HWSW Informatikai Kerekasztal: Megújult a HWSW fóruma! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (89 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Megújult a HWSW fóruma! Új fórummotor, és egyéb változások. Értékeld a témát: ****- 15 szavazás

#841 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 03. 31. 18:12

Üzenet megtekintéseIdézet: Dorien - Dátum: 2010. 03. 31. 15:05

Szerintem meg le kell korlátozni, hogy csak a staff használhassa és meg van oldva a gordiuszi csomó. :)

Pompás :-) Személyzet adhat pontot a júuzernek, mi meg a személyzetnek, mi? Barátlista is tök jó, valaki már felvett, "mert csak úgy". Fogalmam sincs merre söröztünk.
Make love not Wor.

#842 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 03. 31. 19:43

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2010. 03. 31. 19:12

Barátlista is tök jó, valaki már felvett, "mert csak úgy". Fogalmam sincs merre söröztünk.

Be tudod állítani, hogy engedélyezni tudd a barátnak való felvételed. Vagy le is tudod tiltani az egészet.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#843 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 01. 22:45

Üzenet megtekintéseIdézet: spidey - Dátum: 2010. 03. 10. 17:03

Valamivel hosszabb fórumhasználat után viszont azt kell mondjam, a méretezéssel és a smiley-kkal is komoly bajok vannak.

1. Betűtípusok / méretezés. A betűtípusok és -méretek teljesen inkonzisztensen összevissza vannak keverve. A lapon, amin most vagyok, legalább háromféle különböző fontot számolok meg, pedig nem vagyok tipográfus, de eléggé zavaró. Ez még csak esztétikailag, de ami funkcionálisan is beteszi a kaput, az a betűméret, amiből szintén minimum ötféle van bármelyik képernyőn. Egy 20''-as monitoron(Firefox-szal nagyítva az olvashatóság kedvéért, de megnéztem Google Chrome-mal meg IE-vel is, és egyiken sem szebb) így néz ki a felső menüsáv(és ez nem is igazán olyan dolog, ami képernyőmérettől függ):

(kép)
A téma címe van a legnagyobb betűkkel kiemelve - ez még ok (bár az alcím egyszerre más színnel való megjelenítése és kicsinyítése sem túl ízléses, de ez mellékes). Ami viszont nekem zavaró, hogy az oldalszám, de főleg topic helye (HWSW Informatikai Kerekasztal > Főtémák > Téma) jóval kisebb betűkkel van, nehezebben észrevehető. Ugyanez alul is.

(kép2)
Ahol most vagyok, ott pedig egy kb. 1 centis üres hely éktelenkedik ott, ahova pont a téma címével megegyező betűmérettel beférne az, hogy hol vagyok éppen, és még maradna is hely.

(kép3)
2. Színek. Csak ebben a saját hozzászólásomban - a grafikai elemeken kívül - 8(nyolc) különböző színt számolok meg: sötétszürke, világosszürke, sötétbarna, világosbarna, fehér, fosszöld, fekete, khaki. (A fehér színtémában csak négy, de az olvashatatlan, pedig eddig azt használtam.) Tényleg kell ennyi? Három-négy szín jól összeválogatva bőven elég lenne. Vagy ha már ennyi van, akkor néhány szín árnyalatai legyenek.

3. Smiley bar. Szintén méretezési gond, hogy így néz ki, ha nyitva van a smiley-sáv:

(kép4)
Egy képernyőn 3 scrollbar(a böngésző sajátja mellett), szerintem eléggé ronda. És ezeket a hibákat, bár nem ismerem a fórummotort, de gyanítom, hogy néhány jól irányzott kattintással ki lehetne javítani - kicsit kihúzni a smiley-ablakot szélesebbre, a betűméreteket ízléssel és racionálisan egymáshoz igazítani, és nem használni feleslegesen sokféle betűtípust és színt.

