Szerkesztette: Pitbull 2009. 11. 04. 13:48 -kor

#251 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 04. 13:48

Idézet: ottokar - Dátum: 2009. nov. 4., szerda - 13:42

Ki az a marha aki olyan helyen létesít patikát ahol nincs többszáz vásárló? Ilyen nincs! És megint nem mondasz igazat mert tegnap az egészségügyi miniszter bejelentette hogy mindenhova kiszállítanak min. 20 darabot (rendelés nélkül) de csak egy hónap múlve kell érte fizetni! Ez koppant! :D

Jah. És amikor a 20 injekcióból 19 (vagy 20) még egy hónap múlva is a patikában lesz, akkor az mekkora koppanás lesz? :confused:

Nagyon kell az a lóvé, ha ennyire nyomják.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#252 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 04. 13:49

Idézet: JonesC - Dátum: 2009. nov. 4., szerda - 14:48

Jah. És amikor a 20 injekcióból 19 (vagy 20) még egy hónap múlva is a patikában lesz, akkor az mekkora koppanás lesz? :confused:

Az a baj hogy csak a patikának koppanás a gyártónak nem. Ő leszállította és mossa kezeit.

#253 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 04. 13:50

Idézet: Pitbull - Dátum: 2009. nov. 4., szerda - 13:49

Az a baj hogy csak a patikának koppanás a gyártónak nem. Ő leszállította és mossa kezeit.

Jaja. Majd beoltják vele a malacokat, hátha nagyobbra híznak  :Đ

Az a gusztustalan, hogy erre a kényszervásárlásra még rájön egy rakat logisztikai költség is, ugyi, de nem számít, csak a cégnek a bevétele meglegyen. Közben meg a kórházban lekapcsolják a fűtést.

Szerkesztette: JonesC 2009. 11. 04. 13:53 -kor

world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#254 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2009. 11. 04. 13:51

"Elmúlt években miért lehetett darabonként venni vakcinát"

Még ezt se tudod? Tudod mit ? Azért se mondom meg ! Egyértelmű!

#255 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 04. 13:53

Idézet: ottokar - Dátum: 2009. nov. 4., szerda - 14:30

De egyet láttam is. Csak 2 napig feküdt otthon, végülis, nem nagy ügy. De biztos rosszul láttam. Azt mondta, azt hitte, későn oltatta be magát. Gyanús is volt.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#256 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 04. 13:54

Idézet: Warrior - Dátum: 2009. nov. 4., szerda - 14:53

De egyet láttam is. Csak 2 napig feküdt otthon, végülis, nem nagy ügy. De biztos rosszul láttam. Azt mondta, azt hitte, későn oltatta be magát. Gyanús is volt.

Ottokar a gyógyszerlobbi beépített ügynöke ez már biztos.

#257 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 04. 13:56

Idézet: ottokar - Dátum: 2009. nov. 4., szerda - 14:33

De én laikusként azt gondolom, a gyógyszerészet és a virológia nem ugyanaz, esetenként igen távol is állhatnak egymástól.

Azért laikusként továbbra is mondom, hogy Pitbull kolléga olyan dolgokat ír, amiket igyekszek megérteni, te meg csak cáfolsz mindent, az indoklás gyakori hiányával. Olyat én is tudok.

ps.: közben látom, megelőzött.

Idézet

Mivel vegyész vagy nem orvos nem igazán autentikus a véleményed a járványról.

Szerkesztette: Warrior 2009. 11. 04. 13:58 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#258 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2009. 11. 04. 13:56

Idézet: Pitbull - Dátum: 2009. nov. 4., szerda - 14:54

Ottokar a gyógyszerlobbi beépített ügynöke ez már biztos.

De jó is lenne! Pénzre úgyis szükségem lenne! Ki fizet?

#259 Felhasználó inaktív   snakekiller 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 04. 13:59

Idézet: ottokar - Dátum: 2009. nov. 4., szerda - 14:42

Ki az a marha aki olyan helyen létesít patikát ahol nincs többszáz vásárló? Ilyen nincs!

Aaaarrrrgh, ez fájt. Ahol csak párszáz embert lát el egy patika, ott valószínűleg fel tudják mérni, mekkora igény volna az oltásra és úgy látták, hogy valószínűleg egy doboznál több lehet, hogy rájuk rohad. Nagyobb forgalmú helyeken meg már rég a megélhetésért folyik a harc a konkurresek között, minden fillért meg kell gondolniuk. A patikaláncokban meg sokszor nem is a gyógyszerész dönti el mit rendel, hanem a központban pár fehérgalléros.

#260 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 04. 14:03

Idézet: Warrior - Dátum: 2009. nov. 4., szerda - 14:53

Minden vakcinációnak van kockázata. Főleg vírusok esetén. Vírusok ellen először a sejtes immunitás indul be, a víruskontaminált sejteket a T8 és TNK (T natural killer) sejtek megtámadják és elpusztítják. a romokat a makrofágok takaritják el és vírusantigént elviszik a T4 helper sejtekhez ahol B lymphociták közreműködésvel megindul azok klónszelekciója és ellenanyag termelése. Az oltási reakcióért a T sejtes folyamat a felelős, mert sejtszétesés közben toxinok lázkeltő anyagok szabadulnak fel. Oltási reakció másik folyamta lehet a különböző allergiák, anaphylaxiától a késői típusig bármi előfordulahat.

Szerkesztette: Pitbull 2009. 11. 04. 14:04 -kor

Téma megosztása:

• (56 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »