HWSW Informatikai Kerekasztal: Minden ami SSD - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (87 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Minden ami SSD Értékeld a témát: ***** 4 szavazás

#1441 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 02. 03. 17:32

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2012. 02. 03. 14:36

Kellett kis idő, míg átolvastam az utóbbi 2-3 oldalt...
Szóval akkor egyetlen kérdésem maradt: az aktuális partíciót is lehet másolni?

Magyarul: most fut a 80GB-os SSD-n a rendszer, és azt szeretném áttenni egy 120-asra. Ki kell ehhez venni a mostani SSD-t a gépből és egy másik géppel kell elvégezni a másolást, vagy tudom másolni azt a partíciót is, amin éppen fut a rendszer? :think: Acronis True Image Home-ot letöltöttem, szerintem azzal fogom csinálni...

Amin éppen fut a rendszer, azt szerintem nem tudod másolni. (Ha belegondolsz, átmásolod ahogy "menet közben" vannak a fileok, de aztán kikapcsolod a számítógépet, és az új SSD-ről indítod ... ami a másolás után történt, pl. ami a kikapcsoláskor változott, az nem lesz rajta -- hacsak nincs direkt erre valami spéci eszköz beépítve az oprendszerbe)
Szerintem erre valami 3rd party software fog kelleni. Ja, ha van másik gép, akkor nem kell.

Viszont partíciót növelni tudsz menet közben is (mondjuk ideje volt már, mert ext3/ext4-en 10 éve lehet). Ez akkor jöhet jól, ha egy az egyben másoltad, és visszatetted megnövelés nélkül.

Szerkesztette: Sparow2 2012. 02. 03. 17:34 -kor

#1442 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 03. 20:59

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2012. 02. 03. 17:32

Amin éppen fut a rendszer, azt szerintem nem tudod másolni. (Ha belegondolsz, átmásolod ahogy "menet közben" vannak a fileok, de aztán kikapcsolod a számítógépet, és az új SSD-ről indítod ... ami a másolás után történt, pl. ami a kikapcsoláskor változott, az nem lesz rajta -- hacsak nincs direkt erre valami spéci eszköz beépítve az oprendszerbe)
Szerintem erre valami 3rd party software fog kelleni. Ja, ha van másik gép, akkor nem kell.

Viszont partíciót növelni tudsz menet közben is (mondjuk ideje volt már, mert ext3/ext4-en 10 éve lehet). Ez akkor jöhet jól, ha egy az egyben másoltad, és visszatetted megnövelés nélkül.

Na, hát leszedtem egy progit, ami gong nélkül lemásolta a 80 GB-os partíciót. R-Drive Image a neve.
Előtte csináltam egy manuális mentés, hogy ha visszafelé másolok (üreset a telire) akkor se legyen gond. Nem volt, minden rendben ment.
Kikapcsoltam a gépet, hogy SSD-t cseréljek. És akkor döbbentem meg! :( 1,8"-os van a gépben, én meg 2,5"-ost vettem... :omg: :(

Szóval most vagy vissza tudom könyörögni az Aqua-ba, hogy vegyék vissza, vagy próbálhatom meg eladni a kvázi null kilométeres SSD-met használt áron... :( :mad:

Valakinek nem kell esetleg? ;) Corsair Forde3 120 GB, jóárasítva (új árhoz képest)...

#1443 Felhasználó inaktív   Dan(td) 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2012. 02. 03. 22:10

Ez vmi subnotebook? Azokban van ekkora SSD.

Sparow2: acronis-al pl. lehet futó rendszerről image mentést csinálni, semmi gond nincs vele.

Szerkesztette: Dan(td) 2012. 02. 03. 22:10 -kor

Config.: NZXT.H440.V2.Matte+5xFractal.Design.Venturi.HF-14 ~ ASRock.Z170.OC.Formula ~ Corei7-6700k@4.4ghz ~ Scythe.Mugen.2.rev.b ~ Kingston.HyperX.Savage.Black.16GB@3000MHz.CL15 ~ XFX.RX480.BlackEdition.8GB ~ Samsung.SM961.NVMe.SSD.256GB@KryoM.2 ~ Samsung.PM951.NVMe.SSD.512GB@KryoM.2 ~ Intel.SSD.535.480GB ~ Asus.Cerberus.Keyb. ~ Logitech.G403.Prodigy ~ ENERMAX.625W.Modu82+ ~ Dell.P2414H.:.OnePlus 5T (8GB RAM/128GB ROM~Android 8.1_O).:.Moto.360.2ndGen(Android 7.1.1_N)
Kép

#1444 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 04. 07:22

Üzenet megtekintéseIdézet: Dan(td) - Dátum: 2012. 02. 03. 22:10

Sparow2: acronis-al pl. lehet futó rendszerről image mentést csinálni, semmi gond nincs vele.

Ja. HP EliteBook 2540p, 12"... :(

#1445 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 04. 07:57

Üzenet megtekintéseIdézet: Dan(td) - Dátum: 2012. 02. 03. 22:10

Már csak az a kérdés, hogy hogyan tudom letörölni az új SSD-re mentett tartalmat? :think:
Ugyanis a méret gond miatt használni nem tudom, viszont a Win7 nem jelzi, hogy felismerte külső meghajtónak. Gondolom azért, mert "saját magát" látja azon is...

