ArchiCAD
Elküldve: 2004. 01. 07. 13:46
Kíváncsi leszek, hogy ha gépet cserélek (P4 3.0 GHz)mennyit fog neki jelenteni.
Elküldve: 2004. 01. 07. 17:26
idézet:
Ezt írta Zsolt7:
A file-k mérete 24-25 MB körül mozog jelenleg.
Kíváncsi leszek, hogy ha gépet cserélek (P4 3.0 GHz)mennyit fog neki jelenteni.[/quote]
Az látszik, hogy vmi gebasz van vagy a beállításokkal vagy a tervvel. Esetleg nincs nagyon sok bonyolult könyvtári elem?
A file mérete nem túl nagy. A 3D újragenerálása mennyi idő?
A 3 GHz-es P4-től se várj ám túl sokat, ha még mindig fél óra a mostanival, akkor azzal sem csökken majd kivárható időre.
Elküldve: 2004. 01. 07. 17:50
Egyébként a többiek jó megoldásokat javasoltak.
Mit szóltok az ötlethez, szerintem más is csinálta már:
1. Gagyi vonalas homlokzat felkótázva.
2. Modell ablakban párhuzamos nézet+valamelyik render(Z buffer talán gyorsabb)
3. Kép aláfeszítése a vonalas homlokzat mögé.
Eredmény: Normális homlokzati "rajz", kevesebb idő alatt mint a vektoros, árnyékos homlokzat megjelenítése és leválasztása.
(Akinek nem tetszik: Be lehet úgy állítani a homlokzati nézetet, hogy ne kelljen leválasztani.)
Elküldve: 2004. 01. 08. 11:14
idézet:
Ezt írta Zsolt7:
A file-k mérete 24-25 MB körül mozog jelenleg.
Kíváncsi leszek, hogy ha gépet cserélek (P4 3.0 GHz)mennyit fog neki jelenteni.[/quote]
Inkább ArchiCad-et cserélj. Mondjuk a nyolcas is behal a sok esztelen útilaputól ... de szerintem gyorsabb kisebb terveknél. Nagyon nagy terveket amelyek korábbi verzióval készültek nem érdemes átkonvrtálni, mert megtörténhet hogy ami tíz percek alatt számolódott a 7-esben, attól a 8-as kifagy. Mindenképp többet dolgozik vele, plusz másra nem is használhatod a gépet közben, annyira leterhelõdik.
Akarom mondani, lhet hogy dolgozik vele (annak ellenére hogy a Windows "Not responding"-ot jelöl, de egyszer sem bírtam kivárni. Konkrét példa, sportcsrnok, olyan részletességgel ahogy a Zsolt írta, nos ezt jól tudom kezelni 6.5-ben (7-est ugrottam), míg a 8-asban nem tudom a 3D ablakot megnyitani. (fóliacsoprtok optimizálással sem)
Elküldve: 2004. 01. 08. 11:21
idézet:
Ezt írta LamBy:
Mit szóltok az ötlethez, szerintem más is csinálta már:
1. Gagyi vonalas homlokzat felkótázva.
2. Modell ablakban párhuzamos nézet+valamelyik render(Z buffer talán gyorsabb)
3. Kép aláfeszítése a vonalas homlokzat mögé.
Eredmény: Normális homlokzati "rajz", kevesebb idő alatt mint a vektoros, árnyékos homlokzat megjelenítése és leválasztása.
(Akinek nem tetszik: Be lehet úgy állítani a homlokzati nézetet, hogy ne kelljen leválasztani.)[/quote]
Ühüm. Mondasz te valamit. Az aláfeszítést Photoshopban gondoltad ?
(Már láttam olyant aki a 3D pldalnézte renderelt képére kottázott. Csak ez favágó munka.)
Én legtöbbször nem használok árnyékvetést meg textúrázást homlokzatoknál, a kliens megnézi a 3D képeket, aztán hogy a rajzokon mi van azt úgysem érti, ezért ezeket csak mûszaki rajz szinten készítem el. Az építõt meg nem érdekli a grafikai keresettség.
[ 2004. január 08.: Hubert szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 01. 08. 16:10
idézet:
Ezt írta Hubert:
Inkább ArchiCad-et cserélj.
