HWSW Informatikai Kerekasztal: ArchiCAD - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (142 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ArchiCAD

#921 Felhasználó inaktív   Hrváthg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 08. 09:14

Idézet: Boba - Dátum: 2004. dec. 7., kedd - 13:56

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem. Igaz, nem ArchiCAD-al dolgozom hanem Mayával, de építészeti vizualizációt csinálok. Ami a gondot okozza, az nemtudom hogy árban mennyit kérhetek a munkáért. Külső belső modellezés, tárgyakkal, fények texturák. Egy evangelikus ravatalozóról van szó.

Sajnos én ebben nem tudok segíteni, talán valaki más...

hg

#922 Felhasználó inaktív   Hrváthg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 08. 09:19

Idézet: OgreImre - Dátum: 2004. dec. 7., kedd - 21:50

Helló!
Corsair XMS4000 a ram, 1T Command-ban megy CL2-ben 200Mhz-en.Még nem próbáltam húzni, de ami késik nem múlik.
Hát igen egy darabig nem lesz 64 bites Arcsikád az biztos.Szerintem talán két év múlva.

Sajnos én is úgy tudom, hogy a 10-es még biztos, hogy nem 64-bites lesz.

hg

#923 Felhasználó inaktív   Optika 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 08. 19:06

Idézet: Boba - Dátum: 2004. dec. 7., kedd - 13:56

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem. Igaz, nem ArchiCAD-al dolgozom hanem Mayával, de építészeti vizualizációt csinálok. Ami a gondot okozza, az nemtudom hogy árban mennyit kérhetek a munkáért. Külső belső modellezés, tárgyakkal, fények texturák. Egy evangelikus ravatalozóról van szó.

A Te netto fizetésedből induljunk el. Ez a mai magyar piaci viszonyokat figyelembe véve 250 eFt . Az ehhez tartozó bruttó: 400 eFt. 20 munkanapot és napi 10 órás munkaidőt figyelembe véve az órabéred: 2 eFt. Most, hogy ez meg van, számítsd ki, hogy mennyi időt foglalkoztál a munkával, és már meg is van a munkád értéke.

Sajnos ezek a "elvégeztem egy munkát, mennyit kérhetnék érte" témák, szinte mind veszett helyzetek. Remélem Nálad nem ez a helyzet, ugyanis mindíg előre ki kell alkudni az összeget, amit majd az elvégzett munkáért kapsz.

Másik nagyon fontos dolog, hogy lehetőleg ne Te alkudj a megrendelővel. Te egy tehetséges grafikus,  esetleg programozó, esetleg műszaki szakember vagy, s így nem vagy egyenlő partner egy ártárgyaláson. Biztos, hogy Te nem tudod a megfelelő árat elérni. Kell valakit szerezni, aki képvisel Téged, aki profi egy ártárgyaláson, aki "üzletember".
Csak ügyesen!
Csak vártam, és vártam, és mikor nem jött semmi, tudtam, csak Tőled lehet...

#924 Felhasználó inaktív   qqcs 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 09. 08:45

Es pontosan dokumentalni mit fognak kapni. az utolso lampaig, butorig mindent leirni mik lesznek a modelben hany darab kepet kernek honnan nezve milyen minosegbe milyen papiron, stb. ami azon felul van plusz penz. esetleg plusszukoert is adhatsz arkalkulaciot.ha ez nincs meg sose lesz vege a munkanak:o) vagy legalabbi addig megy a megrendelo amig a raforditott munk plusz kialkodott osszeg aranya elkezd billenni neked rossz iranyba:o)

Horvatg!
Az infobox bevan kapcsolva mindket gepen, de az egyiken latom a fodem kijelolese utan a vonal tipust es szint is a masikon nem. :confused:

#925 Felhasználó inaktív   qqcs 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 09. 09:38

Tudunk valahogy automatikusan a rajzra rakni nyomtataskor egy info dobozt ami a rajz,munka keszito adatait scale stb tartalmaz? olyanra gondolok mint a header/footer csak jobban ugy nez ki mint egy muszaki rajz.

#926 Felhasználó inaktív   riken 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 09. 09:41

Idézet: Optika - Dátum: 2004. dec. 8., szerda - 18:06

A Te netto fizetésedből induljunk el. Ez a mai magyar piaci viszonyokat figyelembe véve 250 eFt . Az ehhez tartozó bruttó: 400 eFt. 20 munkanapot és napi 10 órás munkaidőt figyelembe véve az órabéred: 2 eFt. Most, hogy ez meg van, számítsd ki, hogy mennyi időt foglalkoztál a munkával, és már meg is van a munkád értéke.

