HWSW Informatikai Kerekasztal: eMule és eDonkey - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (18 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

eMule és eDonkey

#301 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 14. 11:18

Idézet: NewmanHD - Dátum: 2008. máj. 14., szerda - 12:15

Oda is kapcsolódva vagyok. De ezt írtam. :)

Amúgy ennek mi köze lenne a UPC korlátozáshoz? :think:

:omg:  tényleg, megyek vissza aludni :D

semmi, de sokan kiahgyják :)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#302 Felhasználó inaktív   Barnabi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 30. 16:07

Ha esetleg tudna valaki segíteni Vista alatt beüzelelni az eMulet 49a-t megköszönném. Már milliószor raktam fel eMulet és állítottam be, mind magamnak vagy másnak, de ezzel most nembírok. A probléma a kövekező: nem keres és nem csatlakozik Kad hálózathoz. Szedtem le server.met fájlt, szedtem le nodes.dat fájlt (emlékszem egyszer ezért nem csatlakozott kadhoz), de semmi. Portok nyitva (TCP+UDP) a port teszt rendben lezafut, lővésem nincs mi lehet a baj :(

Üdv...
The Sky Was Pink

#303 Felhasználó inaktív   Johnnyd 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 06. 03:00

jó reggelt :)

nem akarok más kérdésbe vágni, de erről
nem sok fórum van

szóval tesztelem mostanában az Emule-t

van az az elmélet, hogy ha vkivel "együtt" dolgozunk, akkor
jól járunk, de ezt hogyan lehet?
persze akitől töltök annak nem megy fel, akinek megy fel az
meg nem tölt vissza...
van az a bizonyos barát jelölés, nos jelent ez vmit (pontok szempontjából)?
nyilván ha innen kell neki vmi és nyomja is fel ua.-t vagy mást (a lényeg, hogy
kelljen a másik gépéről vmi), csak akkor van értelme :(

Szerkesztette: Johnnyd 2008. 06. 06. 03:05 -kor

#304 Felhasználó inaktív   ERROR 404 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 06. 09. 16:30

Idézet: Johnnyd - Dátum: 2008. jún. 6., péntek - 4:00

...van az az elmélet, hogy ha vkivel "együtt" dolgozunk, akkor
jól járunk, de ezt hogyan lehet?

Nyugondtan kérdezz, arra van ez a topik, hogy segitsünk egymásnak ahol tudunk!  ;)

Arra jó ez a "barát"-rendszer, hogy akit barátnak jelölsz, azt mitegy hozzásegíted, hogy a saját feltöltési sorában hamarabb jusson számára szükséges chunk (azaz: szelet) letöltéséhez, a nálad meglévő, de neki még hiányzó szeletekből.
Előbb-utóbb amúgy is sorra kerülne, viszont a gesztusoddal segíted a letöltését, amit értelmes ember lévén nyilván viszonozni fog feléd, azaz temagad is hamarabb kerülsz nála sorra.

Kérdezhetnéd, hogy mi értelme, ha olyasmit kezdesz letölteni, ami valakinek megvan fullosan, tehát te kvázi semmit sem tudsz neki honorálni, hiába jelölöd barátodnak (ez egyébként gyakori eset).
Nos a felhasználók zöme nem egoista barom, igy gyakori szokás, hogy figyelnek a partnerekre.
Ha ritka dolgot osztok meg és látom, hogy barátnak jelöltek, akkor nem vagyok tapló és benthagyom megosztásban a cuccot, ill. bejelölöm barátnak az illetöt én is, föleg akkor, ha a témában látom, hogy más dolgot (ami nekem is kellene) ö is megoszt.
A nagy számok törvénye alapján jól jár az ember, ha megfelelően használja a fájlmegosztó adta lehetőségeket.
Ezt a "barátnak jelölt" jelzést látod a felhasználók neve, zászlaja elött, kliensenként eltérö formával-szinezéssel.

A másik dolog, ami ehhez kapcsolódik, hogy lehetőség van szabad slotot adni egy barátnak, azaz lehet akár az összes júzer a barátodnak jelölt a rendszerben, közüllük egyvalakit tudsz "protekcióval" letöltéshez segiteni (elég sokat dob a letöltési sorban elfoglalt helyén).
Ez akkor igen lényeges, ha látod, hogy kölcsönösen jól járnátok mindketten.
Ez az opció kombinálva a beállitásoknál elérhető "nem csak egy teljes szelet feltöltéssel" igen hasznosnak bizonyulhat, akár az egész hiányzó állományt gyorsan  beszerezheted, szerencsés esetben.

Néha elöfordul, hogy nem teljesen szabványos (és szétkonfigurált) klienssel hiába nyomul valaki, egész egyszerűen nem tudsz vele szemben néhány opciót alkalmazni, de ez tényleg ritkán fordul elő.
Azzal pedig ne (nagyon) foglakozz, hogy akinek feltöltesz, az "tojik a fejedre" és nem nagyon töri magát, hogy neked segíthessen, ez sem ritka állapot, de ritkább fájlokat kivéve nincs jelentősége, mivel elöbb-utóbb lesz más, akitöl viszont te fogsz többet letölteni.
Nagyon ritkán bele lehet azért szaladni olyanokba, akik "tapló üzemmódban" nyomják a fájlmegosztást.
Ezek ellen is lehet egy kicsit küzdeni, irhatsz nekik a chat-ablakban, bár nem hiszem, hogy sokat foglalkoznának vele, de lehet kicsit alakitgatni a feltöltési beállitásokkal, ill. a "Megosztások"-ablakban az adott fájlt amit szednének Nagyon alacsony"-prioritásúra állitod, ill. néha nagy pofon számukra, ha a kérdéses fájlt átmenetileg kiszedem a megosztásomból, aztán pisloghatnak a gyerekek.
Néha ez is eredményesnek bizonyult.

A barát-jelölés nem vész el, ha a témában késöbb más dolgot szednél, elöfordul ,hogy olyasvalakitől töltesz majd (vagy forditva), akit korábban a barátodnak jelöltél.
A protekciós-feltöltés viszont csak egy barátnak adható, egy kattintással visszavonható.

#305 Felhasználó inaktív   Johnnyd 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 10. 08:06

köszi a választ, de hol is van ez a szeletes
letöltés, nincs meg, amúgy az Xtremes-sel nyomom

és miért törlődnek ki a pontok a bezárás után, ez nem jó...
vagy a háttérben ott van vhol, a felhasználók gépein?

és ha mondjuk egy 23-adik helyen állót jelölök be
(úgy, hogy hihetetlen módon vmit-t tölt fel neki)?
és még slot is megy hozzá

akkor észleli, és valószínűleg elölrébb kerül ami kéne tőle?
logikus lenne

és a release-t nem lehet bejelölni annál, amit még
szedek és töltenek is innen, úgy hallottam, hogy
ez is jó trükk + van még egy felold is, mit jelent?

Szerkesztette: Johnnyd 2008. 06. 10. 08:20 -kor

#306 Felhasználó inaktív   PetruZ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 10. 12:27

Idézet

köszi a választ, de hol is van ez a szeletes letöltés, nincs meg, amúgy az Xtremes-sel nyomom

Sehol és mindenhol. Ez az osztott letöltés, nincs más. :) Minden fájl egyforma méretű (kb. 9.28 MB-os) chunk-okra van felosztva, a kliens ezeket a chunkokat adja át másoknak és ilyeneket keres. Elméletileg egy letöltési ciklus addig tart, amíg le nem jön teljes egészében egy chunk, de ez sokszor nem igaz, mert pl. a feltöltő kliensében ez nincs beállítva, vagy nagyon rossz a kapcsolata és leszakad, vagy csak mert egy szemét leecher, aki hack-elt klienssel van fent, ami szándékosan ledobál és rotál, amíg elég cuccot nem szed le tőled.
Alapértelmezésben egy fájl akkor van lent és akkor jó, ha minden chunk teljesen leért, és a végső ellenőrző hash kód is megfelelő. A pár éve bevezetett AICH használatával (ami már minden kliensben benne van) már egy chunk-on belül is képes ellenőrző hash-ek képzésére (mert az a 9.28 MB még kisebb darabokra van szelve), és amennyiben egy része hibás, nem tölti újra az egész chunk-ot, csak egy részét. Ilyenkor láthatók a log sorban az "AICH successfully recovered x MB..." kezdetű sorok.

