Idézet: arn - Dátum: 2011. 05. 07. 21:37
Szvsz ssdnek kezeli a meghajtot a win es figyelembe veszi a sajatossagait. A tobbi opcio meg izles kerdese de szvsz sokat nem befolyasol.
Hát nálam azért nem kapcsolt ki mindent a Win magától.
Felraktam az Intel SSD Toolt, az is szólt egy dolog miatt, hogy érdemes lenne kikapcsolni. A superfetch vagy prefetch volt. Az egyik már ki volt lőve, a másik még nem. Ráklikkeltem, ki is kapcsolta.
Trim, ilyesmi alapból be volt lőve.
Swap rajta, Firefoxnál nem állítottam cache-t, az is maradhat. Szsvz ezeket érdemes onnan használni, ha már van.
Ezen kívül amit kézzel állítottam: az általános temp-et tettem át a HDD-re, mert az tényleg felesleges, hogy installkor az átmeneti kitömörítést oda nyomja. Amúgy is jórészt szekvenciális írás (és utána némi olvasás), érzésre gyorsabb is lett kicsit az install (app-okat, game-eket, update-eket tettem fel) a HDD-re átrakva.
Hibernálást lőttem ki még kézzel és az indexelést (ezek ugye opcionálisak, ezt sem lövi ki a Win, de ha nem használja az ember akkor érdemes), ill. a rendszeres defragra nem emlékszem pontosan, de mintha azt is kézzel lőttem volna ki, mert be volt kapcsolva magától.