[/quote]
De semmikép sem 8-asról egyből 8.1-re kel váltani, a 8-as pont sebesség téren volt visszalépés.
idézet:
Ezt írta Hubert:
Konkrét példa, sportcsrnok, olyan részletességgel ahogy a Zsolt írta, nos ezt jól tudom kezelni 6.5-ben (7-est ugrottam), míg a 8-asban nem tudom a 3D ablakot megnyitani. (fóliacsoprtok optimizálással sem)[/quote]
2D-ben szelektálni próbáltál?
(Ha esetleg a kevés memória miatt van, akkor esélytelen hogy valaha is kész lesz...)
Elküldve: 2004. 01. 08. 20:24
idézet:
Ezt írta Hubert:
Ühüm. Mondasz te valamit. Az aláfeszítést Photoshopban gondoltad ? (Már láttam olyant aki a 3D pldalnézte renderelt képére kottázott. Csak ez favágó munka.)
[/quote]
Nem! Nézet ablakban ami nincs is leválasztva. Az ábra eszközzel toldom be a renderelt képet. Az eredmény vonalas rajz fotorealisztikusan kifestve. Most lettem kész egy családi házzal, ilyen módszerrel. (Ha jól tudom az új ArtLantisnak van valami hasonló funkciója.)
idézet:
Én legtöbbször nem használok árnyékvetést meg textúrázást homlokzatoknál, a kliens megnézi a 3D képeket, aztán hogy a rajzokon mi van azt úgysem érti, ezért ezeket csak mûszaki rajz szinten készítem el. Az építõt meg nem érdekli a grafikai keresettség.
[/quote]
Tudom, hogy sokakat nem érdekel, és meg sem fizetik, de azért én nem bírom ki, hogy ne csináljam meg árnyékkal, kitöltésekkel a homlokzatokat, mert a végeredmény nekem is örömet okoz. A fentebb említett technika egész jól működik és gyors. Igényesebb munkáknál feltétlenül fogom alkalmazni.
[ 2004. január 08.: LamBy szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 01. 08. 21:44
idézet:
Ezt írta LamBy:
Tudom, hogy sokakat nem érdekel, és meg sem fizetik, de azért én nem bírom ki, hogy ne csináljam meg árnyékkal, kitöltésekkel a homlokzatokat, mert a végeredmény nekem is örömet okoz. A fentebb említett technika egész jól működik és gyors. Igényesebb munkáknál feltétlenül fogom alkalmazni.
[ 2004. január 08.: LamBy szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Az jó ha tetszik az embernek a saját munkája ... a tervezési díj amúgy is szimbolikus, mert azt amit mi teszünk azt nem lehet megfizetni, ugye.Szóval az a tiéd ami örömet találsz a munkádban.
Elküldve: 2004. 01. 09. 11:31
idézet:
Ezt írta Hubert:
Az jó ha tetszik az embernek a saját munkája ... a tervezési díj amúgy is szimbolikus, mert azt amit mi teszünk azt nem lehet megfizetni, ugye.Szóval az a tiéd ami örömet találsz a munkádban.[/quote]
Így van, nem jó a pénzt hajszolva dolgozni, mert sokkal jobban kimerít. Különben nem szöszmötölnék ilyenekkel, hogy árnyék, vektoros kitöltés, látvány és színes homlokzatok.![]()
Elküldve: 2004. 01. 12. 16:45
8.1- esben a 8.1-es könyvtári elemeket használva az AJTÓKBEJÁRATI AJTÓKAJT bejárati .gsm objektumot használva a nézet/meszet ablakban nem jelenik meg az ajtó részletesen, hanem csak egy trampli négyszög a helyén. 3D-ben megjeleníti, de metszeten nem a kis szemét.
Más ajtóval is próbáltam és hasonló a helyzet, nyakatekert módon meg lehetne oldani.
Közben beszéltem a tech supp-pal:
az R2-ben már javítva lesz.
(akkor ez a tanulság, ha észreveszitek, akkor nincs más tennivaló, megvárjátok az r2-t)
hg
Elküldve: 2004. 01. 12. 18:15
idézet:
Ezt írta Hrváthg:
Van egy érdekes problémám, amit megosztanék veletek.
8.1- esben a 8.1-es könyvtári elemeket használva az AJTÓKBEJÁRATI AJTÓKAJT bejárati .gsm objektumot használva a nézet/meszet ablakban nem jelenik meg az ajtó részletesen, hanem csak egy trampli négyszög a helyén. 3D-ben megjeleníti, de metszeten nem a kis szemét.