Idézet

és miért törlődnek ki a pontok a bezárás után, ez nem jó...
vagy a háttérben ott van vhol, a felhasználók gépein?

Nem törlődnek. A te pontjaid mindazok gépén (kliensén) tárolódnak, akiknek már töltöttél fel. Ugyanígy mindazoké, akiktől már töltöttél le, a te kliensedben vannak tárolva.

Idézet

és ha mondjuk egy 23-adik helyen állót jelölök be
(úgy, hogy hihetetlen módon vmit-t tölt fel neki)?
és még slot is megy hozzá
akkor észleli, és valószínűleg elölrébb kerül ami kéne tőle?
logikus lenne

Igen, elméletileg. A következő alkalommal, amikor a kliensed felé fordul, hogy megkérdezze, hányadik a queue listádban és megvan-e még az a fájl, amit ő is szeretne, a kliensek lejátsszák egymás között ezt. Mivel közben mások is ezt csinálják és a pontok alapján változhat a queue lista, barát jelölés nélkül is előrébb juthat.

Idézet

és a release-t nem lehet bejelölni annál, amit még
szedek és töltenek is innen, úgy hallottam, hogy
ez is jó trükk + van még egy felold is, mit jelent?

Amit még éppen töltesz, az automatikusan release-ben van. Csak miután lejött, akkor vált át automatikusra (ami alapesetben normál prioritás).
/ Gigabyte H67M-UDH2-B3, Core2 i5-2300@2.8, 2x2GB A-Data DDR3/PC1333 Gaming, Asus HD6870/1GB, Samsung 1TB/SATA2 + HD200HJ, LG SATA dvd-rw, Asus TA-B71 + FSP Saga II 500W, Samsung 215TW, Sweex optikai/USB, noname bill.

#307 Felhasználó inaktív   Johnnyd 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 10. 17:47

erre értem

Error 404 írta:
"Ez az opció kombinálva a beállitásoknál elérhető "nem csak egy teljes szelet feltöltéssel" igen hasznosnak bizonyulhat, akár az egész hiányzó állományt gyorsan  beszerezheted, szerencsés esetben."
ilyen beállítás nemis létezik?

(azért írok ennyi kérdést, mert inkább a torrentben utazok és néhány hete
használom ezt)

Szerkesztette: Johnnyd 2008. 06. 10. 17:52 -kor

#308 Felhasználó inaktív   ERROR 404 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 11. 05:13

Idézet: Johnnyd - Dátum: 2008. jún. 10., kedd - 18:47

Error 404 írta:
"Ez az opció kombinálva a beállitásoknál elérhető "nem csak egy teljes szelet feltöltéssel" igen hasznosnak bizonyulhat, akár az egész hiányzó állományt gyorsan  beszerezheted, szerencsés esetben."
ilyen beállítás nemis létezik?

? ? ?

Gondolod, hogy olyat állitok, ami nem létezik?  :confused:
Beéllitás -> Féjlok -> "Megpróbál teljes szeleteket feltölteni"

#309 Felhasználó inaktív   Johnnyd 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 11. 14:54

okké, többet már nem akarok kérdezni, csak nem magyar nyelven van, majd töltök hozzá nyelvi file-t, de ugye nincs harag?

