Idézet: Sparow2 - Dátum: 2011. 04. 16. 10:27
RAID 0-nál legalábbis.
Azért nehogy egy torrenttől lehaljon. Azt egy régi diszk is simán elbírja, még ha 100 MBites neted is van.
Akinek nincs RAID-je, az hogyan torrentezik akkor???
Ha ennyitől vége, akkor nálad valami nagyon rosszul van beállítva, vagy rossz a driver, vagy nem tudom.
Nálam éppen megy egy torrent kliens, meg qemu-t fordítok, és nem veszem észre, hogy lassabb volna a netezés. És csak 1 darab 40 GB-os diszk van ebben a gépemben.
Egy időben én is kipróbáltam csak próbából 4 diszkkel.
Csak régi 40 GBos diszkekkel, meg két darab elég béna vezérlővel, a Vaterán dobták utánam egy ezresért darabját (egyszerre egy csatorna működött a 2-ből, hiába elvileg függetlenek egymástól; lehet csak a driver volt béna, de az alaplapi NF2-es vezérlő dupla olyan gyors volt, mint a PCI-os vezérlők együtt). De így is érezhetően sokkal gyorsabb volt, mint egy diszkkel.
A hőtermelés kit érdekel? Tettem bele két ventilátort a diszkek elé, azt' jó van.
A fogyasztás meg legyen +30 Watt a +3 diszkre, de sokat mondok, mert még talán iduláskor se fogyasztanak annyit. Az óránként kb. 1 ft. Ha használom napi 5 órát átlagban egy nap (de nem használom annyit), akkor az havi 150 ft ... valójában meg messze nincs 150 ft sem, mert a max. fogyasztással számoltunk, ami induláskor van egy kis ideig, meg nincs is bekapcsolva 5 órát egy nap ...
Nekem csak alaplapi soft vezérlő van, abból 2, egyik kb szarabb mint a másik

A torrent félreérthető volt.
Ha 1 tömb van, azon van a win, és arról torrentezik, akkor hal le. (Nálam legalábbis, de ez lehet raid vezérlő hiba).
Vagy ha önmagára tömörítek, másolok.(értsd: 1 tömb van, azon 2 partíció. C-->win, D--> egyéb. D-re lejön a rarolt cucc, és szintén d-re csomagolom. dupla idő, mintha simán hddről csinálnám. Eközben ffox megnyitás rengeteg idő.)
Itt megemlíteném, hogyha normálisabb raid vezérlőről beszélünk, ott ne felejtsük el megemlíteni annak a nem elhanyagolható árát.
Akkor érek el érdemben sebesség növekedést, ha 2 tömb van, és egymásra dolgoznak.
Hőtermelés? + venti? SSD-nél biztos többet termel, hangban is, ezen ne vitatkozzunk.
4 hddnek önmagában nagy hangja van, nem beszélve a + 4 hddt elbíró tápegységről, azt már meg sem említve, hogy raidben állítólag többet fogyasztanak, mivel pontosan egyszerre dolgoznak, nem úgy, mintha külön lennének.
Amúgy én úgy tudom, 7200rpm hdd-k ömbagukban 15-30w/disc.
Eleve nincs értelme a raid0 és az ssd ilyen módon való összehasonlításának, mivel a raid0 max írás/olvasásban lesz gyorsabb. Elérés, 4k...
De hangsúlyozom, én is használok raid0-t, régen is használtam, nem a raid0 -val van bajon, csak a 2 teljesen más.
Szerkesztette: havri1 2011. 04. 16. 10:01 -kor
Enermax 525W Pro82+, Gigabyte GA-EP35C-DS3R, Core™2 Quad CPU Q9400, Zalman CNPS9500 AT, 2x 4GB Kingmax DDR3-1333 , Gigabyte GTX460OC 768mb, ADATA 64gb SSD, 2x 500GB SATA2 Hitachi (R0),HITACHI 1500GB 7K3000 SATA3, Pioneer 212D, Toshiba SD-M1802, 22"W Asus, Logitec MOMO Racing, APC CS500, Windows 7 / 64, Net : 25/5 DSL Extra by thome