HWSW Informatikai Kerekasztal: eMule és eDonkey - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (18 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

eMule és eDonkey

#241 Felhasználó inaktív   NeoPampalini 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 03. 08. 20:27

Nem tudom, volt-e már ebben a topicban... Ha nagyon nincs forrás valamihez, érdemes rákapcsolódni a Kad hálózatra is, kis idővel az emule ott is talál még további forrásokat. Kereséshez is jól használható.
Viszont lehet, hogy a beállításoknál kicsit feljebb kell tornászni a max. kapcsolatok számát (különben minden forrásnál "túl sok kapcsolódás" miatt megakad), nekem 600 nem volt elég, 1200-zal már jó  :Đ

#242 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 16. 11:55

Idézet: PetruZ - Dátum: 2006. márc. 8., szerda - 13:10

Nincs moderátor az emulén. Éppen az a lényege, hogy bármit beoszthatsz a közösbe, az bekerül a szerver share listájába, és attól kezdve kereshető a többiek számára is. Bár ez nem fog azonnal működni, a feldolgozások, rendezések, stb. miatt ha jól tudom, több tíz perc is lehet, mire megjelenik a közös keresési listában. Nincs olyan ember (moderátor), aki a szerver előtt ülne, és csekkolná a tételeket. Két kontrollálási lehetőség van: a fakelist használata (már van új is a régi helyett, csak ritkábban frissül) és a comment-ek. Ez utóbbi totál megbízhatatlan, mivel szintén az user-ek generálják, és többnyire tele van szeméttel, vagy érthetetlen (értsd: nem angolul írt) megjegyzésekkel. Láttam már comment-ben spamoldal reklámot és vírusos fájl letöltésére buzdító szöveget is... A fakelist viszont elég megbízható, mivel a bejelentések várólistára kerülnek, és minél többen jelentik le ugyanazt, annál valószínűbb, hogy a következő frissítésbe be fog kerülni. Másrészt a lista kezelői le is szokták ellenőrizni a bejelentéseket saját maguk is (nem mindet, inkább csak a kisebbeket). Ennek érdekében szoktam én is lejelenteni a fake-nek bizonyult dolgokat.

A belinkelt oldalon elolvasható.

Mégis mint már korábban említettem, az általam felrakott hosszú mp3-at nem látta az ismerősöm, akár hogy keresett, én viszont egyből láttam az ő általa felrakott számot.(Amit ő valaha ha jól tudom az emulról töltött le, és ritkaság mivolta miatt csak neki volt meg. Az emule fórumon ezt a moderátoros dolgot én a relase címszóval kerestem. Te is megnézheted, nem kitaláltam.
Ma, 2008 márc 19.-án még semmi hír az amnesty international lapjain a tibetiek kínaiak általi terrorizálásáról.(kb. 14. óta tart) Ennyit érnek. És azok is, akik ezek után nem bojkottálják az olimpiát.

#243 Felhasználó inaktív   M!rthyll 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 17. 11:55

Sziasztok . Bevallom kicsit szégyellem de még csak most kezdtem használni az eMule-t .
Azt azeretném kérdezni h. mitől van az h. ha le akarok tölteni valamit akkor az piros lesz? :)

#244 Felhasználó inaktív   NeoPampalini 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 17. 20:55

Nincs hozzá forrás :) Lásd fentebb, érdemes a KAD-ot is bekapcsolni, néha meglepően sokat segít (keresésnél is)  :cool:

#245 Felhasználó inaktív   emulettem 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 18. 23:13

akukacaz@freemail.hu
Sziasztok!
Egy eMule-s kérésem lenne: Mi a teendő akkor, ha a kiszolgáló bejelentkezésekor a következő üzenetet kapom: Your 4662 port is not reachable. Please review your network config. ?
Még egy kérésem lenne, ha valaki tudna segíteni: Hogyan kell használni a "Csevegés" és az "Üzenetek" ablakot az eMule programban?

Köszi szépen, sziasztok!

#246 Felhasználó inaktív   NeoPampalini 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 19. 13:05

A tűzfalon (és a routeren, ha van) kell átengedned az emule-t. Mit mond a saját porttesztelője (beállítások -> kapcsolat -> Portok tesztelése)?

#247 Felhasználó inaktív   emulettem 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 19. 16:36

Idézet: NeoPampalini - Dátum: 2006. márc. 19., vasárnap - 13:05

A tűzfalon (és a routeren, ha van) kell átengedned az emule-t. Mit mond a saját porttesztelője (beállítások -> kapcsolat -> Portok tesztelése)?

Köszi a segítséget, a teszt eredménye:
TCP test failed! UDP test will not be performed.

