ArchiCAD
Elküldve: 2003. 11. 30. 11:03
Elküldve: 2003. 11. 30. 11:50
Elküldve: 2003. 12. 09. 16:22
GOndolom mindenki ismeri, de leírom, hátha nemcsak építészek olvassák:
-Miért jó az építésznek?
-Mert Karácsonyig már csak kettőt kell aludni...
hg
Elküldve: 2003. 12. 09. 16:47
idézet:
Ezt írta Hrváthg:
Hogy találtad ki??????
GOndolom mindenki ismeri, de leírom, hátha nemcsak építészek olvassák:
-Miért jó az építésznek?
-Mert Karácsonyig már csak kettőt kell aludni...
hg[/quote]
Ez jó, még nem hallottam!
Örülök, ha Karácsonyig a betervezett munka felét meg tudom csinálni! Szóval nálam már havazik! De ez legyen jövőre is, a legnagyobb bajom!
Elküldve: 2003. 12. 11. 13:54
Kitaláljátok az újévi fogadalmamat ?
Nem vállalok többet semmilyen munkát !
[ 2003. december 11.: Hubert szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 12. 12. 11:35
ArchiCAD 8 felhasználóink részére a 8.1 verzió ingyenes.
Az új CD-t budapesti és környékbeli felhasználóink átvehetik irodánkban,
a vidéki felhasználók KÉPVISELETEINKNÉL kapják meg.
A postázást a mai napon megkezdjük."
Tegnapi mail. Akkor nekünk is hoz valamit a Jézuska!
Elküldve: 2003. 12. 12. 12:45
idézet:
Ezt írta LamBy:
Megjelent az ArchiCAD 8.1!
[/quote]
Én csak annyit mondok, 8-asról mindenki mielőbb upgrade(még nem találkoztam olyannal aki azt mondta volna, hogy a 8R3 a jobb).
Akinek meg nem jött be a 8-as, annak is, bár neki fizetnie kell!![]()
Elküldve: 2003. 12. 13. 12:04
majd meglátjuk, most bizakodom, hátha igaza lesz Vajonésznek......
hg.
Elküldve: 2003. 12. 14. 11:39
GDL Toolbox2: 50.000,-Ft+ÁFA (eredeti ár: 100.000,-Ft+ÁFA)
Hangsúlyozzuk, hogy a fenti ár csak ArchiCLUB szerzôdéssel rendelkezô ügyfeleink számára érvényes.
Reméljük, hogy 6.5 és 7.0 felhasználóink is ettôl nagyobb kedvet kapnak az ArchiCAD 8.1 frissítéshez!
A GDL Toolbox2 verzió jelentôs segítséget nyújt a következôkben:
- Térbeli szerkesztések (ábrázoló geometria)
- Térbeli szerkesztési mûveletek (forgatás, mozgatás, tükrözés)
- Térbeli elemek vágása és lyukasztása
- Tetszôleges formájú egyedi tárgyak készítése stb.
Kérünk mindenkit, hogy gondolja végig a dolgot, és éljen a kedvezményes rendelés lehetôségével. Rendelési határidô: 2003. december 29."
Használta már valaki ezt a programot? A kedvezmény nem elhanyagolható. Talán kedvet kapok egyedi tárgyak és belsőépítészeti elemek elkészítéséhez.
Elküldve: 2003. 12. 14. 11:50
"Kedvezmény ArchiCLUB ügyfeleknek!
Artlantis 4.5 Professional csomag
(9 db Shaders+1 db Billboard CD-vel)
233.200,- + ÁFA helyett 120.000,- + ÁFA
Rendelési határidô: '03. december 29.
Miért?
Szeretnénk, ha minden ügyfelünk munkájához használhatná az egyik leghasznosabb kiegészítô terméket, az Artlantis renderelô programot .