4. Ikonok. Nekem ezek is kicsit furcsák. Ahol régen a csillagok voltak az avatarod és a rangod alatt, ott most szürke pontok. Új felhasználó nem nagyon fogja érteni, de legalább nem is szép. A nevedtől balra van egy állapotjelző ikon, jobbra pedig egy "pop-out" ikon jelöli, hogy megtekintheted a profilját. Ezt a két ikont szerintem egybe lehetne vonni, így nem túl logikus.

Jó, biztos meg lehet szokni ezeket a dolgokat, de ha valami rossz, arra az a megoldás, hogy megjavítjuk, ha meg lehet, nem az, hogy megszokjuk. IMHO.

Visszatérve szomorúan látom, hogy 3 hét alatt ezek egyikén sem sikerült csiszolni, de főleg az egyes és a kettes, még mindig összevissza vannak a betűtípusok és méretek, rondák és egybefolynak a színek. :-(

Még mindig megy a fórum hegesztés, vagy én vagyok az egyetlen, akinek szúrja a szemét a nem túl esztétikus layout(nagyon enyhén fogalmaztam) és a részben emiatt nehezen elérhető fő funkciók? :think:

Szerkesztette: spidey 2010. 04. 01. 22:56 -kor

#844 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 06. 18:06

Javaslat: A profilban az "aktivitás" helyett "utolsó feltűnés/bejelentkezés" szerepeljen. Szerintem ez sokkal értelmesebb.
"Légy szerény mint én..."

#845 Felhasználó inaktív   helloszabi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 04. 06. 18:46

Üzenet megtekintéseIdézet: zoli62 - Dátum: 2010. 04. 06. 19:06

Javaslat: A profilban az "aktivitás" helyett "utolsó feltűnés/bejelentkezés" szerepeljen. Szerintem ez sokkal értelmesebb.

jogos, bár nem az utolsó bejelentkezését jelenti az a sor, úgyhogy gordiuszi módszerrel átírtam "Utolsó aktivitás"-ra :)
hwsw staff

#846 Felhasználó inaktív   dekanov 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 07. 09:58

Sziasztok! Gondom lenne a hozzászólás szerkesztéssel. Egyszerűen nem tudom használni az eszközöket. Hiába kattintok valamelyikre is, nem reagálnak. Ilyen a Spoiler gomb is a hozzászólásokban: rákattintok, de nem "nyílik" le... Skineket is cserélgettem, de nem az a hiba. A böngészőben kell valamit állítanom? Firefoxot használok. Előre is kösz a segítséget.
Kép

#847 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 07. 10:17

Üzenet megtekintéseIdézet: dekanov - Dátum: 2010. 04. 07. 10:58

Sziasztok! Gondom lenne a hozzászólás szerkesztéssel. Egyszerűen nem tudom használni az eszközöket. Hiába kattintok valamelyikre is, nem reagálnak. Ilyen a Spoiler gomb is a hozzászólásokban: rákattintok, de nem "nyílik" le... Skineket is cserélgettem, de nem az a hiba. A böngészőben kell valamit állítanom? Firefoxot használok. Előre is kösz a segítséget.

Nekem operaval volt ilyen a napokban... sutitorles segitett.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#848 Felhasználó inaktív   Rephyx 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 04. 07. 10:58

Sziasztok,

Bár nagyon ritkán látogattam a fórumot, a kiküldött email alapján idetaláltam én is, a majd' 8 éves profilom is megvan még szerencsére.

A profilom alatt nem tudom listázni a régi hozzászólásaimat, (fórum/hozzászólások) ellenben a részletes keresővel megtalálom őket simán. Van ötletetek, hogy mi okozhatja ezt ? Túl régiek ?
A7V333/XP1800+/768MSamsungPC2700/Sapphire 9800Pro

#849 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 07. 11:36

Üzenet megtekintéseIdézet: Schwarzmueller - Dátum: 2010. 03. 30. 23:22

A posthoz kapcsolodik. Lehet osztalyozni +al vagy -al hogy hasznos volt e a post. Kb olyan mint a KCS/TG.