Hogyan tudom letörölni az adatokat róla? :think:

#1446 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 04. 09:41

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2012. 02. 04. 07:57

Már csak az a kérdés, hogy hogyan tudom letörölni az új SSD-re mentett tartalmat? :think:
Ugyanis a méret gond miatt használni nem tudom, viszont a Win7 nem jelzi, hogy felismerte külső meghajtónak. Gondolom azért, mert "saját magát" látja azon is...

Az nem lehet gond, hogy saját magát látja rajta ...

#1447 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 02. 04. 10:12

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2012. 02. 03. 17:32

VSS mond valamit :-) ? Csak mert XP-ben is létezett már ilyen, pont e célból.. :rolleyes:
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1448 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 04. 10:14

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2012. 02. 03. 20:59

Na, hát leszedtem egy progit, ami gong nélkül lemásolta a 80 GB-os partíciót. R-Drive Image a neve.
Előtte csináltam egy manuális mentés, hogy ha visszafelé másolok (üreset a telire) akkor se legyen gond. Nem volt, minden rendben ment.
Kikapcsoltam a gépet, hogy SSD-t cseréljek. És akkor döbbentem meg! :( 1,8"-os van a gépben, én meg 2,5"-ost vettem... :omg: :(

Szóval most vagy vissza tudom könyörögni az Aqua-ba, hogy vegyék vissza, vagy próbálhatom meg eladni a kvázi null kilométeres SSD-met használt áron... :( :mad:

Valakinek nem kell esetleg? ;) Corsair Forde3 120 GB, jóárasítva (új árhoz képest)...

íjj, basszus! :-(
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1449 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 04. 10:52

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2012. 02. 04. 10:12

VSS mond valamit :-) ? Csak mert XP-ben is létezett már ilyen, pont e célból.. :rolleyes:

Nem mond semmit ... valami snapshot készítő eszköz?
És ezzel át lehetett vinni másik eszközre az éppen futó rendszert is?

Nem lehetetlen elképzelni, de az kell hozzá, minden más processz leálljon, mindenből megtörténjen a kijelentkezés, és csak a mentőprocessz fusson, majd le is álljon az oprendszer. Különben egy olyan állapotot mentene el, amiben éppen be vagyok jelentkezve, és egy csomó processz éppen futó állapotban van (amik futásuk közben és leállásukkor még változtathatnának a diszk tartalmán, ergo a snapshot nem a leállított, hanem a futó rendszerről készülne).

#1450 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 04. 11:02

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2012. 02. 04. 10:52

Nem mond semmit ... valami snapshot készítő eszköz?
És ezzel át lehetett vinni másik eszközre az éppen futó rendszert is?

Nem lehetetlen elképzelni, de az kell hozzá, minden más processz leálljon, mindenből megtörténjen a kijelentkezés, és csak a mentőprocessz fusson, majd le is álljon az oprendszer. Különben egy olyan állapotot mentene el, amiben éppen be vagyok jelentkezve, és egy csomó processz éppen futó állapotban van (amik futásuk közben és leállásukkor még változtathatnának a diszk tartalmán, ergo a snapshot nem a leállított, hanem a futó rendszerről készülne).

Pedig pont erre való. DriveImage XML is ezzel működik pl., számtalanszor csináltam élő rendszerről másolatot másik lemezre. Nyilván nem közben szerkesztek word doksit. Aztán ha a VSS nem elérhető, akkor tud anélkül is másolni, bár ott az eredményt nem garantálja, de nem szokott gond lenni akkor sem.

#1451 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 04. 11:49

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2012. 02. 04. 11:02

Pedig pont erre való. DriveImage XML is ezzel működik pl., számtalanszor csináltam élő rendszerről másolatot másik lemezre. Nyilván nem közben szerkesztek word doksit. Aztán ha a VSS nem elérhető, akkor tud anélkül is másolni, bár ott az eredményt nem garantálja, de nem szokott gond lenni akkor sem.

Ezen meglepődtem, azt gondoltam, hogy valami módon "befagyasztja", leállított állapotba hozza a rendszert a másolás idejéig.
Attól, hogy nem szerkesztesz Word doksit, még fut több tucat processz. Ha kinyitod a task managert, látod is. És vannak, amik nem is látszódnak ott. Ráadásul bejelentkezett állapotban is vagy.

De mindegy, akkor működik így is, ilyet még nem használtam.
Ha diszket kellett másolni, azt mindig offline csináltam.

