HWSW Informatikai Kerekasztal: Minden ami SSD - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (87 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Minden ami SSD Értékeld a témát: ***** 4 szavazás

#121 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 02. 19. 09:13

Idézet: bogdan - Dátum: 2010. febr. 19., péntek - 9:32

2) a gyartok ezen adatai gyanus, hogy best case scenariok, es vigyazni kell vele.

Szerintem a mai világban, amikor már azért is nyertesen lehet őket perelni, ha büdös a lábuk, akkor erre nem mennek rámenni. Szerintem meg bőven ráhagynak inkább.
Az nevet utoljára, aki először üt.

#122 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 19. 09:22

Idézet: leslie - Dátum: 2010. febr. 19., péntek - 9:13

Szerintem a mai világban, amikor már azért is nyertesen lehet őket perelni, ha büdös a lábuk, akkor erre nem mennek rámenni. Szerintem meg bőven ráhagynak inkább.

És mire perelsz?
Hogy bizonyítod, hogy hányszor írtad a diszket? Igazából nem is tudod, hogy az oprendszer mikor mit ír: vajon megvolt a 100.000 írási ciklus? Vagy csak 50.000? Vagy csak 10.000?

HDD-kből is voltak hírhedt sorozatok, amik bedöglöttek, mégse perelt senki. Vagy a púpos kondis alaplapok sorozatok. Stb, stb ...
Ha még tart a garanciaidő, akkor cserélik, ha meg már nem, akkor nincs mire perelni.
De ha esetleg még a garanciaidőn belül se cserélné ki a kisker (volt ilyen is a történelemben), akkor se mész perre néhányszor 10e ft miatt.

#123 Felhasználó inaktív   begbie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 19. 10:03

Olvastam, hogy az SSD-k mellé bizonyos gyártók mellékelnek egy klónozó szoftvert, amivel egyszerűen át lehet tenni a meglévő HDD-ről a rendszert SSD-re.

Ez egy jól működő megoldás, vagy érdemes szűz rendszert telepíteni?

#124 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 19. 10:29

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2010. febr. 19., péntek - 9:07

A módosított adatokat akkor írta vissza, amikor vagy olvasáshoz be kellett indítani úgyis, vagy elfogyott a diszk cache-nek használható memória.

valojaban minden operacios rendszer kicsit ezt csinalja normal beallitasokkal. ellenben ha log file-okat akar irni az ember, ott pont, hogy rossz ez a mukodes.. (linuxban sync - nosync mount opcio befolyasolja ezt.)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#125 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 19. 10:52

Idézet: bogdan - Dátum: 2010. febr. 19., péntek - 10:29

valojaban minden operacios rendszer kicsit ezt csinalja normal beallitasokkal. ellenben ha log file-okat akar irni az ember, ott pont, hogy rossz ez a mukodes.. (linuxban sync - nosync mount opcio befolyasolja ezt.)

Igen, egy kicsit.
De nem mindegy, hogy 1/2 percenként írja ki a változásokat, vagy 600 percenként, ezzel lehet, hogy sok írást megtakarítva.

Bár fentebb azt írták, hogy simán minden alapbeállítással évek óta megy több darab gép is SSD-ről.

#126 Felhasználó inaktív   Dan(td) 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 02. 19. 11:12

Idézet: begbie - Dátum: 2010. febr. 19., péntek - 10:03

Olvastam, hogy az SSD-k mellé bizonyos gyártók mellékelnek egy klónozó szoftvert, amivel egyszerűen át lehet tenni a meglévő HDD-ről a rendszert SSD-re.

Ez egy jól működő megoldás, vagy érdemes szűz rendszert telepíteni?

Igen adnak, nekem is volt egy acronis, amúgy pár oldallal előbb volt erről szó, hogy itt ugye bejöhet a képbe a partition alignment-es dolog. Ha a régi rendszer nem SSD-n volt nembiztos hogy jó megoldás a klónozás, Xp esetén ez tuti, W7 esetén lehet anomália, pl: egyik srácnak klónozás(HDD->SSD) után nem ment a TRIM, újrahúzta a W7-et és utána már működött(most nemtalálom a hozzászólást sry).
Én szvsz, ha biztos megoldás kell az újrahúzás mellett teszem le a voksot, ha az eredeti rendszer nem SSD-n volt.

