Idézet: Szabcsi - Dátum: 2011. 12. 30. 20:00
"Olyan gondom van, hogy mintha nem lenne elég gyors a hdd...
Jó stabil a konfig, megy egy éve. Bár feltűnt már korábban is hogy a win7 hülye élményindexe mindenre 9 pont körül ad, kivéve a merevlemezre, (az valami 6,9 ha jól emlékszem), de nem tulajdonítottam különösebb jelentőséget ennek. Mert zavaró lassúság nem volt a konfig összességében gyors volt mindig is. Azonban mostanában egy -két szoftver töltési idejét összehasonlítva más pc-vel vettem észre hogy szemmel látható hátrány van.
lap: Asus M4A87TD
proci: Phenom 2, 3 Ghz
ram: 8gb DDR3 1600 Mhz
hdd: 640 Gb WDC WD6402AAEX-00Y9A0 SATA3
oprendszer: Windows 7 Ulitmate 64 bit
SATA3 és AHCI mód bekapcsolva, driverek frissítve.
Ami még fura, bár nem vagyok otthon az SSD világban, és lehet ez normális (azt olvastam hogy sokféle fura jelenség van az SSD-knél), de egy 100 gigás OCZ SATA2-es SSD-t betettem és kb ugyanolyan sebességgel megy mint a HDD, tesztekben is minden érték legfeljebb 20%-al mutat jobbat, egyetlen érték mutat extrém sebességet csak, az Average Read Access (Aida64), azonban nagy file másolásnál gyakorlatilag nincs sebesség különbség a hdd-hez képest gyakorlatilag semmi.
A kérdés, hogy valami bios-os trükközés vagy egyéb finom beállítás, vagy driver verzió okozhat e ilyen vélt lassulást, vagy nincs semmiféle lassulás hanem ez ilyen és kész?"
Ugorj át ebbe a topicba, csinálj néhány mérést AS SSD/ATTO/CrystalDiskMark-kal dobd be az eredményeket, oszt majd okoskodunk...
Nem tudom jó lesz-e :

Súgó
A téma zárva.