Más ajtóval is próbáltam és hasonló a helyzet, nyakatekert módon meg lehetne oldani.
Közben beszéltem a tech supp-pal:
az R2-ben már javítva lesz.
(akkor ez a tanulság, ha észreveszitek, akkor nincs más tennivaló, megvárjátok az r2-t)
hg[/quote]
Ilyet csinált nekem a 8.0 R2 is.![]()
Elküldve: 2004. 01. 12. 19:20
kicsit offtopic, de valahol mégis van köze az archicadhez:
tudna nekem valaki ajánlani egy helyet, ahol emberi áron lehet színesben, jó minőségben, akár A/1-es, vagy mondjuk A/2 széles és x cm hosszú tekercsre nyomtatni?
építészhallgató vagyok és itt még eléggé számít a grafika (meghát ugye nekem is örömet szerez, ha valami szépet csinálok), és a nagyobb terveket nem tudom hol szépen kinyomtatni...
Copygeneral, Copycat embertelenül drága...
Szóval létezik egyáltalán ilyen hely?
előre is köszönöm a segítséget:
begbie
Elküldve: 2004. 01. 12. 20:27
idézet:
Ezt írta begbie:
hello!
kicsit offtopic, de valahol mégis van köze az archicadhez:
tudna nekem valaki ajánlani egy helyet, ahol emberi áron lehet színesben, jó minőségben, akár A/1-es, vagy mondjuk A/2 széles és x cm hosszú tekercsre nyomtatni?
építészhallgató vagyok és itt még eléggé számít a grafika (meghát ugye nekem is örömet szerez, ha valami szépet csinálok), és a nagyobb terveket nem tudom hol szépen kinyomtatni...
Copygeneral, Copycat embertelenül drága...
Szóval létezik egyáltalán ilyen hely?
előre is köszönöm a segítséget:
begbie[/quote]
Nálunk csak FF van, 450 Ft/fM- 84 cm szélességben, vagy 400, 60 cm szélességben.(LED-600dpi)
Színeset sajnos nem tudok, talán majd más..
hg
Elküldve: 2004. 01. 13. 09:16
idézet:
Ezt írta Hrváthg:
Nálunk csak FF van, 450 Ft/fM- 84 cm szélességben, vagy 400, 60 cm szélességben.(LED-600dpi)
Színeset sajnos nem tudok, talán majd más..
hg[/quote]
és az a "nálunk" az hol van?![]()
Egyébként köszönöm a választ, de még a színes is érdekelne továbbra is!
üdv.: begbie
[ 2004. január 13.: begbie szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 01. 13. 10:14
A nyomtató amúgy gyors (4,8 m/perc).
hg.
[ 2004. január 13.: Hrváthg szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 01. 13. 22:26
idézet:
Ezt írta Hrváthg:
A munkahelyemen, BP- a Móricz Zs.krt. mellett.
A nyomtató amúgy gyors (4,8 m/perc).
hg.
[ 2004. január 13.: Hrváthg szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Akkor nincs is messze, én a bercsényi építész koleszban lakom
Lehet, hogy majd próbálkozom nálatok!
Nyitvatartás, hogy van?
Elküldve: 2004. 01. 14. 10:54
Mert nem a nyomtatási szolgáltatás az elsődleges profilunk. Emailben elküldöm a számom, ha majd szükségét érzed(a nyomtatásnak).
hg.
Elküldve: 2004. 01. 14. 12:37
idézet:
Ezt írta Hrváthg:
9-5 ig, de előtte majd hívj fel!
Mert nem a nyomtatási szolgáltatás az elsődleges profilunk. Emailben elküldöm a számom, ha majd szükségét érzed(a nyomtatásnak).![]()
hg.[/quote]
köszönöm szépen!
Elküldve: 2004. 01. 15. 09:22
idézet:
Ezt írta begbie:
köszönöm szépen![/quote]
igazán nincs mit.....
hg.
Elküldve: 2004. 01. 20. 08:49
Azaz rendszerfrissítés után nem tudom újratelepíteni az ArchiCad-et.
Hibaüzenet:
"An installation support File Could not be installed. The specified module could not be found."
De azt hiszem nem a Cad problémája ez, mert egyéb progik sem telepíthetõek.
Lehet a JavaVM ?

Súgó
A téma zárva.