Halihó!!!
Több éves ArchiCAD gyakorlattal most egy olyan problémába futottam, amitől égnek áll a haljam, amit már félig kitéptem dühömben, és vérben forognak a szemeim.
A szitu:
Adva van egy egyszerű családi házacska fsz + tetőtér beépítéssel.
Én általában a modelt teljesen felépítem, és azt követően készítem az ép. eng. tervet róla.
A gondok a tetőnél jönnek elő.
Meg van rajzolva a tető, nagynehezen bepakolva a szarufák és szelemenek (közben is előjött a hiba.) A tetőfelületben ablak nincs, csak a kémény helye van kivágva.
Amivel asz ArchiCAD jelenleg a halálba akar kergetni egy terven belül:
1: Ha megfogom a szelemen végét és pl. nyújtani akarom, akkor fogja magát, és egy véletlen szerint generált pont körül 90 fokkal elforgatja a tárgyakat (csak a tárgyakat), horizontálisan is elállítva a megadott magassági értéküket. Ha vissza akarom forgatni őket, Goto 1.
2: Ha nem az első jön elő, akkor kiírja, hogy az ablak kilóg a tetőből (Nincs is benne ablak!!!), goto 1.
3: véletlenszerűen Bug Reporter nélkül elszáll. 8-10 újrastart után viszont viszonylag stabillá válik.
Így most 2 lépés után mentés másként, ……
Ezt a 7.0-ás csinálja. 8.1-es megnyitva detto ugyan az a szitu.
És ami a röhej: Ezen a terven kívül másik 8 megy vele párhuzamosan, és azoknak semmi baja. Atombiztosan megy az AC, de ezt a házikót nagyon nem komálja.
lassan kénytelen leszek CPR rendszerrel áttérni, mert ezt már nem bírom fonállal.
Van valakinek ötlete a probléma kiküszöbölésére??? :confused:
Ne kíméljetek, kézzel az őskor óta nem rajzoltam.
Üdv
Zsolt