#1452 Felhasználó inaktív   Dan(td) 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2012. 02. 04. 11:50

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2012. 02. 04. 07:57

Hát pedig lemezkezelőben egyértelműen elkülönül a két adathordozó... gondolom vmi usb-s rack-ben van a 120-as.
Config.: NZXT.H440.V2.Matte+5xFractal.Design.Venturi.HF-14 ~ ASRock.Z170.OC.Formula ~ Corei7-6700k@4.4ghz ~ Scythe.Mugen.2.rev.b ~ Kingston.HyperX.Savage.Black.16GB@3000MHz.CL15 ~ XFX.RX480.BlackEdition.8GB ~ Samsung.SM961.NVMe.SSD.256GB@KryoM.2 ~ Samsung.PM951.NVMe.SSD.512GB@KryoM.2 ~ Intel.SSD.535.480GB ~ Asus.Cerberus.Keyb. ~ Logitech.G403.Prodigy ~ ENERMAX.625W.Modu82+ ~ Dell.P2414H.:.OnePlus 5T (8GB RAM/128GB ROM~Android 8.1_O).:.Moto.360.2ndGen(Android 7.1.1_N)
Kép

#1453 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 04. 12:25

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2012. 02. 04. 11:49

Ezen meglepődtem, azt gondoltam, hogy valami módon "befagyasztja", leállított állapotba hozza a rendszert a másolás idejéig.
Attól, hogy nem szerkesztesz Word doksit, még fut több tucat processz. Ha kinyitod a task managert, látod is. És vannak, amik nem is látszódnak ott. Ráadásul bejelentkezett állapotban is vagy.

Kép

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#1454 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 04. 13:02

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2012. 02. 03. 20:59

Próbáld meg visszavinni. Ha nem veszik vissza (nem kötelességük), akkor próbáld kialkudni, hogy ráfizetsz, veszel egy drágább SSD-t (ezzel ők is jobban járnak), ami jó a subnotidba. Így is bukni fogsz rajta valamennyit, de kevesebbet, mintha elsóznád az új cuccot használtan.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#1455 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 04. 13:44

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2012. 02. 04. 09:41

Az nem lehet gond, hogy saját magát látja rajta ...

Megoldottam! :) Betettem egy másik gépbe, betettem a Win7 telepítőt, bootoltam arról és utána töröltem a partíciókat...

#1456 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 04. 13:49

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2012. 02. 04. 13:02

Próbáld meg visszavinni. Ha nem veszik vissza (nem kötelességük), akkor próbáld kialkudni, hogy ráfizetsz, veszel egy drágább SSD-t (ezzel ők is jobban járnak), ami jó a subnotidba. Így is bukni fogsz rajta valamennyit, de kevesebbet, mintha elsóznád az új cuccot használtan.

Felhívtam őket, azt mondták, hogy ha nem látszik használtnak, akkor visszaveszik és le tudom vásárolni. Csak nincs 1,8"-os SSD-jük...
Szóval most vagy veszek mást - kb. semmi más nem kell most -, vagy veszek egy Kingmax V180 128 GB-os SSD-t 75-80k körül, amivel előreugrok 48 GB-ot, sebességben meg kb. semmit... :( Szóval az megint nem nagyon bolt. Ha előre gondolkodok, hogy 1,8", akkor nem cserélem le az Intelt... :(

#1457 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 04. 16:44

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2012. 02. 04. 11:49

Attól, hogy fut egy taszk:
-még nem feltétlenül ír statikus tartalmakat
-felhasználói fájlokat.
A Wordöt nyilván ezért említettem, felhasználói szintű adatvesztés nem lesz, a többi meg szokott sikerülni. Egyszer volt olyan, hogy az AV meghülyült a dologtól, újraindulás után inkonzisztensnek érezte magát, de egy frissítéssel elmúlt. Nyilván másolás közben óhajtott adatbázist frissíteni, vagy a fene tudja. Suliban az összes tanulói gép így született meg, meg HDD cserés gépeknél, ha ki kell szállni, és a hirens butulása problémás, akkor ez a módszer van.

#1458 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 04. 18:17

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2012. 02. 04. 16:44

Attól, hogy fut egy taszk:
-még nem feltétlenül ír statikus tartalmakat
-felhasználói fájlokat.
A Wordöt nyilván ezért említettem, felhasználói szintű adatvesztés nem lesz, a többi meg szokott sikerülni. Egyszer volt olyan, hogy az AV meghülyült a dologtól, újraindulás után inkonzisztensnek érezte magát, de egy frissítéssel elmúlt. Nyilván másolás közben óhajtott adatbázist frissíteni, vagy a fene tudja. Suliban az összes tanulói gép így született meg, meg HDD cserés gépeknél, ha ki kell szállni, és a hirens butulása problémás, akkor ez a módszer van.

Mostanában már elég ritka az olyan AV aminek a drivere nem VSS-barát, és pl önvédelemből megakaszt néhány folyamatot.
Itt van egy rövid, emészthető iromány a VSS működéséről angolul.
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#1459 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 07. 17:41

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2012. 02. 04. 10:14

íjj, basszus! :-(

Aqua jó fej volt, visszavették, csak a pénzt nem adták vissza, le kell vásárolnom 12 hónapon belül (szvsz korrekt)...

#1460 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 07. 17:42

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2012. 01. 04. 00:13

És a TRIM gondoskodik róla, hogy ez ne így legyen.

Most akkor ez azt jelenti, hogy nem kell ("illik") kb. 25%-ot szabadon hagyni? Mert akkor nem is kell új drive-ot vennem... :omg:

Téma megosztása:

• (87 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.