Sajnos ezek a "elvégeztem egy munkát, mennyit kérhetnék érte" témák, szinte mind veszett helyzetek. Remélem Nálad nem ez a helyzet, ugyanis mindíg előre ki kell alkudni az összeget, amit majd az elvégzett munkáért kapsz.

Másik nagyon fontos dolog, hogy lehetőleg ne Te alkudj a megrendelővel. Te egy tehetséges grafikus,  esetleg programozó, esetleg műszaki szakember vagy, s így nem vagy egyenlő partner egy ártárgyaláson. Biztos, hogy Te nem tudod a megfelelő árat elérni. Kell valakit szerezni, aki képvisel Téged, aki profi egy ártárgyaláson, aki "üzletember".
Csak ügyesen!

most nem kötekedni akarok, de szerintem 4-5000 FT órabér alatt ne adjad a dolgot. persze ez a minőségtől is függ (nemtom mennyire vagy rutinos),  de ha azt nézed, hogy ez egy specifikus munka, amit nagyon kevesen tudnak csinálni (hozzáteszem igényesen) akkor igenis kérd meg az árát. Én személy szerint modellezésért 4000 ft/ó szoktam kérni, modell+látványért 6000-et. Ha csak azt veszed figyelembe, hogy nyelvtanításért 3000 ft-ot is elkérnek, akkor ez nem olyan nagy összeg. A 2000 ft-ot azért sem tartom reálisnak, mert ez egy egyszeri munka, nem irodában végzett, és ki tudja, mikor kapod a következőt.
sok sikert  :)

#927 Felhasználó inaktív   Hrváthg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 09. 11:08

Idézet: qqcs - Dátum: 2004. dec. 9., csütörtök - 7:45

Horvatg!
Az infobox bevan kapcsolva mindket gepen, de az egyiken latom a fodem kijelolese utan a vonal tipust es szint is a masikon nem. :confused:

Csak be van kapcsolva, vagy látszik is? Mert olyan már volt, hogy valamelyik paletta kapcsolója beragadt.....
Ha ez sem , akkor passz....
illetve reinstallllllllll, az is megvan 5-10 pec alatt..

hg

#928 Felhasználó inaktív   qqcs 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 09. 13:59

AZ infoboxot lehet testreszabni. megtortent.

A nyomtatos kerdesre van otlet?

#929 Felhasználó inaktív   Hrváthg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 09. 14:29

A plotmaker9-ben van valami hasonló...
hg

#930 Felhasználó inaktív   Hrváthg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 09. 14:32

Az infobox a 9-estől scrollozható.
Ha valaki esetleg nem tudja.

hg

#931 Felhasználó inaktív   qqcs 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 09. 19:59

Idézet: Hrváthg - Dátum: 2004. dec. 9., csütörtök - 13:29

A plotmaker9-ben van valami hasonló...
hg

lehet huje kerdes de a plotmaker 9 tud nyomtatni is?

#932 Felhasználó inaktív   Hrváthg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 09. 22:43

Idézet: qqcs - Dátum: 2004. dec. 9., csütörtök - 18:59

lehet huje kerdes de a plotmaker 9 tud nyomtatni is?

Húúú, ez magas labda..bocs..
Nomen est omen.Nevében van.

A plotmakerben tudod összerendezni a terveidet, készítesz tervlapokat, azokra felpakolhatod a kölönböző trajzokat, alaprajz, metszet, homlokzat, részletek, tervfej, esetleg fotók.
Irányítható kapcsolat az archicad-del(view set-ek).
Ezt két mondatban sajna nem lehet elintézni. Szeritem olvasd el a leírását, és meg fogod érteni mire való igazán. Tudom , hogy sokan nem használják, de szerintem az az archicaddel szemben egy barbarizmus.
Akkor nem kell használni, ha nem nyomtatsz semmit.

Pl. A tervlapokon nem kell minden egyes tervlapon felírni a tervezőt, dátumot, megrendelőt stb., hanem csak egyszer, az alaptervlapon...időt lehet vele spórolni, és kisebb a hiba valószínűsége, lehetősége.

Idézet:
A PlotMaker Tervlap könyv

A PlotMaker Tervlap könyv fájl az építészeti dokumentációt képező valamennyi dokumentumot - alaprajzok, részletek, keresztmetszetek, nézetek, 3D-s nézetek - Tervlap formájában tartalmazza. A Tervlap könyvben a rajzok vagy képek bármilyen csoportját elhelyezheti a Tervlapokra, szerkesztheti és formázhatja azokat. Ezután elmentheti, kinyomtathatja, kirajzoltathatja és publikálhatja a Tervlap könyv részeit vagy egészét.