A KCS/TG rendszer más volt kicsit. Ha valaki egyszer minősített egy fórumtagot, az végérvényes volt.
Most is vmi kis buzi azzal szórakozik, hogy minden hozzászólásomat mínuszozza. :kma:
Nemrég volt reset, megint -200 alatt vagyok.
Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#850 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 07. 17:03

Üzenetek archiválása gombot csak én nem találom?

#851 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 07. 17:17

Üzenet megtekintéseIdézet: *Iguana* - Dátum: 2010. 04. 07. 12:36

Most is vmi kis buzi azzal szórakozik, hogy minden hozzászólásomat mínuszozza. :kma:

Toltam ide pluszt, hogy örüljé. Amúgy is a plusz abszolút nem menő, ha nem vetted volna észre.
Make love not Wor.

#852 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 07. 17:54

Üzenet megtekintéseIdézet: *Iguana* - Dátum: 2010. 04. 07. 12:36

A KCS/TG rendszer más volt kicsit. Ha valaki egyszer minősített egy fórumtagot, az végérvényes volt.

Idézet

Magad alatt vagy cefetül
Akkor is én vagyok felül!
Mondja öregapám
A ravatalozóban
Megrázza magát és felül.

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#853 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 07. 18:45

Ma kaptam egy emailt, amelyben nagyszerű hír érkezett. Képzeljétek, megújult a HWSW fóruma!!! :wub: diszizabeginig... :drummer:
GA-990FXA-UD3*FX4100*HD6950 2 GiB*Vengeance DDD3-1866 8GiB kit*X-FI ExtremeMusic*L22W-6SA*HyperX 120*5000AAKS*10EACS*GSA-H62N*DeathAdder3,5*ip4200*A800 X-Touch*X-530*VA8000BWS*BQ DP Pro10 550 W

#854 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 07. 19:20

Látom próbáljátok visszacsalni a régi regisztrált tagokat, ami dícséretes, de szerintem egy olyan plaintext levélre aminek a feladó mezője töküres és a törzs is így indul, hogy:

Idézet

MIME-Version: 1.0
Content-type: text/plain; charset=iso-8859-2
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Mailer: php
From: "HWSW" <hirlevel@hwsw.hu>
Reply-to: hirlevel@hwsw.hu
Errors-to: hirlevel@hwsw.hu
Message-Id: <20100406140456.9BDDF2A400C@forum.hwsw.hu>
Date: Tue, 6 Apr 2010 16:04:56 +0200 (CEST)

Nem túl sokan fogják felkapni a fejüket :D Csoda, ha nem a spam folderben landol.

Szerkesztette: Mumia 2010. 04. 07. 19:20 -kor

#855 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 07. 19:35

Idézet

Megjult a Frum!

Foleg igy, ezzel a subjecttel. :-D
Régebben csak úgy futottak utánam a nők, de ma már nem lopok retikült.....

#856 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 07. 21:02

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2010. 04. 07. 17:17

Toltam ide pluszt, hogy örüljé. Amúgy is a plusz abszolút nem menő, ha nem vetted volna észre.

Én kérek elnézést. :omg:

:]
Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#857 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 07. 21:14

Üzenet megtekintéseIdézet: *Iguana* - Dátum: 2010. 04. 07. 22:02

Én kérek elnézést. :omg:

:]

Tessék, adtam ma pár pluszt, ahol összeakadtam veled. Kép

#858 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 08. 09:33

Üzenet megtekintéseIdézet: Primary - Dátum: 2010. 04. 07. 21:14

Tessék, adtam ma pár pluszt, ahol összeakadtam veled. Kép

Köszi.

Igazából nekem a rendszerrel van bajom.
Ebben a formában értelmetlen.

#859 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 08. 09:52

Üzenet megtekintéseIdézet: *Iguana* - Dátum: 2010. 04. 08. 10:33

Köszi.

Igazából nekem a rendszerrel van bajom.
Ebben a formában értelmetlen.

Anarpista :]

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#860 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 08. 10:46

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2010. 04. 07. 18:03

Üzenetek archiválása gombot csak én nem találom?

:think:

Téma megosztása:

• (89 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.