Artlantis 4.5 prof. (10 db CD-vel): 120.000,-Ft+ÁFA (eredeti ár: 233.200,-Ft+ÁFA)
Artlantis 4.5 upgrade: 36.000,-Ft+ÁFA (eredeti ár: 66.200,-Ft+ÁFA)
9 db Shaders CD: 12.000,-Ft+ÁFA (eredeti ár: 21.200,-Ft+ÁFA/CD)
1 db Billboard CD: 12.000,-Ft+ÁFA (eredeti ár: 21.200,-Ft+ÁFA/CD)
Hangsúlyozzuk, hogy a fenti árak csak ArchiCLUB szerzôdéssel rendelkezô ügyfeleink számára érvényesek.
Reméljük, hogy 6.5 és 7.0 felhasználóink is ettôl nagyobb kedvet kapnak az ArchiCAD 8.1 frissítéshez!
Az Artlantis 4.5 professional verzió jelentôs újdonságokkal rendelkezik, mint pl:
- Háttérképbe illesztés
- Axonometrikus nézetek
- 3D-s modellmetszés
- 2D-s és 3D-s díszletelemek stb.
Kérünk mindenkit, hogy gondolja végig a dolgot, és éljen a kedvezményes rendelés lehetôségével. Rendelési határidô: 2003. december 29."
Ez sem elhanyagolható ajánlat. Érzésem szerint az Artlantisnak nagyobb hasznát venném, mint a GDL Toolboxnak.
Sajnos, nem valószínű, hogy megvehetem mind a kettőt. Melyiket javasoljátok?
Elküldve: 2003. 12. 14. 13:12
Engem főleg a térbeli vonalszerkesztés érdekelne ezek közül, megkönnyítené egy kicsit a statikussal való kommunikációt
Mi még fel sem raktuk az irodában az R3-at, maradtunk a 7.0-nál, mert a gépigény brutális volt a mi gépeink nagy részéhez.Visznt a PlotMaker 3-as az nagyon hasznosnak bizonyult az előzőhöz képest.
Néztem egy 8.1-est (angol feltört
Bye.
Elküldve: 2003. 12. 15. 08:21
idézet:
Ezt írta OgreImre:
Néztem egy 8.1-est (angol feltört)és az gyorsabbnak tűnt mint az R3.Már a könyvtárak beolvasása is szembetünően gyorsabb lett.
[/quote]
Ezt mondom én is. Erre még a 7-esről is érdemes áttérni.
Egy dolog amiben nagyobb az erőforrás igénye az a memória(a 7-eshez képest).
idézet:
Ezt írta OgreImre:
Mi még fel sem raktuk az irodában az R3-at, maradtunk a 7.0-nál, mert a gépigény brutális volt a mi gépeink nagy részéhez.[/quote]
Tényleg ki milyen konfiggal használja?
(Az aláírásodban lévő konfig sztem pont a memória miatt kevés neki, mert amúgy egy 2,4-es P4-gyel el van)
Sztem 1 GB alatt ma már nem is érdemes konolyan neki kezdeni, az xp is jobban érzi magát tőle. Aki 7-esről upgrade-del az ezt vegye figyelembe, hogy kevés memóriával akármilyen gyors a többi része a gépnek csak szenvedni fog.
Elküldve: 2003. 12. 15. 10:19
idézet:
Ezt írta Hrváthg:
Csíkban mekkora a hó???
Van egyáltalán?
hg.[/quote]
Amikor kérdezted, még nem volt, hétvégén esett egy ujjnyi.
Tavaly nagy telünk volt, de tavalyelõtt is így volt ...
Elküldve: 2003. 12. 15. 10:47
idézet:
Ezt írta LamBy:
"Szeretnénk, ha minden ügyfelünk munkájához használhatná a 3D-s modellezést megkönnyítô grafikus GDL szerkesztô programot. A program egyedülálló módon képes térbeli szerkesztésekre (térbeli vonalszerkesztés, térbeli forgatás stb.), és nagyban megkönnyíti az egyedi tárgykészítést is (térgörbék kezelése stb.).