Szerkesztette: td 2010. 02. 19. 11:29 -kor

Config.: NZXT.H440.V2.Matte+5xFractal.Design.Venturi.HF-14 ~ ASRock.Z170.OC.Formula ~ Corei7-6700k@4.4ghz ~ Scythe.Mugen.2.rev.b ~ Kingston.HyperX.Savage.Black.16GB@3000MHz.CL15 ~ XFX.RX480.BlackEdition.8GB ~ Samsung.SM961.NVMe.SSD.256GB@KryoM.2 ~ Samsung.PM951.NVMe.SSD.512GB@KryoM.2 ~ Intel.SSD.535.480GB ~ Asus.Cerberus.Keyb. ~ Logitech.G403.Prodigy ~ ENERMAX.625W.Modu82+ ~ Dell.P2414H.:.OnePlus 5T (8GB RAM/128GB ROM~Android 8.1_O).:.Moto.360.2ndGen(Android 7.1.1_N)
Kép

#127 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 19. 12:24

Lehet kapni express card slotba dugható ssd vinyókat is.
Az a perverz ötletem támadt, hogy a notebookban a hagyományos vinyó megmarad(hat)na torrent letöltésre, és a rendszer mehetne az express card ssd-re, a gyorsabb betöltődés és működés miatt.
Nem tudja valaki véletlenül, hogy azok hogyan működnek? Csak oprendszerben, driver betöltődéssel, vagy akár arról is bootolhatnám a gépem?
<a href='http://notik.hu' target='_blank'>bontott notebook alkatrészek</a>

#128 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 19. 12:27

Idézet: Gyulavitéz - Dátum: 2010. febr. 19., péntek - 13:24

Lehet kapni express card slotba dugható ssd vinyókat is.
Az a perverz ötletem támadt, hogy a notebookban a hagyományos vinyó megmarad(hat)na torrent letöltésre, és a rendszer mehetne az express card ssd-re, a gyorsabb betöltődés és működés miatt.
Nem tudja valaki véletlenül, hogy azok hogyan működnek? Csak oprendszerben, driver betöltődéssel, vagy akár arról is bootolhatnám a gépem?

Az express card slotról bootolhat a géped?  :think:

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#129 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 19. 12:37

Idézet: Eleanor - Dátum: 2010. febr. 19., péntek - 12:27

Az express card slotról bootolhat a géped?  :think:

Milyen igaz, mondjuk megnézhetném ezt is, mielőtt kérdezek :)

(amúgy szoktak tudni ilyet a gépek?)

#130 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 19. 12:47

Idézet: Gyulavitéz - Dátum: 2010. febr. 19., péntek - 12:37

Milyen igaz, mondjuk megnézhetném ezt is, mielőtt kérdezek :)

(amúgy szoktak tudni ilyet a gépek?)

Igen, szoktak. Lehet, hogy telepítéskor a segge alá kell rakni a csatoló driverét, ha szükséges, hogy lássa az vinyót a végén, de ha a vinyó eltávolítható eszközként jelenik meg sajnos a windows csak hackeléssel tehető fel rá...
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#131 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 21. 10:57

179 GB írásom van az SSD-men, tehát 2 nap alatt +5 GB úgy, ahogy használni szoktam a gépet (meló, játék, net).

#132 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 21. 12:30

Idézet: Gyulavitéz - Dátum: 2010. febr. 19., péntek - 12:37

...

Wooow, Gyulavitéz!
Csini az új avatarod!

#133 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 21. 13:11

Idézet: bogdan - Dátum: 2010. febr. 19., péntek - 8:32

de vegyuk azt a scenariot

bogdan újra szedi a bogyóit. Mostanában egész épkézláb gondolatai vannak  :eek:  :D 

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2010. febr. 21., vasárnap - 12:30

Wooow, Gyulavitéz!
Csini az új avatarod!

Már évek óta ezt az avatart használja.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#134 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 21. 16:40

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2010. febr. 21., vasárnap - 13:11

...
Már évek óta ezt az avatart használja.

Mintha nemrég még egy kopaszodó fazon lett volna ...
De lehet, hogy csak összekeverem másvalakivel.

#135 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 21. 21:08

a feje nem latszik, ugyhogy ki tudja, kopaszodik-e? :D
a forum ma:

#136 Felhasználó inaktív   Dan(td) 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 02. 21. 23:08

sztem az gyula2222

Mederbe visszaterelésnek a témája következik:
Megjöttek az OCZ brutálisan gyors SSD-i

Sandforce vezérlősek, hm érdekes tulajdonság:
-A SandForce vezérlő néhány redundanciával kapcsolatos mechanizmust is tartalmaz, így segítségével a gyártók olcsóbb, "kevésbé megbízható" flash memóriákat is használhatnak a meghajtókhoz. A fent említett eljárás előnyét már ismerjük, most nézzük a hátrányát: a technológia felemészt némi adattároló kapacitást, jelenlegi formájában a meghajtó 28%-ára van szüksége, így egy 128 GB-os SSD-ből csak 100 GB-nyi hasznos tárterületet nyerhetünk ki.(forrás: szintén ipon)