Szerkesztette: Johnnyd 2008. 06. 11. 14:54 -kor

#310 Felhasználó inaktív   ERROR 404 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 11. 16:01

Idézet: Johnnyd - Dátum: 2008. jún. 11., szerda - 15:54

okké, többet már nem akarok kérdezni, csak nem magyar nyelven van, majd töltök hozzá nyelvi file-t, de ugye nincs harag?

Nincs, miért lenne?  :)

Mondjuk azt furcsállom, hogy angol nyelvre állitva használod (persze ez végül is megszokás kérdése), nekem úgy rémlik, hogy telepitéskor már az elején megkérdezi, hogy töltsük-e le hozzá a magyar nyelvi kiegészitést.

Ha korábban jelzed (hogy angolra állitva használod), akkor úgy irtam volna, hogy hol keresd.
Átállitva a fenti rész:
Options -> Files -> Try to transfer full chunks to all uploads

Ez a beállitás nálam üres, PetruZ-nál bejelölve (fentebb irta), ki mire esküszik.

Nyelvi átállitáshoz (gondolom):
Options -> General -> Language -> legördülő listából a magyart kiválasztani

Egyébként kérdezhetsz nyugodtan, ha tudunk, válaszolunk.

#311 Felhasználó inaktív   Johnnyd 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 11. 19:41

de érdekes módon vmilyen ukrán nyelv jött be, talán
hibás volt a program (?)
vagy 5 más nyelv volt, persze magyar vagy számunkra érthető nyelv nem
de frissítve van a program, már jó

#312 Felhasználó inaktív   Root_Kiskacsa 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 12. 18:26

Idézet: Johnnyd - Dátum: 2008. jún. 11., szerda - 19:41

de érdekes módon vmilyen ukrán nyelv jött be, talán
hibás volt a program (?)
vagy 5 más nyelv volt, persze magyar vagy számunkra érthető nyelv nem
de frissítve van a program, már jó

Honnan töltötted le azt a programot, hogy így indult?
Lehetőleg a hivatalos weblapot használd, nem feltétlenül szeretnél olyan "extra kiegészítős" csomagokat, amelyek orosz szerverekről származnak.
http://www.emule-project.net
Pen-drive-on, notebookon, PDA-n kizárólag máshonnan reprodukálható/visszamásolható adat legyen!
Ami hordozható, az nem megbízható!

#313 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2008. 07. 17. 09:45

találkozott vki már olyan problémával, h hiába kapcsolódik a serverhez, a keresés nem megy, találat semmi. kliensszámot ad, satöbbi. de semmilyen keresés nem megy, illetve edk link sem, a régebbi letöltéshez sem kapcsolódik. sem emule, sem emuleplus. tűzfalak nem lettek állogatva, sem semmi. a rúterre gyanakszom, mert egy gépről sem megy. ahhoz sem nyúltam idáig. illetve most igen, de semmi eredmény, hiába natolok, portozom orrba-szájba.
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#314 Felhasználó inaktív   NeoPampalini 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 17. 17:36

Nálam megy, mondjuk valami iszonyat lassú, két percet várt mire a keresés elindult egyáltalán. Router nincs...  :think:

#315 Felhasználó inaktív   Xxx Xxx 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 18. 10:10

Idézet: avman - Dátum: 2008. júl. 17., csütörtök - 9:45

találkozott vki már olyan problémával, h hiába kapcsolódik a serverhez, a keresés nem megy, találat semmi. kliensszámot ad, satöbbi. de semmilyen keresés nem megy, illetve edk link sem, a régebbi letöltéshez sem kapcsolódik. sem emule, sem emuleplus. tűzfalak nem lettek állogatva, sem semmi. a rúterre gyanakszom, mert egy gépről sem megy. ahhoz sem nyúltam idáig. illetve most igen, de semmi eredmény, hiába natolok, portozom orrba-szájba.

Ja szerintem olyankor fake serverre csatlakozol.
Amúgy miért lett olyan kevés server? :o

#316 Felhasználó inaktív   Xxx Xxx 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 18. 10:12

Idézet: NeoPampalini - Dátum: 2008. júl. 17., csütörtök - 17:36

Nálam megy, mondjuk valami iszonyat lassú, két percet várt mire a keresés elindult egyáltalán. Router nincs...  :think:

Azért lehet mert kevés a server és rengeteg user csatlakozik.

#317 Felhasználó inaktív   Xxx Xxx 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 18. 10:38

Nem tudjátok hol van most jó serverlista? És a forrásnál mi az a Source Exchange? és SLS?

Szerkesztette: Xxx Xxx 2008. 07. 18. 10:40 -kor

#318 Felhasználó inaktív   Xxx Xxx 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 07. 18. 15:11

Amúgy miért van az,hogy annyi hülyeség van fent?
Most is töltenék le progit erre vmi pedo xart kezd el tölteni :s Meg egymáson van kb. minden.. úgy értem látom a listát és azon egyszer azt irja h progi másszor hogy vid most akkor kinek higyjek?

#319 Felhasználó inaktív   Root_Kiskacsa 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 18. 18:10

Idézet: Xxx Xxx - Dátum: 2008. júl. 18., péntek - 15:11

Amúgy miért van az,hogy annyi hülyeség van fent?
Most is töltenék le progit erre vmi pedo xart kezd el tölteni :s Meg egymáson van kb. minden.. úgy értem látom a listát és azon egyszer azt irja h progi másszor hogy vid most akkor kinek higyjek?

Egyiknek sem, jobb klikk rajta és megjelölés spamként. Sajnos sok fake szerver ad vissza ilyen találatokat. Legkönnyebben úgy lehet kiszúrni, hogy gyanúsan sokan osztják meg (több ezren), és/vagy egy csomószor a keresési kifejezésedet adják vissza fájlnévként hozzátéve mindenféle extra kulcsszavakat meg kiterjesztéseket.

Használd szerverlistának a http://www.gruk.org/server.met.gz címet, a beállításokban meg kapcsold ki a kliensektől és szerverektől kapott szerverlistával frissítést, mert 99%-ban csak kamu címeket kapsz, ezzel higítva a listádat.
Pen-drive-on, notebookon, PDA-n kizárólag máshonnan reprodukálható/visszamásolható adat legyen!
Ami hordozható, az nem megbízható!

#320 Felhasználó inaktív   Xxx Xxx 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 19. 06:56

Idézet: Root_Kiskacsa - Dátum: 2008. júl. 18., péntek - 18:10

Egyiknek sem, jobb klikk rajta és megjelölés spamként. Sajnos sok fake szerver ad vissza ilyen találatokat. Legkönnyebben úgy lehet kiszúrni, hogy gyanúsan sokan osztják meg (több ezren), és/vagy egy csomószor a keresési kifejezésedet adják vissza fájlnévként hozzátéve mindenféle extra kulcsszavakat meg kiterjesztéseket.

Használd szerverlistának a http://www.gruk.org/server.met.gz címet, a beállításokban meg kapcsold ki a kliensektől és szerverektől kapott szerverlistával frissítést, mert 99%-ban csak kamu címeket kapsz, ezzel higítva a listádat.

Jahm ez igaz bár bekapcsoltam a serverek frissitését csatlakozáskor,de nem tudtam,hogy ettől is faket kapok,köszi a listát már frissitettem.
Igen ezt már észrevettem meg talán virusok és oszthatnak meg hülyeségeket.
Egyébként ebben ugye fake is one?

http://ed2k.2x4u.de/index.html

én ezt a linket használtam régebben. Egyébként szerinted van értelme használni azt a Peerguardiant ami szűri a mindenféle hülyeségeket Emulen? Pl. figyelő izék stb.
Neked egyébként milyen gyors az eMule és használsz Kadot? én használok kadot és nagyon jó,kaptam már onnan 200 kb/s-es szálat amivel aztán jött le az anyag.

Téma megosztása:

• (18 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.