Idézet: GerBeGurGya - Dátum: 2011. 04. 24. 02:03
Egyenlore meg nem talalkoztam olyan progival aminek nem lett volna eleg a 3GB memoria.Talan a Crysis ha tul sok memoria van mar hasznalatban (24/7 megy a gep) amikor inditom de ha ujrainditom a kepet akkor az is belefer es a swap nincs hasznalva.Ezzel a ramdiskel hasznalom a fentmaradt windows altal nem hasznalt 1GB-ot es raraktam a swapot ha mar a system annyira akarja hogy legyen nem mintha a raid0 SSD lassu lenne hozza csak ne irjon a windows ra ha nem muszaly.Elotte 2db 10K fordulatu raptorom wolt raid0-ban es amikor a swapra futott valami akkor bizony beakadozott.
Merlegeltem mar egyebkent az atterest de erre a gepre mar nem eri meg nagyon szepen dolgozik igy is foleg miota eldobtam a HDD-et.

.
Akkor nem kéne külön program, amivel a maradék memóriát használhatod.
Ráadásul nem csak swapként tudnád használni, hanem a programok közvetlenül használhatnák. (Mert ha ki van egy processz swapolva, akkor azért mégsem annyi, hogy az egyik alvó processz megkapja a vezérlést, és ráugrik a CPU egyik magja, hanem előtte a memóriából ide-oda kell tologatni X darab lapot, miközben egy másik processz lapjait meg ki kell lapozni, hogy az éppen felébresztendő processz beférjen a memóriába; egy JMP utasítás --azaz az alvó taszkra kapcsolás-- előtt egy halom memória tologatás szükséges). Persze ezt kis swap használatnál nem is érzékeled a sebességen talán.
Ez így kb. az, amikor a bal kezemmel vakarom a jobb fülemet.
De mindegy, te tudod mit akarsz.
Persze, hogy akadozott a swap a diszkről, a diszk több nagyságrenddel lassabb, mint a memória (még ha kettő/négyet összeraksz is). Sőt az SSD is lassabb.