Azért elég brutálak szvsz, Sata3, TRIM, 270MB/s read, 250MB/s write, random 4k is jónak ígérkezik, kiváncsi leszek majd rájuk :)  :up:
Config.: NZXT.H440.V2.Matte+5xFractal.Design.Venturi.HF-14 ~ ASRock.Z170.OC.Formula ~ Corei7-6700k@4.4ghz ~ Scythe.Mugen.2.rev.b ~ Kingston.HyperX.Savage.Black.16GB@3000MHz.CL15 ~ XFX.RX480.BlackEdition.8GB ~ Samsung.SM961.NVMe.SSD.256GB@KryoM.2 ~ Samsung.PM951.NVMe.SSD.512GB@KryoM.2 ~ Intel.SSD.535.480GB ~ Asus.Cerberus.Keyb. ~ Logitech.G403.Prodigy ~ ENERMAX.625W.Modu82+ ~ Dell.P2414H.:.OnePlus 5T (8GB RAM/128GB ROM~Android 8.1_O).:.Moto.360.2ndGen(Android 7.1.1_N)
Kép

#137 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 21. 23:33

Idézet: td - Dátum: 2010. febr. 21., vasárnap - 23:08

sztem az gyula2222

Mederbe visszaterelésnek a témája következik:
Megjöttek az OCZ brutálisan gyors SSD-i

Sandforce vezérlősek, hm érdekes tulajdonság:
-A SandForce vezérlő néhány redundanciával kapcsolatos mechanizmust is tartalmaz, így segítségével a gyártók olcsóbb, "kevésbé megbízható" flash memóriákat is használhatnak a meghajtókhoz. A fent említett eljárás előnyét már ismerjük, most nézzük a hátrányát: a technológia felemészt némi adattároló kapacitást, jelenlegi formájában a meghajtó 28%-ára van szüksége, így egy 128 GB-os SSD-ből csak 100 GB-nyi hasznos tárterületet nyerhetünk ki.(forrás: szintén ipon)

Azért elég brutálak szvsz, Sata3, TRIM, 270MB/s read, 250MB/s write, random 4k is jónak ígérkezik, kiváncsi leszek majd rájuk :)  :up:

brutálisan gyors, és brutálisan drága. :)
Btw otthonra sztem bőven jó egy TRIM-es Indilinx/Intel/Samsung vezérlős SSD, nemigen fogod megérezni, ha 170-ről 260 MB/s-re gyorsul az olvasás. Igazán nagy minőségbeli ugrás csak a HDD-ről SSD-re váltásnál érződik a gyors random elérés miatt, mivel itt nagyságrendbeli az eltérés.

szerk: a feladatkezelőt figyelve a steam.exe, azon belül is gondolom a Team Fortress 2 ír rengeteget a háttértárra, már csak arra lennék kíváncsi, hogy ebből mennyi megy az SSD-re, gondolom jórésze a swapfile-ba megy vagy nemtom (ez mondjuk a vinyón van). Ma kicsit többet jáccottam a szokásosnál és 179-ről majdnem 183-ra emelkedett a host writes.

Szerkesztette: fLeSs 2010. 02. 21. 23:37 -kor

#138 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 22. 08:38

Én most a napokban váltottam NOD32 3.0-ról 4.0-ra, ami kiírja a lemezműveleteket is és megdöbbentem, hogy az alap vista durván 0.5-1Mbyte/s írási műveletet végez.
Csak tudnám mi az. A feladatkezelő okosabbik változatában, ahol látom a process neveit is, ott se látok ilyen gyakori műveletet... most vagy valamelyik téved, vagy vista alá nem érdemes SSD-t vennem, mert gyorsan elhalálozik az eszköz...

(avatarom évek óta ez, a Festival Express c. film plakátja - eredetileg sincs feje a nőnek :) )

#139 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 22. 09:19

Eléggé elbizonytalanodtam az itt olvasottak alapján, mi értelme van az ssd-nek, ha rövid úton elhalálozik?

Ha olcsó lenne még talán megérteném, kidobom és lecserélem, nade felfoghatatlanul drága.

#140 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 22. 11:30

senki sem allitotta azt, hogy rovid uton elhalalozik!
olyan allitasok vannak, hogy jelenleg meg keveset tudunk rola, es hogy vannak hibas szamitasi adatok.
ellenben azt is tudjuk, hogy azert oskan sikerrel hasznaljak (igaz nem tul reg ota), es a gyartok nagyon odafigyelnek arra, hogy csokkentseg az elromlas veszelyet (faradasmentesito algoritmusok.)
a forum ma:

Téma megosztása:

• (87 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »