HWSW Informatikai Kerekasztal: Minden ami SSD - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (87 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Minden ami SSD Értékeld a témát: ***** 4 szavazás

#1361 Felhasználó inaktív   Nurba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 11. 09. 23:26

Üzenet megtekintéseIdézet: Nurba - Dátum: 2011. 11. 07. 12:04

Nem tudom mitől lehet, de a 3DMark/PCMark Vantage befagyasztja az SSD-t. Gondoltam frissítek firmware-t (másik rendszerről persze), ami sikerült is, frissítettem az alaplapon is bios-t és újrahúztam a wint is. Javulás mindenképpen tapasztalható, mert rögtön telepítés után nem fagyogat a meghajtó, rendesen megy az MS ahci driverével, de a 3DMark továbbra is befagyasztja (rendszer csekkolás közben)...mitől lehet? Gondolom ez nem normális...ezen felül idáig úgy tűnik, hogy rendesen működik a cucc.

Végül feltettem az AMD AHCI driverét és a PC Mark 7-t, ami telepített egy újabb Futuremark System Info-t és azóta rendesem mennek a Vantage verziók is. Nem tudom, hogy melyik lépés oldotta, meg de közel 1 hét és 3 win install után jutottam el odáig, hogy minden frankó a rendszerrel/SSD-vel. :)

#1362 Felhasználó inaktív   Csücsök 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 13. 07:54

Nemrég vettem észre, hogy kijött az ősrégi OCZ Vertexemhez az 1.7-es FW. Mivel ment át az ssd laptopba, így gondoltam felteszem. Láss csodát, megint 100%-os lett az SSD! :omg:
Múltkor beállított hozzám egy T-Rex és Hamlet! Volt nagy dínóm, dánom!

#1363 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 11. 13. 08:24

Üzenet megtekintéseIdézet: Szabcsi - Dátum: 2011. 11. 07. 11:30

szegény CPU folyton ki volt maxolva a fileműveletek alatt...

Akkor ott szar van a palacsintában, a CPU tehernek ilyen pár százalék körül kéne lennie.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1364 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 13. 08:25

Üzenet megtekintéseIdézet: Szabcsi - Dátum: 2011. 11. 09. 13:49

Szépen látszik, hogy a vas mennyit bír...

SATA 1, 150MB/s maximum. Ez a gyenge pontja, de hacsak nem a crystal rutint futtatod egész nap, ki lehet heverni :Đ
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1365 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 13. 09:19

IBM X60 ICH7M-mel (hogy miért pont ebből maradt ki a sata2, az amúgy furcsa, de nincs jelentősége), Intel X25M v2

MS AHCI 1.0:
Kép

Intel RST 10.1.0.1008:
Kép

Persze a Dell XPS-ben "kicsit" magasabb a szekvenciális, de kb letojom, mert így is olajozott villám.

#1366 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 13. 10:41

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2011. 11. 13. 08:24

Akkor ott szar van a palacsintában, a CPU tehernek ilyen pár százalék körül kéne lennie.

Amíg nem volt bekapcsolva a vírusirtó, addig okés, de ilyen átviteli sebességek mellett szépen megette az MSE a Nano-t...
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#1367 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 13. 11:56

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2011. 11. 13. 09:19

IBM X60 ICH7M-mel (hogy miért pont ebből maradt ki a sata2, az amúgy furcsa, de nincs jelentősége), Intel X25M v2

MS AHCI 1.0:
...

Intel RST 10.1.0.1008:
...

Persze a Dell XPS-ben "kicsit" magasabb a szekvenciális, de kb letojom, mert így is olajozott villám.

Nincs kedved az összehasonlíthatóság kedvéért megtesztelni a 10.​6.​0.​1022 verzióval?

Illetve a floppy-s változatból kint van már a v10.​8.​0.​1003 is...
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#1368 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 20. 20:30

Kép

Intel® Rapid Storage Technology 11.5.0.1109 Alpha Version Release Notes
http://www.station-d...l/sata/11.5.htm
Az igazi mazochista az, aki közúti ellenőrzésnél leáll mögéd, pedig le se intették!
Nem jött össze neki, továbbküldték...

#1369 Felhasználó inaktív   Chase 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 24. 10:16

Helló!

Az a kérdésem, hogy az alábbi SSD-nél ez a teljesítmény kb. a normális v. lehet ennél jobbat is kihozni belőle? Ha ez utóbbi, akkor mit kell tennem?
(beállítások és mérési eredmény csatolva!)
Asrock Z68 Extreme4 Gen3
ADATA SSD S510 120GB SATA-III, legújabb firmware (3.3.2), AHCI mód

Csatolt fájl  ssdtweak.gif (42,82K)
Letöltések:: 25Csatolt fájl  cdm-2.gif (30,25K)
Letöltések:: 23
„Biztos, hogy nem volt normális a Stalker-bárban a jávai táncosnő!”