A Tervlap könyv főbb összetevői a következők:
# Alap Tervlap : meghatározza a Tervlap könyv Tervlapjainak (oldalainak) a méretét. Az Alap Tervlapra helyezett elemek minden egyes hozzárendelt Tervlapon megjelennek, például a keret vonalai, a címke, vagy a cég logója. Egy Tervlap könyvhöz több Alap tervlap tartozhat.
# Tervlapok: A Tervlapok a Tervlap könyv egyes lapjait jelképezik: egy vagy több fizikailag értelmezett rajzlap, melyeken Rajzokat, illetve szöveget, grafikát és más képeket helyezhet el a nyomtatón vagy rajzgépen való nyomtatás céljából.
# Rajzok: A rajzokat importálással olvashatja be, majd lehelyezheti és elrendezheti őket a Tervlapokon. Testre lehet szabni a rajzok méretét, feliratát, keretét és megjelenítését. Bármikor mód van arra, hogy az importált rajzok frissítésével megtekinthesse a forrásban bekövetkezett változásokat. El is indíthatja az ArchiCAD-et a PlotMakerből, hogy változásokat eszközölhessen a forrás állományban.
# Rajzfeliratok: Kedve szerint határozhatja meg és formázhatja a rajzfeliratokat, majd automatikusan hozzárendelheti őket a Tervlap könyv rajzaihoz.
# Navigátor: A Navigátor paletta szolgáltatja a Tervlap könyv tartalmának táblázatát és teszi lehetővé a Tervlapok, elhelyezett Rajzok vagy Alapelemek gyors elérését.

#933 Felhasználó inaktív   Zoch 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 10. 15:50

Sziasztok.

Néhány építész barátom megkért, hogy rakjak össze nekik egy konfigot, amin elsősorban ArchiCAD, másodsorban Photoshop és AutoCAD fog majd futni. A két CAD-program párhuzamos meglétének az az oka, hogy többen fogják felváltva használni a masinát.

A probléma a videokártyával van, ugyanis nem tudom, hogy melyik gyártó melyik kártyájára érdemes költeni. Célkártyák (áruk miatt) kizárva. Az "elvárt szint" kb. 9800Pro - 6600GT, de többet nem tudok. Ötletek?

(A gép többi része viszonylag egyértelmű, s939-es lap 3500+ -al, ill. pénztől függően 1 v. 2 GB RAM, dual ch.)

#934 Felhasználó inaktív   Hrváthg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 12. 21:51

Idézet: Zoch - Dátum: 2004. dec. 10., péntek - 14:50

Sziasztok.

Néhány építész barátom megkért, hogy rakjak össze nekik egy konfigot, amin elsősorban ArchiCAD, másodsorban Photoshop és AutoCAD fog majd futni. A két CAD-program párhuzamos meglétének az az oka, hogy többen fogják felváltva használni a masinát.

A probléma a videokártyával van, ugyanis nem tudom, hogy melyik gyártó melyik kártyájára érdemes költeni. Célkártyák (áruk miatt) kizárva. Az "elvárt szint" kb. 9800Pro - 6600GT, de többet nem tudok. Ötletek?

(A gép többi része viszonylag egyértelmű, s939-es lap 3500+ -al, ill. pénztől függően 1 v. 2 GB RAM, dual ch.)

9600XT már elmegy. :D  :D
onnantól felfele szerintem bármi jó..
más is nyilatkozhatana a témában még....

hg

#935 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 12. 23:13

Köszönöm szépen Optika, qqcs, riken!

Igen, amit mondtatok az egy jó irányt jelöl meg, valószínűleg követem. Kezdő vagyok, nagyonis. Ez a felvételi munkám, ezért is vagyok bizonytalan az árakban. A 2-6ezer forintos órabér jól hangzik.
Nos, a minőség. Mayában dolgozom, és ehhez igazítom a minőséget. A fű modellezett, a bevilágítás GI segítségével történik, természetesen textúrázva lesz az egész környék, Fák is lesznek a jelenetben és bokrok (Nem kivágott növényzet hanem modellezett.) ill  emberke és autó (szintén modellezett). Egy Evangelikus ravatalozó látványtervéről van szó, 2-3 színes ábrát kérnek A3-as méretben valami karton szerű papírra (lényeg, hogy vastag és fényes).

Igényesség? Nos, a fene tudja. Láttam a falon más látványterveket, azokat amiknek a szintjét elkell érjem, de azok végtelenül leegyszerűsített puritán látványtervek. Fekete árnyékok, egyszínű falak, cserép a háztetőn 2 forgatott lap és sorolhatnám. Nekem az pl alap, hogy a cserép modellezett (vagy legalább displacement mappolt) és egy árnyék sehol sem fekete. Szóval az ilyen apróságoktól lesz jó szerintem valami.
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#936 Felhasználó inaktív   Ghilette 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 13. 08:32

Idézet: Boba - Dátum: 2004. dec. 12., vasárnap - 23:13

Igényesség? Nos, a fene tudja. Láttam a falon más látványterveket, azokat amiknek a szintjét elkell érjem, de azok végtelenül leegyszerűsített puritán látványtervek. Fekete árnyékok, egyszínű falak, cserép a háztetőn 2 forgatott lap és sorolhatnám.

