idézet:
Ezt írta LamBy:
Egyik tetősík kijelölése után Ctrl+katt a másík tetősík élére. A 7.0-ban jó volt.![]()
Bonyolultabb tetőidomok szerkesztéséhez használtam, föleg
3D ben. Pl: íves tető(szegmensek) összemetszése tetősíkkal.[/quote]
Vágásra gondolsz, akkor az valóban nem muxik.![]()
Viszont R3-ban már igen!(bétában legalábbis)
ArchiCAD
Elküldve: 2003. 06. 19. 10:17
Elküldve: 2003. 06. 19. 10:35
idézet:
Ezt írta tyan:
Sziasztok!
Megmondaná nekem valaki, hogy az ArchiCAD 7.0 elindítás után miért akar minduntalan feljelentkezni a netre?
Ha nem engedem a csatakozást, akkor pedig a következő hibaüzenet fogad: Az Internet könyvtár nem található.
Kíváncsi lennék, hogy ennek mi az oka......
Kösz!
tyan[/quote]
Szerintem könyvtári elemeket keres.
Menj be Könyvtár managerbe(nemtom, hogy van pontosan magyarul, nekem nem magyar van) és nézd meg milyen beállítások vannak a betöltendő könyvtáraknák illetve az FTP tabon.
Elküldve: 2003. 06. 19. 10:45
idézet:
Ezt írta Vajonész:
Menj be Könyvtár managerbe(nemtom, hogy van pontosan magyarul, nekem nem magyar van) és nézd meg milyen beállítások vannak a betöltendő könyvtáraknák illetve az FTP tabon.[/quote]
Szia Vajonész!
Kösz a segítséget. Bár most nem tudom megnézni, de valami ilyesmi lehet a baja.
Legalábbis remélem!![]()
Elküldve: 2003. 06. 19. 13:43
Üdv:
hg.
Elküldve: 2003. 06. 19. 14:51
(nemcsak metszeten, részletrajzon is ez van)
yeee!
hg.
Elküldve: 2003. 06. 20. 10:49
idézet:
Ezt írta Vajonész:
Menj be Könyvtár managerbe(nemtom, hogy van pontosan magyarul, nekem nem magyar van) és nézd meg milyen beállítások vannak a betöltendő könyvtáraknák illetve az FTP tabon.[/quote]
Szia!
Sajnos a probléma továbbra is megmaradt. Megnéztem a Könyvtár kezelőt de nem volt benne semmi különös.
Az FTP tabra rá sem lehetett menni, mert be van szürkítve (inaktív).
Ma még megnézem, hogy mit is akar a neten, aztán csak jutok valamire.....
Azért kösz a segítséget!
tyan
Elküldve: 2003. 06. 20. 12:24
idézet:
Ezt írta tyan:
Sajnos a probléma továbbra is megmaradt. Megnéztem a Könyvtár kezelőt de nem volt benne semmi különös.
Az FTP tabra rá sem lehetett menni, mert be van szürkítve (inaktív).
Ma még megnézem, hogy mit is akar a neten, aztán csak jutok valamire.....
Azért kösz a segítséget!
tyan[/quote]
Mi a dialóg pontos szövege és milyen gombok vannak rajta?
Elküldve: 2003. 06. 21. 14:35
Mi az a lényegi változás benne amit kicsit nehezebben vagy másképp nem tud az ember 6.5-ben is megcsinálni ?
Elküldve: 2003. 06. 21. 21:31
azé csinálják hogy pénzt tudjanak kicsikarni belőlünk, valamiből meg kell élniük...na meg ha szart is el tudnak adni, mert nincs más helyette akkor miért ne. Ilyen a magyar "átlag" mentalitás (persze a jelenlévőkre nem vonatkozik
u.i. A graphisoft nem magyar...akkor a világ mentalitása....
Elküldve: 2003. 06. 22. 20:11
idézet:
Ezt írta Hubert:
Végül is azt hiszem még várok ... hátha olcsóbb és kiforrottabb lesz a program.
Mi az a lényegi változás benne amit kicsit nehezebben vagy másképp nem tud az ember 6.5-ben is megcsinálni ?[/quote]
1. Szilárd test műveletek
2. 3D textúra illesztés
3. Roofmaker
4. Trussmaker
5. ...más nem jut most eszembe![]()
![]()
Olcsóbb biztos nem lesz, kiforrottabb talán. (R3)
Már a 6. házat rajzolom a 8-cal, egy két bosszantó hiba kivételével elég jól elvagyok vele. Szerintem mindenképpen próbálj ki egy "tesztverziót"!!!
Elküldve: 2003. 06. 23. 07:49
idézet:
Ezt írta LamBy:
1. Szilárd test műveletek
2. 3D textúra illesztés
3. Roofmaker
4. Trussmaker
5. ...más nem jut most eszembe![]()
![]()
Olcsóbb biztos nem lesz, kiforrottabb talán. (R3)
Már a 6. házat rajzolom a 8-cal, egy két bosszantó hiba kivételével elég jól elvagyok vele. Szerintem mindenképpen próbálj ki egy "tesztverziót"!!![/quote]
Továbbá, a 7-es újdonságai
1."ProjectXChange" ami a 8-asban még javult is
- Publisher
- Reviewer
- MarkUp
2. Tetőablak, sarokablak
3. "OLE"
4. Helyesírás ellenőrzés a tervben
5. Könyvtári elemek on-line könyvtárakból és távoli weboldalakról közvetlenül betölthetők.
6. most hiretlen ennyi...
Egyébként a 8.1-es upgrade a 8-ról ingyé lesz!
[ 2003. június 23.: Vajonész szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 06. 23. 13:26
idézet:
Ezt írta neta:
semmi...
azé csinálják hogy pénzt tudjanak kicsikarni belőlünk, valamiből meg kell élniük...na meg ha szart is el tudnak adni, mert nincs más helyette akkor miért ne. Ilyen a magyar "átlag" mentalitás (persze a jelenlévőkre nem vonatkozik)
u.i. A graphisoft nem magyar...akkor a világ mentalitása....[/quote]
most ezt miért montod?
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Elküldve: 2003. 06. 23. 13:32
hg.
megvan a stairmaker:
file/gdl könyvtári elemek/új tárgy külső programmal/stairmaker!!!!
hurrá!
Elküldve: 2003. 06. 23. 17:19
Az egyik ismerősöm azt mondta, hogy ő már úgy gondolkodik az épületekről, hogy archicadben gyorsan meg lehessen csinálni......szóval ez gáz. Be kell vallanom nekem is motoszkál ez néha a fejemben. Most mi vagyunk az Archicadért vagy ő értünk????
Na mindegy ma borús a hozzá állásom mindenhez, úgyhogy csáó, amíg meg nem sértek jobban még valakit.
Elküldve: 2003. 06. 23. 20:08
idézet:
Ezt írta Vajonész:
Mi a dialóg pontos szövege és milyen gombok vannak rajta?[/quote]
Szia Vajonész!
A dialóg pontos szövege:
Probléma: Az Internet Könyvtár nem inicializálható.
Az Internet Könyvtár szükséges az internetes funkciók (WWW, FTP)
használatához. Ellenőrizze a hálózati kapcsolatokat,
a TCP/IP beállításokat, vagy néhány szükséges
rendszerfájl meglétét és verziószámát, mint például:
URLMON.DLL, SHLWAPI.DLL és WININET.DLL. A probléma elhárításához,
telepítse a Microsoft Internet Explorer 4.0 vagy újabb változatát.
A dologhoz hozzátartozik, hogy az IE 5.5-ös verziója van fenn. A program bizonyos dll-ekre is hivatkozik, ezek is mind fenn vannak. Nem tudom, hogy mi lehet a gond.
A dialóg ablakon két gomb van, az egyik a <b>Tovább</b>, a másik a <b>Kilép</b> (a másodikban nem vagyok biztos, de valami ilyesmi, mert ha arra klikkelek, akkor egyszerűen kilép az ArchiCAD-ből).
Még egy érdekesség. Felraktam a 7.0-ás verzió frissítő csomagját, miután el akartam indítani az ArchiCAD-et kiírta, hogy nem megfelelő a nyelvi könyvtár, holott a magyar frissítést töltöttem le a magyar ArciCAD 7.0-hoz.
Válaszodat előre is kösz!
tyan
Elküldve: 2003. 06. 23. 20:56
idézet:
Ezt írta tyan:
Szia Vajonész!
A dialóg pontos szövege:
A dologhoz hozzátartozik, hogy az IE 5.5-ös verziója van fenn. A program bizonyos dll-ekre is hivatkozik, ezek is mind fenn vannak. Nem tudom, hogy mi lehet a gond.