#248 Felhasználó inaktív   NeoPampalini 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 19. 18:57

Akkor első körben a tűzfalat kellene piszkálni, engedélyezni rajta az emule-nak a portokat, ha router is van akkor ott is babrálni kell, TCP/UDP portokat átirányítani a te gépedre, dióhéjban ennyi :)

#249 Felhasználó inaktív   emulettem 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 19. 20:20

Idézet: NeoPampalini - Dátum: 2006. márc. 19., vasárnap - 18:57

Akkor első körben a tűzfalat kellene piszkálni, engedélyezni rajta az emule-nak a portokat, ha router is van akkor ott is babrálni kell, TCP/UDP portokat átirányítani a te gépedre, dióhéjban ennyi :)

Köszi! Nem nagyon értek a tűzfal beállításaihoz, de majd megpróbálok valamit.

#250 Felhasználó inaktív   blash 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 19. 20:26

Idézet: emulettem - Dátum: 2006. márc. 19., vasárnap - 20:20

Nem nagyon értek a tűzfal beállításaihoz, de majd megpróbálok valamit.

portforward.com

#251 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 21. 23:17

Nem tudjátok mi történt az ed2k-it.com-mal ?

#252 Felhasználó inaktív   worxland 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 21. 23:30

Idézet: Capri - Dátum: 2006. márc. 21., kedd - 23:17

Nem tudjátok mi történt az ed2k-it.com-mal ?

Bezáratták egy jó fél éve.
Van másik, ami nagyon hasonlít, csak nem olyan teljes - viszont működik.
 aláírás
Spoiler

#253 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 02. 23:25

Azért valamit  próbáljatok ki legyetek oly szívesek, és talán akkor megoldódna ez a közzététel/release rejtéj. Csináljatok valami hang, vagy képfájlt és keressetek rá ismerősötökkel, hogy vajh meg tudjátok e találni. :rolleyes:
Ma, 2008 márc 19.-án még semmi hír az amnesty international lapjain a tibetiek kínaiak általi terrorizálásáról.(kb. 14. óta tart) Ennyit érnek. És azok is, akik ezek után nem bojkottálják az olimpiát.

#254 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 02. 23:27

Egyébként mi alapján zárnak be olykor bizonyos szervereket?

#255 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 18:40

Látom szinte senki nem foglalkozik a témával, de azért beírom nagy problémám megoldását.
Íme:(elég banális)
Azért nem lehetett megtalálni az általam feltett fájlokat, mert a nevükben más karakterek is voltak,(dátum, előadás helye, stb) és az emule csak akkor talál meg egy fájlt, ha az adott szó amire keresünk önmagában van. Esetleg alsó vonással, ebben nem vagyok biztos.

#256 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 04. 23. 10:37

Valaki tud nekem valamilyen magyar vagy angol linket adni, hogy hogy is működik pontosan ez az Emule? A honlapjukon néztem, de nem sok értelmes dolgot tudtam kihámozni belőle.. :think:

#257 Felhasználó inaktív   worxland 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 23. 13:20

Idézet: Warton - Dátum: 2006. ápr. 23., vasárnap - 11:37

Valaki tud nekem valamilyen magyar vagy angol linket adni, hogy hogy is működik pontosan ez az Emule? A honlapjukon néztem, de nem sok értelmes dolgot tudtam kihámozni belőle.. :think:

Edonkey FAQ
Az edonkey és az emule alapja ugyanaz, hálózatuk gyakorlatilag közös.
 aláírás
Spoiler

#258 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 23. 14:28

Ilyen fakkokat már találtam, de olyasmira lennék kíváncsi, mint ami a bittorrentről van, leírja azt, hogy ez az egész EDonkey-s rendszer hogy működik... Megmondom azért kellene, mert jelen pillanatban müxik rendesen, de ha nem akkor valahol el tudjak indulni, hogy mi lehet majd a probléma.

Azért kösz szépen. :respect:

Szerkesztette: Warton 2006. 04. 23. 14:29 -kor

#259 Felhasználó inaktív   ERROR 404 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 23. 15:50

Idézet: Warton - Dátum: 2006. ápr. 23., vasárnap - 15:28

Ilyen fakkokat már találtam, de olyasmira lennék kíváncsi, mint ami a bittorrentről van, leírja azt, hogy ez az egész EDonkey-s rendszer hogy működik...

Alapozónak ill. továbbképzésnek a témában erösen ajánlható egyik fórumtársunk, << Mp3Pintyo oldala >>

#260 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 23. 17:04

Háááát, elég sok a fake. :(

Téma megosztása:

• (18 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12