Az építészeti grafika nem egyenlő a valósághű ábrázolással, ettől függetlenül lehet, hogy a "valóságra" kíváncsiak nálad...Egy nagy kalappal!

Szerkesztette: Ghilette 2004. 12. 13. 08:32 -kor

. . . a n y t h i n g

#937 Felhasználó inaktív   qqcs 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 13. 13:50

Idézet: Boba - Dátum: 2004. dec. 12., vasárnap - 22:13

Köszönöm szépen Optika, qqcs, riken!

Igen, amit mondtatok az egy jó irányt jelöl meg, valószínűleg követem. Kezdő vagyok, nagyonis. Ez a felvételi munkám, ezért is vagyok bizonytalan az árakban. A 2-6ezer forintos órabér jól hangzik.
Nos, a minőség. Mayában dolgozom, és ehhez igazítom a minőséget. A fű modellezett, a bevilágítás GI segítségével történik, természetesen textúrázva lesz az egész környék, Fák is lesznek a jelenetben és bokrok (Nem kivágott növényzet hanem modellezett.) ill  emberke és autó (szintén modellezett). Egy Evangelikus ravatalozó látványtervéről van szó, 2-3 színes ábrát kérnek A3-as méretben valami karton szerű papírra (lényeg, hogy vastag és fényes).

Igényesség? Nos, a fene tudja. Láttam a falon más látványterveket, azokat amiknek a szintjét elkell érjem, de azok végtelenül leegyszerűsített puritán látványtervek. Fekete árnyékok, egyszínű falak, cserép a háztetőn 2 forgatott lap és sorolhatnám. Nekem az pl alap, hogy a cserép modellezett (vagy legalább displacement mappolt) és egy árnyék sehol sem fekete. Szóval az ilyen apróságoktól lesz jó szerintem valami.

azert vigyazz mert magad alatt is tudod vagni a fat ha tokcsuszuperhipervalosaghuseget akarsz ott ahol pl a nyomat vissza sem adja amit latsz a kepernyon stb. Nem biztos hogy a fuszalak arnyekat figyelik a megrendelok, stb. Az ido penz! ezt valami bolcs kinai dakota lo mondta :cool:
nagy kalappal!

#938 Felhasználó inaktív   Zoch 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 13. 16:46

Idézet: Hrváthg - Dátum: 2004. dec. 12., vasárnap - 21:51

9600XT már elmegy. :D  :D
onnantól felfele szerintem bármi jó..
más is nyilatkozhatana a témában még....

hg

A lap és a proci jó lesz? :think:

Ja, és az "elmegy" mit jelent?

Szerkesztette: Zoch 2004. 12. 13. 16:47 -kor

#939 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 13. 16:54

Idézet: Ghilette - Dátum: 2004. dec. 13., hétfő - 8:32

Az építészeti grafika nem egyenlő a valósághű ábrázolással, ettől függetlenül lehet, hogy a "valóságra" kíváncsiak nálad...Egy nagy kalappal!

A munkakör "építészeti vizualizáció, látványterv és lakberendezés."

Amúgy valszleg az lesz, hogy megcsinálom az olcsó változatot, és a full-t is. Mivel ez a felvételi munkám, szeretném megmutatni mit is tudok.

qqcs:
A3-as vagy nagyobb méretben lesz nyomtatva, majd ott meglátom hogy mi mennyire jön ki. Amúgy a fűvel nem bajlódom, max 5-10perc az elkészítése, egy alap szintű fű nagyon gyorsan megvan.

És köszönöm a kalapot, remélem okés lesz a dolog. Ha felvettek jelzem, és ha szabad akkor a munkámat is majd belinkelem ide!
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#940 Felhasználó inaktív   Hrváthg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 14. 08:53

Idézet: Zoch - Dátum: 2004. dec. 13., hétfő - 15:46

A lap és a proci jó lesz? :think:

Ja, és az "elmegy" mit jelent?

Szerintem lap proci jó, a minimum az 1GB ram.
A 9600XT- már jó, de én ennél jobbat még nem próbáltam. Az OPEN GL alatt az archicad sample file-okat már teljesen gond nélkül forgatta 3d-ben., persze biztos, hogy vannak fokozatok.

hg

Téma megosztása:

• (142 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.