Idézet: Ilsyde - Dátum: 2010. 06. 09. 07:45
Ha a motort tul nagy falat vagy felesleges megpiszkalni, a jatekmechanikat ugyanugy at lehet dolgozni hogy frissebb legyen a cucc. Erre a Deus Ex 1 -> Deus Ex 2 -> Deus Ex 3 is jo pelda ha a fentieket tul reginek tartod. Inkabb kiegeszitokre hasonlitanak a mai FPS-ek uj reszei mintsem kulonallo jatekokra (L4D meg CoD sorozat?).
Ha mar igy korabban felhoztuk a HL1-et, ez olyan mintha az Opposing Force-ot HL2-nek hivtak volna, csak azert mert uj modelleket meg texturakat (is) hasznal. Ja meg van hozza uj tortenet.
De pont a játékmechanika az ami adott, azon nem lehet változtatni. FarCry2 már nem hagyományos fps, hanem más elemekkel van teletűzdelve, nem tudom hogy hívják az ilyen öszvér játékot, de azon belül is gyenge eresztés az fc2, a Farcry-hoz való hasonlóságok kimerülnek a nevében. Az ut meg az ut2k4 nekem tök egyformának tűnik, igaz egyikkel se játszottam sokat, talán 1-2 korai lanpartyn került elő, de sose volt kedvenc. Q3 az egy multira kihegyezett játék, sp mód csak mutatóban van benne, a Q4 meg éppen az ellenkezője, így persze, hogy viszonylag jelentős különbségek vannak. Dx1 -> dx2 pont jó példa, ott nincs is sok változás, ha betolnának abból is egy 5 perces gameplay videót elmondhatnád, hogy hát ez ugyanaz, ráadásul ott még talán szebb is az első rész. L4D-t nem láttam egyiket sem, codból meg talán a leges legelsőt. Én egy ilyen videó alapján nem vonnék le messzemenő következtetéseket, majd elsőkézből talán. A hl1 meg hl2 játékmechanikája is 1:1-ben ugyanaz. Nem tudom egy játék 2. részétől mi mást lehet elvárni azon kívül, hogy más környezetben játszódjon és 1-2 apróbb újítás legyen benne. Akkor ennyi erővel a splinter cell 2-3-4 mind csak kiegészítő volt és nem új játék, mert ugyanazt tudták. Akkor csak a conviction az igazi splinter cell2, mert az nem is hasonlít a korábbi részekre játékmechanikában.
A lényeg, hogy szerintem, ha már a játékmechanikába is belenyúlnak az nem 2. rész lesz hanem egy másik játék. Szerintem egy 2. résznek elég ha azt tudja mint az első csak picivel jobban és szebb grafikával.

Súgó
A téma zárva.