HWSW Informatikai Kerekasztal: H1N1, avagy sertés influenza - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (56 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

H1N1, avagy sertés influenza Értékeld a témát: -----

#461 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 11. 11. 09:41

Idézet: didyman - Dátum: 2009. nov. 11., szerda - 10:32

Én igen. De ők minden évben. Egyikük napokig rosszul van az oltás után. Gondolkoztam rajta, hogy megkérdem az ürgét, mivel jobb ez, mintha elkapná :Đ

Na, ez az. Ha beszuriztatod magad, garantált, h szarul leszel. Ha nem, és járvány lesz, akkor is komoly esélyed van rá, h el sem kapod. :)
Az nevet utoljára, aki először üt.

#462 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 11. 09:49

Idézet: leslie - Dátum: 2009. nov. 11., szerda - 9:41

Na, ez az. Ha beszuriztatod magad, garantált, h szarul leszel. Ha nem, és járvány lesz, akkor is komoly esélyed van rá, h el sem kapod. :)

Ezt a sima vagy a H1N1 elleni oltásra mondod? Mármint a rosszullétet.

#463 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 11. 10:27

Idézet: Carmaged - Dátum: 2009. nov. 11., szerda - 10:49

Működési elvéből következően hőemelkedés, és társai minimum vannak. (Bár engem, mint kívülállót nem érint a téma.)

Szerkesztette: leslie 2009. 11. 11. 10:28 -kor

#464 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 11. 10:33

Idézet: leslie - Dátum: 2009. nov. 11., szerda - 10:27

Működési elvéből következően hőemelkedés, és társai minimum vannak. (Bár engem, mint kívülállót nem érint a téma.)

Akkor újra: melyikről beszélsz?

#465 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 11. 11. 10:36

Idézet: Carmaged - Dátum: 2009. nov. 11., szerda - 10:33

Én beszélek és mindkettőnél ez a tünete. Szerintem ne volnj le belőle semmi tartós következtetést, kicsi a minta. :D
És möhö :D
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#466 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 11. 10:39

Idézet: Carmaged - Dátum: 2009. nov. 11., szerda - 11:33

Minden hasonló elvű szernek ez a tünete. Megkapod a legyengített vírust, h szokja az immun rencered. Olyan kb, mintha eléd állíanának egy 50 kilós kis embert, h nyugodtan verd össze, és mikor jön a nagyobb, már azt is levered, rutinból.

Amúgy én úgy vagyok az ilyesmivel, h az edzéshez sem szúrtam magam tizen pár évig, akkor nehogy ilyen kis megfázás miatt kezdjem el. :)

#467 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 11. 10:40

Idézet: ottokar - Dátum: 2009. nov. 10., kedd - 22:57

Nem hallottad hogy a virológusok mondták nem is egyszer hogy a kiköhögött vírus a levegőben 1m után elpusztul? A baktériumok élnek tovább mert képesek kiszárítani a külsejüket úgy mondják hogy betokozódnak. A vírus a pénzen miért élne, nincs ott tápanyag.

Attól függ melyik vírus és milyen körülmények között. Váladék elég jól megvédi az UV sugárzástól, télen meg eleve kicsi az UV szint, ez a H1N1 viszont nyáron is terjed mert ellenálló burokkal bír, ami időlegesen megvédi az UV sugárzástól és egyébb környezeti ártalmaktól. Baktériumok közül csak nagyon kevés képes betokozódni, spórásodni, viszont nagyon sok megél a környezetben a gazdatesten kívül is. Vírusok a baktériumokkal ellentétben csak gazdatestben képesek replikálódni.

Szerkesztette: Pitbull 2009. 11. 11. 10:41 -kor

Hazafi vagyok nem "Demokrata".

#468 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 11. 10:43

Idézet: Carmaged - Dátum: 2009. nov. 11., szerda - 10:49

Oltási reakció. Immunrendszer nekiesik a megtámadott gazdasejteknek és szétkapja őket, mint egy vad vírus fertőzésnél.