A dialóg ablakon két gomb van, az egyik a <b>Tovább</b>, a másik a <b>Kilép</b> (a másodikban nem vagyok biztos, de valami ilyesmi, mert ha arra klikkelek, akkor egyszerűen kilép az ArchiCAD-ből).
Még egy érdekesség. Felraktam a 7.0-ás verzió frissítő csomagját, miután el akartam indítani az ArchiCAD-et kiírta, hogy nem megfelelő a nyelvi könyvtár, holott a magyar frissítést töltöttem le a magyar ArciCAD 7.0-hoz.
tyan[/quote]
Bocs, hogy beleszólok de nekem is csinált néha ilyet a hetes, de meg tudtam a tervet nyitni.
Ha nem jutsz semmire próbálj egy
teljesen új
tervet megnyitni. (ctrl+alt+N)
Vágólapról másold be a tervet, csak a hiányzó könyvtárakat pótold. Talán bejön!?
[ 2003. június 23.: LamBy szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 06. 23. 21:24
idézet:
Ezt írta neta:
....Az egyik ismerősöm azt mondta, hogy ő már úgy gondolkodik az épületekről, hogy archicadben gyorsan meg lehessen csinálni......szóval ez gáz. Be kell vallanom nekem is motoszkál ez néha a fejemben. Most mi vagyunk az Archicadért vagy ő értünk????...[/quote]
Az a gáz, hogy ő így gondolkodik!
Az ArchiCAD és az építész közötti kapcsolatot csak
az építész szabhatja meg.
Egyébként ez a CAD-del tervezés egyik sarkalatos kérdése.
Tervezzünk olyan házakat amilyeneket
látni szeretnénk, és ne olyanokat, amit "jól meg lehet egy tervező programmal rajzolni, vagy modellezni"
Azért semmilyen sugallatra nem térnék vissza a kézi tervezéshez, de még mindig szeretek rajzolni,
csak nem a terv(dokumentációt)!
[ 2003. június 23.: LamBy szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 06. 24. 07:49
A központi tervben van egy leszakított metszet, ami náha visszavált modellre, de úgy, hogy minden vonal (csomópont) törlődik róla!!!!
Eddig kb. 3-4-szer játszotta el....
Most már nemcsak hetimentésünk van, hanem napi is!
Több szerencsét:
hg.
Elküldve: 2003. 06. 24. 08:31
idézet:
Ezt írta tyan:
Szia Vajonész!
A dialóg pontos szövege:
tyan[/quote]
Szia Tyan!
Na most szerintem a problémád az, hogy egyszer van internet-ed egyszer meg nincs.
Az ArchiCAD megjegyzi valamelyik preferences file-ba(most fejből nem tudom melyikbe), hogy legutóbb volt interneted vagy sem.
Ezt a dialógot akkor dobja fel, ha a most nincs net, de legutóbb volt. Amúgy simán mehetsz tovább ez csak egy figyelmeztető dialóg, muxik minden.
Ha el akarod kerülni, akkor lépj be egymás után 2x úgy, hogy nem vagy csatlakozva. Sajnos, ha 1x úgy lépsz, hogy net-en vagy és utána úgy, hogy nem, akkor megint jönni fog.
A másik problémádra nem tudom mi a válasz, mivel nekem nem magyar van.
Egyébként itt jegyezném meg a terméktámogatás sokat javult mosatanában a Graphisoftnál(saját tapasztalat).
Elküldve: 2003. 06. 24. 08:37
idézet:
Ezt írta neta:
Az egyik ismerősöm azt mondta, hogy ő már úgy gondolkodik az épületekről, hogy archicadben gyorsan meg lehessen csinálni......szóval ez gáz.
[/quote]
Ez tényleg gáz, de erről nem a programok tehetnek.![]()
idézet:
Ezt írta neta:
Be kell vallanom nekem is motoszkál ez néha a fejemben. Most mi vagyunk az Archicadért vagy ő értünk????
Na mindegy ma borús a hozzá állásom mindenhez, úgyhogy csáó, amíg meg nem sértek jobban még valakit.[/quote]
Ez egy örökkérdés.
Egy egy eszközt lehet okosan és bután is használni.
Nézd csak meg a TV-t! Most a tv van értünk vagy mi vagyunk a tv-ért?

Súgó
A téma zárva.