Config

#1370 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 24. 12:20

S510-es tesztet ITT találtam, amiben a random/incompressible adatokon végzett mérései kb a tiédhez igazodnak...
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#1371 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 25. 21:06

Olcsóhús: Kingston V200 64GB

Csatolt fájl:

• Csatolt fájl  cd.jpg (31,49K)
    Letöltések:: 38
  • Csatolt fájl  atto.jpg (58,89K)
    Letöltések:: 32

#1372 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 02. 08:18

"általánosságban elmondható, hogy egy MLC NAND flash chip egyetlen cellája nagyjából ötezer írást visel el, míg a TLC NAND flash esetében ez az érték csak ezer írás körül alakul"
Jönnek a olcsóbb de hamarabb behaló ssd-k.Egyre több gyártó jelentette be hogy ilyet is fog gyártani.
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#1373 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 02. 09:09

Üzenet megtekintéseIdézet: djculture - Dátum: 2011. 12. 02. 08:18

"általánosságban elmondható, hogy egy MLC NAND flash chip egyetlen cellája nagyjából ötezer írást visel el, míg a TLC NAND flash esetében ez az érték csak ezer írás körül alakul"
Jönnek a olcsóbb de hamarabb behaló ssd-k.Egyre több gyártó jelentette be hogy ilyet is fog gyártani.

Ha tényleg olcsó lesz, és tényleg elbír ezer írást, én bevállalnám.
Egy év alatt 17-szer írtam körbe az SSD-met, pedig mindig gúnyolódok, ha valahol temp-áthelyezésekkel, swap letiltásokkal babusgatják az SSD-ket, sőt, torrentezek is rajta. Jó, persze nem hardcore módon.
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#1374 Felhasználó inaktív   Dan(td) 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2011. 12. 10. 14:02

Újabb taggal bővült SSD-im sora(túl jó ára volt nem hagyhattam ki na):
Kép
:cool:
(Kingston SSD ment laptopba, meg is táltosodott tőle)

Szerkesztette: Dan(td) 2011. 12. 10. 14:11 -kor

Config.: NZXT.H440.V2.Matte+5xFractal.Design.Venturi.HF-14 ~ ASRock.Z170.OC.Formula ~ Corei7-6700k@4.4ghz ~ Scythe.Mugen.2.rev.b ~ Kingston.HyperX.Savage.Black.16GB@3000MHz.CL15 ~ XFX.RX480.BlackEdition.8GB ~ Samsung.SM961.NVMe.SSD.256GB@KryoM.2 ~ Samsung.PM951.NVMe.SSD.512GB@KryoM.2 ~ Intel.SSD.535.480GB ~ Asus.Cerberus.Keyb. ~ Logitech.G403.Prodigy ~ ENERMAX.625W.Modu82+ ~ Dell.P2414H.:.OnePlus 5T (8GB RAM/128GB ROM~Android 8.1_O).:.Moto.360.2ndGen(Android 7.1.1_N)
Kép

#1375 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 11. 19:30

Üzenet megtekintéseIdézet: djculture - Dátum: 2011. 12. 02. 08:18

Attól függ, mennyivel lesz olcsóbb.
Egyébként meg ha 3-4-5 évet kibír, az már jó, úgyis lecseréled az egész géppel együtt, sok értelme nincs, hogy 20 évig is használhasd.

#1376 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 11. 19:30

Üzenet megtekintéseIdézet: alvaro - Dátum: 2011. 12. 02. 09:09

Ha tényleg olcsó lesz, és tényleg elbír ezer írást, én bevállalnám.
Egy év alatt 17-szer írtam körbe az SSD-met, pedig mindig gúnyolódok, ha valahol temp-áthelyezésekkel, swap letiltásokkal babusgatják az SSD-ket, sőt, torrentezek is rajta. Jó, persze nem hardcore módon.

:up:

#1377 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 26. 11:22

Ez bootolható meghajtó ?

Kép
http://www.argep.hu/...ct_1345730.html
Az igazi mazochista az, aki közúti ellenőrzésnél leáll mögéd, pedig le se intették!

#1378 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 26. 11:38

Note: Before installing the RevoDrive it is important to check the settings/capabilities on your motherboard. If you plan on using the RevoDrive as a boot drive please check that your motherboard supports boot over PCI-E, and note that due to limited option ROM space, it is often not possible to use the RevoDrive while the Onboard RAID Controller is enabled on many motherboards. Check with your motherboard manufacturer for the latest platform information and BIOS updates and refer to our Tested Motherboard Guide, or visit our support forums for more information regarding compatibility/installation.

#1379 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 26. 12:31

Üzenet megtekintéseIdézet: Szabcsi - Dátum: 2011. 12. 26. 12:38

Note: Before installing the RevoDrive it is important to check the settings/capabilities on your motherboard. If you plan on using the RevoDrive as a boot drive please check that your motherboard supports boot over PCI-E, and note that due to limited option ROM space, it is often not possible to use the RevoDrive while the Onboard RAID Controller is enabled on many motherboards. Check with your motherboard manufacturer for the latest platform information and BIOS updates and refer to our Tested Motherboard Guide, or visit our support forums for more information regarding compatibility/installation.

akkojovanakkoakko mert az alaplapomról nem tudtam kideríteni hogy tudja vagy sem a PCIe boot opciót :mellow:

de gondolom a Trim sem múkodik a PCIe vezérlőn ?

#1380 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 26. 12:50

Üzenet megtekintéseIdézet: Chabi - Dátum: 2011. 12. 26. 12:31

akkojovanakkoakko mert az alaplapomról nem tudtam kideríteni hogy tudja vagy sem a PCIe boot opciót :mellow:

de gondolom a Trim sem múkodik a PCIe vezérlőn ?

Léneyegében ez egy PCIe x4 vezérlő SiI 3124 alapon (ez szerintem válasz is arra hogy ezen kersztül a TRIM sem működik)
Ha van a közeledben valami kétpálcás PCIe kártya és az azon levő diszk tud bootolni, akkor valszeg ez is...

Téma megosztása:

• (87 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.