#469 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 11. 10:48

Idézet: didyman - Dátum: 2009. nov. 11., szerda - 10:21

Én a vírusokról biológia órán azt tanultam, hogy érdekes "élőlények", ugyanis van élő és élettelen állapotuk. A vírus, mindaddig élőként üzemel, amíg életkörülményei megfelelőek. Ha zordabb körülmények közé kerül, átalakul élettelen formába, így képes sokmindent elviselni és terjedni. Ez a módszere a baktériumokénál hatékonyabb túlélést tesz lehetővé. És mégis, van egy HIV vírusunk, ami nem képes ilyesmire, meg egy H1N1, ami szintén 1m-t bír ki. Fura dolgok ezek, persze nem emlegetek semmi összeesküvés-elméletet, csak fura :D
Én nem oltatom be magam egy olyan betegség ellen, mely pár nap lefolyással és alapvetően életre nem veszélyes, a normál üzemi influenzánál enyhébb tünetekkel bír. Agyrém, amit pánikolnak erről a szerencsétlenről, meg hogy ennyi+annyi ember belehal, nem a vírusba, hanem szövődményeibe. Nem tudom, szerintetek hány ember halhat bele a szezonális influenzák szövődményeibe, erről miért nem esik szó a hírekben?

HIV mint minden retro vírus a genomját a megtámadott gazdasejt genomjába integrálja be és sejt innentől fogva legyártja a vírus alkotókat is mintha csak saját sejtalkotók lennének. A herpesek duplaszállú DNSe mint kromoszómatöredék megmarad a gazdasejtben és arról is bármikor leggyártódhat a vírus. Szerencse ezekkel a vírusokkal hogy retrovírus eleve lassan replikálódik, a HIV meg ezen belül is a lassú vírusok közé tartozik, a herpest meg gondolom nem kell senkinek bemutatni.

#470 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 11. 11:26

Idézet: leslie - Dátum: 2009. nov. 11., szerda - 10:39

Minden hasonló elvű szernek ez a tünete. Megkapod a legyengített vírust, h szokja az immun rencered. Olyan kb, mintha eléd állíanának egy 50 kilós kis embert, h nyugodtan verd össze, és mikor jön a nagyobb, már azt is levered, rutinból.

Amúgy én úgy vagyok az ilyesmivel, h az edzéshez sem szúrtam magam tizen pár évig, akkor nehogy ilyen kis megfázás miatt kezdjem el. :)

Befeszítesz és lepattan rólad a h1n1 :D
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#471 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 11. 12:01

Idézet: leslie - Dátum: 2009. nov. 11., szerda - 9:11

Még mindíg nem ismerek egy embert sem, aki beoltatta volna magát.  :think: A sok ostoba fajankó.  :Đ

Én ismerek többet is.
Azt hallottam, hogy 500e oltást adtak be eddig (azaz kb. minden 20. ember kapott).

#472 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 11. 12:04

Idézet: didyman - Dátum: 2009. nov. 11., szerda - 9:23

Hatalmas hibájának tartom ezta  mai rohanó világnak :( . Én magam is így gondolom, hogy betegnek otthon a helye, nem a többi ember között, ahol fertőz, és maga is egyéb fertőzésekre sokkal fogékonyabb. Menjen haza, pihenje ki, hamarabb túllesz rajta, hamarabb lesz 100% munkaképes. De ugye ez legalábbis nálunk nem menő, meg pláne nem kifizetődő :( .

Meg van sok ember, aki nem maradhat otthon, ha kell az állása.
Mert bármikor mondhatják, hogy viszont látásra, és a melóhely bejáratánál meg ott áll 10 másik jelentkező az ő helyére.

Szerkesztette: Sparow2 2009. 11. 11. 12:05 -kor

#473 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 11. 12:08

Idézet: leslie - Dátum: 2009. nov. 11., szerda - 9:41

Nem garantált azért.
Pl. kolléganő benyomatta magának, kicsit fáradt volt aznap (de lehet nem attól), meg fájt a válla a szúrás helyénél, és nagyon nehezen csinálta az aznap esti edzést. De másnap már jól volt.
Másik kollégának meg sem kottyant egyáltalán.

De nekem is ezért nem kell, mert ha nincs szerencsém, akkor lehet napokig le leszek robbanva utána.

#474 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 11. 12:13

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. nov. 11., szerda - 12:04

Meg van sok ember, aki nem maradhat otthon, ha kell az állása.
Mert bármikor mondhatják, hogy viszont látásra, és a melóhely bejáratánál meg ott áll 10 másik jelentkező az ő helyére.

Ezért írtam, hogy nem kifizetődő. Ez egy nonszensz, hogy az embertől elvárják, hogy 100%-os munkaerő legyen. Sőt, gusztustalan.

#475 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 11. 12:14

Idézet: didyman - Dátum: 2009. nov. 11., szerda - 9:32

Én igen. De ők minden évben. Egyikük napokig rosszul van az oltás után. Gondolkoztam rajta, hogy megkérdem az ürgét, mivel jobb ez, mintha elkapná :Đ

Annyiban jobb, hogy:
- nincs annyira rosszul, mintha a "valódi" betegséget kapná el.
- ez garantáltan rövidebb ideig tart.
- nem jönnek elő szövődmények (vagy nagyon ritkán).
- előre tudod, hogy mikor leszel "beteg", ha pl. pénteken adatod be, akkor hétvégén otthon átvészeled a nehezét. A melót meg egyéb tevékenységeidet tudod úgy szervezni, hogy szükség esetén pár napig kíméld Magadat. Míg ha a vírustól leszel beteg, lehet, akkor váratlanul jön a betegség, pl. lehet, hogy betegállományba kell menned egy hétre, vagy lehet, hogy épp nagy igébevételnek vagy kitéve a melóban vagy otthon.

#476 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 11. 12:16

Idézet: didyman - Dátum: 2009. nov. 11., szerda - 12:13

Ezért írtam, hogy nem kifizetődő. Ez egy nonszensz, hogy az embertől elvárják, hogy 100%-os munkaerő legyen. Sőt, gusztustalan.

Igen.
De hát ez van. Ha nem tetszik, akkor jön más, aki kevesebbet beteg, vagy hajlandó betegen is dolgozni.

#477 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 11. 12:18

Idézet: Pitbull - Dátum: 2009. nov. 11., szerda - 10:43

Oltási reakció. Immunrendszer nekiesik a megtámadott gazdasejteknek és szétkapja őket, mint egy vad vírus fertőzésnél.

Csak leslie ugye azt hajtogatja, hogy mindenkinél fellép a rosszullét/láz akármi. Ez azért igen messze van a valóságtól.

#478 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 11. 12:22

Idézet: leslie - Dátum: 2009. nov. 11., szerda - 10:39

Azért a reakciók itt is egyéntől függenek, van akit nem gyűr le a védőoltás.
Nem legyengített vírust adnak, hanem elpusztított egész vírust, ami nem él (Mo-n ilyet szoktak adni). Ezért van könnyebb dolga az immunrendszernek vele. Ezt nem szabad olyannak kapnia, aki már elkapta a betegséget.
A hasonlatod nagyon jó :)

Vannak olyan oltások, amelyekben nem egész vírus van, hanem csak a vírus antigénjei, amiről az immunrendszer felismeri. Erre kisebb a szervezet reakciója, nem okoz fáradtságot, hőemelkedést. És hogy az immunrendszer biztosan "megszokja", ebből kettőt szoktak adni (ha jól tudom, a másodiknál csak a reakciót figyelik, hogy úgy válaszol-e rá az immunrendszer, mint ami már ismeri a betegséget)
Ez utóbbit lehet beadni már beteg embernek is.

Szerkesztette: Sparow2 2009. 11. 11. 12:22 -kor

#479 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 11. 12:32

Idézet: didyman - Dátum: 2009. nov. 11., szerda - 11:26

Befeszítesz és lepattan rólad a h1n1 :D

Kb. :)
Bár én sem oltattam magam, de ez a hozzáállás is megmosolyogtat a megalapozottságával. :D

#480 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2009. 11. 11. 12:53

Idézet: leslie - Dátum: 2009. nov. 11., szerda - 11:27

Most nem értem én és anyám nyolc éve kaptuk a másikat most meg mind a kettőt egyszerre és semmiféle hőemelkedés smmiféle bőrpír soha, a szomszéd család se semmi, sőt állítom hogy az oltást kapottak jóval több mint a fele így van. Sőt még a 10%-nak sincs érdemleges tünete, akkor miért terjednek rémhírek? Szignifikáns kisebbségből hogyan lesz többség? Az hogy a szúrás helye fájhat annak meg semmi köze az oltáshoz csakis a szúráshoz. Egyszer fordult elő életemben hogy farba adott injekciónál hónapokig éreztem a helyét mert a tű elszúrhatott valamit, ami bárkinél bármikor előfordulhat . Működési elvéből következően? Meg lehet számolni hánynak van bármi. Bár én ismerem azt is mikor valaki állít valamit ami nincs is.

Szerkesztette: ottokar 2009. 11. 11. 12:57 -kor

Téma megosztása:

• (56 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.