GDL Toolbox2: 50.000,-Ft+ÁFA (eredeti ár: 100.000,-Ft+ÁFA)
Hangsúlyozzuk, hogy a fenti ár csak ArchiCLUB szerzôdéssel rendelkezô ügyfeleink számára érvényes.
A GDL Toolbox2 verzió jelentôs segítséget nyújt a következôkben:
- Térbeli szerkesztések (ábrázoló geometria)
- Térbeli szerkesztési mûveletek (forgatás, mozgatás, tükrözés)
- Térbeli elemek vágása és lyukasztása
- Tetszôleges formájú egyedi tárgyak készítése stb.
Használta már valaki ezt a programot? A kedvezmény nem elhanyagolható. Talán kedvet kapok egyedi tárgyak és belsőépítészeti elemek elkészítéséhez.[/quote]
Engem az 1-es Toolbox nem gyõzött meg, nagyon furán kezelhetõ, egyáltalán nincs könnyen kezelhetõ interfész, 100 e Ft az már majdnem a Zoom GDL ára, ami szerintem sokkal jobb. Szóval én az 50-et is sokallom ... de azért tisztelet a fejlesztõknek !
Nekem egyik sincs meg, eddig nem volt olyan problémám amit ne tudtam volna megoldani GDL-el, meg ott a Profiler alapból a csomagban.
Ezeknek az eszközöknek az a hátránya, hogy mivel grafikusan adsz meg paramétereket, ezek fixek, azaz az a tárgy legtöbbször csak nagyon specifikus igényt képes kielégíteni.
Más: ArchiCad 8 alapkönyvtár. Nagyon sokat bõvült, javult, van egy tucat ötletem, amin gondolkoztam, hogy jó lenne, meg is lehetne csinálni, nos benne vannak ! Sajnos nem lettek becsületesen letesztelve, például a fényforrások esetén elõfordul, hogy 90-fokkal el vannak fordulva, a kitöltés nem felel meg a felülnézetnek, ha macerálod az elforgatásokat, stb.
Elküldve: 2003. 12. 15. 11:33
Elküldve: 2003. 12. 15. 13:57
idézet:
Ezt írta Hubert:
Art*lantis-szal meg az a helyzet, hogy sosem jutottam oda, hogy teljesen kihasználjam, most meg megjelentek a radiosity cuccok, azokhoz képest már bosszantóan mesterségesek a renderelt képek, vagy nagyon sokat kell dolgoznod a fényekkel, amire legtöbbször nincs idõ.[/quote]
Szóval akkor, jobb ha félreteszem a pénzt mondjuk egy TFT monitorra!? Egy normális nagyformátumú nyomtató is kellene! (Nőnek a házaim!)
A GDL toolbox egyenlőre kilőve, az ArtLantison még meditálok egy kicsit. Sajnos, nekem sincs sok időm egy másik progival külön babrálni.
Elküldve: 2003. 12. 15. 14:01
(remélem)
hg.
Elküldve: 2003. 12. 15. 20:35
idézet:
Ezt írta Vajonész:
Tényleg ki milyen konfiggal használja?
(Az aláírásodban lévő konfig sztem pont a memória miatt kevés neki, mert amúgy egy 2,4-es P4-gyel el van)
Sztem 1 GB alatt ma már nem is érdemes konolyan neki kezdeni, az xp is jobban érzi magát tőle. Aki 7-esről upgrade-del az ezt vegye figyelembe, hogy kevés memóriával akármilyen gyors a többi része a gépnek csak szenvedni fog.[/quote]
A lenti az az otthoni konfigom.Bennt a cégnél egy 1.7-es P4 van 256 MB RD rammal.Windows 2000-el.De vannak még 850-es P3-ak is.
Bye.

Súgó
A téma zárva.